Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció primera. Contractació Pública

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

AGÈNCIA D'ESTRATÈGIA TURÍSTICA DE LES ILLES BALEARS

Núm. 115599
Resolució de l’òrgan de contractació de l'AETIB per la qual s'aprova la convocatòria i els plecs de condicions generals que han de regir la tramitació dels expedients de contractació que es deriven de les sol·licituds de patrocinis amb entitats privades per a esdeveniments singulars culturals i esportius que generin repercussió mediàtica mínima per a les marques de les Illes Balears i l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), durant l’any 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

I 

El turisme constitueix una eina essencial per al canvi i la reorientació de la societat actual cap a un món més resilient i sostenible. La quantitat de recursos que són necessaris per al desenvolupament de l'activitat turística la converteixen en una activitat que requereix planificació exhaustiva i continuada, per poder contribuir de forma eficaç a la consecució dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i l'Agenda 2030.

D'altra banda, aquest 2023 es va iniciar una clara recuperació del sector turístic on, poc a poc, es van recuperar les dades pre-pandèmia. Tot i així, l'escalada de tensió diplomàtica internacional a conseqüència dels conflictes bèl·lics esdevinguts a Ucraïna i a Israel i Palestina, i la convulsa situació política al pròxim orient, evoca la inestabilitat i manca de seguretat internacional, factors que poden afectar directament els bons resultats obtinguts l'any 2023 i alterar les previsions per al 2024. Tots aquests factors incideixen negativament damunt els mercats emissors, provocant una elevada incertesa en la planificació de la temporada turística vinent.

Així mateix, els imprevisibles i canviants fenòmens atmosfèrics i geològics on l'alteració climàtica és tangible, fan necessari impulsar mesures i actuacions concretes que ajudin a fer realitat el canvi cap a la sostenibilitat sostinguda de les destinacions turístiques, especialment sensibles als canvis climàtics. Així mateix, la societat demanda una transformació encaminada a l'optimització dels recursos existents cercant l'equilibri d'aquests.

L'Organització Mundial del Turisme (OMT) defineix el turisme sostenible com aquell que s'orienta a satisfer les necessitats dels turistes actuals, generant ingressos i benestar social en la destinació, però, a la vegada, que es protegeix i millora les oportunitats del futur. És a dir, està enfocat cap a la gestió de tots els recursos, de forma que se satisfacin les necessitats econòmiques i socials, i a la vegada es respecti la integritat cultural, els processos ecològics essencials, la diversitat biològica i els sistemes de suport de la vida.

El plantejament dels projectes involucrats en el turisme des d'un criteri de sostenibilitat, requereix entendre l'activitat turística, no com un resultat d'unes actuacions concretes, sinó com un model de gestió per processos i procediments, impregnats de principi a fi per l'essència del respecte a l'entorn on es desenvolupen i a les persones que els impulsen.

II

Respecte al marc regulador d'aquesta convocatòria, la tramitació dels expedients de patrocini privat es realitzarà d'acord amb l'establert a l'Annex A d'aquesta resolució i l'establert a la Instrucció 2/2018 del director gerent de l'ATB (actual AETIB) per la qual s'estableix la regulació específica i tramitació dels expedients dels contractes privats de patrocini que formalitzi l'ATB (actual AETIB), de 5 d'abril de 2018, amb la ratificació prèvia del Consell de Direcció de l'ATB (actual AETIB) de 5 d'abril de 2018.

L'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), en virtut de l'establert a l'article 3 del Decret 18/2018, de 22 de juny, pel qual es reorganitza, es reestructura i es regula l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears, i modificat pel Decret 4/2022, de 28 de febrer, té entre les seves finalitats, l'elaboració de l'estratègia turística per a la millora del posicionament internacional de les Illes Balears. Un dels objectius de l'AETIB és crear una oferta diferenciada que creï valor i que es dirigeixi a segments específics; a més, les Illes Balears disposen d'actius turístics que han de ser recuperats, valorats i potenciats.

Un dels objectius establerts al Pla d'acció de l'AETIB per l'any 2024 és mantenir i diversificar l'origen dels mercats emissors en turisme, en base a la diversificació de l'oferta i la desestacionalització del destí. Dins d'aquest objectiu estan els patrocinis d'esdeveniments singulars, culturals i esportius, amb una elevada repercussió mediàtica i fora de temporada alta.

Els patrocinis són una eina per a la millora de la destinació gràcies a la inversió en actuacions claus per l'augment de la seva competitivitat atès que permeten exercir un efecte tractor sobre la demanda turística i tenen un efecte dinamitzador del sector privat. Contribueixen a la diversificació de l'oferta de la destinació i possibiliten la generació de feina i activitat, afavorint la cohesió territorial i propiciant la desestacionalització de la destinació.

Per a l'any 2024, l'estratègia de l'AETIB és optimitzar els recursos disponibles focalitzant el seu esforç en esdeveniments culturals i esportius. Amb aquesta actuació, s'estableixen sinergies transversals entre les diferents competències que es gestionen des de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports de la qual depèn com a òrgan instrumental l'AETIB.

Els esdeveniments culturals i esportius són experiències motivadores que atrauen turistes i impulsen l'allargament de la temporada. Per tant, la inversió en el patrocini d'esdeveniments que es realitzin a les Illes Balears, i la posició com a destinació cultural i esportiva, és una eina que ajudarà al foment de l'oferta i a l'increment de la competitivitat de la destinació als mercats emissors.

Així mateix, els esdeveniments singulars que es cerca patrocinar amb aquesta convocatòria, hauran de reportar un elevat grau de satisfacció a les persones residents i als turistes, representant una experiència significativa que els faci més conscients dels problemes de la sostenibilitat i fomenti en ells unes pràctiques turístiques sostenibles.

Aquestes pràctiques van en consonància amb l'estratègia a nivell europeu i mundial que les diferents entitats, tant públiques com privades, estan duent a terme en els darrers anys, on l'aplicació de mesures vinculades a les tres dimensions de la sostenibilitat, estan presents en la seva cadena de valor com una part més de la producció o generació del servei.  

En el nostre cas, com ens que gestiona l'Estratègia de Sostenibilitat Turística en Destinació, posem l'èmfasi en l'actuació sobre el destí tenint en compte les seves característiques i necessitats, i la dirigim al conjunt de l'ecosistema turístic específic de la destinació, és per això que aquestes actuacions i iniciatives que provenen dels actors socials han de tenir un fort impacte en la millora de la competitivitat i la qualitat turística.

Atesa la importància de la sostenibilitat per a aquest tipus d'esdeveniments, aquesta convocatòria és susceptible d'estar finançada amb fons de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS), per aquest motiu, les marques de destinació que s'inseriran a les publicacions, emissions, publicitat i accions promocionals hauran d'anar sempre vinculades a la marca Illes Balears Sostenibles (ITS).

La voluntat de l'AETIB és que la participació en aquesta convocatòria per a la formalització de contractes privats de patrocini amb entitats privades estigui subjecta als principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat, no discriminació, eficàcia i eficiència de la utilització dels recursos públics. La participació en aquesta convocatòria suposa l'acceptació dels termes i condicions establerts, que s'annexen a aquesta resolució.

A efectes d'aquesta convocatòria, són esdeveniments singulars turístics aquells que presenten unes característiques diferenciadores i particulars que fan que la seva presència als mitjans de comunicació i, per tant, la repercussió mediàtica, sigui alta i amb un elevat impacte respecte d'altres esdeveniments, generant una notorietat amb una considerable cobertura nacional i internacional que transcendeix l'àmbit local i posiciona la destinació en el top of mind del públic objectiu. Aquests esdeveniments es situen per darrera dels considerats grans esdeveniments, però destaquen per damunt dels considerats estratègics o petits esdeveniments.

Per tant, l'AETIB considera que, per poder patrocinar esdeveniments d'aquest tipus, aquests han de tenir una repercussió mediàtica mínima elevada: 3 milions d'euros per a la marca Illes Balears, 1,5 milions d'euros per a la marca Mallorca, 500.000 € per a la marca Menorca, 600.000 € per a la marca Ibiza i 300.000 € per a la marca Formentera (euros).

Així mateix, el pressupost destinat a aquests esdeveniments també és notablement  elevat, per tal de fer front a una actuació destacada. Per aquest motiu, s'estableixen uns pressuposts mínims per damunt d'altres esdeveniments: 1.2 milions d'euros per a la marca Illes Balears, 600.000 € per a la marca Mallorca, 200.000 € per a la marca Menorca, 250.000 € per a la marca Ibiza i 130.000 € per a la marca Formentera.

L'aportació en concepte de patrocini per part de l'AETIB no podrà superar en cap cas el 30% amb relació al pressupost de despesa de l'esdeveniment (impostos inclosos) i de la despesa real efectiva (impostos inclosos) i s'ajustarà als màxims establerts a la convocatòria segons el producte/subproducte al qual es vincula l'esdeveniment.

La convocatòria va dirigida a les entitats privades (amb ànim de lucre o sense ànim de lucre) i federacions esportives, amb les quals l'AETIB realitzarà contractes de patrocini privat per a l'execució de l'activitat que desenvolupen, i que, per la seva importància i rellevància, pel que fa al públic que hi participa, i la seva repercussió en els mitjans de comunicació, suposaran una gran repercussió de les nostres marques turístiques.

Per tot això, amb l'autorització prèvia de la despesa per a aquesta convocatòria,  s'aproven, annexos a aquesta resolució, els plecs de condicions generals de la convocatòria i els annexos que l'acompanyen.

 

Resolc

Primer.- Aprovar la convocatòria pública per a la tramitació dels expedients de contractació que es derivin de les sol·licituds de patrocinis amb entitats privades per a esdeveniments singulars culturals i esportius que generin repercussió mediàtica per a les marques de les Illes Balears i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) durant l'any 2024,  que s'adjunta com a ANNEX I en aquesta resolució.

Segon.-  Aprovar els plecs de condicions generals que han de regir la tramitació dels expedients de contractació que es derivin de les sol·licituds de patrocinis amb entitats privades per a esdeveniments singulars culturals i esportius que generin repercussió mediàtica per a les marques de les Illes Balears i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) durant l'any 2024, que s'adjunten com a ANNEX A en aquesta resolució.

Tercer.- Aprovar els annexos ANNEX 1s, ANNEX 2s, ANNEX 3s, ANNEX 4s, ANNEX 5s, ANNEX 6s,  ANNEX 7s, ANNEX 8s, ANNEX 9s i ANNEX B  que es troben disponibles a la pàgina web d'AETIB i a la seu electrònica de la CAIB.

Quart.- Ordenar la publicació en el BOIB d'aquesta resolució.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant el president de l'AETIB en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seva publicació en el BOIB, d'acord amb el que estableixen l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril) i l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre).

També es pot interposar recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenciós administratiu, en el termini de dos mesos des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb el que estableix l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciós administrativa.

 

Palma en data de la signatura electrònica (21 de febrer de 2024)

L'òrgan de contractació de l'AETIB María Isabel Sáez Sastre (Per Resolució del President de l'AETIB de 14 d'agost de 2023, de delegació de signatura)

 

ANNEX I Bases de la convocatòria pública per a la tramitació dels expedients de contractació que es deriven de les sol·licituds de patrocinis amb entitats privades per a esdeveniments singulars culturals i esportius que generin repercussió mediàtica mínima per a les marques de les Illes Balears i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), durant l'any 2024

1. ÀMBIT OBJECTIU, TIPOLOGIA I NECESSITATS A SATISFER

L'objecte d'aquesta convocatòria, pública i oberta, és oferir la possibilitat de formalitzar contractes privats de patrocini amb entitats privades que duguin a terme  esdeveniments singulars culturals i esportius a les Illes Balears i que generin una elevada repercussió mediàtica i notorietat per a les marques de Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera i/o Illes Balears i l'AETIB, tot millorant la competitivitat i la sostenibilitat turística de les Illes.

Aquests esdeveniments es podran desenvolupar dins d'un dels següents períodes: des del 25 de març al 30 de juny de 2024 i del 15 de setembre al 31 de desembre de 2024. Així mateix, l'esdeveniment no podrà durar més de 12 dies a comptar des de la data d'inici del mateix i sempre s'haurà de realitzar dins de l'any 2024.

La intenció amb el patrocini d'aquests esdeveniments singulars culturals i esportius és potenciar l'estratègia turística de les Illes Balears a través de l'impuls econòmic i d'imatge de marca per tal de posicionar la destinació en el top of mind del públic objectiu. Els patrocinis d'aquests esdeveniments, que han d'estar vinculats directament a la promoció d'alguns dels productes turístics definits per l'AETIB, es converteixen en una plataforma atractiva i versàtil per arribar al públic objectiu i transmetre els valors inherents a les marques turístiques de Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera i/o Illes Balears de forma propera i efectiva.

Així mateix i donada la importància de la sostenibilitat per a aquest tipus d'esdeveniments, aquesta convocatòria és susceptible d'estar finançada amb fons de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS).

A efectes d'aquesta convocatòria, són esdeveniments singulars turístics aquells que presenten unes característiques diferenciadores i particulars que fan que la seva presència als mitjans de comunicació i, per tant, la repercussió mediàtica, sigui alta i amb un elevat impacte respecte d'altres esdeveniments, generant una notorietat amb una considerable cobertura nacional i internacional que transcendeix l'àmbit local i posiciona la destinació en el top of mind del públic objectiu. Aquests esdeveniments es situen per darrera dels considerats grans esdeveniments, però destaquen per damunt dels considerats estratègics o petits esdeveniments.

Tots els esdeveniments han d'estar sempre vinculats a, a més de la marca Illes Balears Sostenibles (ITS), a una de les marques de destinació: Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera i/o Illes Balears. En el cas que l'esdeveniment es desenvolupi en més d'una illa, i compleixi amb els percentatges d'inversió indicats a l'apartat 3, es considerarà que es promociona i, per tant, es vincula a la marca Illes Balears.

A continuació, es defineix què considera l'AETIB com a esdeveniments culturals i esportius:

  • Definició d'esdeveniment cultural: és tota aquella celebració, planificada i organitzada prèviament i directament vinculada al sector de la cultura, on es desenvolupen activitats relacionades amb l'art, entès com la manifestació de l'activitat humana mitjançant la qual s'interpreta allò que és real o que es plasma allò que és imaginari amb recursos plàstics, lingüístics i/o audiovisuals, demostrant així unes habilitats, capacitats i/o destreses.
  • Definició d'esdeveniment esportiu: és tota aquella celebració, planificada i organitzada prèviament i directament vinculada al sector dels esports, on es desenvolupen activitats relacionades amb l'exercici físic subjecte a unes normes i es demostren habilitats, capacitats, destreses i/o força física.

Així mateix, per poder optar al patrocini, els esdeveniments singulars, hauran de complir amb els següents requisits:

1.1 Requisits dels esdeveniments

Es consideren esdeveniments singulars susceptibles d'obtenir patrocini, aquells que compleixin tots els requisits generals següents:

A) Els que s'ajustin a la definició d'esdeveniments singulars.

B) Que siguin esdeveniments que el seu promotor sigui una empresa/entitat privada i/o una federació esportiva.

C) Que siguin esdeveniments culturals i/o esportius i que fomentin la creació, diversificació i comercialització d'aquests productes estratègics per l'AETIB.

D) Que incloguin el desenvolupament d'actuacions vinculades als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Per tal que la proposta pugui ser valorada, s'estableix com a requisit que l'entitat sol·licitant indiqui a l'Annex 2s un mínim de 6 mesures relacionades amb els ODS entre les proposades per l'AETIB. Atès que aquestes mesures hauran de ser efectivament dutes a terme durant el desenvolupament de l'esdeveniment, l'AETIB comprovarà la seva correcta execució a la fase de justificació.

E) Que l'esdeveniment estigui avalat per altres entitats públiques segons es detalla a l'apartat 6.2.

F) Que l'esdeveniment es desenvolupi dins d'un dels següents períodes: des del 25 de març al 30 de juny de 2024 i del 15 de setembre al 31 de desembre de 2024. Així mateix, l'esdeveniment no podrà durar més de 12 dies a comptar des de la data d'inici del mateix i sempre s'haurà de realitzar dins de l'any 2024.

