Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL DE GOVERN

Núm. 116529
Decret 6/2024, de 23 de febrer, pel qual es declaren dos dies de dol oficial per la mort del senyor Jeroni Albertí Picornell

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Jeroni Albertí Picornell ha estat clau en la tasca de construcció i consolidació de la nostra comunitat autònoma. Figura clau de notable transcendència en el procés d'evolució de l'autonomia en el marc democràtic configurat en la Constitució espanyola i exemple de servei públic a l'hora d'assumir la missió d'exercir la responsabilitat de les més altes instàncies de les Illes Balears, com a president del Consell General Interinsular, president del Parlament de les Illes Balears, president del Consell Insular de Mallorca, entre d'altres. Aquests mèrits l'han fet figurar com un dels més grans polítics de la història de les Illes Balears.

La mort del senyor Jeroni Albertí Picornell constitueix un esdeveniment de rellevància especial i un motiu de dol per als ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears.

Conscient del que significa aquesta pèrdua per a les nostres illes, a instància de la presidenta de les Illes Balears, a proposta de la consellera de Presidència i Administracions Públiques, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió del dia 23 de febrer de 2024, dict el següent

DECRET

Article únic

Es declara dol oficial en l'àmbit de la comunitat autònoma de les Illes Balears els dies 24 i 25 de febrer de 2024, per la mort del senyor Jeroni Albertí Picornell.

Aquesta declaració comporta que les banderes onegin a mitja asta en tots els edificis de les administracions públiques de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Disposició final

Aquest Decret comença a vigir el mateix dia de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, amb l'abast que expressa l'article únic.

 

Palma, 23 de febrer de 2024

  La presidenta
La consellera de Presidència i Administracions Públiques Margarita Prohens Rigo
Antònia Maria Estarellas Torrens