Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 75804
Formalització de l'encàrrec a mitjà propi per a la gestió del programa de promoció sociocultural a la Llar de Calvià, S.A.

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per al plenari municipal, a la sessió celebrada en data 12 de desembre de 2023, es va aprovar l'“Encàrrec a mitjà propi per a la gestió del programa de promoció sociocultural de les persones majors a la Llar de Calvià, SA”. En data 2 de gener de 2024, es va formalitzar en document administratiu aquest encàrrec.

D'acord amb el disposat en l'article 49 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local i en l'article 103.1 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, es publica íntegrament el seu tex.

 

(Firmat electrònicament en data 29 de gener de 2024)

El batle - president  Juan Antonio Amengual Guasp

 

“FORMALITZACIÓ DE L'ENCÀRREC A MITJÀ PROPI PER A LA GESTIÓ DEL PROGRAMA DE PROMOCIÓ SOCIOCULTURAL A LA LLAR DE CALVIÀ, S.A.

A Calvià,  2 de gener de 2024

REUNITS

D'una banda, Sr. Juan Antonio Amengual Guasp, Batle-President de l'Ajuntament de Calvià, representació que ostenta en virtut de l'acord del Ple extraordinari adoptat en sessió constitutiva celebrada en data 17 de juny de 2023, que intervé en nom i representació de l'Ajuntament , fent ús de les facultats que li confereix la legislació vigent.

I d'una altra, Sr. Juan Lorenzo Caimari Quetglas, qui actua en nom i representació de la Llar de Calvià, S.A, amb CIF A-07802044, segons escriptura d'Acords Socials atorgada davant la notària de Calvià, Sra. Maria N. Mayol Contreras, amb data 04 d'agost de 2023, amb número 772 del seu protocol i degudament inscrita al Registre Mercantil.

Ambdues parts es reconeixen competència i capacitat, respectivament, per formalitzar aquest document.

EXPOSEN

Que de conformitat amb allò previst a l'article 25 de la Llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, modificada per la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l'administració local, i al Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, que desenvolupa el reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats Locals, el Municipi, per a la gestió dels seus interessos i en l'àmbit de les seves competències, pot promoure activitats i prestar els serveis públics que contribueixin a satisfer les necessitats i aspiracions de la comunitat veïnal.

Que segons allò establert a l'article 1.1 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, els municipis són entitats bàsiques de l'organització territorial de l'Estat i vies immediates de participació ciutadana en els assumptes públics, que institucionalitzen i gestionen amb autonomia els interessos propis de les corresponents col·lectivitats.

L'article tercer dels Estatuts de la societat privada municipal Llar de Calvià, SA”, regula l'objecte social de la Societat. Al punt b) indica com a activitat a desenvolupar “La gestió i prestació d'aquells serveis de competència municipal que li encomani l'Ajuntament de Calvià, a fi d'atendre les necessitats de les persones del municipi que no tenguin mitjans econòmics i/o familiars, tant a través de la pròpia Residència per a la Tercera Edat de Calvià, com dels Serveis de Centre de Dia, ajuda a domicili, menjar a domicili, bugaderia, lleure i temps lliure, rehabilitació, logopèdia i aquells que suposin millores en la qualitat de vida de les persones necessitades”.   

D'altra banda, l'Ajuntament de Calvià és l'accionista únic de l'empresa municipal Llar de Calvià S.A.

L'objecte de l'encàrrec a mitjà propi és la gestió del Programa de Promoció Sociocultural de Gent Gran. Aquest es fonamenta en la col·laboració tècnica i econòmica amb les associacions de persones majors existents al Municipi; en la realització d'activitats socioculturals; en el manteniment dels locals destinats a l'ús d'aquestes; en la gestió de les obres a realitzar en aquests locals; en el pagament de les despeses de lloguers dels locals de titularitat privada de què fan ús les associacions; en el pagament del subministrament bàsic i de comunitat d'aquests.

Aquest encàrrec a mitjà propi té caràcter administratiu i es formalitza d'acord amb el que estableix la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic. L'ordre jurisdiccional contenciós administratiu serà el competent per resoldre les controvèrsies que sorgeixin entre les parts.

Per tot allò exposat, ambdues parts:

ACORDEN

PRIMER.- Encarregar al mitjà propi de l'Ajuntament de Calvià, la societat municipal “Llar de Calvià, S.A.” la gestió del Programa de Promoció Sociocultural de la Gent Gran. Aquest es fonamenta en la col·laboració tècnica i econòmica amb les associacions de persones majors existents al Municipi; en la realització d'activitats socioculturals; en el manteniment dels locals destinats a l'ús d'aquestes; en la gestió de les obres a realitzar en aquests locals; en el pagament de les despeses de lloguers dels locals de titularitat privada de què fan ús les associacions; en el pagament del subministrament bàsic i de comunitat dels mateixos.  

SEGON.- La cessió a l'empresa municipal “Llar de Calvià, SA” de l'ús dels locals de propietat municipal destinats a les Associacions de Persones Majors.

Els locals municipals que utilitzen per a les seves activitats les Associacions de Persones Majors amb seu al municipi de Calvià i inscrites al Registre d'Associacions de l'Ajuntament de Calvià, són els següents:

– C/ Les Platges, 11 (CP 07196), Es Capdellà. On està ubicada l'Associació de Persones Majors des Capdellà.