G) L'àmbit territorial d'aquesta convocatòria se circumscriu als esdeveniments que es desenvolupen de forma efectiva al territori de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

i. En el cas d'esdeveniments esportius conformats per etapes a diferents localitzacions, on les Illes Balears són una més dins el circuit de l'esdeveniment, tan sols es podrà tenir en compte el pressupost de despesa proporcional corresponent a l'etapa que es duu a terme a les Illes.

ii. En el cas de regates, es podran patrocinar aquelles que comencin o finalitzin a un port de les Illes Balears, així com aquelles que es desenvolupin en la seva totalitat a les Illes Balears.

iii. En el cas d'esdeveniments en línia, aquests estaran obligats a també desenvolupar-se física i simultàniament (in situ presencialment) a una localització situada a les Illes Balears.

 

H) Que el nom de l'esdeveniment inclogui la marca de destinació a què es vol vincular el patrocini, o bé, en cas que l'esdeveniment formi part d'una cadena d'esdeveniments, que aquest publiciti la marca de destinació en la cadena d'actuacions.

I) Que l'esdeveniment compleixi amb els requisits mínims de repercussió mediàtica i pressupost de despesa. Segons la marca a què es vinculi l'esdeveniment, els criteris són:

  • Repercussió mediàtica total mínima de l'esdeveniment (RMTE) -inversió publicitària –a preu de tarifa oficial- i clipping-.
  • Repercussió mediàtica en mitjans nacionals i internacionals mínima de l'esdeveniment (RMNIE) -inversió publicitària –a preu de tarifa oficial- i  . Fora de les Illes Balears.
  •  Pressupost de despesa mínim total destinat a l'execució de l'esdeveniment.
     
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

MARCA

REPERCUSSIÓ MEDIÀTICA* TOTAL MÍNIMA (RMTE)

REPERCUSSIÓ MEDIÀTICA* NACIONAL + INTERNACIONAL MÍNIMA (RMNIE)

PRESSUPOST DE DESPESA**

MÍNIM

ILLES BALEARS

3.000.000 €

1.500.000 €

1.200.000 €

MALLORCA

1.500.000 €

750.000 €

600.000 €

MENORCA

500.000 €

250.000 €

200.000 €

IBIZA

600.000 €

300.000 €

250.000 €

FORMENTERA

300.000 €

150.000 €

130.000 €

 

* Impostos exclosos

**Impostos inclosos

En el cas d'esdeveniments que incloguin alguna de les accions excloses als punts 8 i punt 11 de l'apartat 1.2 de l'Annex I corresponent a la convocatòria, tan sols es podrà patrocinar la part de l'esdeveniment corresponent a les accions que l'AETIB pot patrocinar. Així mateix, també s'haurà d'aplicar aquest criteri al pressupost de la despesa, descomptant la part corresponent a l'acció exclosa.

L'AETIB es reserva la potestat de realitzar a posteriori una comprovació de la justificació econòmica per mostreig aleatori del total de la part econòmica, i en concret de les declaracions/certificats emesos respecte del doble finançament dels esdeveniments.

J) Que l'esdeveniment no rebi entre totes les entitats de caràcter públic o amb participació pública en concepte de patrocinis/ajudes/subvencions/col·laboracions un import superior al 70% amb relació a la partida de despesa real de l'esdeveniment.

K) Que l'esdeveniment no rebi cap patrocini/ajuda/col·laboració econòmica per a la publicitat o promoció d'una destinació turística diferent de les existents a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. 

En la fase de justificació de l'esdeveniment es comprovarà que els requisits mínims han estat assolits.

Amb el compliment d'aquests requisits, els esdeveniments singulars incrementaran la qualitat de l'oferta turística i del producte turístic, aplicant mesures de sostenibilitat. Així mateix, impulsaran la competitivitat, la diversificació i el posicionament de la destinació.

1.2 Exclusions

Queden exclosos d'aquesta convocatòria aquells esdeveniments que no compleixin amb l'estratègia turística de l'AETIB i concretament amb els següents punts:

1.- Esdeveniments que no compleixin els requisits mínims i/o condicions establertes en aquesta convocatòria.

2.- Projectes i accions que no es puguin classificar com a esdeveniments singulars.

3.- Esdeveniments amb contingut polític o religiós.

4.- Esdeveniments amb contingut discriminatori de qualsevol índole o que enalteixi actituds violentes, homòfobes, d'odi o sexistes, que atempti contra la igualtat de gènere. Aquest punt es fa extensiu a la publicitat dels esdeveniments, on queda prohibida qualsevol referència masclista, que mostri a la dona en rols i estereotips sexistes contraris als ideals de la igualtat.

5.- Esdeveniments que atemptin contra qualsevol dels principis i valors democràtics.

6.- Esdeveniments que vagin en contra de la imatge que l'AETIB vol traslladar respecte de les seves marques i les destinacions que les conformen.

7.- Esdeveniments que rebin ajudes/col·laboracions de cases d'apostes i/o jocs d'atzar, begudes alcohòliques de més de 20º, marques de tabac i/o cigarretes electròniques. 

8.- Fires, mercats, trobades, jornades, congressos, simposis, fòrums, exposicions, tallers, workshops, fam-trips, press-trips, esdeveniments centrats en el lliurament de premis (no com a conseqüència del desenvolupament normal d'un esdeveniment) o accions similars a les anteriorment descrites.

9.-  Patrocinis a clubs esportius, quan aquells tinguin la finalitat de patrocinar l'equip o equips que formen part del Club.

10.- Equips esportius.

11.- Torneigs i campionats dels següents esports: bàsquet, futbol americà, rugbi, voleibol, waterpolo. 

En la resta de torneigs i campionats no es podrà incloure com a partida de despesa del pressupost o de la despesa real de l'esdeveniment aquelles despeses que siguin assumides/abonades pels participants i/o assistents (entre d'altres: allotjaments, transport, viatges, dietes).

12.- Les entitats o organismes públics en general, i més concretament els que pertanyen al Govern de les Illes Balears, als Consells Insulars i a ajuntaments.

13.- Les entitats que no estiguin al corrent del pagament de les obligacions econòmiques contretes amb l'AETIB, al corrent de les obligacions tributàries amb la CAIB, amb l'Estat i amb la Seguretat Social.

14.- Els esdeveniments que en la justificació de les dues anualitats anteriors hagin incorregut en algun dels següents fets:

​​​​​​​i. No justificar dins del termini i en la forma escaient, incomplint amb les obligacions pròpies dels beneficiaris de subvencions o patrocinis atorgats per l'AETIB.

ii. Justificar menys del 50% de la repercussió mediàtica RMTIB/RMINIB (aplicació de l'apartat 4.1.2 b) i/o 4.1.2. c) de l'Annex A corresponent als plecs).

iii. Justificar menys punts dels atorgats a la fase de valoració i que, a més, s'hagin aplicat per part de l'AETIB la penalització descrita a l'apartat 4.2.1 a) iii. i/o 4.2.1 b) de l'Annex A corresponent als plecs.

15.- Esdeveniments que ja hagin obtingut algun patrocini/col·laboració/subvenció/ ajuda per part de l'AETIB per a la mateixa edició.

2. PRINCIPIS GENERALS DE LA CONVOCATÒRIA

Aquesta convocatòria pública es duu a terme sobre la base dels principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, cooperació, igualtat, no discriminació, eficàcia i eficiència en la utilització dels recursos públics per al desenvolupament de l'objecte de l'esdeveniment que millori la competitivitat turística de les Illes.

La present convocatòria es podrà duu a terme en el marc dels fons de l'impost del Turisme Sostenible. De conformitat als principis de publicitat i transparència, així com la difusió de la sostenibilitat, tots el documents i comunicacions es realitzaran d'acord a l'ANNEX 8s Directrius de l'ús de les marques de l'AETIB adjunt a aquestes bases.

Els interessats estaran obligats a complir la normativa europea, nacional i autonòmica que resulti aplicable i, en particular, les obligacions que es deriven vinculades al projectes finançats amb fons de l'impost del Turisme Sostenible.

En cas que pertoqui, s'ha de complir amb allò previst en la Llei 19/2003, de 9 desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, respecte de les obligacions de publicitat.

Aquesta convocatòria parteix de la base que són els promotors de l'esdeveniment qui assumeixen l'organització i els seus costos. Per això sol·liciten una aportació per donar suport a la celebració de l'esdeveniment, ja que consideren que té repercussió turística i que l'aportació pública millorarà la rendibilitat de l'esdeveniment, en concepte d'imatge i notorietat.

3. PRESSUPOST DE LA CONVOCATÒRIA

La present convocatòria té un pressupost màxim de 400.000 € (impostos inclosos) finançats de la següent forma:

  • Import màxim de 400.000€ (impostos inclosos) al Capítol VI – Inversions Reals del pressupost de l'AETIB per a l'exercici 2024.
  • Aquesta convocatòria és susceptible de ser finançada amb fons de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS), per aquest motiu les marques de destinació que s'inseriran a les publicacions, emissions, publicitat i accions promocionals hauran d'anar sempre vinculades a la marca Illes Balears Sostenibles (ITS).

En el cas que la partida reservada sigui insuficient, aquesta podrà ser ampliada, a criteri de la direcció, en funció de la disponibilitat pressupostària.

Així mateix, en el cas que, a data 1 de setembre de 2024, no s'hagi exhaurit la totalitat de la disponibilitat pressupostària, l'AETIB podrà disposar dels romanents, que seran destinats a altres projectes segons les necessitats, tenint en compte la partida pressupostària i capítol al qual varen ser assignats.

Segons el tipus d'esdeveniment els imports màxims que adjudicarà l'AETIB  en concepte de patrocini són els que es detallen a continuació, encara que, en qualsevol cas, mai podrà superar el 30% amb relació al pressupost de despesa de l'esdeveniment (impostos inclosos) i de la despesa real efectiva (impostos inclosos).

MARCA

% MÀXIM PATROCINI RESPECTE DEL PRESSUPOST DE DESPESA**

IMPORT** MÀXIM

DEL PATROCINI (fins a)

ILLES BALEARS*

 

 

30%

480.000 €

MALLORCA

240.000 €

MENORCA

80.000 €

IBIZA

100.000 €

FORMENTERA

52.000 €

*Podrà optar a estar vinculat a la marca Illes Balears només aquell esdeveniment que es desenvolupi de forma efectiva en més d'una illa. En el cas d'esdeveniments que es desenvolupen a dues illes: s'ha d'acreditar que, com a mínim un 30% del pressupost de despesa total de l'esdeveniment, es destina a accions que es desenvolupen a una illa, i un 30% com a mínim a l'altra illa. En cas de tres illes: com a mínim un 25% a cada una de les tres illes. En cas de quatre illes: com a mínim un 15% a cada una de les quatre illes.

Per a esdeveniments en línia, la marca de destinació serà la corresponent a la localització física on l'esdeveniment es desenvolupi de forma simultània.

**Impostos inclosos

Les entitats privades interessades a participar en aquesta convocatòria podran sol·licitar un patrocini dins dels límits establerts a la taula superior, d'acord amb l'illa/illes amb la qual es vincula l'esdeveniment a desenvolupar.

L'import del patrocini sol·licitat mai podrà superar el 30% respecte del pressupost de despesa indicat a l'Annex 1s (impostos inclosos) i tampoc podrà superar el màxim establert per marca de destinació. Així mateix, tampoc es podrà superar a la fase de justificació amb relació a la despesa real efectiva.

3.1 Territorialització

Per tal de complir amb la territorialització entre illes, es dedicarà un percentatge mínim als esdeveniments per illa, d'acord amb el següent quadre:

MALLORCA

50,92%

MENORCA

17,23%

EIVISSA

20,78%

FORMENTERA

11,07%

En cas que el 15 d'abril de 2024 no s'hagin exhaurit els pressuposts corresponents als percentatges per illes, l'import romanent es destinarà als esdeveniments sol·licitants al marge d'aquesta territorialització.

4. ÀMBIT SUBJECTIU

Poden ser beneficiaris d'aquesta convocatòria pública les persones jurídiques privades organitzadores dels esdeveniments presentats que s'ajustin a l'objecte i compleixin els requisits d'aquesta convocatòria.

En aquesta convocatòria, una mateixa entitat pot presentar fins a 2 esdeveniments per marca vinculada, però mai més d'una empresa, entitat o grup empresarial pot sol·licitar patrocinis per al mateix esdeveniment.

En el supòsit que dues entitats diferents sol·licitin el patrocini per a un mateix esdeveniment, tan sols es valorarà la primera de les propostes presentades, segons el registre d'entrada, mentre que l'altra proposta en restarà exclosa.

En el supòsit d'entitats que gestionin diversos esdeveniments, han de presentar una sol·licitud per a cadascun dels esdeveniments per a què sol·licitin el patrocini, excepte si aquests conformen un programa únic de diverses actuacions.

5. SOL·LICITUD: TERMINI I LLOC DE PRESENTACIÓ

A. El termini per a la presentació de les sol·licituds de patrocini romandrà obert des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució al BOIB, fins exhaurir la dotació econòmica i, en qualsevol cas, fins a l'1 d'octubre de 2024.

Les entitats hauran de presentar tota la documentació necessària per a la seva tramitació amb un mínim de 60 dies naturals d'antelació a la data d'inici de l'esdeveniment i, en tot cas, sempre abans de la data límit de presentació de sol·licitud de l'1 d'octubre de 2024. La tramitació de les sol·licituds es realitzarà per ordre d'entrada al registre. En cas d'incompliment del termini, la sol·licitud restarà exclosa, a excepció de:

  • Els esdeveniments que s'inicien de 25 de març al 30 d'abril de 2024, per temes d'operativitat de la convocatòria, hauran de presentar la sol·licitud com a màxim dia 10 de març de 2024 (inclòs). Aquests esdeveniments tindran prioritat sobre la resta de sol·licituds i, per tant, es valoraran per ordre de registre d'entrada abans dels esdeveniments amb data d'iniciació posterior.

  • Els esdeveniments que s'inicien de l'1 de maig al 15 de maig de 2024, per temes d'operativitat de la convocatòria, hauran de presentar la sol·licitud com a màxim dia 24 de març de 2024 (inclòs). Aquests esdeveniments tindran prioritat sobre la resta de sol·licituds i, per tant, es valoraran per ordre de registre d'entrada abans dels esdeveniments amb data d'iniciació posterior.

B. Les sol·licituds s'han de presentar exclusivament de manera telemàtica, a través del tràmit específic que es posa a disposició dels interessats en la pàgina web de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears i en la Seu Electrònica del Govern de les Illes Balears. No es consideren vàlides les sol·licituds telemàtiques a través d'un altre mitjà electrònic que no sigui el tràmit específic esmentat.

És obligatori fer un únic registre per sol·licitud. En cas de més d'un registre per sol·licitud, tan sols s'acceptarà el primer registre realitzat.  

En el cas que la documentació a lliurar superi els 10MB i/o els 10 arxius, s'haurà d'indicar a l'Annex 1s (dins l'espai destinat per a aquesta finalitat) un enllaç de descàrrega que haurà d'estar operatiu com a mínim durant 60 dies, per tal de facilitar la descàrrega per part de l'AETIB.

En cas que l'enllaç de descàrrega de la documentació estigui deshabilitat dins el termini esmentat, es podrà requerir per a la seva esmena concedint-li un termini de 3 dies hàbils, a comptar des de l'endemà a la recepció del requeriment, amb l'advertiment exprés que, en cas de no fer-ho així, es procedirà a valorar la sol·licitud de patrocini amb la documentació que es disposi en aquell moment, sense possibilitat d'esmena.

6. PRESENTACIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ

Per a la presentació de la documentació, s'haurà de tenir en compte:

a) La sol·licitud ha d'anar acompanyada de la documentació que es relaciona en aquest mateix apartat corresponent a la documentació administrativa i tècnica que es revisaran en cada una de les fases. 

b)  Els annexos que s'adjunten a l'Annex A corresponent als plecs estaran a disposició dels interessats en la pàgina web de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears i en la Seu Electrònica del Govern de les Illes Balears.

c)  Els documents digitals hauran d'estar signats pel representant legal de l'entitat sol·licitant amb signatura digital vàlida (signatura electrònica), que permeti la verificació de la identitat d'aquest, a través d'un certificat qualificat que garanteixi una seguretat equivalent a la signatura manuscrita.

d) Els interessats hauran de presentar la seva sol·licitud i documentació administrativa i tècnica segons els models annexos que s'adjunten a l'Annex A corresponent als plecs.

e)  No s'acceptarà documentació manuscrita, sense format, que modifiqui o alteri l'estructura dels annexos i/o amb errades, per tant, aquestes propostes seran excloses. Tampoc s'acceptaran aquelles que no utilitzin els models annexos als plecs.

f)  Els esdeveniments presentats es valoraran per ordre d'entrada al registre, a excepció dels esdeveniments indicats a l'apartat 5, punt A) de l'Annex I corresponent a la convocatòria.

g)  Els annexos i/o documentació administrativa i tècnica hauran d'identificar si formen part de la fase administrativa o tècnica. Per aquest motiu al principi del nom de l'arxiu s'inclourà:

  • En cas dels models annexos: el propi nom de l'annex (Annex 1s, Annex 2s, Annex 7s, Annex B)
  • En cas d'altres documents:

i. Documents administratius: ADM

ii. Documents tècnics: TEC

 

h) En cas de deficiències al document de sol·licitud, es podrà requerir per a la seva esmena, amb un termini de 10 dies hàbils, a comptar des de l'endemà a la recepció del requeriment, amb l'advertiment exprés que, en cas de no fer-ho així, es considerarà desistida i s'arxivarà la seva sol·licitud, segons el que disposa l'article 68 de la Llei 39/2015.

i) En cas de manca d'algun document d'obligatori lliurament, administratiu o tècnic (Annex 2s -Excel i pdf-, Plànol del recinte/recorregut amb ubicació prevista de marques/logotips, Annex 7s), es requerirà amb un termini de 3 dies hàbils, a comptar des de l'endemà a la recepció del requeriment, conforme als apartats 6.2 i 6.3 de l'Annex I corresponent a la convocatòria.

j) En el cas que s'esgoti el pressupost assignat i sempre que no hagi expirat la vigència de la convocatòria, poden continuar registrant-se sol·licituds en llista de reserva provisional que han de ser ateses per rigorós ordre d'entrada, supeditades al fet que es produeixin desestimacions, revocacions i/o renúncies de les sol·licituds de patrocini prèvies que puguin alliberar pressupost o bé que s'incorpori nou pressupost a la convocatòria. En cap cas la presentació d'una sol·licitud en la llista de reserva provisional genera algun dret per al sol·licitant fins que no es resolgui la sol·licitud.

A continuació, es detalla la documentació d'obligat lliurament per a la seva tramitació.

6.1. Sol·licitud de patrocini

Les sol·licituds s'han de presentar exclusivament de manera telemàtica, a través del tràmit específic que es posa a disposició dels interessats en la pàgina web de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears i en la Seu Electrònica del Govern de les Illes Balears. No es consideren vàlides les sol·licituds telemàtiques a través d'un altre mitjà electrònic que no sigui el tràmit específic esmentat.

La sol·licitud haurà d'incloure les dades mínimes bàsiques per poder tramitar-se, en cas que aquestes siguin insuficients, es requerirà per a la seva esmena en un termini de 10 dies hàbils a comptar des de l'endemà a la recepció del requeriment amb l'advertiment exprés que, en cas de no fer-ho així, es considerarà desistida i s'arxivarà la seva sol·licitud, segons el que disposa l'article 68 de la Llei 39/2015.

El lliurament de la sol·licitud per si mateixa no serà objecte de valoració, sinó que servirà únicament com a document formal de sol·licitud.

Amb la sol·licitud es lliurarà la documentació administrativa i tècnica que a continuació es descriu i que es considera d'obligat lliurament.

6.2. Documentació Administrativa: Documentació relacionada amb l'entitat sol·licitant

En el cas de persones físiques i jurídiques espanyoles:

ANNEX 1s: Dades fonamentals per a la tramitació. Dades de l'esdeveniment necessàries per avaluar la viabilitat de la sol·licitud.

  • Nom de l'esdeveniment
  • Data(es) d'execució
  • Marca de destinació a què es vincula el patrocini
  • Pressupost de despesa total de l'esdeveniment (impostos inclosos)
  • Import sol·licitat a l'AETIB en concepte de patrocini (impostos inclosos)

Les dades contingudes en aquest document regiran la valoració de la sol·licitud i prevaldran damunt qualsevol altre document lliurat i, per tant, no es podran modificar ni esmenar. En cas de no complimentar totes les dades sol·licitades en aquest document, el patrocini quedarà exclòs.

- Certificat d'inscripció al registre corresponent (registre d'associacions, registre mercantil o un altre, depenent de tipus entitat), on haurà de constar l'activitat econòmica efectivament desenvolupada a la data de la sol·licitud.

- Estatuts de l'entitat dipositats al registre esmentat, o degudament inscrits al Registre Mercantil, si n'és el cas.

- Documentació acreditativa del representant legal de l'entitat sol·licitant per actuar en nom seu, així com del seu DNI.

- Targeta d'identificació fiscal de l'entitat sol·licitant.

- Alta de la declaració censal de l'inici de l'activitat, alta de l'IAE en què consti l'epígraf corresponent.

En virtut del Decret 6/2013, de 8 de febrer, de mesures de simplificació documental dels procediments administratius, les entitats que hagin format part d'un procés selectiu en l'AETIB poden presentar l'Annex B que s'adjunta en el qual s'ha d'indicar el número d'expedient on es troba la documentació administrativa, sempre que no hagi sofert cap modificació o la documentació presentada no hagi exhaurit la seva vigència.

La resta de documentació que a continuació es relaciona acompanyarà a la sol·licitud i serà d'obligada entrega:

- Declaració responsable de no incórrer en les prohibicions per contractar amb l'administració segons l'article 71 del LCSP.

Aquesta declaració responsable, o un altre document, ha d'incloure la manifestació expressa que l'empresa no incorre en cap dels supòsits al fet que es refereix la Llei 2/1996, de 19 de novembre, d'incompatibilitats dels membres del Govern i dels alts càrrecs de la CAIB.

- Acreditació conforme s'està al corrent de les obligacions tributàries amb l'Administració autonòmica, Estatal i la Seguretat Social, emeses pels organismes competents.

- Declaració responsable conforme s'està al corrent de pagaments amb l'AETIB així com de la justificació de contractes de patrocini amb l'AETIB anteriors. Aquesta declaració serà comprovada d'ofici per la Secció Econòmica de l'AETIB. En el cas que es constatés l'existència de deutes pendents o la incorrecta justificació sense renúncia expressa prèvia a l'inici del període de justificació, es considerarà motiu d'exclusió de la participació en la convocatòria de patrocini.

- Declaració responsable en què es faci constar si ha rebut i/o sol·licitat ajudes o col·laboracions d'institucions públiques o privades per realitzar l'esdeveniment amb el qual podrà col·laborar l'AETIB i s'ha de remetre un certificat per a cada ajuda rebuda per part de les administracions públiques, que detalli el finançament atorgat.

- Declaració responsable conforme l'entitat no té cap expedient sancionador obert amb AETIB.

- Acreditació conforme l'esdeveniment estigui avalat per corporacions locals, insulars, autonòmiques, nacionals o internacionals.

- Document acreditatiu d'estar inscrit al DRIAT (declaració responsable d'inici d'activitat turística), en el cas que l'entitat hi estigui obligada, en cas contrari haurà d'aportar declaració responsable d'aquest extrem.

- Declaració de la veracitat de les dades bancàries, que es podrà descarregar al següent enllaç:

http://www.caib.cat/govern/sac/fitxa.do?codi=1714109&coduo=32&lang=ca 

- Declaració responsable que acrediti les raons tècniques o artístiques o els motius pels quals només pugui encomanar-se a un empresari determinat, en el cas que la sol·licitud de patrocini sigui per un import superior als 14.999,99 € (imposts exclosos).

 

​​​​​​​En el cas de persones jurídiques no espanyoles amb activitat a Espanya:

En el supòsit que l'entitat pertanyi a un estat membre de la UE, la capacitat jurídica de l'empresa s'acreditarà mitjançant la presentació de constitució de l'entitat d'acord amb la normativa del seu país, fent constar els estatuts de la mateixa i l'acreditació corresponent, així com fotocòpia acarada del CIF, tots dos traduïts per intèrpret jurat o traducció oficial i postil·lada d'acord amb el conveni de la Haia de 1961.

En el cas que l'entitat pertanyi a un estat que no és membre de la UE,  la capacitat jurídica de l'entitat s'acreditarà, mitjançant la documentació relativa a la sucursal o filial a Espanya de l'entitat o a qualsevol país pertanyent a la Unió Europea, degudament inscrita al registre corresponent i fotocòpia compulsada del CIF. La documentació ha de presentar-se traduïda per traductor jurat amb caràcter oficial. 

En qualsevol dels dos casos anteriors, s'haurà d'acreditar la capacitat de la persona que representa l'entitat sol·licitant legalment per actuar en nom seu, així com s'haurà de presentar una còpia acarada del seu passaport/DNI/NIE, traduït per intèrpret jurat o mitjançant una traducció oficial i postil·lada d'acord amb el conveni de la Haia de 1961.

Les empreses no espanyoles d'estats membres de la Unió Europea i els restants empresaris estrangers hauran d'acreditar la documentació que acompanyarà a la sol·licitud i serà d'obligada entrega i que es detalla a continuació:

ANNEX 1s: Dades fonamentals per a la tramitació. Dades de l'esdeveniment necessàries per avaluar la viabilitat de la sol·licitud.

  •  Nom de l'esdeveniment
  • Data(es) d'execució
  • Marca de destinació a què es vincula el patrocini
  • Pressupost de despesa total de l'esdeveniment (impostos inclosos)
  • Import sol·licitat a l'AETIB en concepte de patrocini (impostos inclosos)

Les dades contingudes en aquest document regiran la valoració de la sol·licitud i prevaldran damunt qualsevol altre document lliurat i, per tant, no es podran modificar ni esmenar. En cas de no complimentar totes les dades sol·licitades en aquest document, el patrocini quedarà exclòs.

- Testimoni judicial, certificació administrativa o declaració responsable, de no incórrer en les prohibicions per contractar amb l'administració segons l'ordenament jurídic espanyol i per analogia amb l'ordenament de l'Estat a què pertany.

Aquesta declaració responsable o un altre document ha d'incloure la manifestació expressa que l'empresa no incorre en cap dels supòsits, fet al qual es refereix la Llei 2/1996, de 19 de novembre, d'incompatibilitats dels membres del Govern i dels alts càrrecs de la CAIB.

- Declaració responsable en què es faci constar si ha rebut i/o sol·licitat ajudes o col·laboracions d'institucions públiques o privades per realitzar l'esdeveniment amb el qual podrà col·laborar l'AETIB i s'ha de remetre un certificat per a cada ajuda de les administracions públiques, que detalli el finançament atorgat.

- Alta de la declaració censal, de l'inici d'activitat i alta de l'impost d'activitats econòmiques, o document equivalent del país d'origen. En cas de no existir documentació equivalent s'haurà de representar una declaració responsable deixant constància d'aquest fet. També haurà de constar l'activitat econòmica efectivament desenvolupada a la data de la sol·licitud.

- Acreditació que la sucursal/filial, si escau, està al corrent de les obligacions tributàries amb l'Administració autonòmica, estatal i la Seguretat Social, mitjançant la presentació de la certificació oportuna, emesa per l'òrgan competent. En cas que es tractés d'un agent autoritzat per actuar en nom de l'entitat no resident que operi mitjançant una oficina de representació, haurà d'aportar la corresponent certificació acreditativa d'estar al corrent de pagament amb l'Administració de l'estat, l'autonòmica i la Seguretat Social, emesa per l'òrgan competent.

- Declaració responsable conforme s'està al corrent de pagaments amb l'AETIB, així com de la justificació de contractes de patrocini amb l'AETIB anteriors. Aquesta declaració serà comprovada d'ofici per la Secció Econòmica de l'AETIB. En el cas que es constatés l'existència de deutes pendents o la incorrecta justificació sense renúncia expressa prèvia a l'inici del període de justificació, es considerarà motiu d'exclusió de la participació en la convocatòria de patrocini.

-  Acreditació conforme l'esdeveniment estigui avalat per corporacions locals, insulars, autonòmiques, nacionals o internacionals.

- Declaració de la veracitat de les dades bancàries, que es podrà descarregar al següent enllaç:

http://www.caib.cat/govern/sac/fitxa.do?codi=1714109&coduo=32&lang=ca 

- Declaració responsable que acrediti les raons tècniques o artístiques o els motius pels quals només pugui encomanar-se a un empresari determinat, en el cas que la sol·licitud de patrocini sigui per un import superior als 14.999,99 € (imposts exclosos).

En virtut del Decret 6/2013, de 8 de febrer, de mesures de simplificació documental dels procediments administratius, les entitats que hagin format part d'un procés selectiu en l'AETIB poden presentar l'Annex B que s'adjunta, en el qual s'ha d'indicar el número d'expedient on es troba la documentació administrativa següent, sempre que no hagi sofert cap modificació o la documentació presentada no hagi exhaurit la seva vigència.

La "documentació administrativa" serà única en el cas que una mateixa entitat presenti diferents propostes tècniques.

6.3. Documentació tècnica

Els sol·licitants hauran de lliurar la següent documentació, que serà d'obligada entrega,  i que acompanyarà a la sol·licitud:

-  ANNEX 2s: Criteris de valoració. Resum de la proposta tècnica emplenada en dos formats: en format excel (no signat) i en format PDF signat digitalment. Aquells criteris que no es seleccionin a l'Annex 2s no seran valorats, independentment de si s'adjunta al criteri documentació o explicació aclaridora que no es tindrà en compte.

A l'Annex 2s, adjuntar un plànol del recinte o lloc on es desenvolupa l'esdeveniment, indicant la ubicació prevista de la marca turística i logotipus institucionals complint amb l'Annex 8s Manual d'ús de les marques de l'AETIB (en el cas de curses, també s'inclourà un plànol del recorregut amb ubicació prevista de les marques/logotips de l'AETIB).  Sense el/s plànol/s, no es podran valorar les contraprestacions, ja que forma/en part d'aquestes, per tant, és d'obligat lliurament.

A criteri del sol·licitant es podrà lliurar la següent documentació complementària per a la seva valoració subjectiva. Aquests documents són opcionals:

  • Clipping de una l'edició anterior a què es sol·licita patrocini amb quantificació, segons dades publicitàries, del retorn obtingut (en format pdf signat digitalment).
  • Pla de màrqueting i comunicació previst per a l'edició que es sol·licita patrocini, indicant l'import destinat a aquesta finalitat (en format pdf signat digitalment).
  • Així mateix, es podrà lliurar qualsevol altra documentació complementària a la proposta tècnica que considerin d‘interès.

En cas d'incongruència entre la informació continguda al format Excel de l'Annex 2s i el format PDF del mateix annex, es considerarà vàlida la informació del format PDF signat digitalment.

-  ANNEX 7s: Briefing de comunicació. Informació i estructura de continguts necessària per a la comunicació de l'esdeveniment als mitjans de comunicació de l'AETIB (en format pdf signat electrònicament). Adjunt a aquest annex s'hauran de lliurar les imatges i/o vídeos suggerits per a la seva publicació.

Aquests mitjans són:

  • Els portals web illesbalears.travel / illessostenibles.travel
  • Perfils promocionals en xarxes socials (facebook/twitter/instagram/youtube)
  • Newsletter mensual: AETIB News

Atesa la diversitat dels esdeveniments que es poden patrocinar, la definició o la versió definitiva dels continguts i l'abast de la seva publicació en mitjans de l'AETIB i del propi patrocinat, es fixaran pels tècnics del Servei de Comunicació de l'AETIB una vegada signat el contracte.

Aquests documents (Annex 2s -Excel i Pdf-, Plànol del recinte/recorregut amb ubicació prevista de marques/logotips, Annex 7s,) són d'obligat lliurament juntament amb la sol·licitud. En cas de no adjuntar-se algun d'ells, es requerirà a l'entitat interessada, concedint-li un termini de 3 dies hàbils, a comptar des de l'endemà a la recepció del requeriment, per a la presentació de la documentació requerida, amb l'advertiment exprés que, en cas de no fer-ho així, es considerarà desistida i s'arxivarà la seva sol·licitud, segons el que disposa l'article 68 de la Llei 39/2015. En cap cas es podrà esmenar el seu contingut.

