Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE CIUTADELLA

Núm. 72204
Aprovació inicial de la mutació demanial externa (interadministrativa) dels béns immobles municipals (parcel·la S2 i parcel·la S3 del Pla especial del sistema general d'equipaments de l'àmbit de “Santa Rita”) per a l’afectació a l’execució d’un nou centre de salut i la prestació del servei públic sanitari assistencial de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears (expedient 2023/013827)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per a coneixement general, es fa públic que el Ple municipal extraordinari i urgent de data 23 de gener de 2024, va adoptar els acord del tenor literal següent:

"PRIMER. Aprovar inicialment la mutació demanial externa (interadministrativa) del bé immoble de titularitat municipal que es descriu a continuació, parcel·la S2 i parcel·la S3 del Pla especial del sistema general d'equipaments de l'àmbit de Santa Rita, per a la seva afectació a l'execució d'un nou centre de salut i la prestació del servei públic sanitari assistencial de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears.

Aquesta mutació demanial dels béns immobles referits no produirà alteració en la titularitat del bé, que continuarà sent municipal, ni en la qualificació de domini públic del bé ni a la destinació prevista pel planejament urbanístic vigent, sinó que simplement suposarà la seva afectació a l'ús i al servei públic assenyalat de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears i alteració de la titularitat del domini públic dels béns referits a aquesta conselleria.

Descripció dels béns immobles:

A) Identificació:

Parcel·la 1:

Ubicació: parcel·la situada al nord del nucli urbà del municipi, en la confluència de la ronda Nord (RC1) i el carrer Sant Antoni Maria Claret.

Referència cadastral: 2089404EE7228N0001DX

Número de finca registral: 36.364 del Registre de la Propietat de Ciutadella de Menorca

Pla especial del sistema general d'equipament públic Santa Rita: parcel·la S2

Parcel·la 2:

Ubicació: parcel·la situada al nord del nucli urbà del municipi, en la confluència de la ronda Nord (RC1) i el carrer Sant Antoni Maria Claret.

Referència cadastral: 2089403EE7228N0001RX

Número de finca registral: 36.362 del Registre de la Propietat de Ciutadella de Menorca

Pla especial del sistema general d'equipament públic Santa Rita: parcel·la S3

B) Característiques:

Parcel·la 1:

Límits: parcel·la de forma irregular en el costat nord i que limita al nord amb la ronda Nord (RC1) i rotonda d'accés; sud amb vial de connexió sense nom; est amb un solar de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca inclòs en el mateix àmbit del Pla especial d'equipament sociosanitari assistencial de Santa Rita; i oest amb carrer Sant Antoni Maria Claret.

Superfície: 4.569 m2

Naturalesa del bé: domini públic (d'ús públic dotacional)

Estat actual: la parcel·la es troba completament urbanitzada i té les característiques urbanístiques per ser considerada un solar.

Parcel·la 2:

Límits: parcel·la de forma rectangular. Limita al nord amb un solar de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca inclòs en el mateix àmbit del Pla especial d'equipament sociosanitari assistencial de Santa Rita; sud amb vial de connexió sense nom; est amb un solar de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca inclòs en el mateix àmbit del Pla especial d'equipament socisanitari assistencial de Santa Rita; i oest amb carrer Sant Antoni Maria Claret.

Superfície: 4.515 m2

Naturalesa del bé: domini públic (d'ús públic dotacional)

Estat actual: la parcel·la es troba completament urbanitzada i té les característiques urbanístiques per ser considerada un solar.

C) Règim urbanístic:

Parcel·la 1 i parcel·la 2:

Classificació: sòl urbà

Qualificació: sistema general d'equipament públic

Tipus d'ordenació: aïllada

Ocupació màxima parcel·la: 50%

Edificabilitat neta del sistema: 0,8 m2st/m2s

Alçada màxima edificació principal: 8 metres (planta baixa més pis)

Separació mínima: separació mínima edificació principal respecte als límits solar 7 metres, de 10 metres respecte a vials i de 15 metres respecte de la via de Ronda.

Usos admesos: únicament els usos sanitari assistencial, administratiu, docent i cultural.

