Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE PRESIDÈNCIA

Núm. 76320
Resolució del conseller executiu del Departament de Presidència relatiu al programa «Joves a la neu 2024»

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El conseller executiu de Presidència, dia 6 de febrer de 2024, ha dictat la següent resolució

Resolució del conseller executiu del Departament de Presidència relatiu al programa «Joves a la neu 2024»

"Antecedents:

El Departament de Presidència, a través de la Direcció Insular de Joventut i Participació del Consell de Mallorca, té la intenció d'organitzar una trobada a la neu l'hivern 2024, amb la finalitat de promoure una activitat pel desenvolupament social dels joves de divuit a vint-i-cinc anys de Mallorca a través de l'oci, la cultura i l'esport, sortint de l'illa i fomentant la pràctica d'un esport de neu a una de les estacions d'esquí d'Andorra.

Amb la finalitat què els joves mallorquins tinguin accés a aquests dies subvencionats a la neu, la present convocatòria pública fixa les bases i les condicions necessàries de planificació, estructura i participació en la trobada Joves a la Neu 2024.

Fonaments de dret:

1. L'article 10 de la Llei 5/2022, de 8 de juliol, de polítiques de joventut de les Illes Balears estableix les competències dels consells insulars on hem de destacar el següent:

«10.1. En tot cas, els hi correspon:

a.- Desenvolupar les polítiques de joventut previstes en aquesta llei»

A més, l'article 25 d'aquesta mateixa llei estableix el contingut de les polítiques de joventut:

«25.1.- Les polítiques de joventut de les administracions publiques deuen garantir el ple desenvolupament dels drets de l'article 5 d'aquesta llei, especialment entre les persones joves en situació d'exclusió social, i per aquest motiu, deuen ser encaminades a:

w.- Promocionar l'activitat física i l'esport, tant des de la vessant de la salut com de la transmissió de valors».

2. El Decret 23/2018, de 6 de juliol de 2018, pel qual es despleguen diversos aspectes de la normativa de joventut i de lleure.

3. Decret de la Presidència del Consell Insular de Mallorca de dia 28 de juliol de 2023, pel qual s'estableixen les competències dels Departaments del Consell Insular de Mallorca on s'adjudiquen al Departament de Presidència l'atribució i direcció de les polítiques de joventut (BOIB núm. 106, de 29 de juliol de 2023) i, també, Decret de la Presidència de dia 10 de juliol de 2023, on s'ha resolt crear els Departaments en els quals ha quedat estructurat el Consell Insular de Mallorca i es concreten les competències dels Departaments del Consell Insular de Mallorca d'acord amb els articles 21 i 31 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars.

Per tot l'anterior

RESOLC

Primer- Iniciar i aprovar l'expedient del programa Joves a la neu 2024.

Segon.- Publicar aquesta resolució al BOIB incloent l'annex que determina els requisits de la convocatòria per a la selecció dels joves beneficiaris del programa “Joves a la neu 2024”.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de rebre aquesta notificació. El recurs es pot interposar formalment davant aquest conseller executiu/consellera executiva o davant la presidència del Consell Insular de Mallorca, que és l'òrgan competent per resoldre'l.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú.

Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Convocatòria per a la selecció dels joves beneficiaris del programa «Joves a la neu 2024»

1. Contingut

El Departament de Presidència, a través de la Direcció Insular de Joventut i Participació del Consell de Mallorca, organitza una trobada a la neu l'hivern 2024, una prova amb la finalitat de promoure una activitat pel desenvolupament social dels joves de divuit a vint-i-cinc anys de Mallorca a través de l'oci, la cultura i l'esport, sortint de l'illa i fomentant la pràctica d'un esport de neu a una de les estacions d'esquí d'Andorra.

Amb la finalitat què els joves mallorquins tinguin accés a aquests dies subvencionats a la neu, la present convocatòria pública fixa les bases i les condicions necessàries de planificació, estructura i participació en la trobada Joves a la Neu 2024.