El contingut dels annexos d'obligat lliurament (Annex 2s -Excel i Pdf-, Plànol del recinte/recorregut amb ubicació prevista de marques/logotips, Annex 7s) no es podrà esmenar, és a dir, una vegada lliurats aquests documents, el seu contingut no es podrà modificar, a excepció de les modificacions a conseqüència de la reunió de negociació o mitjançant aclariment; i a excepció del canvi de la ubicació de les marques/logotips de l'AETIB al/s plànol/s a petició de l'AETIB, ja que aquest/s forma/en part de les contraprestacions. Aquestes modificacions es faran constar a l'expedient.

 

ANNEX A Plecs de condicions generals que han de regir la tramitació dels expedients de contractació que es deriven de les sol·licituds de patrocinis amb entitats privades per a esdeveniments singulars culturals i esportius que generin repercussió mediàtica mínima per a les marques de les Illes Balears i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), durant l'any 2024

1.  PROCEDIMENT ADMINISTRATIU PER A LA FORMALITZACIÓ DELS PATROCINIS PRIVATS

La tramitació administrativa per a la formalització dels contractes de patrocini es realitzarà d'acord amb l'establert a la Instrucció 2/2018 del director gerent de l'ATB (actual AETIB) per la qual s'estableix la regulació específica i tramitació dels expedients dels contractes privats de patrocini que formalitzi l'ATB (actual AETIB) de 5 d'abril de 2018, amb la ratificació prèvia del Consell de Direcció de l'ATB (actual AETIB) de 5 d'abril de 2018.

En el cas que la sol·licitud de patrocini sigui per un import igual o inferior als 14.999,99 € (imposts exclosos), és a dir, 18.149,98 € (impostos inclosos) es procedirà d'acord amb l'establert a l'article 118 de LCSP i la Instrucció 1/2020, del director de l'AETIB per la qual s'estableix la regulació específica i la tramitació dels expedients dels contractes menors que formalitzi l'AETIB.

En el cas que la sol·licitud de patrocini sigui per un import superior als 14.999,99 € (imposts exclosos), és a dir, 18.149,98€ (impostos inclosos), es procedirà d'acord amb el que s'estableix a la Instrucció 2/2018 del director gerent de l'ATB (actual AETIB) per la qual s'estableix la regulació específica i la tramitació dels expedients dels contractes privats de patrocini que formalitzi l'ATB (actual AETIB). En aquest cas, s'haurà d'aportar per part del sol·licitant una declaració responsable que acrediti les raons tècniques o artístiques o els motius pels quals només pugui encomanar-se a un empresari determinat.

1.1 FASE ADMINISTRATIVA: revisió de la documentació administrativa

El Servei Jurídic de l'AETIB examinarà la documentació administrativa segons l'ordre de registre d'entrada de les sol·licituds, amb l'excepció de l'establert a l'apartat 5. A) de l'Annex I corresponent a la convocatòria.

En el cas que sigui necessària l'esmena d'algun document de caràcter administratiu, l'òrgan de contractació o la unitat administrativa de contractació requerirà a l'entitat interessada, la documentació administrativa que falti, concedint-li un termini de 3 dies hàbils, a comptar des de l'endemà a la recepció del requeriment, per a la presentació de la documentació requerida, amb l'advertiment exprés que, en cas de no fer-ho així, es considerarà desistida i s'arxivarà la seva sol·licitud, segons el que disposa l'article 68 de la Llei 39/2015.

El requeriment de la documentació es realitzarà per mitjans telemàtics, de manera que en quedarà constància a l'expedient.

1.2 FASE TÈCNICA: revisió de la documentació tècnica

Un cop finalitzada la revisió de la documentació administrativa l'òrgan de contractació designarà el servei/tècnic encarregat d'elaborar l'informe oportú amb relació a la proposta tècnica presentada, per determinar el compliment o no dels requisits tècnics exigits d'acord amb allò que s'estableix en aquests plecs.

En cas de manca d'algun document d'obligat lliurament corresponent a la documentació tècnica (Annex 2s en format PDF, Annex 2s en format Excel, Plànol del recinte/recorregut amb ubicació prevista de marques/logotips, Annex 7s), l'òrgan de contractació o la unitat administrativa de contractació requerirà amb un termini de 3 dies hàbils, a comptar des de l'endemà a la recepció del requeriment, amb l'advertiment exprés que, en cas de no fer-ho així, es considerarà desistida i s'arxivarà la seva sol·licitud, segons el que disposa l'article 68 de la Llei 39/2015.

a)  El requeriment de la documentació es realitzarà per mitjans telemàtics de manera que en quedarà constància a l'expedient.

b) Només es considerarà vàlida l'esmena de deficiències o aclariments presentada a través del mitjà telemàtic específic posat a disposició dels interessats en la pàgina web de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears i en la Seu Electrònica del Govern de les Illes Balears.

El contingut dels annexos d'obligat lliurament (Annex 2s en format PDF, Annex 2s en format excel, plànol del recinte/recorregut amb ubicació prevista de marques/logotips, Annex 7s) no es podrà esmenar, és a dir, una vegada lliurats aquests documents, el seu contingut no es podrà modificar, a excepció de les modificacions a conseqüència de la reunió de negociació (retirada de algun dels criteris de valoració recollits a l'Annex 2s per part de l'entitat sol·licitant) o mitjançant aclariment; i a excepció del canvi de la ubicació de les marques/logotips de l'AETIB al/s plànol/s a petició de l'AETIB, ja que aquest/s forma/en part de les contraprestacions. Aquestes modificacions es faran constar a l'expedient.

Per tal que la proposta pugui ser valorada, s'estableix com a requisit que l'entitat sol·licitant indiqui a l'Annex 2s un mínim de 6 criteris relatius als ODS proposats, en cas contrari, la sol·licitud quedarà exclosa. El compliment d'aquests criteris es comprovarà a la fase de justificació.

En el cas que l'import sol·licitat sigui superior als 14.999,99 € (imposts exclosos), és a dir 18.149,98 € (impostos inclosos), l'àrea/tècnic designat, tal com recull la Instrucció 2/2018, realitzarà un plec específic de patrocini (plec previ -en aquesta convocatòria- i plec definitiu) en funció de l'esdeveniment a patrocinar, en el qual han de quedar recollides les contraprestacions que es proposa que rebi l'AETIB en funció de l'import que se sol·licita.

Seguidament, es procedirà a la valoració de l'esdeveniment segons la documentació lliurada, ateses les fases del procediment que es detallen a continuació.

1.3 FASE DIRECTA: aportació mínima de l'AETIB

L'esdeveniment, pel fet de complir amb els requisits generals de la convocatòria, obtindrà una aportació directa per part de l'AETIB de:

MARCA

IMPORT* DIRECTE

ILLES BALEARS

48.000 €

MALLORCA

24.000 €

MENORCA

8.000 €

IBIZA

10.000 €

FORMENTERA

5.200 €

*Impostos inclosos

1.4 FASE DE VALORACIÓ: criteris objectius i subjectius

La resta de l'import fins arribar a l'import màxim del patrocini per marca es determinarà segons la següent valoració:

- Valoració objectiva de l'esdeveniment: es durà a terme per part del servei/tècnic designat. Es farà exclusivament amb relació a les dades aportades per l'entitat sol·licitant a l'ANNEX 2s. Es valoraran, com a màxim amb 90 punts, els següents conceptes:

  • Les característiques de l'esdeveniment.
  • La alineació de l'esdeveniment amb els objectius del desenvolupament sostenible (ODS) i l'Agenda 2030.

Alguns d'aquests punts valorats s'hauran d'acreditar a la justificació.

- Valoració subjectiva de l'esdeveniment: es durà a terme per part de l'òrgan de contractació o, en el seu defecte, pel representant de la direcció de l'AETIB i es podrà convidar a un representant del Consell Insular que es determinarà en funció de les característiques de l'esdeveniment presentat. Aquesta valoració subjectiva es farà amb relació a la documentació lliurada per l'entitat sol·licitant. Es valoraran, com a màxim amb 10 punts, els següents conceptes:

  • L'esdeveniment en la seva globalitat amb relació a l'import sol·licitat.
  • Les contraprestacions ofertes per l'entitat privada. 

La puntuació total obtinguda com a màxim podrà ser de 100 punts. La valoració econòmica unitària de cada punt es detalla per marca a continuació:

ILLES BALEARS

MALLORCA

MENORCA

IBIZA

FORMENTERA

4.320 €

2.160 €

720 €

900 €

468 €

Tots els imports són amb impostos inclosos

L'import resultant de la fase de valoració serà:

IFV = Puntuació obtinguda*valor unitari del punt respecte de la marca

Per tant, l'import proposat d'adjudicació resultarà de sumar:

IPA = Import assignat a la fase directa + import assignat a la fase de valoració

Aquest import, com a màxim estarà sempre dins els límits establerts a la convocatòria i mai podrà superar el 30% de l'import del pressupost de despesa de l'esdeveniment. 

 

​​​​​​​

MARCA

% MÀXIM PATROCINI RESPECTE DEL PRESSUPOST DE DESPESA*

IMPORT* MÀXIM

DEL PATROCINI

(fins a)

ILLES BALEARS

 

 

30%

480.000 €

MALLORCA

240.000 €

MENORCA

80.000 €

IBIZA

100.000 €

FORMENTERA

52.000 €

*Impostos inclosos

1.5 FASE DE NEGOCIACIÓ: reunió de negociació

Una vegada revisada la documentació tècnica lliurada i valorada la sol·licitud presentada, l'òrgan de contractació convocarà a l'entitat sol·licitant per a una reunió de negociació prèvia a l'adjudicació i formalització del contracte, en la qual es tractaran, entre d'altres, l'oferta presentada per l'entitat sol·licitant, les contraprestacions proposades que rebrà l'AETIB, la repercussió mediàtica per a la presència de les marques i l'import que finalment es proposa per a l'adjudicació.

En aquesta reunió hi participarà l'òrgan de contractació de l'AETIB o, en el seu defecte, un representant de la direcció de l'AETIB en qualitat de representant d'òrgan de contractació i assistit per un representat del servei/tècnic designat, de la Secció Econòmica i del Servei Jurídic de l'AETIB. La direcció de l'AETIB serà qui proposarà l'adjudicació del patrocini.

Per finalitzar aquesta fase de negociació, i deixar constància a l'expedient de la proposta definitiva que regirà el contracte, l'AETIB notificarà per mitjans telemàtics a l'entitat sol·licitant els nous termes i condicions de la seva oferta a conseqüència de l'esmentada negociació. L'entitat sol·licitant disposarà de tres dies hàbils, a comptar des de l'endemà a la recepció de la notificació, per confirmar o corregir les noves condicions pactades a la reunió de negociació i que s'inclouran al contracte de patrocini, amb l'advertiment exprés que, en cas de no fer-ho així, es considerarà desistida i s'arxivarà la seva sol·licitud, segons el que disposa l'article 68 de la Llei 39/2015. Per realitzar aquest tràmit es complimentarà l'Annex 9s.

1.6 FASE D'ADJUDICACIÓ I FORMALITZACIÓ DEL PATROCINI

D'acord amb l'establert a les instruccions internes esmentades, l'òrgan de contractació realitzarà l'adjudicació del contracte privat, i posterior formalització del contracte en el qual hi constaran les obligacions d'ambdues parts, les contraprestacions que rebrà finalment l'AETIB i la forma de justificar el patrocini en funció de les característiques de l'esdeveniment. Al contracte hi constarà expressament la cessió a l'AETIB de les imatges de l'esdeveniment per a usos no comercials.

Així mateix, en cas que l'adjudicació fos igual o superior a 14.999,99 € (impostos exclosos), s'haurà de publicar al portal de contractació de l'AETIB.

Aquest contracte haurà de signar-se en el termini màxim de 15 dies hàbils des de l'adjudicació del contracte i sempre abans de l'inici de l'esdeveniment. En cas contrari, l'AETIB podrà resoldre no portar-lo a terme.

El patrocinat facilitarà el seguiment i control del contracte signat i, concretament, de la presència de les marques a l'esdeveniment patrocinat. Per tant, s'ha de reflectir la presència de les marques/logotips d'ambdues entitats en els mitjans i materials corresponents a l'organització dels diferents actes i accions previstes a l'esdeveniment i que s'estableixen al contracte.

Les marques de l'AETIB podran figurar tant en els elements de promoció prèvia a l'esdeveniment, com en els de la promoció que es durà a terme durant el desenvolupament d'aquest, o en la repercussió posterior als diferents mitjans de comunicació.

Així mateix, l'import d'adjudicació com a màxim estarà sempre dins els límits establerts a la convocatòria i mai podrà superar el 30% de l'import del pressupost de despesa de l'esdeveniment ni de la despesa real efectiva una vegada realitzat i justificat (impostos inclosos).

MARCA

% MÀXIM PATROCINI RESPECTE DEL PRESSUPOST DE DESPESA*

IMPORT* MÀXIM

DEL PATROCINI

(fins a)

ILLES BALEARS

 

 

30%

480.000 €

MALLORCA

240.000 €

MENORCA

80.000 €

IBIZA

100.000 €

FORMENTERA

52.000 €

*Impostos inclosos

Tots els càlculs es realitzaran tenint en compte com a màxim dos decimals.

2.  CONTRAPRESTACIÓ PER A L'AETIB

L'AETIB i l'entitat privada formalitzaran un contracte de patrocini privat en el qual es regularà la seva presència en els mitjans i materials corresponents a l'organització dels diferents actes i accions previstes en l'esdeveniment, com ara: invitacions, insercions publicitàries, panells o altres elements promocionals confeccionats amb motiu de l'esdeveniment presentat, en els quals se citarà el patrocini de l'AETIB i es reflectiran els seus respectius logotips corporatius i marques promocionals.

L'entitat haurà d'especificar a l'Annex 2s que presenti adjunt a la sol·licitud, quines serien les contraprestacions/accions on hi seran presents les marques/logotips que determini l'AETIB, així com adjuntar un plànol del recinte o lloc on es desenvolupa l'esdeveniment, indicant la ubicació prevista de la marca turística i logotips institucionals (en el cas de curses, també s'inclourà un plànol del recorregut amb ubicació de les marques/logotips de l'AETIB).  En aquest plànol s'haurà d'indicar quines marques s'inseriran a cadascuna de les ubicacions. Sense el plànol, no es podran valorar les contraprestacions, per tant, és d'obligat lliurament.

Les contraprestacions es proposaran amb relació a l'import sol·licitat a l'AETIB (Annex 1s). Aquestes es podran negociar i adequar a les necessitats de l'AETIB i, per tant, modificar la seva execució, afegir-se o retirar-se si així es troba adient per part de l'òrgan de contractació.

Així mateix, estan obligats a convidar a la direcció de l'AETIB, a més de a l'esdeveniment, a actes d'obertura i cloenda, rodes de premsa, presentacions i similars.

L'ús de les marques/logotips de l'AETIB s'ajustarà al que s'estableix a les Directrius sobre l'ús de les marques (ANNEX 8s) que formaran part del contracte. Si sorgeix qualsevol dubte, s'haurà de contactar amb la Secció d'Imatge de l'AETIB (ip@aetib.caib.es).

Totes les creativitats hauran d'integrar les marques/logotips i/o mencions, segon s'indiqui al Manual d'ús (Annex 8s).

- Marca de destinació

- Illes Balears Sostenibles (ITS)

- Els logotips que determini l'AETIB segons pertoqui

Prèvia a la publicació del material gràfic/emissió del material audiovisual, se supervisarà per part de la Secció d'Imatge de l'AETIB, la ubicació de les marques/logotips i els esborranys de disseny. Per tant, s'haurà de remetre tota la documentació a la següent adreça electrònica ip@aetib.caib.es per tal d'obtenir la seva conformitat.

En referència als continguts en qualsevol mitjà/suport (incloses xarxes socials) s'haurà de remetre al Servei de Comunicació comunicacio@aetib.caib.es per tal d'obtenir la seva aprovació.

Per aquest motiu, s'haurà de lliurar tot el material a les adreces esmentades de l'AETIB, com a mínim amb 7 dies naturals d'antelació a la data prevista de publicació, sol·licitant la conformitat.