Normes urbanístiques destacables: articles 11, 12, 13 i 14 del Pla especial del sistema general d'equipament públic Santa Rita

SEGON. La mutació demanial dels béns immobles descrits en l'anterior punt primer quedaran subjectes a les condicions generals següents:

Primer. Destinació i afectació dels béns immobles objecte de la mutació demanial

1. El fi únic i exclusiu pel qual es disposa la mutació demanial de les parcel·les municipals S2 i S3 del Pla especial del sistema general d'equipament de l'àmbit de Santa Rita a favor de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears és l'execució d'un nou Centre de Salut Canal Salat per a la prestació del servei públic sanitari assistencial que permeti donar resposta a les noves necessitats i a l'increment de la població del municipi de Ciutadella de Menorca.

2. La Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears haurà de fer-se càrrec i realitzar les actuacions següents:

  • Execució de les actuacions necessàries que habilitin la construcció i posada en funcionament del nou centre de salut i redacció de documentació tècnica, instruments urbanístics, de gestió, projecte de construcció d'equipament, etc, segons el cas.
  • Les obres del nou centre de salut hauran de ser adjudicades per la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears en el termini de tres anys, a comptar des de la formalització en document administratiu de l'acord de la mutació demanial.
  • La finalització de l'execució de les obres del nou centre de salut i la seva posada en funcionament s'haurà de produir en el termini màxim de sis anys, a comptar des de la formalització en document administratiu de l'acord de la mutació demanial, prorrogable per un termini de quatre anys més.

3. Els terrenys objecte de la present mutació demanial hauran de quedar afectats per la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears i amb caràcter permanent al servei públic sanitari assistencial per un període mínim de 30 anys, a comptar des de la formalització en document administratiu de l'acord de la mutació demanial.

En cas de no destinar-se les parcel·les assenyalades al servei públic sanitari assistencial, aquestes revertiran immediatament en l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca.

Segon. Posada a la disposició del béns immobles

1. L'Ajuntament de Ciutadella de Menorca es compromet a posar a disposició de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears la parcel·la S2 i parcel·la S3 de l'àmbit del Sistema General d'Equipament Públic de Santa Rita amb les característiques urbanístiques i jurídiques actuals en les quals es troba.

2. Els terrenys es cediran en l'estat en el qual es troba en l'actualitat, com a cos cert, i no correspon a l'Ajuntament la realització de cap obra d'urbanització, de modificació de xarxes existents, etc.

3. L'Ajuntament de Ciutadella de Menorca no es farà càrrec de cap tribut, arbitri, ni d'altres despeses que poguessin afectar els solars esmentats ni el futur edifici.

Tercer. Execució d'obres i d'instal·lacions

1. L'Ajuntament de Ciutadella de Menorca permet l'execució de les obres necessàries per a l'execució del nou centre de salut, amb la prèvia obtenció per la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears del títol habilitant corresponent i de conformitat amb el projecte de construcció de l'equipament que sigui redactat a aquest efecte.

2. L'Ajuntament de Ciutadella de Menorca es compromet a facilitar i impulsar els tràmits administratius necessaris que requereixi la Conselleria de Salut de les Illes Balears per a la construcció del nou centre de Salut.

3. L'Ajuntament de Ciutadella de Menorca es compromet a portar a terme l'adequació urbanística de l'equipament públic executat, en cas que sigui necessari i d'acord amb la normativa corresponent.

Quart. Finançament de la inversió prevista

La Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears es farà càrrec del finançament econòmic de les obres d'edificació i de posada en funcionament del nou centre de salut, així com de les despeses de redacció de projecte i altres despeses que puguin sorgir, sense intervenir l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca en finançament de cap mena ni per cap concepte.

Quint. Titularitat demanial del bé

L'Ajuntament de Ciutadella de Menorca manté la titularitat dominical dels béns immobles objecte de la present mutació demanial, i es modifica la titularitat del domini públic d'aquests béns, que passa a ser de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears per un canvi d'afectació del bé amb la finalitat descrita en la condició "Destinació i afectació dels béns immobles objecte de la mutació demanial” i pel temps que duri aquesta.

Sisè. Reversió de la titularitat demanial dels béns

1. La titularitat demanial dels béns immobles objecte de mutació demanial revertirà automàticament en l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca, amb totes les seves pertinences, accessions i construccions, en correcte estat de conservació i sense cost per a l'Ajuntament, quan concorrin algunes de les circumstàncies següents:

  • Que els béns immobles objecte de mutació demanial no hagin estat destinats a l'ús públic descrit en la clàusula "Destinació i afectació dels béns immobles objecte de la mutació demanial" pel temps regulat o bé es deixi de destinar-se posteriorment.
  • Es modifiqui la finalitat i la destinació del bé a un altre servei públic no considerat en les condicions del document administratiu de formalització de la mutació demanial.
  • S'incompleixin per part de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears les condicions establertes i a les quals es subjecta l'acord de la mutació demanial.
  • Mutu acord entre les parts.

