Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SA POBLA

Núm. 46111
Acord del Ple de suspensió aplicació Decret Llei 6/2023, de 2 d'octubre, de mesures urgents en matèria d'habitatge

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per fer constar que el PLE d'aquest Ajuntament de sa Pobla, en sessió ordinària de dia 9 de novembre de 2023, acordà la suspensió del Decret Llei 6/2023, de 2 d'octubre, de Mesures urgents en matèria d'habitatge, conforme segueix:

«PROPOSTA APROVACIÓ DEFINITIVA SUSPENSIÓ APLICACIÓ ADDICIONALS DECRET LLEI 6/2023

En data 3 d'octubre de 2023 (BOIB 135) es publicà el Decret Llei 6/2023, de 2 d'octubre, de mesures urgents en matèria d'habitatge, aprovat pel Consell de Govern de les Illes Balears.

El Decret llei 6/2023 regula una nova figura, que anomena habitatge de preu limitat (HPL), de caràcter permanent, que pretén ser una mesura per a donar resposta a la problemàtica que envolta l'accés a l'habitatge a les Illes Balears.

El Decret llei consta de dotze Disposicions Addicionals. La primera afegeix cinc noves disposicions addicionals, de la dissetena a la vint-i-unena, a la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears.

Atès que, la regulació continguda en aquest Decret llei respecta l'autonomia local, donat que preserva la plena capacitat decisòria dels ajuntaments sobre les mesures que s'implementen, atès que, per acord del Ple poden moderar o excloure'n l'aplicabilitat d'algunes de les normes que l'integren.

De conformitat amb l'esmentada regulació, l'equip de govern municipal du a terme una suspensió, sense termini, de l'aplicació del Decret Llei en les Disposicions Addicionals que el Decret Llei afegeix a la Llei 12/2017 i que a continuació s'enumeren

  • Disposició Addicional Dissetena: Norma temporal per facilitar la reconversió de locals existents en habitatges.
  • Disposició Addicional Divuitena: Norma temporal de modificació de densitat d'habitatges i per facilitar la divisió d'habitatges unifamiliars entre mitgeres.
  • Disposició addicional vintena: Norma temporal de canvi d'ús i d'aprofitament als terrenys qualificats com a equipaments públics i privats
  • Disposició addicional vint-i-unena: Actuacions per permetre el creixement en alçària.

Atès que en data 26/10/2023, els serveis jurídics municipals han informat favorablement la possibilitat que el Ple municipal determini, de conformitat amb l'establert al mateix Decret Llei, la suspensió de la seva aplicació.

Realitzada la tramitació corresponent i vista la competència del Ple, en virtut dels articles 22.2.d) i 49 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, i de l'article 102 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, es proposa al mateix l'adopció del següent

 

ACORD

PRIMER.- Suspendre l'aplicació, en tot el terme municipal de Sa Pobla, de les disposicions del Decret Llei 6/2023, de 2 d'octubre, de mesures urgents en matèria d'habitatge, que a continuació es relacionen:

  • Disposició Addicional Dissetena: Norma temporal per facilitar la reconversió de locals existents en habitatges.
  • Disposició Addicional Divuitena: Norma temporal de modificació de densitat d'habitatges i per facilitar la divisió d'habitatges unifamiliars entre mitgeres.
  • Disposició addicional vintena: Norma temporal de canvi d'ús i d'aprofitament als terrenys qualificats com a equipaments públics i privats.
  • Disposició addicional vint-i-unena: Actuacions per permetre el creixement en alçària

Mantenint l'aplicació directe de la resta de disposicions i normes que integren el Decret Llei 6/2023 de 2 d'octubre, de mesures urgents en matèria d'habitatge.

SEGON.- Publicar el present acord al BOIB als efectes oportuns.»

 

Sa Pobla, signat electrònicament (24 de gener de 2024)

El batle Biel Ferragut Mir