Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE LLOSETA

Núm. 76906
Aprovació definitiva del Reglament del Consell d'Infants de Lloseta

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Transcorregut el termini d'exposició al públic de l'acord provisional relatiu al Text del Reglament del Consell d'Infants de Lloseta, aprovat en sessió plenària de la corporació de dia 19-12-2023, i no s'han presentat reclamacions, s'eleva a definitiu aquest acord, segons preveu l'article 49 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de bases de Règim Local, l'acord i text íntegre del Reglament es publicarà al BOIB.

 

Lloseta, (signat electrònicament: 7 de febrer de 2024)

La batlessa Angelina Pérez Sánchez

 

REGLAMENT DEL CONSELL D'INFANTS DE LLOSETA

Article 1. Definició

El Consell d'Infants de Lloseta és un òrgan consultiu i de participació sectorial creat amb la finalitat de possibilitar una reflexió dels infants sobre la seva ciutat i donar-los mecanismes perquè les seves propostes i idees puguin incorporar-se als plans d'actuació del municipi.

Article 2. Objectius

Objectius generals del Consell d'Infants:

1. Donar valor a la veu dels infants i concretar de forma visible la seva consideració de ciutadans amb plena capacitat d'opinió i expressió.

2. Establir un mecanisme de participació i anàlisi de la seva ciutat i un canal de comunicació amb els càrrecs electes de la ciutat.

3. Facilitar a totes les escoles i al seu alumnat els mecanismes de representació i participació democràtica, treballant els valors, que seran essencials de forma permanent en la seva formació com a ciutadans i ciutadanes.

4. Facilitar als infants les eines per poder participar en la transformació de la ciutat.

Article 3. Funcions

Correspon als membres del Consell d'Infants, en relació a les seves competències, les funcions següents:

1. Posar en comú el treball desenvolupat pels infants durant el curs.

2. Informar de les noves propostes presentades pels representants, i/o les comissions de treball.

3. Debatre i consensuar els temes a treballar en el futur.

4. Donar informació de temes relacionats amb la infància.

5. Fer propostes, informes i suggeriments sobre els temes que es tractin al Consell a l'Ajuntament en Ple i a les entitats ciutadanes relacionades amb el temes tractats.

Article 4. Composició

El Consell d'Infants estarà compost per:

  • La Batlessa o membre de la Corporació en qui delegui, president del Consell. Si bé, conforme l'article 131.1 del ROF el Consell estarà presidit pel membre de la corporació que nomeni la Batlessa i que tendrà com a funció la de servir d'enllaç entre la corporació i el Consell, d'acord amb el que disposa el citat article, les funcions efectives de convocar els òrgans del Consell, elaborar l'ordre del dia i presidir, ordenar els debats i votacions de les seves sessions correspondrà a un membre del Consell.
  • La regidora d'Educació, vicepresidenta del Consell.
  • 30 representants com a màxim que cursin els estudis de 1r a 6è de    primària.
  • L'Educadora Social, amb veu i sense vot.

Les funcions de secretaria seran exercides pel tècnic/a municipal que designi la batlessa, que formarà part del Consell, amb veu i sense vot.

Article 5. Renovació dels membres integrants del Consell

Cada infant formarà part del Consell durant un període de 2 cursos escolars (exceptuant la formació del primer Consell on la permanència dels alumnes de 6è serà només per un any).

La resta de membres integrants dels Consell hi formaran part durant el període de la legislatura corresponent.

Article 6. Funcionament

El Consell funcionarà a través del Plenari i de les comissions de treball que es considerin adients.

El Consell d'Infants es reunirà ordinàriament un cop al mes, fora de l'horari escolar per aconseguir el seu ple sentit de representació i participació com a ciutadans i ciutadanes.

Caldrà que els membres del Consell informin dels temes que hi estan treballant i recullin les propostes dels alumnes/ciutadans que representen.

La constitució del Consell d'Infants es realitzarà en sessió pública, amb presència dels nins i nines de Lloseta i les seves famílies a la sala de sessions de l'Ajuntament i serà presidida per la Batlessa.

L'Àrea d'Educació coordinarà la relació entre el Consell d'Infants i l'Ajuntament, i tendrà cura del seu funcionament.

El Consell d'Infants serà dinamitzat i coordinat per un tècnic de l'Ajuntament, el qual tindrà bàsicament la tasca de facilitar el treball dels nins i les nines i establirà la coordinació necessària entre el Consell i les diferents àrees municipals i entre el Consell d'Infants i els altres consells sectorials o entitats ciutadanes que funcionin a la ciutat, que formarà part del Consell amb veu però sense vot.

El Consell d'Infants podrà sol·licitar la presència de persones implicades en els temes que siguin objecte de tractament.

El Consell elaborarà propostes que el president farà arribar a les comissions informatives, a la Junta de Govern o a l'Ajuntament en Ple per al seu estudi i posterior aprovació, si cal.