2. La vigència de l'acord de la present mutació demanial es troba vinculada al manteniment i a l'afectació de les parcel·les S2 i S3 del Pla especial del sistema general d'equipaments de l'àmbit de Santa Rita al servei públic sanitari assistencial, per la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears.

Setena. Prohibició de cessió o alienació

Les parcel·les objecte de mutació demanial tenen la naturalesa de bé de domini públic, no essent susceptibles de tràfic jurídic privat ni d'aprofitament lucratiu, per la qual cosa en queda prohibida la cessió o alienació per part de la Conselleria de Salut de les Illes Balears.

TERCER. Traslladar a la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears aquest acord, a fi que s'iniciïn els tràmits legals oportuns per a l'acceptació de la mutació demanial de les finques descrites en el punt primer i la recepció i, en conseqüència, acceptació de les condicions generals determinades al punt segon. S'adjunten al present la documentació següent: nota simple registral, certificació de la secretària de titularitat dels béns, memòria justificativa d'Alcaldia, l'informe tècnic jurídic de data del 12-01-2024, l'informe jurídic de data del 18-01-2024 i l'informe de no haver-hi deute pendent de liquidació amb càrrec al pressupost municipal, una vegada aquest sigui obtingut.

QUART. Sotmetre aquest expedient de mutació demanial per canvi del subjecte titular del domini públic per un canvi en l'afectació del bé a favor de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears a informació pública pel termini d'un mes perquè, una vegada examinat l'expedient, qualsevol persona interessada pugui formular les al·legacions que consideri oportunes; a aquest efecte haurà de publicar-se al BOIB, al tauler d'edictes de l'Ajuntament i al tauler d'edictes de la seu electrònica municipal, i al portal de transparència de la seu electrònica municipal; tot això a l'empara de l'article 128.3 de la Llei 20/2006 , de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears i l'article 8.2 del Reglament de béns de les entitats locals i la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

CINQUÈ. La mutació demanial del bé immoble de titularitat municipal (parcel·la S2 i parcel·la S3 del Pla especial del sistema general d'equipaments de l'àmbit de Santa Rita), per a la seva afectació a l'execució d'un nou centre de salut i la prestació del servei públic sanitari assistencial de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears, s'haurà de formalitzar en document administratiu, a subscriure per l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca i la Conselleria de Salut, i haurà de contenir com a mínim les condicions generals descrites a l'anterior punt segon, a l'empara de l'article 57 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, i l'article 140 i concordants de la Llei 40/2015 d'1 d'octubre de règim jurídic del sector públic. Així mateix, s'haurà d'aixecar la corresponent acta de mutació demanial entre les parts.

SISÈ. Que, pel servei corresponent d'aquest ajuntament, es portin a terme els tràmits necessaris per a l'aprovació definitiva de la mutació demanial indicada en els punts anteriors, mitjançant el requeriment i la incorporació d'aquells documents indicats en l'informe jurídic emès en data del 18-01-2024.

SETÈ. Finalitzada la tramitació del present expedient de la mutació demanial, correspondrà al Ple de la corporació la competència per a l'aprovació definitiva de la mutació demanial esmentada, l'acord de la qual haurà d'adoptar-se per la majoria absoluta legal dels seus membres.

Significar que, una vegada aprovat definitivament l'expedient esmentat, es posaran a disposició de la Conselleria de Salut del GOIB els immobles assenyalats. Alhora, l'acord d'aprovació definitiva haurà de comunicar-se a l'autoritat competent de la Comunitat Autònoma, i s'haurà d'inscriure al Registre de la Propietat, cadastre immobiliari i a l'epígraf corresponent de l'inventari municipal.

VUITÈ. Facultar la Sra. Alcaldessa presidenta de la corporació a subscriure tots aquells documents relacionats amb el present assumpte."

 

Ciutadella de Menorca en la data de la signatura electrònica (5 de febrer de 2024)

L'alcaldessa Juana M. Pons Torres