2. Característiques del viatge

El Departament de Presidència, mitjançant la Direcció Insular de joventut i Participació té previst, com a desplegament d'una de les seves polítiques de joventut, l'organització d'un viatge/estada a la neu a les pistes d'esquí de Grandvalira – Pas de la Casa, Andorra. A tal efecte, ha resultat necessària la contractació externa d'aquest servei, atès que el Departament no disposa de personal propi adient per executar aquest tipus d'activitat.

El desenvolupament d'aquest tipus d'activitat fomenta la participació dels joves a l'aire lliure i els hi proporciona la possibilitat de gaudir de temps lliure i lleure, participant socialment i de manera activa en activitats que els hi atorguen un alt grau de satisfacció i benestar personal, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida dels joves.

3. Estructura

a) Durada i dates

Aquest viatge té una durada de 6 dies i 5 nits, i es du a terme de diumenge 25 de febrer al divendres 1 de març de 2024.

Dels sis (6) dies, quatre (4) dies dedicats a la pràctica de l'esquí/Snow. També s'ha previst durant els quatre (4) dies, un mínim d'una activitat diària dinamitzadora i de cohesió de grup amb monitors especialitzats en lleure educatiu.

b) Nombre de places

El nombre total de places és de 61 (61 joves participants + 3 places destinades al personal tècnic del Departament de Presidència).

També, es preveuen tres monitors/dinamitzadors acompanyant als joves al lloc de l'activitat i que s'encarregaran d'acompanyar al grup durant l'estància

c) Requisits de les Persones destinatàries

Els sol·licitants han de complir els requisits següents: 

  • Residents a l'illa de Mallorca
  • Edat: entre 18 a 25 anys ambdós inclosos, a la data de finalització de la preinscripció.
  • Comptar amb un certificat de Residència de viatge actualitzat.

d) Preu i despeses subvencionades:

La tarifa total de les despeses globals per participant és de 1.010,00 € (IVA inclòs) , dels quals:

- El 70% del cost del servei serà sufragat per la citada Direcció Insular a l'entitat que resulti adjudicatària del contracte de servei. Aquest import es quantifica en 707,00€ (IVA inclòs).

- El 30% restant del cost del servei serà sufragat pels joves que resultin beneficiàries del sorteig que es durà a terme per a la selecció dels mateixos. El percentatge es detalla en 303,00 € (IVA inclòs).

El preu total inclou:

- Viatge d'anada i tornada des de Palma fins l'allotjament seleccionat que consisteix en:

  • Vol directe des de Palma fins a l'aeroport de Barcelona amb maleta  facturada de un màxim de 25 kg i una motxilla o bossa petita a cabina.

  • Transport terrestre amb autocar des de l'aeroport de Barcelona fins a l'allotjament, concretament, a l'Hotel Alaska **** (Pas de la Casa, Andorra).

- Estància a l'allotjament, en un hotel de 4*, amb habitacions múltiples, i el serveis necessaris per a una adequada confortabilitat.

- La manutenció serà pensió completa tota la durada del viatge, i es distribuirà de la següent forma: mitja pensió amb berenar i sopar a l'allotjament i dinars inclosos per a la tota l'estada. Per aquelles persones que per malaltia o accident no poguessin pujar a les pistes, estirà inclosa la seva manutenció en el propi hotel en el que es trobin allotjades.

- Lloguer de l'equip complet de gamma mitjana (botes, esquís/taula Snow, casco i bastons) per a la pràctica d'esquí o de Snow i disposició de gàbies guardaesquís adequades per a tot l'equip.

- Quatre (4) dies de Forfet a l'estació d'esquí amb la seva assegurança corresponent.

- Tres hores diàries de curs d'esquí o de Snow en grups amb monitors especialitzats.

- Activitats de lleure dirigides pels dinamitzadors/monitors després de les hores d'esquí o de Snow.

