Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE LLUCMAJOR

Núm. 94223
Anunci de la inaplicació temporal de les disposicions addicionals de la Llei 12/2017 de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears.

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que el PLE d'aquest Ajuntament, en sessió de 29/11/2023 prengué l'acord que diu:

« PROPOSTA DE INAPLICACIÓ TEMPORAL DE LES DISPOSICIONS ADDICIONALS DE LA LLEI 12/2017 DE 29 DE DESEMBRE, D'URBANISME DE LES ILLES BALEARS.

L'aprovació del Decret Llei 6/2023, de 2 d'octubre, de mesures urgents en matèria d'habitatge (BOIB núm. 135 de 3 d'octubre de 2023), que va entrar en vigor l'endemà de la seva publicació, ha modificat entre d'altres la Llei 7/2017 d'urbanisme, per tal d'establir mesures per tractar de contenir el preu de l'habitatge, per la qual cosa premia als propietaris de sol urbà amb una edificabilitat, alçaria o ús diferent al permès pel planejament, a canvi de limitar el preu màxim de venda o lloguer, dels habitatges resultants creant la figura anomenada «habitatge de preu limitat».

En base al abans exposat, i en aplicació de la facultat atorgada per la disposició addicional dissetena dins el marc de les competències en matèria d'urbanisme que té la corporació local, es recomanable que el Ple municipal suspengui temporalment l'aplicació de les disposicions addicionals de la Llei 12/2017 de 29 de desembre, d'urbanisme introduïdes pel Decret Llei 6/2023, de les Illes Balears, afegides pel Decret llei 6/2023, de 2 d'octubre, de mesures urgents en matèria d'habitatge que seguidament es relacionen, per tal d'avaluar l'impacte i repercussions que poden tenir aquestes mesures sobre l'urbanisme del nostre municipi, i si escau poder-ne fer una zonificació per a la seva implantació, amb la finalitat d'aplicar aquelles que resultin avantatjoses i descartar-ne aquelles que a tot o a part del nostre municipi per raó de la preservació o millora de valors històrics, paisatgístics o comercials o turístics del municipi, no siguin de recomable aplicació.

En conseqüència, per majoria, es va adoptar l'acord següent:

ÚNIC: Acordar la no aplicació de les disposicions addicionals de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, que a continuació es relacionen, sense perjudici de la immediata eficàcia de les mesures des de la seva adopció:

  • Disposició addicional dissetena. Norma temporal per facilitar la reconversió de locals existents en habitatges.
  • Disposició addicional divuitena. Norma temporal de modificació de densitat d'habitatges i per facilitar la divisió d'habitatges unifamiliars entre mitgeres
  • Disposició addicional vigèsima. Norma temporal de canvi d'ús i d'aprofitament als terrenys qualificats com a equipaments públics i privats
  • Disposició addicional vigèsima primera. Actuacions per permetre el creixement en alçària

Aquesta inaplicació es mantindrà fins que el Ple, mitjançant un nou acord, disposi l'aplicació de les esmentades disposicions addicionals amb, si escau, les excepcions que consideri adients a la vista del resultat de l'avaluació de les repercussions de les noves mesures introduïdes pel Decret llei 6/2023, de 2 d'octubre, de mesures urgents en matèria d'habitatge.»

 

Llucmajor, 13 de febrer de 2024

La batlessa Maria Francisca Lascolas Rosselló