Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE LLOSETA

Núm. 66788
Aprovació de l'Acord Regulador del Preu Públic per a Subministrament de càrrega Elèctrica en Punts de Recàrrega Municipal de l’Ajuntament de Lloseta

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic pel general coneixement que el Plenari de l'Ajuntament, en la sessió ordinària celebrada en data 31-01-2024, va aprovar l'Acord Regulador del Preu Públic per a Subministrament de càrrega Elèctrica en Punts de Recàrrega Municipal de l'Ajuntament de Lloseta. Segons preveu l'article 49 Llei 7/1985, de 2 d'abril, el text íntegre de l'Acord Regulador es publicarà en el BOIB i serà d'aplicació a partir del dia següent de la seva publicació en el BOIB.

 

Lloseta, (signat electrònicament: 2 de febrer de 2024)

La batlessa Angelina Pérez Sánchez

 

S'insereix a continuació el text íntegre de l'Acord Regulador:

ACORD REGULADOR DEL PREU PÚBLIC PER A SUBMINISTRAMENT DE RECÀRREGA ELÈCTRICA EN PUNTS DE RECÀRREGA MUNICIPALS DE L'AJUNTAMENT DE LLOSETA

Article 1r– Fonamentació

De conformitat amb el que es preveu en l'article 127, en relació amb l'article 41, tots dos del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, l'Ajuntament de Lloseta estableix el preu públic pel subministrament de recàrrega elèctrica per a vehicles elèctrics en estacions de recàrrega municipal que es regirà per la present Acord regulador.

Article 2n.- Objecte.

Constitueix l'objecte de la present Acord regulador establir el preu públic pel subministrament de recàrrega elèctrica de l'Ajuntament de Lloseta als usuaris interessats a recarregar el seu vehicle elèctric en els punts de recàrrega municipals habilitats. Així com les normes d'utilització dels punts i de l'espai públic d'aparcament destinat a tal fi.

Article 3r.- Obligats al pagament

Estan obligats al pagament del present preu públic els usuaris que sol·licitin i realitzin la recàrrega.

No s'emetrà carta de pagament o rebut, sent justificant suficient per a l'usuari el càrrec en compte i per a l'Ajuntament la liquidació mensual de pagaments per ús a través de la MELIB.

Article 4t.- Quantia.

Les tarifes establertes per a cada estació de descàrrega serà:

  • Connexió per a subministraments de potència: 0.25 €/kWh
  • Per cada hora o fracció d'hora a partir de les 4 hores de càrrega: 3 €

Article 5è.- Normes de Gestió de Cobrament.

Els interessats a recarregar el seu vehicle elèctric en els punts de recàrrega municipal hauran d'accedir al subministrament a través de les plataformes habilitades, identificant-se i utilitzant la passarel·la de pagament habilitada per la MELIB.

La passarel·la de pagament serà l'únic mitjà autoritzat per a realitzar el pagament de la càrrega.

L'ajuntament, no és responsable de les incidències o discrepàncies que puguin existir entre els mitjans utilitzats per a la gestió de les càrregues i el propi usuari.

Els deutes pels preus públics aquí regulats es podran exigir pel procediment administratiu de constrenyiment, de conformitat amb l'article 46.3 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004 de 5 de març i la normativa de recaptació que sigui aplicable.

Article 6è .- Normes d'ús

L'ús dels punts de recàrrega estarà regulat per la present Acord regulador i es realitzarà a través dels diferents sistemes acceptats per la MELIB (targeta RFID, aplicacions per a mòbil, tauleta o altres dispositius intel·ligents, interfícies de programa d'aplicacions...) segons el conveni signat amb l'Ajuntament de Lloseta.

La persona usuària realitzarà l'acció de la recàrrega del vehicle seguint les instruccions que figuren en els punts de recàrrega i en l'App de la plataforma de gestió a la qual estigui subscrit el carregador.

Les places d'aparcament destinades per a la realització de les càrregues dels vehicles estan degudament identificades amb senyalització horitzontal de fons verd, perímetre i logotip de vehicle elèctric en blanc.

No està permès l'estacionament en aquestes places als vehicles elèctrics que no estiguin realitzant el servei de recàrrega, així com a qualsevol altre vehicle no elèctric.

Únicament podran ser ocupades per vehicles elèctrics durant el temps que duri la recàrrega, com a màxim 3 hores i ocupant només una plaça per vehicle.

Una vegada acabada la càrrega és obligatori retirar el vehicle, permetent la càrrega d'un altre vehicle. En cas de no fer-ho es podrà multar per l'agent d'autoritat, atès que la reserva d'aparcament és només per a vehicles en procés de càrrega o que no hagin excedit el temps màxim marcat.

Els usuaris hauran de fer un ús correcte de les instal·lacions en els punts de recàrrega elèctrics. Si no és així, i en cas que es produeixin danys, deterioracions i perjudicis en els equips i les seves prestacions, l'Ajuntament de Lloseta es reserva el dret a emprendre les mesures que consideri adequades contra el propietari o conductor responsable dels danys, com ara la reclamació del pagament del cost de reparació de la instal·lació i la reclamació dels danys i perjudicis que hagi ocasionat.

L'Ajuntament de Lloseta no es farà responsable de cap causa que suposi un impediment de la recàrrega del vehicle de la persona usuària, ja sigui per motius tècnics o per actes vandàlics o incívics.

Article 7è.- Competència i procediment sancionador.