- Donat el cas que l'estació d'esquí pogués estar tancada per condicions climatològiques, haurà un programa diferent que inclourà activitats alternatives amb excursions a llocs d'interès turístics de la zona. Aquest programa alternatiu només es durà a terme si les condicions ho permeten i amb el vist i plau dels responsables del Consell de Mallorca desplaçats amb l'expedició.

- Es preveuen dues assegurances. La primera d'elles és l'assegurança a les pistes d'esquí que està contractat amb el Forfet, i la segona d'elles és una assegurança de viatges.

Qualsevol activitat o despesa addicional fora del programa d'oci, que suposin un cost addicional al ja contractat, no podran ser sufragades en cap cas al Consell Insular de Mallorca i correran a càrrec dels joves en qüestió.

f) Calendari de l'activitat

Aquesta activitat té una durada de 6 dies i 5 nits, i es du a terme de diumenge 25 de febrer a divendres 1 de març de 2024

4. Tràmits

PRIMER.  Sol·licitud de preinscripció pel sorteig

- La sol·licitud de preinscripció pel programa “Joves a la Neu 2024”  ha de fer-se obligatòriament a través de la seu electrònica del Consell de Mallorca (https://seu.conselldemallorca.net).

- S'ha d'omplir un formulari predeterminat per aquest procés.

- El termini de preinscripció serà de 5 dies naturals comptadors a partir de l'endemà de la publicació al BOIB de la present convocatòria.

En cas que un mateix participant presenti més d'una sol·licitud de preinscripció, únicament es tindrà en compte la darrera sol·licitud presentada, sempre que compleixi amb els requisits establerts per la convocatòria.

Són motiu d'exclusió: 

- Quan les dades aportades a la sol·licitud són falses.

- Quan no es compleix algun dels requisits establerts a aquestes bases.

- Les preinscripcions realitzades fora dels canals habilitats per a la presentació de la sol·licitud  o fora de termini.

El fet de formalitzar la sol·licitud de preinscripció no garanteix tenir plaça, només donarà opció a formar part de la llista d'admesos per participar al sorteig i optar a una vacant.

SEGON. Llistat de preinscripcions admeses i excloses

Finalitzat el termini de preinscripció, es publicaran els llistats dels participants admesos i exclosos a la seu electrònica i a la web oficial de Joventut del Consell de Mallorca.  (https://joventut.conselldemallorca.cat/)

A cada participant admès se li assignarà un número d'acord amb l'ordre del registre d'entrada de les sol·licituds, que servirà de referència per al sorteig.

Tenint en compte el que estableix la normativa sobre protecció de dades, la publicació de tots els llistats de la present convocatòria es faran amb la identificació, a través del DNI/NIE/ passaport del participant.

TERCER.  Sorteig d'adjudicació de places

Publicat el llistat dels preinscrits es realitzarà un sorteig, que serà públic i tindrà lloc a la sala d'actes de l'edifici de la Llar de la Joventut, C/ del General Riera, 111.  El dia i l'hora del sorteig es publicarà amb el llistat de preinscrits.

El procediment consistirà en extraure un número aleatori d'entre tots els números assignats als participants a la llista definitiva d'admesos que establirà l'ordre d'adjudicació (a partir del número extret seguint els números consecutius fins a completar totes les places disponibles).

El resultat del sorteig (el número extret per cada opció) es publicarà a la seu electrònica i a la  web oficial de Joventut del Consell de Mallorca. (https://joventut.conselldemallorca.cat/)

QUART. Llista d'adjudicació de places

Un cop realitzat el sorteig, s'elaborarà la llista d'adjudicació de places i es publicarà al web oficial de Joventut del Consell de Mallorca i a la seu electrònica. En la llista s'indicarà el nom i les dades de l'empresa adjudicatària encarregada de l'organització del viatge programa “Joves a la Neu 2024”.

Els participants que no hagin estat seleccionats, passaran a una llista d'espera per l'ordre establert al sorteig i podran optar a una plaça que no s'hagi ocupat o quedi deserta per diferents motius.