A continuació es detallen els següents supòsits que les entitats sol·licitants hauran de tenir en compte:

a) En cas de no remetre el material a l'AETIB, serà l'entitat col·laboradora qui assumeixi la responsabilitat del mateix.

b) En cas que l'AETIB comuniqués discrepàncies respecte a l'aplicació de les seves marques/logotips/mencions/continguts, l'entitat es compromet a realitzar les actuacions necessàries d'alteració o rectificació.

c)  En cas de no complir amb les Directrius establertes per part de l'AETIB, l'acció publicitària/promocional no es tindrà en compte a efectes de justificació i, per tant, com a repercussió mediàtica de l'esdeveniment.

d) En cas que no s'indiqui a l'ANNEX 2s l'opció seleccionada per a la contraprestació, aquesta no podrà ser valorada, malgrat s'adjunti al criteri documentació o explicació aclaridora que no es tindrà en compte.

A la fase de justificació, l'entitat sol·licitant del patrocini haurà d'acreditar l'aplicació i compliment de les contraprestacions proposades. Així mateix, durant el desenvolupament de l'esdeveniment, l'entitat que ha rebut el patrocini tindrà la potestat de realitzar les modificacions necessàries en la descripció de la contraprestació per tal de donar-li compliment. En cap cas aquestes modificacions podran afectar al correcte compliment de la contraprestació. En cas contrari s'aplicaran les penalitats estipulades al l'apartat 4.1.3 de l'Annex A corresponent als plecs.

3. CRITERIS DE VALORACIÓ (Fase de valoració)

La valoració es puntuarà com a màxim amb 100 punts i es realitzarà segons els següents criteris:

3.1 VALORACIÓ OBJECTIVA DE L'ESDEVENIMENT I ACREDITACIÓ JUSTIFICATIVA

Es realitzarà exclusivament amb les dades contingudes a l'Annex 2s i es valoraran, com a màxim amb 90 punts, els següents conceptes:

  • Les característiques de l'esdeveniment. Màxim 40 punts
  • La alineació de l'esdeveniment amb els objectius del desenvolupament sostenible (ODS) i l'Agenda 2030. Màxim 50 punts

3.1.1 Característiques de l'esdeveniment. Màxim 40 punts

Dins d'aquest apartat es valoraran els següents criteris vinculats amb les característiques pròpies, el format i l'execució de l'esdeveniment. La valoració es farà sobre 100 punts i desprès es ponderarà el resultat segons la puntuació màxima per als criteris corresponents a les característiques de l'esdeveniment.  

 

CRITERI

PUNTUACIÓ

FORMA D'ACREDITACIÓ A LA JUSTIFICACIÓ

1

Dates previstes per a la realització de l'esdeveniment

 10

No cal presentar acreditació a la justificació

2

Lloc previst per a la celebració de l'esdeveniment

3

3

Històric temporal de l'esdeveniment

3

4

Durada de l'esdeveniment

3

5

Dimensió de l'esdeveniment

2

6

Nombre de participants i assistents a l'esdeveniment no residents a les Illes Balears (6.a + 6.b)

6

Indicar el nombre de participants/assistents efectius per països i percentatges respecte de la totalitat

7

Mercats on es realitza promoció efectiva de l'esdeveniment

12

Explicació de les campanyes dutes a terme, per mercats on es detalli la promoció/publicitat realitzada. És obligatori que el contingut d'aquesta sigui en l'idioma del mercat en què es realitza (en cas contrari s'haurà de justificar aquest fet)

8

Accions de comercialització de l'esdeveniment

8

Explicació de les accions de comercialització dutes a terme acompanyada de captures de pantalla, campanyes de promoció, acords signats i/o fotografies que acreditin la realització de la mesura

9

Entitat pública que recolza de forma activa l'esdeveniment (i de la qual s'ha lliurat document acreditatiu a la part administrativa d'aquesta convocatòria)

6

No cal presentar acreditació a la justificació

10

Pressupost de despesa previst de l'esdeveniment

10

S'acredita amb el lliurament de l'ANNEX 5s

11

Repercussió mediàtica total prevista  (impostos exclosos)

10

Certificat amb relació al clipping de premsa realitzat per una entitat especialitzada en la mesura de repercussió mediàtica. En la valoració es poden incloure les insercions publicitàries realitzades. En cas de no lliurar ell certificat, s'aplicarà la valoració realitzada per l'AETIB.

12

Import de la inversió publicitària en mitjans de comunicació

12

Declaració responsable de la inversió real realitzada (s'acredita amb el lliurament de l'Annex 6s amb l'apartat corresponent complimentat. L'AETIB es reserva el dret de poder demanar la relació de factures abonades per l'entitat organitzadora amb relació a aquest criteri

13

Àmbit mediàtic de l'esdeveniment

15

Certificat emès pel suport de comunicació o registre d'emissions de la plataforma on s'indiqui el nom de l'esdeveniment, l'àmbit de l'emissió i el temps de duració.  Així com una còpia en suport digital de l'emissió.  

 

​​​​​​​DESCRIPCIÓ DELS CRITERIS

1.  Dates previstes per a la realització de l'esdeveniment. Màxim 10 punts.

Indicar el mes en què té lloc l'esdeveniment. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades.

En cas que l'esdeveniment es desenvolupi en dos mesos, s'ha d'indicar el mes en què s'executi la major part de l'esdeveniment, en cas d'igualtat de dies s'indicarà el mes que més puntuació tingui assignada.

MES

PUNTUACIÓ

Març

8

Abril

7

Maig

6

Juny

3

Setembre*

4

Octubre

6

Novembre

10

Desembre

10

* A partir del 15 de setembre (inclòs)

2.  Lloc previst per a la celebració de l'esdeveniment: supramunicipalitat. Màxim 3 punts.

Indicar el nombre de municipis on es fa l'esdeveniment. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades.

En cas que l'esdeveniment es faci a Formentera (tota l'illa forma un únic municipi) o sigui en línia, atesa la seva naturalesa, se li atorgarà la màxima puntuació en considerar-se que abasta tot el territori insular possible.

En el cas d'esdeveniments en línia aquests estaran obligats a també desenvolupar-se física i simultàniament (in situ presencialment) a una localització ubicada a les Illes Balears.

NOMBRE MUNICIPIS

PUNTUACIÓ

1 municipi

1

2 municipis

2

3 ó més (Formentera o en línia)

3

3.  Històric temporal de l'esdeveniment. Màxim 3 punts.

Indicar el número d'edició que es duu a terme a les Illes Balears corresponent a l'any 2024. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades.

EDICIÓ EN 2023

PUNTUACIÓ

Entre la 2a edició i la 5a edició

1

Entre la 6a i la 10a edició

2

11a edició o més

3

4.  Durada de l'esdeveniment. Màxim 3 punts.

Indicar el nombre total de dies en què té lloc l'esdeveniment. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades.

En cas de ser un programa, s'ha d'indicar el nombre total de dates previstes.

 

​​​​​​​

DURADA TOTAL ESDEVENIMENT

PUNTUACIÓ

D'1 a 2 dies

1

De 3 a 4 dies

2

5 dies o més

3

5. Dimensió de l'esdeveniment. Màxim 2 punts.

Indicar si l'esdeveniment que es proposa patrocinar està inclòs dins un esdeveniment nacional o internacional major. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades.

Dimensió de l'esdeveniment

PUNTUACIÓ

L'esdeveniment forma part d'un esdeveniment nacional

1

L'esdeveniment forma part d'un esdeveniment internacional

2

6. Nombre de participants i assistents a l'esdeveniment, no residents a les Illes Balears. Màxim 6 punts.

Aquest criteri es divideix en: la valoració destinada als participants i als assistents a l'esdeveniment. Per a esdeveniments amb duració de més d'una jornada, es comptabilitzarà tan sols una vegada cada assistent/participant, independentment del nombre de dies que hagi participat/assistit a l'esdeveniment.

6.a) Indicar el nombre total de participants no residents a les Illes Balears. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades.

Participant: Aquell individu que toma part de forma activa a l'esdeveniment.

NOMBRE DE PARTICIPANTS NO RESIDENTS

PUNTUACIÓ

Menys de 100

0,5

101 - 500

1

501 -1.000

1,5

1.001 -5.000

2

Més de 5.001

3

6.b) Indicar el nombre total d'assistents no residents a les Illes Balears. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades.

Assistent: Aquell individu present, però que no forma part activa del desenvolupament de l'esdeveniment. En aquesta categoria s'inclouria el públic assistent als esdeveniments, així com els acompanyats dels participants.

NOMBRE D'ASSISTENTS NO RESIDENTS

PUNTUACIÓ

Menys de 100

0,5

Entre 101 - 500

1

Entre 501 -1.000

1,5

Entre 1.001 -5.000

2

Més de 5.001

3

7. Mercats en els quals es realitza promoció efectiva de l'esdeveniment. Màxim 12 punts.

Indicar els mercats en els quals es realitza de forma efectiva/activa la promoció/publicitat de l'esdeveniment. És obligatori que el contingut d'aquesta sigui en l'idioma del mercat en què es realitza (en cas contrari s'haurà de justificar aquest fet). No es tindran en compte mitjans locals/provincials de les Illes Balears. Es poden seleccionar totes les opcions que es considerin adients.

MERCATS

PUNTUACIÓ

Espanya

0,5

Regne Unit

3

Alemanya

3

França

1,5

Itàlia

1,5

Mercat escandinau

(Suècia, Noruega, Finlàndia, Dinamarca)

2

Altres mercats

0,5

8.  Accions de comercialització de l'esdeveniment. Màxim 8 punts.

Indicar la forma de comercialització de l'esdeveniment. Per a esdeveniments amb participació sense cost, es comptabilitzarà la inscripció. Es poden seleccionar totes les opcions que es considerin adients.

COMERCIALITZACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

PUNTUACIÓ

Mitjançant una plataforma en línia de comercialització

1

Mitjançant una agència de viatges

2

Mitjançant la col·laboració amb un turoperador

5

9.  Entitat pública que recolza de forma activa l'esdeveniment. Màxim 6 punts.

Indicar l'àmbit d'influència de la institució pública que recolza l'esdeveniment i de la qual s'ha lliurat document acreditatiu a la part administrativa d'aquesta convocatòria. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades.

ÀMBIT DE L'ENTITAT PÚBLICA QUE RECOLZA L'ESDEVIMENT

PUNTUACIÓ

Ajuntaments de les Illes Balears

1

Consell Insular o entitats que hi pertanyen

3

Govern de les Illes Balears o ens instrumentals

4,5

Govern d'Espanya o ens instrumentals /

Ens del Govern Europeu

6

10.  Pressupost de despesa previst de l'esdeveniment. Màxim 10 punts.

Indicar el pressupost de despesa previst de l'esdeveniment (impostos inclosos) que estarà sempre per damunt del mínim establert com a requisit segons la marca vinculada. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades.

MARCA VINCULADA

REQUISIT MÍNIM

IMPORTS

(impostos inclosos)

PUNTUACIÓ

ILLES BALEARS

 

1.200.000 €

 

Més de 1.800.000 €

3

Més de 2.400.000 €

7

Més de 3.000.000 €

10

MALLORCA

 

600.000 €

 

Més de 900.000 €

3

Més de 1.200.000 €

7

Més de 1.500.000 €

10

MENORCA

 

200.000 €

 

Més de 300.000 €

3

Més de 400.000 €

7

Més de 500.000 €

10

IBIZA

 

250.000 €

 

Més de 375.000 €

3

Més de 500.000 €

7

Més de 625.000 €

10

FORMENTERA

 

130.000 €

 

Més de 195.000 €

3

Més de 260.000 €

7

Més de 325.000 €

10

11.  Repercussió mediàtica total prevista  (Impostos exclosos). Màxim 10 punts.

Indicar la repercussió mediàtica total prevista per a l'esdeveniment (impostos exclosos) segons la marca vinculada. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades.

MARCA VINCULADA

REQUISIT MÍNIM

IMPORTS

(impostos exclosos)

PUNTUACIÓ

ILLES BALEARS

 

3.000.000 €

 

Més de 4.500.000 €

3

Més de 6.000.000 €

7

Més de 9.000.000 €

10

MALLORCA

 

1.500.000 €

 

Més de 2.250.000 €

3

Més de 3.000.000 €

7

Més de 4.500.000 €

10

MENORCA

 

500.000 €

 

Més de 750.000 €

3

Més de 1.000.000 €

7

Més de 1.500.000 €

10

IBIZA

 

600.000 €

 

Més de 900.000 €

3

Més de 1.200.000 €

7

Més de 1.800.000 €

10

FORMENTERA

 

300.000 €

 

Més de 450.000 €

3

Més de 600.000 €

7

Més de 900.000 €

10

12.  Import de la inversió publicitària en mitjans de comunicació. Màxim 12 punts.

Indicar la inversió publicitària total prevista per a la promoció de l'esdeveniment (impostos inclosos) segons la marca vinculada. No es comptabilitzaran mitjans propis de l'entitat que sol·licita el patrocini, només es comptabilitzarà aquella publicitat realment abonada en nom de l'esdeveniment. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades.

MARCA VINCULADA

IMPORTS 

(impostos inclosos)

PUNTUACIÓ

ILLES BALEARS

Més de 60.000 €

4

Més de 84.000 €

8

Més de 120.000 €

12

MALLORCA

Més de 30.000 €

4

Més de 42.000 €

8

Més de 60.000 €

12

MENORCA

Més de 10.000 €

4

Més de 14.000 €

8

Més de 20.000 €

12

IBIZA

Més de 12.500 €

4

Més de 17.500 €

8

Més de 25.000 €

12

FORMENTERA

Més de 6.500 €

4

Més de 9.100 €

8

Més de 13.000 €

12

13. Àmbit mediàtic de l'esdeveniment: Màxim 15 punts.

En funció dels mitjans de comunicació indicats i el suports seleccionats pel sol·licitant, indicar l'àmbit mediàtic previst de l'esdeveniment.

  • Àmbit local/regional: quan l'emissió té com a públic objectiu el situat a una regió concreta (local/provincial/autonòmic).
  • Àmbit nacional: quan l'emissió té com a públic objectiu el situat a un territori que abasta un país.
  • Àmbit internacional: quan l'emissió té com a públic objectiu el situat a més d'un territori nacional (un conjunt de països).

Es defineix com Streaming, la tecnologia multimèdia que permet transmetre arxius/continguts d'àudio i vídeo de manera contínua a través d'una connexió a Internet.

Es poden seleccionar totes les opcions que es considerin adients.

Emissió, transmissió o retransmissió

MITJÀ

ÀMBIT

PUNTUACIÓ

Emissió, transmissió o retransmissió de l'esdeveniment (com a mínim 1 hora de forma continuada)

Televisió

Nacional

1

Internacional

3

Plataforma streaming

-

1,5

Ràdio

Local/regional

0,5

Nacional

2

Emissió, transmissió o retransmissió d'un resum de l'esdeveniment (com a mínim de 3 minuts i màxim 59 minuts de forma continuada)

Televisió

Nacional

2

Internacional

4

Plataforma streaming

-

1

En cas que no s'indiqui a l'ANNEX 2s l'opció seleccionada per a un criteri, aquest no podrà ser valorat, malgrat s'adjunti al criteri documentació o explicació aclaridora que no es tindrà en compte. Una vegada lliurat el document, no es podrà esmenar el seu contingut a excepció dels supòsit establerts a l'apartat 1.2 de l'Annex A corresponent als plecs.

La puntuació obtinguda amb la valoració de tots els criteris serà com a màxim de 100 punts no ponderats. Per tant, la puntuació obtinguda s'haurà de recalcular de forma proporcional amb relació a la puntuació màxima assignada pel criteri corresponent a les característiques de l'esdeveniment:

Puntuació total criteri = (Puntuació obtinguda * puntuació màxima del criteri)

                           100

Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 40 punts.

3.1.2 Alineació de l'esdeveniment amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i l'Agenda 2030.    Màxim 50 punts

El turisme és el principal motor de l'activitat econòmica de la destinació, però les Illes Balears necessiten fer una passa més i dissenyar una estratègia on la circularitat i la sostenibilitat estiguin presents a totes aquelles actuacions que formen part de la cadena de valor de la destinació, per tal d'augmentar la competitivitat de la nostra destinació.

Per aquest motiu i en línia amb la Unió Europea, on l'acció es trasllada vinculada a mesures concretes, es proposen 20 mesures per al compliment per part de l'esdeveniment pel qual se sol·licita el patrocini amb relació als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i l'Agenda 2030.

Aquests objectius s'entenen des d'una triple vessant: equitat social, eficiència econòmica i conservació ambiental, on totes les entitats que conformen la destinació han de treballar de forma conjunta.

