Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

INSTITUT MENORQUÍ D'ESTUDIS

Núm. 88864
Institut Menorquí d’Estudis. Acord del jurat de data 12 de gener de 2024 relatiu a la concessió dels I premis Vinculum 2023 als treballs de recerca de batxillerat dels centres educatius de Menorca, de l’Institut Menorquí d’Estudis. (Exp. I0015-2023-000015)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Ateses les bases i la convocatòria per a la concessió dels I Premis Vinculum 2023 per a l'any 2023, aprovades pel Consell Rector de l'Institut Menorquí d'Estudis de data 19 d'octubre de 2023 i publicades al BOIB núm. 153 de data 11 de novembre de 2023.

El 12 de gener de 2024 es va reunir el jurat dels I Premis Vinculum per avaluar els treballs presentats d'acord amb els criteris establerts en la present convocatòria. El jurat ha motivat l'avaluació i la qualificació de les sol·licituds segon preveuen els punts 4 i 6 de les bases dels premis Vinculum, d'acord amb els requisits i criteris que s'hi estableixen. D'aquesta reunió, consta l'acta a l'expedient.

El jurat d'acord amb el punt 2n de les bases ha acordat atorgar els següents premis en les categories  que en cada cas s'indiquen:

- Categoria 1:  Treballs de recerca centrats en l'estudi de Menorca, en qualsevol àmbit de coneixement.

Treball: “Una nova escola: 50 anys d'evolució educativa”

Motivació: El jurat destaca la gran qualitat d'aquest treball en tots els aspectes avaluables, i sobresurt en tots ells.

Autora:  Marina Ponsetí Pons

Centre:  l'IES Joan Ramis i Ramis

Premi:  2.000 € dels quals 1.500 € són pel centre i 500 € per l'alumna, a més de la possibilitat de publicar el treball en la Revista de Menorca.

- Categoria 2: Treballs de recerca de temàtica general.

Treball: “Impressió 3D aplicada a l'aeronàutica i a la mecànica”

Motivació: El jurat destaca  que es tracta d'un treball molt original i de gran qualitat que combina d'una manera excel·lent la teoria i la pràctica.

Autor:  Abel Melià Carreras

Centre:  l'IES Joan Ramis i Ramis

Premi:  2.000 € dels quals 1.500 € són pel centre i 500 € per l'alumna, a més de la possibilitat de publicar el treball en la Revista de Menorca.

Així mateix, donat l'alt nivell de tots els treballs presentats i d'acord amb el punt 4 de la base setena, el jurat acorda fer esment especial als dos treballs finalistes de cada categoria, que són els següents:

Primer finalista en la categoria 1: “Modernització sostenible de les cases de camp tradicionals menorquines”, de l'alumne Adrià Fullana Phillips, de l'IES Cap de Llevant. Motivació: Treball ben plantejat i amb un disseny experimental correcte, que presenta un bon equilibri entre la recerca de diverses fonts i les pròpies vivències personals.

Segona finalista en la categoria 1: “Santandria, ahir i avui”, de l'alumna Mar Pons Estada, de l'IES Maria Àngels Cardona. Motivació: És un treball ben plantejat, estructurat i redactat, que maneja una diversitat de fonts molt àmplia, de forma rigorosa, i que combina una gran varietat d'aspectes en la seva anàlisi, des dels naturals als històrics i vivencials, lligats a realitat social ciutadellenca.

Primera finalista en la categoria 2: “Epidemiologia matemàtica: com es pot predir i evitar una epidèmia?”, de l'alumna Natàlia Yarema, de l'IES Cap de Llevant. Motivació: Treball molt ben redactat i rigorós, que mostra una gran capacitat d'abstracció, de comprensió, de síntesi i de reflexió sobre les matemàtiques i el seu paper tant teòric com aplicat al terreny pràctic de l'epidemiologia.

Segona finalista en la categoria 2: “Un ramo de claveles y laurel (poemari: El clavell de la mama)”, de l'alumna Laura Ribera Mateo, de l'IES Cap de Llevant. Motivació: Destaca per la qualitat i rigor en el treball analític i d'autoprospecció, amb relació a un coneixement molt actualitzat i acurat de les fases del dol des d'un punt de vista científic. Bona combinació entre l'aproximació creativa i l'anàlisi a partir de l'autoreflexió.

La qual cosa es fa pública per a general coneixement i de conformitat amb l'establert a les bases reguladores del premi.

Signat en el lloc i la data que consta en la signatura electrònica d'aquest document

 

(Signat electrònicament: 9 de febrer de 2024)

El president                         Joan Pons Torres                                (DP 101/2023 de 14.07.2023)        (BOIB núm. 99 de 18.07.2023)