L'òrgan competent per a iniciar i resoldre el procediment sancionador serà l'Alcaldia de l'Ajuntament de Lloseta o la Regidoria en què s'hagi delegat aquesta competència, prèvia incoació de l'oportú expedient.

El procediment sancionador se substanciarà conformement al que es preveu en la Llei 39/2015 d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú

Article 8è.- Infraccions.

Constitueixen infraccions a la present Acord regulador les següents conductes:

8.1. Faltes lleus.

  • Ocupar una plaça reservada per a recàrrega de vehicles elèctrics sense respectar les normes d'ús previstes a l'article 6 de la present Acord regulador.
  • No recollir el cable o no dipositar el connector degudament.
  • No atendre les indicacions del personal encarregat del punt de recàrrega en matèria d'estacionament, retirada del vehicle, ús de l'equip o infraestructura del punt de recàrrega en matèria d'estacionament, retirada del vehicle, ús de l'equip o infraestructura del punt de recàrrega quan no menyscabin els drets d'altres usuaris, o no impliquin mal o menyscapte de l'equip o infraestructura del punt de recàrrega.
  • Les que contravinguin les normes contingudes en la present Acord regulador i les disposicions dictades en el seu desenvolupament que no es qualifiquin expressament com a greus o molt greus.
 

8.2. Faltes greus.

  • Retardar la recàrrega del següent usuari per no haver retirat el vehicle puntualment.
  • No retirar el vehicle transcorreguda més d'una hora des de la finalització de la recàrrega mantenint-lo estacionat en la plaça reservada encara que no hi hagi un altre usuari amb reserva.
  • Danyar negligentment qualsevol dels elements de l'equip o instal·lació del punt de recàrrega.
  • No respectar les normes de seguretat estipulades pel fabricant del vehicle, o les del fabricant dels equips o instal·lacions del punt de recàrrega municipal quan d'això es derivi perjudici al servei públic, danys als béns de propietat municipal, o perjudiqui els drets de tercers usuaris.
  • Haver estat sancionat per dues faltes lleus en el termini d'un any.

8.3. Faltes molt greus.

  • Impedir íntegrament la recàrrega del següent usuari per haver ocupat indegudament una plaça durant tot el temps de la reserva de l'altre usuari.
  • La sostracció de qualsevol dels elements de l'equip o instal·lació del punt de recàrrega.
  • Danyar intencionadament qualsevol dels elements de l'equip o instal·lació del punt de recàrrega.
  • No respectar les normes de seguretat estipulades pel fabricant del vehicle, o les del fabricant dels equips i instal·lacions del punt de recàrrega municipal quan d'això se'n derivi un accident.
  • Incomplir les indicacions que l'Ajuntament estipuli per a la cura i preservació de la zona i per al respecte i bon veïnatge amb els ciutadans.
  • Ús fraudulent del servei del punt de recàrrega.
  • No identificar al presumpte responsable de la infracció sent requerit per a això per la Policia Local, Guàrdia Civil i altres agents de l'autoritat.
  • Haver estat sancionat per dues faltes greus en el termini d'un any.

Article 9è. Sancions.

9.1. les infraccions a aquesta Acord regulador donaran lloc a la imposició de les següents sancions:

  • Les infraccions lleus se sancionaran amb multa de 100 euros.
  • Les infraccions greus se sancionaran amb multa de 200 euros.
  • Les infraccions molt greus se sancionaran amb multa de 500 euros i la sanció complementària de la prohibició de l'ús del punt de recàrrega durant tres mesos.

9.2. Les sancions de caràcter únicament pecuniari per infraccions a aquesta Acord regulador, podran beneficiar-se de reduccions previstes en la legislació vigent.

Article 10è.-Reposició i indemnització

Amb independència de les sancions que puguin imposar-se per les conductes tipificades en aquesta Acord regulador, l'infractor estarà obligat a la restitució i reposició dels béns al seu estat anterior, amb la indemnització dels danys i perjudicis causats. A aquest efecte, l'Ajuntament, prèvia taxació pels serveis tècnics competents, determinarà l'import de la reparació, que li serà comunicat a l'infractor o a qui hagi de respondre per ell per al seu pagament en el termini que s'estableixi.

Article 11è.- Exempcions i bonificacions.

Queden exempts del pagament d'aquest preu públic els vehicles de titularitat municipal.

Article 12è.- Modificació.

La modificació dels preus públics fixats en la present Acord regulador correspondrà al Ple de la Corporació, en virtut de l'article 47.1 del Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004 de 5 de març, sense perjudici de revisió dins del primer mes de cada exercici en funció del preu de l'electricitat.

Article 13è.- Legislació aplicable.

En tot el no previst en la present Acord regulador s'estarà al que es disposa en el Text Refós de les Hisendes Locals aprovat per Reial decret 2/2004 de 5 de març; la Llei 8/1989, de 13 d'abril, de Taxes i Preus Públics; Reial decret llei 6/2010, de 9 d'abril, de Mesures per a l'Impuls de la Recuperació Econòmica i l'Ocupació; Llei 24/2013, de 26 de desembre, del Sector Elèctric i Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques

Disposició final

La present Acord regulador entrarà en vigor una vegada es publiqui íntegrament en el Butlletí Oficial dels Illes Balears i transcorri el termini de quinze dies que es fixa en l'article 70.2 de la Llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, en relació amb l'article 65.2 d'aquesta, tenint vigència indefinida fins a la seva derogació o modificació expressa.