Dins d'aquest apartat es valorarà l'aplicació de les mesures propostes vinculades al compliment per part de l'esdeveniment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l'Agenda 2030. La valoració es farà sobre 100 punts i desprès es ponderarà el resultat segons la puntuació màxima per al criteri corresponent a l'alineació dels esdeveniments amb els ODS i l'Agenda 2030.

Tan sòls es valoraran aquelles propostes que detallin accions que no estiguin ja contemplades dins la normativa vigent en la matèria.

L'oferta de l'entitat sol·licitant es detallarà a l'Annex 2s. Una vegada lliurat aquest document no es podrà esmenar, encara que en la fase de negociació si podran adequar-se les accions propostes a les mesures seleccionades. D'aquest fet es deixarà constància a l'expedient.

A la fase de justificació, l'entitat sol·licitant del patrocini haurà d'acreditar l'aplicació i compliment de les mesures proposades. Així mateix, durant el desenvolupament de l'esdeveniment, l'entitat que ha rebut el patrocini tindrà la potestat de realitzar les modificacions necessàries en la descripció de l'aplicació de la mesura per tal de donar-li compliment. En cap cas aquestes modificacions podran afectar al correcte compliment de la mesura proposta. En cas contrari s'aplicaran les penalitats estipulades a l'apartat 4.2 de l'Annex A corresponent als plecs.

Per tal que la proposta pugui ser valorada, s'estableix com a requisit que l'entitat sol·licitant indiqui a l'Annex 2s un mínim de 6 mesures relacionades amb els ODS entre les proposades per l'AETIB. En cas contrari, la sol·licitud quedarà exclosa.

Les mesures propostes per l'AETIB són les que es detallen a continuació:

DIM/MES

CRITERI

PUNTS MÀX

FORMA D'ACREDITACIÓ A LA JUSTIFICACIÓ

1

DIMENSIÓ SOCIAL

Accessibilitat universal dels participants dins un ambient inclusiu en qualsevol de les seves formes

6

Explicació de les actuacions dutes a terme, acompanyada de fotografies i/o suports audiovisuals que acreditin la realització de la mesura

 

2

Actuacions efectives d'integració social que fomentin la participació igualitària i integradora a l'esdeveniment

4

3

Impulsar la perspectiva de gènere al desenvolupament de l'esdeveniment, fomentant de forma activa l'apoderament de la dona i les nines

6

4

Promoure la cultura local amb activitats dins de l'esdeveniment

4

5

DIMENSICIÓ ECONÒMICA

Promoure l'economia local: contractació d'empreses locals

5

Explicació de les contractacions realitzades i còpia d'almenys 3 factures emeses a l'esdeveniment (entitat organitzadora) per empreses locals

6

Promoure l'economia i gastronomia local: ús de productes locals Km zero (autòctons) i/o tradicionals de les Illes Balears (artesania)

6

Explicació dels productes locals Km zero (autòctons) i/o tradicionals que s'han emprat/inclòs a l'esdeveniment, acompanyada de factures, acords i/o de fotografies/suports audiovisuals que acreditin la realització de la mesura

7

Destinar com a mínim un 3% de la despesa efectiva de l'esdeveniment (Annex 5s) a accions culturals, socials o ambientals que es desenvolupin a les Illes Balears

7

Explicació dels projectes amb què s'ha col·laborat, així com la transferència realitzada per a cada projecte concret. El càlcul del percentatge es realitzarà amb relació a les dades facilitades a l'Annex 5s (impostos inclosos)

8

DIMENCIÓ MEDIAMBIENTAL

Pla de reciclatge i classificació de residus

2

Còpia del pla de reciclatge i explicació de les actuacions dutes a terme, acompanyada de fotografies i/o suports audiovisuals que acreditin la realització de la mesura. Per a esdeveniments amb recollida selectiva, s'haurà d'acreditar la mesura, a més, mitjançant la factura d'abonament de les taxes, si n'és el cas

9

Protecció de la biodiversitat local amb actuacions efectives de protecció de la fauna i/o flora

2

Explicació de les actuacions dutes a terme, acompanyada de fotografies i/o suports audiovisuals que acreditin la realització de la mesura

10

Protecció del medi marí i/o concretament de la posidònia oceànica

5

11

Ús d'energies renovables per desenvolupar l'esdeveniment 

5

Explicació de les actuacions dutes a terme, acompanyada de fotografies i/o suports audiovisuals que acreditin la realització de la mesura. A més, certificat de l'instal·lador de la infraestructura/proveïdor del servei, on s'indiqui que s'ha fet ús d'energies renovables per desenvolupar l'esdeveniment i en quin percentatge respecte a la totalitat de l'energia emprada

12

Mesures d'estalvi d'aigua i/o electricitat que afectin directament l'esdeveniment i siguin mesurables

6

Explicació de les actuacions dutes a terme, acompanyada de fotografies i/o suports audiovisuals que acreditin la realització de la mesura. A més, estudi comparatiu amb relació a la darrera edició de l'esdeveniment, on es deixi constància dels estalvis realitzats, declarant la veracitat de les dades aportades.  En cas de primera edició de l'esdeveniment, o bé, no poder comparar-se amb l'edició anterior per motius de canvi en la ubicació de celebració de l'esdeveniment, no s'exigirà estudi comparatiu

13

Promoure la mobilitat sostenible facilitant als participants/assistents, mitjans de transport ecològics que no utilitzin combustibles fòssils

4

Explicació de les actuacions dutes a terme, acompanyada de fotografies i/o suports audiovisuals que acreditin la realització de la mesura

14

Emprar i/o facilitar a l'esdeveniment productes alimentaris ecològics i/o de temporada

4

15

MESURES DIVULGATIVES

Mesures divulgatives: divulgació dels ODS en activitats destinades als participants/assistents de l'esdeveniment

4

Explicació de les actuacions dutes a terme, acompanyada, si es disposa, del programa divulgatiu, formatiu o de conscienciació, així com fotografies i/o suports audiovisuals que acreditin la realització de la mesura

16

Mesures formatives: formació sobre els ODS en cursos o fòrums, que formin part de l'esdeveniment, destinats a professionals

8

17

Mesures de conscienciació: conscienciació dels ODS. El contingut de l'esdeveniment versa, en més d'un 80%, sobre la sostenibilitat

10

18

MESURES TECNOLÒGIQUES

Digitalització de la promoció (substitució de fulletons i cartelleria d'un ús per la promoció digital/en línia)

2

Explicació de les actuacions dutes a terme, acompanyada de captures de pantalla, documents en pdf, fotografies i/o suports audiovisuals que acreditin la realització de la mesura

19

Implantació d'APP pròpia o webapp pròpia de l'esdeveniment o de l'entitat sol·licitant (en aquest darrer cas, és necessari un apartat exclusiu per l'esdeveniment) amb contingut informatiu de la destinació a què es vincula l'esdeveniment

4

Explicació de l'APP o de la webapp, acompanyada de captures de pantalla, fotografies i/o suports audiovisuals, que demostrin que es compleix amb aquest ODS

20

Implantació de sistemes digitals efectius de mesurament de la satisfacció dels participants/assistents

6

Explicació dels sistemes digitals implantats, així com una memòria dels resultats obtinguts

En cas que no s'indiqui a l'ANNEX 2s l'opció seleccionada per a una mesura, aquesta no podrà ser valorada, malgrat s'adjunti al criteri documentació o explicació aclaridora que no es tindrà en compte. Una vegada lliurat el document, no es podrà esmenar el seu contingut a excepció dels supòsit establerts a l'apartat 1.2 de l'Annex A corresponent als plecs.

Les mesures ofertes es podran negociar a la fase de negociació podent-se adequar a les necessitats de l'AETIB i, per tant, modificar la seva execució o inclús retirar-se si així es troba adient per part de l'òrgan de contractació, sempre que es compleixin amb les mesures mínimes establertes a l'apartat 1.1 D) de l'Annex I corresponent a la convocatòria.

La puntuació obtinguda amb la valoració de totes les mesures seleccionades és com a màxim de 100 punts no ponderats. Per tant, la puntuació obtinguda s'haurà de recalcular de forma proporcional amb relació a la puntuació màxima assignada pel criteri corresponent a l'alineació de l'esdeveniment amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i l'Agenda 2030:

Puntuació total criteri =  (Puntuació obtinguda * puntuació màxima del criteri)

                               100

Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 50 punts.

3.2 VALORACIÓ SUBJECTIVA DE L'ESDEVENIMENT

L'òrgan de contractació o, en el seu defecte, el representant de la direcció de l'AETIB en qualitat de representant d'òrgan de contractació, realitzarà la valoració subjectiva de l'esdeveniment proposat amb relació a la documentació lliurada per l'entitat sol·licitant. Si així es considera per part de l'òrgan de contractació o del seu representant, es podrà convidar a un representant del Consell Insular que es determinarà en funció de les característiques de l'esdeveniment a valorar.

La puntuació màxima per a aquest criteri serà de 10 punt i es tindran en compte els següents conceptes:

  • L'esdeveniment en la seva globalitat amb relació a l'import sol·licitat. Màxim 5 punts
  • Les contraprestacions ofertes per l'entitat privada. Màxim 5 punts

Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 10 punts.

3.3 VALORACIÓ FINAL DE L'ESDEVENIMENT: PROPOSTA D'ADJUDICACIÓ

Un vegada realitzades les valoracions objectiva i subjectiva, es sumaran ambdues puntuacions, resultant la puntuació total obtinguda, que, com a màxim, podrà ser de 100 punts. La valoració econòmica unitària de cada punt és la que es detalla a l'apartat 3.1 Fase de valoració.

L'import resultant de la fase de valoració serà:

IFV = Puntuació obtinguda*valor unitari del punt respecte de la marca

Per tant, l'import proposat d'adjudicació resultarà de sumar:

IPA = Import assignat a la fase directa + import assignat a la fase de valoració

Aquest import com a màxim estarà sempre dins els límits establerts a la convocatòria i mai podrà superar el 30% de l'import del pressupost de despesa de l'esdeveniment. 

Tots els càlculs es realitzaran tenint en compte com a màxim dos decimals.

L'import resultant (IPA) serà l'import que es proposarà com a import d'adjudicació i del  qual es deixarà constància a l'informe de valoració signat pel representant de la direcció de l'AETIB, en qualitat de representant d'òrgan de contractació, que hagi realitzat la valoració subjectiva.

4. JUSTIFICACIÓ I FORMA DE PAGAMENT

A continuació, es detallen les condicions de la justificació i la forma de pagament. 

a)  La justificació tècnica de l'esdeveniment, s'haurà de presentar amb anterioritat a la presentació de la factura.

b) L'aportació de l'AETIB es farà efectiva una vegada finalitzat l'esdeveniment objecte del patrocini i prèvia presentació per part de l'entitat privada d'una memòria justificativa de l'esdeveniment realitzat. No es procedirà al pagament del patrocini fins que no s'hagi complert amb la presentació de la justificació i aquesta s'hagi conformat per l'AETIB.

c) L'entitat privada haurà d'acreditar, en qualsevol cas, el compliment de les condicions relatives a la presència de les marques, econòmiques i de mesurament de resultats mitjançant el lliurament de la següent documentació:

 

DOC A LLIURAR

TIPUS DE REGISTRE

FORMAT

ANNEX 3s Relació de documentació lliurada

  • Registre telemàtic
  • Excel emplenat
  • PDF emplenat i amb signatura electrònica

Adjunt a l'ANNEX 3s: Dossier explicatiu i justificatiu de l'esdeveniment

  • Registre físic* mitjançant enviament físic a les oficines de l'AETIB o en qualsevol de les altres formes previstes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre
  • Model d'instància descarregable al tràmit de la seu electrònica
  • Còpia del registre telemàtic
  • Pendrive/disc dur que inclogui el Dossier explicatiu i justificatiu de l'esdeveniment

ANNEX 4s Memòria acreditativa dels punts obtinguts a la fase de valoració

  • Registre telemàtic
  • PDF emplenat i amb signatura electrònica

ANNEX 5s Declaració responsable de la memòria econòmica de l'esdeveniment

  • Registre telemàtic
  • PDF emplenat i amb signatura electrònica

ANNEX 6s Mesurament de resultats

  •  Registre telemàtic
  • PDF emplenat i amb signatura electrònica

​​​​​​​* El termini màxim de lliurament del Dossier explicatiu i justificatiu de l'esdeveniment que acompanya a l'Annex 3s serà de 10 dies hàbils a comptar des de l'endemà al del registre telemàtic.

Tots els documents aniran emplenats i signats electrònicament (a excepció dels formats Excel) pel representant legal de l'entitat qui, mitjançant una declaració responsable, manifestarà la veracitat a les dades aportades als documents (Annex 3s).

d)  Només es considerarà vàlida la justificació presentada a través del mitjà telemàtic específic posat a disposició dels interessats en la pàgina web de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears i en la Seu Electrònica del Govern de les Illes Balears. A excepció de l'adjunt a l'Annex 3s: ”Dossier explicatiu i justificatiu de l'esdeveniment” que es lliurarà tal com es descriu a l'apartat 4 c) d'aquest annex.

e) El termini màxim de presentació de la documentació justificativa és de 120 dies naturals a comptar des de l'endemà de la finalització de l'esdeveniment. En el cas que s'incompleixi aquest termini, el patrocini de l'AETIB quedarà sense efecte i no s'abonarà cap import.

f) La documentació justificativa haurà de complir amb les següents condicions per ser admesa a tràmit:

i. Classificada en carpetes per annexos.

ii. Dins dels annexos, els arxius hauran d'estar classificats per punts corresponents a l'annex i, dins de cada carpeta, les acreditacions numerades per cada acció promocional/publicitària o criteri de valoració que acrediten.

Exemple:

1. a_Memòria esdeveniment

Memòria nom esdeveniment

2. d_Resum repercussió mediàtica

Suports Impresos

1_ Diari_Blau_211016

2_ Diari_Blau_211017

Radio i Televisió

5_ Ràdio_KFR 211014

iii. Tant el nom de les carpetes com dels arxius:

  • Han de ser com a màxim de 25 caràcters inclosos els espais.
  • No poden incloure cap símbol (*$%+-./#&·,()[]{}”=#¬)

g) L'acceptació del patrocini implica que el material gràfic, fotogràfic i audiovisual presentat a les justificacions podrà ser emprat per l'AETIB per a la seva difusió i ús en activitats estratègiques.

h) En cas que es detectin deficiències a la documentació justificativa lliurada, es requerirà per a la seva esmena com a màxim en tres ocasions, amb un termini màxim de 10 dies hàbils a comptar des de l'endemà a l'enviament del requeriment, per a la seva esmena. Aquest procediment es farà per mitjans telemàtics, de manera que quedarà constància a l'expedient. En cas que l'esmena no sigui correcta o que no s'esmeni la documentació requerida pel servei/tècnic designat, es procedirà a la valoració de la justificació amb la informació de què disposi el servei/tècnic de l'AETIB.

i)  Una vegada validada la justificació tècnica, el servei/tècnic encarregat del seguiment de l'esdeveniment ho comunicarà a l'adjudicatari per a la presentació de la factura corresponent.

4.1 RESPECTE DE L'ANNEX 3s “RELACIÓ DE DOCUMENTACIÓ LLIURADA”

S'ha d'adjuntar en un pendrive/disc dur i remetre a les oficines de l'AETIB un dossier explicatiu i justificatiu que inclogui:

​​​​​​​a.  Memòria de l'esdeveniment

b.  Reportatge fotogràfic de l'esdeveniment

c.  Material gràfic i audiovisual realitzat durant el desenvolupament de l'esdeveniment patrocinat

d. Justificació del compliment de l'ús de les llengües oficials a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears Decret 49/2018, de 21 de desembre (apartat 7 de l'Annex A corresponent als plecs.)

e.  Justificació de les contraprestacions indicades als plecs tècnics i/o al contracte. S'inclou el plànol del recinte on s'ha desenvolupat l'esdeveniment (i en cas de curses, també plànol del recorregut) amb la ubicació real de les marques/logotips de l'AETIB donant compliment a les contraprestacions acordades.  

f.  Justificació amb relació a l'apartat 5 de l'Annex A corresponent als plecs: “En concret, si l'esdeveniment disposa de pàgina web, aquesta ha d'informar al públic del suport financer de l'AETIB amb una menció efectiva d'aquest.”

g.  Justificació amb relació a l'alineació de l'esdeveniment amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i l'Agenda 2030.

