Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 47281
Resolució de delegació de funcions i competències del president de l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) a favor del vicepresident

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1.El 5 de gener de 2024 es publicà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (en endavant, BOIB) el Decret 1/2024, de 4 de gener, de la presidenta de les Illes Balears, pel que es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, segons el qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, i pel Decret 17/2023, de 23 d'agost (BOIB núm.3, de 5 de gener de 2024), considerades convenients algunes modificacions per millorar la delimitació material de les competències assignades a determinades conselleries.

2. En la mateixa data, el Consell de Govern acordà la reorganització de la Conselleria d'Educació i Universitats i creà, dins l'estructura d'aquesta Conselleria, la Secretaria Autonòmica de Desenvolupament Educatiu per a la coordinació de les actuacions en matèria d'infraestructures educatives, transport escolar, gestió d'ajuts i beques i la implantació de noves tecnologies i digitalització de l'àmbit educatiu.

3. Mitjançant el Decret 2/2024, de 5 de gener, pel qual es disposa el cessament i el nomenament d'alts càrrecs de la conselleria d'Educació i Universitats (BOIB núm.4, de 6 de gener) es va nomenar el senyor Mateo Suñer Servera com a Secretari Autonòmic de Desenvolupament Educatiu, produint-se en data 6 de gener la renúncia del seu càrrec com a Gerent de l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (en endavant, IBISEC).

4. De conformitat amb els articles 5.1 i 6 dels Estatuts de l'IBISEC (Decret 33/2019, de 10 de maig, de modificació dels Estatuts de l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius, aprovats pel Decret 26/2016, de 13 de maig, BOIB núm. 61, d'14 de maig de 2019) la presidència de l'ens recau en el conseller competent en matèria d'educació i, la vicepresidència, en el director general competent en matèria d'infraestructures de la conselleria competent en matèria d'educació.

5. Tenint en compte que la matèria de coordinació de les actuacions en matèria d'infraestructures educatives és de la Secretaria Autonòmica de Desenvolupament Educatiu, la vicepresidència recau, en endavant, en el Secretari Autonòmic.

6. En virtut del que disposa l'article 4 dels esmentats Estatuts, on s'estableix l'organització directiva d'aquesta entitat pública, els òrgans superiors de direcció de l'IBISEC són el president, el vicepresident i el Consell d'Administració.

7. L'apartat segon de l'article 20.4 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, preveu que, en el cas d'ens que no disposin de gerència, u òrgan unipersonal equivalent, les funcions i responsabilitats atribuïdes en aquesta llei a la gerència correspondran al conseller delegat o al òrgan que es prevegui a tal efecte en els estatuts de l'entitat o que decideixi l'òrgan col·legiat superior, i en defecte d'això, al president de l'entitat.

8. En aquests moments l'IBISEC no disposa de gerent i mentre no estigui nomenat, i de conformitat amb l'article 14 dels Estatuts de l'IBISEC, en cas d'absència, vacant, malaltia o causa legal que impedeixi al gerent exercir les seves funcions, el president assumirà automàticament les funcions i competències corresponents com a òrgan de contractació de l'ens. Aquest mateix article, disposa que, al seu torn, si ho considera convenient, per una gestió òptima de la contractació, el president pot delegar aquestes funcions i competències en el vicepresident.

9. Atès l'anterior, per tal d'agilitzar la gestió i funcionament de l'ens, en virtut del que disposen els articles 6.2.c) i 14.1 dels Estatuts de l'IBISEC, per mitjà de la present resolució el president pot delegar expressament en el vicepresident les funcions i competències que li corresponen com a òrgan de contractació.

Fonaments de dret

1.Decret 1/2024, de 4 de gener, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, i pel Decret 17/2023, de 23 d'agost (BOIB núm. 3, de 5 de gener de 2024).

2. Decret 2/2024, de 5 de gener, pel qual es disposa el cessament i el nomenament d'alts càrrecs de la Conselleria d'Educació i Universitat (BOIB núm. 4, de 6 de gener de 2024).

3. Decret 33/2019, de 10 de maig, de modificació dels Estatuts de l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius, aprovats pel Decret 26/2016, de 13 de maig (BOIB núm. 61, de 14 de maig de 2016).

4. Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 115, de 29 de juliol de 2010).

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Delegar en la persona titular de la vicepresidència de l'Institut Balear d'infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC), l'exercici de les funcions i competències que li són pròpies d'acord amb la normativa contractual pública vigent.

Especialment, delegar-li:

a) Aprovar, amb l'informe previ favorable de l'àrea jurídica de l'IBISEC o d'un altre organisme competent a aquest efecte, els plecs de clàusules particulars, les prescripcions tècniques dels contractes i les instruccions de compliment obligat aplicables als contractes no sotmesos a regulació harmonitzada.

b) Nomenar els membres de les meses de contractació que s'hagin de constituir, en el marc de la Llei de contractes del sector públic o la normativa que la substitueixi.

2. Disposar que la delegació de competències a què es refereix aquesta Resolució no altera la titularitat de la competència de l'òrgan delegant i que s'entén sens perjudici de les potestats de revocació i avocació del president del l'IBISEC, pel que fa al coneixement o la resolució dels assumptes o procediments en què ho consideri oportú, sempre d'acord amb el que preveuen els articles 25 i 28 de la Llei 3/2003.

3. Disposar que la delegació implica la transmissió global de l'exercici de la competència.

4. Disposar que les resolucions adoptades en virtut de qualsevol de les delegacions de competències a les quals es refereix aquesta Resolució han d'indicar expressament aquesta circumstància, juntament amb l'especificació de l'òrgan delegant i de la publicació oficial d'aquesta delegació.

5. Ordenar l'aplicació d'aquesta Resolució del president de l'IBISEC a tots els actes que s'hagin de dictar a partir que entri en vigor, per la qual cosa també s'inclouen els que resolguin expedients ja iniciats.

6. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

7. Establir que els efectes d'aquesta Resolució es produiran a partir de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, en data de la signatura electrònica (25 de gener de 2024)

El president de l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius Antoni Vera Alemany