​​​​​– C/ Malgrat, 17 (CP 07160), Paguera. On està ubicada l'Associació de la Tercera Edat de Peguera.

– Plaça de l'Oratori, s/n (CP 07181), Portals Nous. On està ubicada l'Associació de la Tercera Edat de Portals Nous.

– C/ Miño, s/n Poliesportiu Magaluf (CP 07182), Magaluf. On està ubicada l'Associació de la Tercera Edat de Magaluf.

– Plaça Francisca Revert, s/n (CP 07180), Galatzó. On està ubicada l'Associació de la Tercera Edat de Galatzó.

– C/ Del Riu Sil, 6. Edifici Poliesportiu (CP 07180), Santa Ponça. On està ubicada l'Associació de la Tercera Edat de Santa Ponça.

– C/ Ocell del Paradís, 36-B (CP 07181), Son Ferrer. On està ubicada l'Associació de la Tercera Edat de Son Ferrer.

TERCER.- L'encàrrec a mitjà propi entrarà en vigor l'1 de gener del 2024 i finalitzarà el 31 de desembre del 2027. Podrà ser prorrogat per acord de les parts per un període màxim de quatre anys.

QUART.- Aprovar la tarifa de l'encàrrec a mitjà propi que s'estableix en els termes següents: Tarifa per mes de gestió: 20.628,33 €/mes més IVA (d'acord amb la legislació tributària que sigui aplicable). Aquesta tarifa serà revisada anualment sobre la base del pressupost municipal de l'exercici corresponent.

L'empresa municipal Llar de Calvià, S.A. facturarà a l'Ajuntament de Calvià les despeses corresponents derivades de l'execució de l'encàrrec a mitjà propi durant la seva vigència i d'acord amb aquesta tarifa.

CINQUÈ.- L'empresa municipal “Llar de Calvià, S.A” assumirà les funcions que a continuació es relacionen:

a) Organització, seguiment i avaluació d'activitats de promoció sociocultural realitzades amb les Associacions de Gent Gran del municipi de Calvià.

b) Organització i gestió de trobades i esdeveniments realitzats amb les Associacions de Gent Gran del municipi de Calvià.

c) Gestió i manteniment de les infraestructures que constitueixen la seu de les Associacions de Gent Gran del municipi de Calvià.

d) Gestió i tramitació de l'abonament de les despeses derivades del pagament dels contractes d'arrendament, consum de subministrament elèctric i neteja dels locals seu de les Associacions de Gent Gran del municipi de Calvià.

e) Suport tècnic i assessorament periòdic a les Associacions de Persones Majors del municipi de Calvià per al correcte funcionament d'aquestes.

f) Gestió i tramitació del pressupost assignat al programa de promoció sociocultural de Majors.

SISÈ.- Aquest encàrrec a mitjà propi s'extingirà quan concorri alguna de les causes següents:

1ª Per expiració del període de vigència.

2ª Per mutu acord de les parts.

3ª Per desistiment per part de l'Ajuntament de Calvià motivat per l'incompliment de l'objecte de l'encàrrec a mitjà propi.

4ª Per incompliment de les obligacions i compromisos assumits per alguna de les parts signants.

SETÈ.- Règim de modificació de l'encàrrec a mitjà propi.- El contingut del present acord podrà modificar-se per acord unànime de les parts signants d'aquest.

VUITÈ.- Mecanisme de seguiment, vigilància i control de l'execució del conveni i dels compromisos assumits per les parts signants.- Aquest mecanisme resoldrà els problemes d'interpretació i compliment que es puguin plantejar. En aquests efectes, es constituirà una Comissió de Seguiment que estarà composta, per part de la Llar de Calvià, SA, per la persona que assumeixi la gerència o persona en qui delegui; i, per part de l'Ajuntament de Calvià, per la cap de Servei d'Intervenció Social i Gent Gran o persona en qui delegui.

NOVÈ.- Facultar la Gerència de la Llar de Calvià, SA perquè realitzi les gestions i adopti totes les resolucions que siguin necessàries per a l'efectivitat dels acords anteriors.

DESÈ.- La formalització d'aquest encàrrec a mitjà propi haurà de ser objecte de publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i també se n'ordenarà la publicació a la Plataforma de Contractació.

ONZÈ.- Aquest encàrrec a mitjà propi podrà ser revocat per l'òrgan competent en qualsevol moment amb un preavís de dos mesos en cas que es produeixi l'entrada en funcionament de la Fundació pública perquè dugui a terme la gestió del programa de promoció sociocultural de Gent Gran que fins ara ha estat gestionat per la Llar de Calvià S. A.

I, en prova de conformitat, ambdues parts signen aquest document, a un sol efecte, a la data de l'encapçalament.

 

EL BATLE-PRESIDENT                                                                               EL GERENT DE LLAR DE CALVIÀ, S.A

Juan Antonio Amengual Guasp                                                                      Juan Lorenzo Caimari Quetglas

 

HE PRES RAÓ DEL CONTINGUT ​​​​​​​DEL PRESENT ACORD: EL SECRETARIO ACCIDENTAL DEL AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Juan Castañer Alemany”