  • Justificació del número mínim d'ODS establert al contracte
  • Lliurament de la documentació acreditativa que justifiqui la realització de les mesures contingudes al contracte signat.

o Annex 4s signat electrònicament.

o Documentació acreditativa inclosa al dossier explicatiu i justificatiu.

h. Justificació econòmica de l'esdeveniment

  • Annex 5s signat electrònicament
  • Documentació acreditativa inclosa al dossier explicatiu i justificatiu

i. L'entitat adjudicatària, en la justificació de les dues anualitats anteriors, no ha incorregut en algun incompliment en el lliurament de la justificació (apartat 1.2, punt 14, de l'Annex I corresponent a la convocatòria).

No incorre en:

i. No justificar dins del termini i en la forma escaient, incomplint amb les obligacions pròpies dels beneficiaris de subvencions o patrocinis atorgats per l'AETIB.

ii. Justificar menys del 50% de la repercussió mediàtica RMTIB/RMINIB (aplicació de l'apartat 4.1.2 b) i/o 4.1.2. c) de l'Annex A corresponent als plecs).

iii. Justificar menys punts dels atorgats a la fase de valoració i que, a més, s'hagin aplicat per part de l'AETIB la penalització descrita a l'apartat 4.2.1 a) iii. i/o l'apartat 4.2.1 b) de l'Annex A corresponent als plecs

j. Resum de la repercussió mediàtica: Clipping amb valor econòmic equivalent i inversió publicitària a mitjans (impresos, audiovisuals i en línia) –a preu de tarifa oficial- amb el valor econòmic equivalent.

Respecte de l'apartat j) Resum de la repercussió mediàtica, només es tindran en compte les justificacions publicades/emeses des de l'1 de gener de 2024 fins al lliurament de la documentació justificativa, sempre que vagin dirigides a promocionar l'esdeveniment patrocinat (edició 2024) i compleixin amb les Directrius sobre l'ús de les marques de l'AETIB.

Els patrocinats hauran de numerar cadascuna de les accions promocionals/publicitàries que es presentin. També hauran de fer correspondre la mateixa numeració amb la documentació acreditativa relativa al concepte descrit.

Per a cada acció noticiable a mitjans en línia, mitjans audiovisuals en línia i/o xarxes socials, a més de la captura de pantalla a la carpeta digital corresponent, s'ha d'incloure, al detall de l'Annex 3s, l'enllaç a la notícia. No es valoraran aquelles accions que no vagin acompanyades, en aquest document Annex 3s, de l'enllaç corresponent que dugui a la notícia a què fa referència.

A més, hauran d'adjuntar a l'Annex 3s els següents annexos:

  • Annex 4s Memòria acreditativa dels punts obtinguts a la fase de valoració.
  • Annex 5s Declaració responsable de la memòria econòmica de l'esdeveniment, signat electrònicament.
  • Annex 6s Mesurament de resultats, signat electrònicament.

4.1.1 La repercussió mediàtica es comptabilitzarà de la següent forma:

1. Per a tots els suports/mitjans independentment de la seva cobertura:

a.  Es tindrà en compte el 100% del valor de tarifa oficial impostos no inclosos.

2. La repercussió mediàtica de les marques de les Illes Balears es divideix en:

a. Suports/mitjans nacionals i internacionals (inversió publicitària –a preu de tarifa oficial- i clipping). Repercussió fora de les Illes Balears (també s'inclou la local fora del territori de les Illes).

b. Suports/mitjans locals/autonòmics de les Illes Balears (inversió publicitària –a preu de tarifa oficial- i clipping). Repercussió a les Illes Balears.

3. La valoració de la repercussió mediàtica es farà sobre el preu de tarifa oficial impostos no inclosos.

4. L'import a justificar amb relació a la repercussió mediàtica de les marques de les Illes Balears s'haurà de justificar de la següent forma:

a. Repercussió mediàtica total per a les marques de les Illes Balears:

RMTIB* ≥ [import adjudicat (impostos inclosos) x 5] + aportacions econòmiques dels Consells Insulars i/o entitats adscrites als Consells (impostos inclosos)

RMTIB* es defineix com la repercussió mediàtica total que s'ajusta al Manual de directrius de l'ús de les marques de l'AETIB annex a aquests plecs.

El valor econòmic de la repercussió mediàtica del patrocini per a les marques de les Illes Balears (RMTIB) ha de ser igual o superior a  la suma del quíntuple de l'import adjudicat més l'aportació econòmica dels Consells Insulars i/o entitats adscrites als Consells. Aquesta valoració es farà sobre el preu de tarifa oficial impostos no inclosos.

b.  Repercussió mediàtica en suports/mitjans nacionals i internacionals per a les marques de les Illes Balears:

RMNIIB * ≥ [import adjudicat (impostos inclosos) x 2,5] + aportacions econòmiques dels Consells Insulars i/o entitats adscrites als Consells (impostos inclosos)

RMNIIB* es defineix com la repercussió mediàtica en suports d'àmbit nacional i internacional que s'ajusta al Manual de directrius de l'ús de les marques de l'AETIB annex a aquests plecs. No es té en compte la repercussió mediàtica generada a mitjans d'àmbit balear.

El valor econòmic de la repercussió mediàtica del patrocini en suports d'àmbit nacional i internacional per a les marques de les Illes Balears (RMNIIB) ha de ser igual o superior a la suma del doble i mig de l'import adjudicat més l'aportació econòmica dels Consells Insulars i/o entitats adscrites als Consells. Aquesta valoració es farà sobre el preu de tarifa oficial impostos no inclosos.

c.  És a dir, en el cas que l'esdeveniment hagi rebut altres patrocinis i/o ajudes (convenis de col·laboració, subvencions, entre d'altres) per l'esdeveniment, per part d'algun dels Consells Insulars (Mallorca, Menorca, Eivissa i/o Formentera) o entitats en què aquest hi participi, aquest import s'haurà de sumar per calcular la RMTIB i la RMTIIB.

5. L'import a justificar amb relació a la repercussió mediàtica total de l'esdeveniment s'haurà de justificar de la següent forma:

a.  Repercussió mediàtica total de l'esdeveniment:

RMTE* ≥ a l'import indicat a taula de l'apartat 1.1 de l'Annex I corresponent a la convocatòria per a la marca a la qual s'ha vinculat l'esdeveniment.

* RMTE es defineix com la repercussió mediàtica total de l'esdeveniment

b.  Repercussió mediàtica en suports/mitjans nacionals i internacionals de l'esdeveniment:

RMNIE ≥ a l'import indicat a taula de l'apartat 1.1de l'Annex I corresponent a la convocatòria per a la marca a la qual s'ha vinculat l'esdeveniment.

* RMNIE es defineix com la repercussió mediàtica en suports d'àmbit nacional e internacional de l'esdeveniment

6.  La valoració de la repercussió mediàtica en tots els casos RMTIB, RMNIB, RMTE, RMNIE és impostos exclosos.

7.  Amb relació a la repercussió mediàtica per a les marques de destinació de les Illes Balears, només es tindran en compte les accions que compleixin amb les Directrius sobre l'ús de les marques de l'AETIB (Annex 8s). En cas de no complir amb les Directrius establertes per part de l'AETIB, l'acció publicitària/promocional, tan sols es podran tenir en compte com a justificació de la repercussió mediàtica de l'esdeveniment.

8.  Per a cada una de les accions noticiables a mitjans en línia, mitjans audiovisuals en línia i/o xarxes socials, a més de la captura de pantalla a la carpeta digital corresponent, s'ha d'incloure, al detall de l'Annex 3s, l'enllaç a la notícia. No es valoraran aquelles accions que no vagin acompanyades, en aquest document Annex 3s, de l'enllaç corresponent que dugui a la notícia a què fa referència.

El valor econòmic de la repercussió mediàtica del patrocini ha de complir amb els requisits de justificació estipulats en aquest punt.

4.1.2 En el cas que el valor econòmic de la repercussió mediàtica sigui inferior a l'establert, l'AETIB procedirà a l'aplicació de les següents penalitats:

a) Quan sigui inferior la repercussió mediàtica total per a les marques de destinació de les Illes Balears (RMTIB) o la repercussió mediàtica en suports/mitjans nacionals i internacionals per a les marques de destinació de les Illes Balears (RMNIIB):

i.  Només s'abonarà la quantitat proporcional equivalent al justificat segons el preu de tarifa oficial més impostos seguint el procediment de ponderació que es descriu a continuació i sense que es pugui superar l'import d'adjudicació (impostos inclosos) ni el 30% de la despesa real efectiva (impostos inclosos) de l'esdeveniment:

Es realitzarà la valoració de cada repercussió mediàtica i es plasmarà de forma percentual sobre el total que s'ha de justificar (mai podrà ser superior a 100%). Es calcularà la mitjana aritmètica i el resultat percentual serà el que es prendrà com a referència per calcular la quantia proporcional equivalent al justificat. Al resultat s'aplicaran els impostos corresponents. A continuació s'exposa un exemple:

ESTIPULAT SEGONS CONTRACTE

Import adjudicat

RMTIB1

RMNIIB1

100.000€

100.000* 5 = 500.000€

100.000 * 2,5 = 250.000€

QUANTIA A ABONAR SEGONS IMPORTS JUSTIFICATS

RMTIB1

RMNIIB1

IMPORT A ABONAR

> 500.000 = 100%

125.000 = 50%

75%

75.000€ + impostos

1Incloses les aportacions econòmiques dels Consells Insulars i/o entitats adscrites als Consells (impostos inclosos). En aquest exemple no ha havia aportacions econòmiques dels Consells Insulars i/o entitats adscrites als Consells.

b) En cas que el valor econòmic de la repercussió mediàtica total per a les marques de destinació de les Illes Balears (RMTIB) o la repercussió mediàtica en suports/mitjans nacionals i internacionals per a les marques de destinació de les Illes Balears (RMNIIB), sigui inferior al 50%, seran d'aplicació les següents penalitats:

i.  La resolució del contracte sen se l'abonament de la quantia del patrocini.

ii. L'esdeveniment no podrà optar a cap convocatòria pública de l'AETIB (patrocinis, ajudes, subvencions, col·laboracions entre d'altres) en les dues anualitats posteriors a comptar des de l'adjudicació.

c)  Quan sigui inferior la repercussió mediàtica total de l'esdeveniment (RMTE) i/o la repercussió mediàtica en suports/mitjans nacionals i internacionals de l'esdeveniment (RMNIE), seran d'aplicació les següents penalitats:

i.  No s'abonarà la quantia del patrocini atès que no compleix amb els requisits mínims establerts a l'apartat 1.1 de l'Annex I corresponent a la convocatòria.

ii.  L'esdeveniment no podrà optar a cap convocatòria pública de l'AETIB (patrocinis, ajudes, subvencions, col·laboracions entre d'altres) en les dues anualitats posteriors a comptar des de l'adjudicació.

4.1.3 En cas de no acreditar o acreditar de forma insuficient alguna contraprestació indicada al contracte, l'AETIB procedirà a l'aplicació de les següents penalitats:

a) Si l'import conformat pels tècnics amb relació a la repercussió mediàtica de les marques de l'AETIB (RMTIB i RMNIIB) compleix amb els requisits establerts al l'apartat 4.1.1 de l'Annex A corresponent als plecs, s'acceptarà la no acreditació o l'acreditació insuficient sense penalització.

b) Si l'import conformat pels tècnics amb relació a la repercussió mediàtica de les marques de l'AETIB (RMTIB i RMNIIB) no compleix amb els requisits establerts l'apartat 4.1.1 de l'Annex A corresponent als plecs, s'aplicarà una penalització del 2% amb relació a l'import que finalment s'abonarà per part de l'AETIB (impostos inclosos).

c) En cas que aquestes reduccions superin el 50% de l'import adjudicat (impostos inclosos), l'AETIB procedirà a la resolució del contracte signat sense possibilitat d'abonament de la quantia adjudicada.

4.2 RESPECTE DE L'ANNEX 4s “MEMÒRIA ACREDITATIVA DELS PUNTS OBTINGUTS A LA FASE DE VALORACIÓ

Els criteris de valoració descrits a l'Annex 2s, que s'hauran d'acreditar segons es determina a l'apartat 3.1 de l'Annex A corresponent als plecs, són els següents:

-  3.1.1. Les característiques de l'esdeveniment.

-  3.1.2 L'alineació de l'esdeveniment amb els objectius del desenvolupament sostenible (ODS) i l'Agenda 2030.

Per aquest motiu s'haurà de lliurar l'Annex 4s “Memòria acreditativa dels punts obtinguts a la fase de valoració“, complimentat i signat electrònicament pel representant legal de l'entitat sol·licitant.

En aquest document s'haurà d'incloure una breu explicació de l'execució dels criteris/mesures que es varen puntuar a la fase de valoració, així com la pàgina del “Dossier explicatiu i justificatiu de l'esdeveniment” adjunt a l'Annex 3s on es lliura la documentació acreditativa de l'execució del criteri/mesura.

 

​​​​​​​4.2.1 En cas que l'entitat no pogués acreditar o no acredités de forma suficient algun dels criteris i/o mesures ODS, l'AETIB procedirà a l'aplicació de les següents penalitats:

a)  En cas de no acreditar o acreditar de forma insuficient algun criteri o mesura ODS puntuat a la fase de valoració objectiva, es recalcularà la puntuació obtinguda, restant del total la puntuació del criteri no justificat, i per tant, l'import de l'aportació adjudicada a abonar es veurà reduït.

i.  A més, si la manca d'acreditació afecta entre 11 i 20 punts ponderats (ambdós inclosos) s'aplicarà sobre l'import de l'aportació adjudicada a abonar (impostos inclosos) una penalització del 20%, reduint així el màxim adjudicat.

ii.  En cas de que la manca d'acreditació superi els 20 punts ponderats,  s'aplicarà sobre l'import de l'aportació adjudicada a abonar (impostos inclosos) una penalització del 50%, reduint així el màxim adjudicat.

En tots dos casos, l'abonament per part de l'AETIB s'ajustarà a la quantia resultant de la reducció de la puntuació dels criteris/mesures no justificades amb un nou sòtil màxim d'abonament que serà el resultant de l'aplicació d'aquest apartat.

iii.  En cas que aquestes reduccions superin el 50% de l'import adjudicat,  l'AETIB procedirà a la resolució del contracte signat sense possibilitat d'abonament de la quantia adjudicada. A més, l'esdeveniment no podrà optar a cap convocatòria pública de l'AETIB (patrocinis, ajudes, subvencions, col·laboracions entre d'altres) en les dues anualitats posteriors a comptar des de l'adjudicació.

b)  En cas de no acreditar o acreditar de forma insuficient alguna mesura ODS no arribant al número mínim establert com a requisit a l'apartat 1.1.D) de l'Annex I corresponent a la convocatòria, no es podrà abonar el patrocini atès que s'ha incomplit un requisit fonamental establert a la convocatòria. A més,  l'esdeveniment no podrà optar a cap convocatòria pública de l'AETIB (patrocinis, ajudes, subvencions, col·laboracions entre d'altres) en les dues anualitats posteriors a comptar des de l'adjudicació.

4.3 RESPECTE DE L'ANNEX 5s “DECLARACIÓ RESPONSABLE DE LA MEMÒRIA ECONÒMICA DE L'ESDEVENIMENT”

Per tal d'acreditar totes les qüestions que afecten la despesa efectiva de l'esdeveniment, l'entitat que rep el patrocini haurà d'acreditar mitjançant l'Annex 5s els següents termes:

a)  La despesa efectiva de l'esdeveniment, l'import mínim corresponent al pressupost establert com a requisit a l'apartat 1.1, lletra I), de l'Annex I corresponent a la convocatòria, sempre segons la marca a què s'hagi vinculat el patrocini.

Així mateix, l'AETIB mai podrà abonar un import superior al 30% amb relació a la despesa real de l'esdeveniment (impostos inclosos) i tampoc podrà superar l'import d'adjudicació (impostos inclosos).

b) Que l'esdeveniment no ha rebut entre totes les entitats de caràcter públic o amb participació pública en concepte de patrocinis/ajudes/subvencions/col·laboracions un import superior al 70% amb relació a la partida de despesa real de l'esdeveniment.

L'entitat adjudicatària haurà d'adjuntar a l'Annex 5s, per a cada quantia rebuda per part de les administracions i entitats públiques (s'inclouran ajudes en espècie valorades), un certificat, resolució u altre document que detalli/acrediti el finançament atorgat. En cas de no rebre cap quantia ni ajuda en espècie valorada per part de les administracions públiques, s'haurà de presentar una declaració responsable deixant constància d'aquest fet.