CINQUÈ. Procés d'inscripcions

A partir de l'endemà de la publicació de l'adjudicació de places, el Departament de Presidència, a través de la Direcció Insular de Joventut i Participació, facilitarà a l'empresa adjudicatària el llistat d'adjudicació de places, i el corresponent llistat d'espera.

L'empresa organitzadora es posarà en contacte amb els participants seleccionats, mitjançant el telèfon i/o correu electrònic aportat en el procés de preinscripció, als efectes de complimentar el formulari d'inscripció, presentar la documentació requerida pel viatge i realitzar el pagament de 303,00 €, equivalent al 30 % del total del preu.

Es disposarà d'un termini de dos  dies naturals, per a la presentació de la documentació requerida i per fer el pagament davant l'empresa adjudicatària, la qual és la responsable de gestionar tot el viatge.

Concretament, la documentació que s'ha d'aportar a l'empresa organitzadora és la següent:

a. Còpia del DNI/NIE/Passaport

b. Certificat de residència per viatges

c. Justificant de pagament.

La manca de documents, l'errada o falsedat en la presentació d'aquests  pot donar lloc a l'expulsió del llistat de participants, i pot ser penalitzat en no poder participar en les següents subvencions que convoqui la Direcció Insular de Joventut i Participació del Consell de Mallorca.

Si dins el  termini establert no es presenta tota la documentació o no es realitza el pagament, el participant quedarà exclòs.

SISÈ. Llista d'espera

Els participants que no hagin obtingut plaça, quedaran a un llistat d'espera  seguint l'ordre establert en el sorteig que servirà per cobrir les places que quedin vacants per qualsevol motiu. Aquest llistat d'espera es publicarà a la seu electrònica i a la  web oficial de Joventut del Consell de Mallorca. (https://joventut.conselldemallorca.cat/)

En aquest cas, el participant en llistat d'espera que hagi obtingut plaça serà avisat telefònicament o al correu electrònic que ha fet constar al seu full de preinscripció. De no respondre durant les primeres 24 hores, perdrà el dret a reserva de plaça i s'avisarà a la persona següent del llistat.

Si l'interessat accepta la plaça, disposarà de 24 hores per entregar tota la documentació requerida i realitzar el pagament. Si dins aquest termini no es presenta tota la documentació o no es realitza el pagament estarà exclòs/a.

SETÈ. Possibles renúncies i devolució de la quantia lliurada

Quan per causes no imputables al participant i no sigui degut a causes de força major o cas fortuït, aquesta trobada no es desenvolupi, es procedirà a la devolució de l'import abonat.

Abans de l'inici de l'activitat, l'interessat únicament tindrà dret a la devolució de la quantitat abonada, quan concorri una qüestió mèdica degudament justificada. No es tindrà dret a la citada devolució en la resta de supòsits.

VUITÈ. Seguretat i protecció de dades

D'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 Del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril de 2016 relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i pel qual es deroga la Directiva 95/46/CE; i la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals. Al no haver-se disposat normativament unes mesures de prevenció tancades en quant al que implica la protecció de dades, cal determinar quines mesures mínimes s'aplicaran.

Encara que en tot moment el responsable d'aquestes dades és el Consell de Mallorca, durant el temps que duri la trobada a la neu aquestes dades estaran en poder de l'empresa que la desenvolupi, la qual, com encarregada de les dades, només podrà fer ús de les mateixes per aquesta activitat concreta, tornant-les al Consell de Mallorca una vegada finalitzada l'activitat, per tal de destruir-les quan acabi la finalitat per les quals varen ser sol·licitades.

NOVÈ.- Responsabilitat

En el cas de mal comportament d'algú participant en aquesta trobada, que doni lloc a actuacions, multes o sancions per part de les autoritats competents, ni el Consell de Mallorca ni l'empresa adjudicatària es farà càrrec de les despeses ocasionades per aquests fets."

 

Palma, document signat electrònicament (7 de febrer de 2024)

El conseller executiu de Presidència Antonio Francisco Fuster Zanoguera