Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'ECONOMIA, HISENDA I INNOVACIÓ

Núm. 50690
Resolució del conseller d’Economia, Hisenda i Innovació de 26 de gener de 2024 per la qual es modifica l’annex del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2021-2023, aprovat per l’Acord del Consell de Govern de 20 de desembre de 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 20 de desembre de 2021 (BOIB núm. 175, de 23 de desembre), es va aprovar el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2021-2023, el qual ha estat prorrogat mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 22 de desembre de 2023 (BOIB núm. 173, de 23 de desembre).

2. La Direcció General de Recerca, Innovació i Transformació Digital (Secretaria Autonòmica d'Innovació i Societat Digital de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació) ha instat la modificació de l'annex de Pla Estratègic de Subvencions esmentat, concretament dins del punt 3 («Innovació i Emprenedoria») de l'objectiu I («Diversificació Econòmica»), a fi de possibilitar la convocatòria d'ajuts per a l'adquisició d'equipament cientificotècnic per part dels centres públics de recerca amb l'objectiu de promoure l'excel·lència en la generació de coneixement científic i tecnològic i augmentar la competitivitat de l'Ecosistema Balear de Ciència, Tecnologia i Innovació (ECTIB).

3. L'apartat tercer de l'Acord del Consell de Govern esmentat estableix que l'aprovació i les eventuals modificacions de l'annex del Pla Estratègic de Subvencions es deleguen en la persona titular de la conselleria competent en matèria d'hisenda, d'acord amb l'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Correspon, per tant, al conseller d'Economia, Hisenda i Innovació aprovar i modificar l'annex del Pla Estratègic de Subvencions.

4. D'acord amb l'apartat 9 de la Resolució del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació de 27 de juliol de 2023 de delegació de competències i de delegació de signatura en determinats òrgans de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, d'altres conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de l'Agència Tributària de les Illes Balears i del Servei de Salut de les Illes Balears, i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, es delega en la secretària general de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació la signatura de les resolucions de modificació de l'annex del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Fonaments de dret

1. Els articles 25 i 31 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pels decrets de la presidenta de les Illes Balears 16/2023, de 20 de juliol i 17/2023, de 23 d'agost.

3. El Decret 9/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears, en què es nomena el senyor Antoni Costa Costa, conseller d'Economia, Hisenda i Innovació.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la modificació de l'annex del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2021-2023, aprovat per l'Acord del Consell de Govern de 20 de desembre de 2021 (BOIB núm. 175, de 23 de desembre) i prorrogat mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 22 de desembre de 2023, dins l'objectiu I, sobre diversificació econòmica, i més concretament en el punt 3, relatiu a innovació i emprenedoria, en el sentit d'afegir una nova línia, la línia I.3.19, amb el contingut següent:

I.3.19

Direcció general: Direcció General de Recerca, Innovació i Transformació Digital

Font de finançament: capítol VII FF FI022 (Factor d'Insularitat)

Descripció: ajuts per a l'adquisició d'equipament cientificotècnic per part de centres públics de recerca

Objectius i efectes:  promoure l'excel·lència en la generació de coneixement científic i tecnològic transferible a la societat i augmentar la competitivitat de l'Ecosistema Balear de Ciència, Tecnologia i Innovació (ECTIB)

Convocatòria: anual (2024)

Cost: 2.087.200 €

Indicadors: nombre de projectes sol·licitats, nombre d'equipaments adquirits i nombre de grups de recerca usuaris de l'equipament subvencionat

Incidència sobre el mercat: incidència positiva en el mercat

2. Disposar que aquesta Resolució produeixi efectes des de la data de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (26 de gener de 2024)

La secretària general de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació Catalina Mir Ferrer Per delegació de signatura del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació (BOIB núm. 106, de 29 de juliol)