Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 94414
Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de modificació de la Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 9 de febrer de 2024 de convocatòria perquè els ajuntaments deleguin a l’Escola Balear d’Administració Pública les competències per dur a terme el procés unificat de selecció per cobrir les vacants de la categoria de policia dels cossos de la policia local i les places de policies en els ajuntaments que no hagin constituït cos de policia local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En data 13 de febrer de 2024 s'ha publicat en el BOIB núm. 21 la Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 9 de febrer de 2024 de convocatòria perquè els ajuntaments deleguin a l'Escola Balear d'Administració Pública les competències per dur a terme el procés unificat de selecció per cobrir les vacants de la categoria de policia dels cossos de la policia local i les places de policies en els ajuntaments que no hagin constituït cos de policia local.

2. L'annex 1 de l'esmentada convocatòria conté les condicions d'execució d'aquest procés, i estableix en el punt 4.a, que les entitats locals interessades en delegar la competència per a la gestió del procés selectiu de la categoria de policia dels cossos de policia local han de tenir aprovada l'oferta d'ocupació abans del 23 de febrer de 2024.

3. Degut a les nombroses comunicacions rebudes per part dels ajuntaments de les Illes Balears en relació amb el breu termini atorgat per aprovar l'oferta pública d'ocupació, és adient no limitar el termini fins el 23 de febrer de 2024 per tal de que els ajuntaments puguin tenir aprovada l'esmentada oferta pública d'ocupació i aconseguir la màxima participació en el procés selectiu.

Fonaments de dret

1. L'article 3.1, de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del Sector Públic, el qual estableix com a principi de les Administracions

Públiques en la seva actuació i relacions, entre d'altres, el cooperació, col·laboració i coordinació entre les Administracions Públiques (lletra k).

2. La Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat, regula, entre d'altres qüestions, diversos aspectes fonamentals relatius als principis bàsics d'actuació, a l'organització i a les funcions de les policies locals, que constitueixen el marc d'actuació de la Comunitat Autònoma en aquesta matèria.

3. La Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i la resta de legislació concordant, estableix l'àmbit de les competències pròpies i delegades dels municipis, i els atribueix, entre d'altres, competències en matèria de policia local, seguretat en llocs públics, ordenació del trànsit de vehicles a les vies urbanes i d'altres competències determinades en la legislació estatal i autonòmica en matèries corresponents a l'àmbit de policia.

Així també, la Llei 7/1985 estableix que és competència de cada corporació local la selecció dels funcionaris, excepte els funcionaris amb habilitació de caràcter nacional.

4. L'article 58 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, estableix que, en el marc de la normativa vigent i respectant la voluntat de les entitats afectades, per raons d'eficàcia, eficiència i economia, i a fi de prestar un servei millor a la ciutadania, l'Administració autonòmica de les Illes Balears, els consells insulars, els ajuntaments i la resta d'entitats locals de les Illes Balears es poden transferir i delegar, uns amb els altres, competències, i encomanar la gestió ordinària dels serveis, sempre amb respecte als àmbits competencials respectius.

5. L'article 30.1 de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, disposa que correspon als ajuntaments la competència per a la selecció de nou ingrés, la promoció i la mobilitat del personal dels cossos de policia local i dels policies en els ajuntaments que no hagin constituït cos de policia local, d'acord amb les previsions de les ofertes anuals d'ocupació pública corresponents.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Modificar en els termes que estableix l'annex de la present Resolució, el punt 4.a i 6 de l'annex 1, de la Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 9 de febrer de 2024 de convocatòria perquè els ajuntaments deleguin a l'Escola Balear d'Administració Pública les competències per dur a terme el procés unificat de selecció per cobrir les vacants de la categoria de policia dels cossos de la policia local i les places de policies en els ajuntaments que no hagin constituït cos de policia local (BOIB núm. 21, de 13 de febrer de 2024)

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de Recursos

Contra aquesta Resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera de Presidència i Administracions Públiques en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat aquesta Resolució, d'acord amb els articles 8.2 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 14 de febrer de 2024)

La consellera de Presidència i Administracions Públiques Antònia Maria Estarellas Torrens

 

ANNEX

- En l'annex 1, punt 4.a de la Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 9 de febrer de 2024 de convocatòria perquè els ajuntaments deleguin a l'Escola Balear d'Administració Pública les competències per dur a terme el procés unificat de selecció per cobrir les vacants de la categoria de policia dels cossos de la policia local i les places de policies en els ajuntaments que no hagin constituït cos de policia local (BOIB núm. 21, de 13 de febrer de 2024)

On hi diu

«a)Tenir aprovada l'oferta d'ocupació pública abans del 23 de febrer de 2024.»

Hi ha de dir

«a)Tenir aprovada l'oferta d'ocupació pública.»

- En l'annex 1, punt 6 de la Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 9 de febrer de 2024 de convocatòria perquè els ajuntaments deleguin a l'Escola Balear d'Administració Pública les competències per dur a terme el procés unificat de selecció per cobrir les vacants de la categoria de policia dels cossos de la policia local i les places de policies en els ajuntaments que no hagin constituït cos de policia local (BOIB núm. 21, de 13 de febrer de 2024)

On hi diu

«6. Els ajuntaments de les Illes Balears interessats a participar en el procés unificat disposen fins al 27 de febrer de 2024 per presentar la sol·licitud de participació en aquest procediment, d'acord amb el model de l'annex 2.»

Hi ha de dir

«6. Els ajuntaments de les Illes Balears interessats a participar en el procés unificat disposen fins al 4 de març de 2024 per presentar la sol·licitud de participació en aquest procediment, d'acord amb el model de l'annex 2.»