La Secció Econòmica serà l'encarregada de revisar i informar respecte del lliurament d'aquests certificats, podent requerir les esmenes necessàries si així ho considera. En cas de no lliurar els certificats, resolucions u altres documents que detallis/acreditis el finançament atorgat i/o en cas de no esmenar dins el termini i en la forma escaient es procedirà a la resolució del contracte.

L'AETIB es reserva la potestat de realitzar a posteriori una comprovació de la justificació econòmica per mostreig aleatori de total la part econòmica, i en concret de les declaracions emeses respecte del doble finançament dels projectes.

4.3.1 En cas que l'entitat no pogués acreditar o no acredités de forma suficient la justificació econòmica, l'AETIB procedirà a l'aplicació de les següents penalitats:

a)  En cas de no acreditar o acreditar per sota l'import corresponent a la despesa real efectiva amb relació al requisit de pressupost de despesa mínima de l'esdeveniment establerta a l'apartat 1.1 punt I) de l'Annex I corresponent a la convocatòria, l'AETIB no abonarà el patrocini atès que s'ha incomplit un requisit establert.

b)  En cas que l'import del patrocini superi el 30% de la despesa efectiva realitzada de l'esdeveniment (impostos inclosos), l'import a abonar es reduirà fins a arribar a aquest percentatge.

c)  En cas que l'import total de les participacions/ajudes/subvencions/col·laboracions de totes les entitats (incloses en espècie) de caràcter públic o amb participació pública a l'esdeveniment sigui superior al 70% de la despesa real de l'esdeveniment, l'AETIB només abonarà l'import adjudicat fins a arribar com a màxim a aquest 70% entre totes les institucions (impostos inclosos).

4.4 RESPECTE DE L'ANNEX 6s “MESURAMENT DE RESULTATS”

L'entitat que rep el patrocini haurà de lliurar l'Annex 6s emplenat amb les dades referents a l'esdeveniment i edició patrocinada per l'AETIB signat electrònicament pel responsable legal de l'entitat.

5. PUBLICITAT DELS PROJECTES FINANÇATS PER l'AETIB

La referència als patrocinis objecte d'aquesta convocatòria en publicacions, activitats de difusió, pàgines web i en general en qualssevol mitjans de difusió ha de complir els requisits que figuren a l'Annex 8s Directrius sobre l'ús de les marques de l'AETIB a més d'estar supervisats per la secció d'Imatge de l'AETIB ip@aetib.caib.es.

Les entitats receptores dels patrocinis de l'AETIB han d'esmentar l'origen d'aquest finançament i garantir-ne la visibilitat, en particular quan promoguin les actuacions de patrocini de les marques de Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera i/o Illes Balears i AETIB, o es faciliti informació coherent, efectiva i proporcionada dirigida a múltiples destinataris, inclosos els mitjans de comunicació i el públic.

En concret, si l'esdeveniment disposa de pàgina web, aquesta ha d'informar al públic del suport financer de l'AETIB amb una menció efectiva d'aquesta.

Les obligacions de comunicació, publicitat i difusió dels projectes realitzats en el marc d'aquesta convocatòria i de l'ús de les marques i logotips de l'AETIB estan detallats a l'apartat 2 de l'Annex A corresponent als plecs i a l'Annex 8s adjunt a aquests.

6. PENALITATS I CRITERIS DE GRADUACIÓ

Les penalitats que s'imposin a la contractista pels incompliments detectats han de ser proporcionals a la gravetat. Aquestes penalitats s'aplicaran d'acord amb l'establert a l'apartat 4 de l'Annex A corresponent als plecs.

Per a la interposició de les penalitats, s'han de tenir en compte el principi general de proporcionalitat i la resta de criteris de graduació següents:

a) En el cas d'execució parcial de les obligacions contingudes en la present convocatòria o en el contracte, el grau de divisibilitat de l'activitat i de la finalitat pública perseguida en cada cas.

b) En el cas d'alteració de les condicions d'execució, el grau d'incidència en la satisfacció de la finalitat essencial del patrocini.

c) En el cas d'incompliment de les obligacions de difusió publicitària a què es pugui referir la convocatòria, s'han d'aplicar les regles especials següents:

1. Si encara és possible complir els termes prevists inicialment, l'òrgan de contractació ha de requerir a l'entitat que adopti les mesures de difusió corresponents en un termini de deu dies com a màxim, i advertir-la expressament de l'obligació de reintegrar el finançament, si no les adopta.

2. Si no és possible complir els termes prevists perquè les activitats ja s'han dut a terme, l'òrgan de contractació pot establir mesures alternatives, sempre que aquestes permetin la difusió del patrocini públic rebut amb el mateix abast que el que es preveia inicialment. En el requeriment que es dirigeixi a aquest efecte a l'entitat s'ha de fixar un termini de deu dies com a màxim perquè adopti les mesures i advertir-la expressament de l'obligació de reintegrar del patrocini, si no les adopta.

7. POLÍTICA LINGÜÍSTICA

En aplicació de les disposicions del Decret 49/2018, de 21 de desembre, sobre l'ús de les llengües oficials a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la publicitat promoguda pel patrocinat en els mitjans de comunicació locals de l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears s'ha d'emetre normalment en català.

Així mateix, durant la celebració o execució de l'esdeveniment patrocinat, s'ha de preveure i s'ha d'assegurar l'ús de la llengua catalana sense perjudici de l'ús d'altres llengües.

Per tal d'assegurar el compliment de les disposicions contingudes al Decret 49/2018, de 21 de desembre, sobre l'ús de les llengües oficials en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, se sol·licitarà a l'entitat patrocinada la presentació de documentació justificativa que acrediti l'ús del català.

 

​​​​​​​8. EXTINCIÓ DEL PATROCINI I RESOLUCIÓ DEL CONTRACTE

Seran causes d'extinció del patrocini de l'AETIB:

a) La falsedat de les dades aportades

b) L'extinció de la personalitat jurídica de qualsevol de les parts

c) L'acord mutu de les parts

d) L'incompliment total o parcial de totes o alguna de les condicions generals i particulars pactades

e) La realització per part del patrocinat d'actuacions que, a judici de l'AETIB, siguin contràries als objectius i finalitat de l'AETIB i que s'ajustin a l'apartat 1.2 l'Annex I corresponent a la convocatòria.

f) No lliurar o lliurar fora de termini la documentació justificativa del patrocini

g) L'incompliment de les mesures de seguretat sanitàries necessàries d'acord amb la normativa i recomanacions vigents durant la celebració de l'esdeveniment.

h) Fomentar actituds masclistes, homòfobes o sexistes, que atemptin contra la igualtat de gènere o qualsevol altre punt recollit a l'apartat 1.2 de l'Annex I corresponent a la convocatòria.

i)  L'incompliment de les lleis i decrets vigent i que afectin directament a l'execució del patrocini, entre d'altres:

 

I. L'incompliment de la Llei 8/2019, de 19 de febrer, de residus i sols contaminats de les Illes Balears (art. 25, punt 4 Mesures de prevenció d'envasos)

II. L'incompliment del Decret 25/2018 de 27 de juliol, sobre la conservació de la Posidònia oceànica a les Illes Balears

III. L'incompliment del Reial decret 902/2020, de 13 d'octubre, d'igualtat retributiva entre dones i homes

IV. L'incompliment del Decret 49/2018, de 21 de desembre, sobre l'ús de les llengües oficials a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

j) L'incompliment durant la vigència del contracte de la normativa nacional i de la Unió Europea en matèria de protecció de dades vigent a cada moment.

​​​​​​​9. PRERROGATIVES DE L'ADMINISTRACIÓ

Durant la vigència del contracte, l'òrgan de contractació ostentarà respecte a aquest la prerrogativa d'interpretar-lo, resoldre els dubtes que ofereixi el seu compliment, modificar-lo per raons d'interès públic, declarar la responsabilitat imputable a l'entitat col·laboradora arran de l'execució del contracte, suspendre'l l'execució d'aquest, acordar-ne la resolució i determinar-ne els efectes, de conformitat amb l'article 190 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic.

Els acords que adopti l'òrgan de contractació posaran fi a la via administrativa i seran immediatament executius.

Igualment, l'òrgan de contractació té les facultats d'inspecció de les activitats desenvolupades per les contractistes durant l'execució del contracte.

10. CIRCUMSTÀNCIES FORTUÏTES I/O DE FORÇA MAJOR

Ateses les circumstàncies actuals, s'estableixen els següents casos i els seus procediments d'aplicació, si n'és el cas:

- Circumstàncies fortuïtes: són aquells fets que no s'hagin pogut preveure o que tot i que hagin estat previstos, siguin inevitables.

- Força major: la generació d'aquesta circumstància imprevisible o inevitable suposa l'alteració de les condicions de l'obligació.

Dins d'aquests supòsits referits a circumstàncies fortuïtes i/o força major s'inclouen alertes sanitàries, pandèmies, tancaments d'espais aeris, tancament de fronteres i/o lliure trànsit de persones i mercaderies, declaracions d'estats d'alarma, emergència o anàlegs, atemptats terroristes, desastres naturals, entre d'altres de similars característiques.

A continuació, es determinen els procediments a seguir en cas que el desenvolupament de l'esdeveniment patrocinat es vegi afectat per una circumstància fortuïta i/o de força major.

En cas que per circumstàncies que es detallen en aquesta clàusula, les accions objecte del patrocini resultessin afectades, es podrà acordar una de les següents accions, prèvia aprovació per part de la direcció de l'AETIB:

1. En cas de cancel·lació de l'esdeveniment per circumstància fortuïta i/o força major, l'AETIB podrà abonar com a màxim un 25% de la valoració de la repercussió mediàtica amb relació a les insercions publicitàries realitzades abans de l'esdeveniment i que hagin estat efectivament abonades per l'entitat organitzadora de l'esdeveniment. Queden exclosos d'aquest punt el clipping de mitjans i els intercanvis. El procediment a seguir serà el següent:

-  Sol·licitud prèvia a la direcció de l'AETIB amb una antelació mínima d'un dia laborable a la data prevista en el contracte per a la realització de l'esdeveniment. Aquesta sol·licitud anirà acompanyada d'un informe on es motivin clarament les causes que han dut a la cancel·lació de l'esdeveniment, argumentant i motivant quins fets l'han produïda i adjuntant la documentació justificativa que es consideri adient per a la justificació. En cas de considerar que no està prou justificada, no s'aprovarà l'acceptació de la cancel·lació. 

-  Que la direcció de l'AETIB resolgui favorablement la sol·licitud de pagament per cancel·lació i ho comuniqui dins el termini i en la forma escaient. En cas de silenci administratiu, es dona per entesa la desestimació de la sol·licitud.

-    L'entitat que rep el patrocini haurà de lliurar la documentació justificativa ajustant-se a les consideracions de l'Annex 3s. A més, adjuntarà una declaració responsable en la qual es manifesti que no han percebut cap quantia pel mateix concepte d'una altra entitat pública. En cas que sí hagin percebut una quantia, no es podrà abonar per duplicat un mateix concepte i la suma d'ambdues aportacions mai podrà ser superior al total de la repercussió mediàtica.

2.  En cas de reprogramació de l'esdeveniment per circumstància fortuïta i/o força major, es podrà canviar de dates sempre que sigui dins l'any de la signatura del contracte i s'ajusti al següent procediment:

-  Sol·licitud prèvia a la direcció de l'AETIB amb una antelació mínima de 3 dies laborables a la data prevista en el contracte per a la realització de l'esdeveniment. Aquesta sol·licitud anirà acompanyada d'un informe on es motivin clarament les causes que han dut a la reprogramació de l'esdeveniment, argumentant i motivant quins fets l'han produïda i adjuntant la documentació justificativa que es consideri adient per a la justificació. En cas de considerar que no està prou justificat, no s'aprovarà l'acceptació de la reprogramació. 

-  Que la direcció de l'AETIB resolgui favorablement la sol·licitud de reprogramació i ho comuniqui dins el termini i en la forma escaient. En cas de silenci administratiu, es dona per entesa la desestimació de la sol·licitud.

11.  PROTECCIÓ DE DADES

De conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de dades personals i la LO 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personal i garantia de drets digitals, els sol·licitants queden informats i accepten el tractament de les seves dades sota la responsabilitat de l'AETIB. La finalitat d'aquest tractament és poder executar aquestes ajudes de patrocini, essent necessàries per prestar el servei. Aquestes dades seran conservades d'acord amb els criteris d'arxiu aplicable i seran publicades com receptor d'aquest patrocini i d'acord amb les obligacions de transparència aplicables.

Així mateix, s'informa que poden exercir els drets d'informació, d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació, de portabilitat, d'oposició i de no inclusió en tractaments automatitzats davant del responsable del tractament, Carrer de Rita Levi, núm. 4 07121, Parc Bit, Palma, Illes Balears o en la següent adreça de correu electrònic: dpd@aetib.caib.es

Amb posterioritat també pot presentar una reclamació davant de la Agencia Española de Protección de Datos (AEPD) o posar-se en contacte amb el nostre delegat en la següent adreça: dpd@aetib.caib.es

12. CONFIDENCIALITAT

Qualsevol informació confidencial revelada per l'AETIB a l'entitat amb la qual es formalitzin esdeveniments objecte d'aquesta convocatòria durant la seva vigència es mantindrà amb caràcter estrictament confidencial per al receptor, que es comprometrà a utilitzar aquesta informació únicament per a la finalitat per la qual li va ser revelada per l'emissor, excepte imperatiu legal.

El receptor protegirà la informació confidencial de l'emissor contra qualsevol ús no autoritzat o revelació a tercers, de la mateixa manera que protegeix la seva informació confidencial. L'accés a aquesta informació quedarà restringit només a aquells empleats de l'entitat col·laboradora que hagin de conèixer-ho per complir amb l'esdeveniment a desenvolupar.

13. LLENGÜES D'UTILITZACIÓ EN AQUEST PROCEDIMENT

Tota la documentació administrativa i tècnica que s'ha de presentar en aquesta convocatòria ha de ser en una de les dues llengües oficials de la CAIB. En cas que la justificació (certificats d'emissió, entre d'altres) es lliuri en un idioma diferent dels oficials de la CAIB, s'haurà d'aportar una traducció jurada.

14. RÈGIM JURÍDIC APLICABLE

D'acord amb la Instrucció 2/2018 l'ATB (actual AETIB) considera com a regla general els patrocinis com un contracte privat, d'acord amb l'establert a l'article 26.2 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre de contractes del sector públic i per aquest s'ha de regir quant a la preparació i adjudicació, en defecte de normes específiques, per la Secció 1 i 2 del Capítol I del Títol I del Llibre II d'aquesta llei, i en les disposicions de desenvolupament, aplicant-se supletòriament les restants normes de dret administratiu o, si escau, les normes de dret privat, segons correspongui per raó del subjecte o entitat contractant. Quant als seus efectes i extinció, es regirà pel dret privat.

 

​​​​​​​15. UTILITZACIÓ DE MITJANS TELEMÀTICS

La sol·licitud de participació en el procediment i la justificació de l'execució del contracte, com també qualsevol altra comunicació amb l'Administració, s'ha de realitzar exclusivament amb la utilització de mitjans telemàtics.

La sol·licitud de participació en el procediment i la justificació de l'execució del contracte, així com altres comunicacions amb l'Administració, s'han de realitzar per mitjans telemàtics, d'acord amb l'article 14 de la Llei 39/2015.

Les notificacions que hagi de practicar l'Administració s'han de realitzar per mitjans telemàtics, de conformitat amb el que disposen els articles 40 i 41 de la Llei 39/2015.

 

ANNEXOS

ANNEX 1s Dades fonamentals per a la tramitació

ANNEX 2s Criteris de valoració

ANNEX 3s Relació de documentació lliurada

ANNEX 4s Memòria acreditativa dels punts obtinguts a la fase de valoració

ANNEX 5s Declaració responsable de la memòria econòmica de l'esdeveniment

ANNEX 6s Mesurament de resultats

ANNEX 7s Briefing de comunicació

ANNEX 8s Directrius sobre l'ús de les marques de l'AETIB

ANNEX 9s Model de confirmació dels acords de la fase de negociació

ANNEX B Localització de l'expedient a l'AETIB