Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANTANYÍ

Núm. 43845
Acord d’aprovació definitiva de la modificació puntual núm. 96 de les Normes subsidiàries de planejament de Santanyí

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Santanyí en sessió de dia 11 de desembre de 2023, ha pres l'acord següent:

“Expedient electrònic núm. 2022/3122

Objecte: modificació puntual núm. 96 de les Normes subsidiàries de planejament que té per objecte l'ordenació d'un sistema general d'infraestructures i equipaments per a la implantació d'una activitat de recollida municipal de residus a Cala d'Or (part de la parcel·la 954 del polígon 8)

.../...

Primer. Aprovar definitivament la modificació puntual número 96 de les Normes subsidiàries de planejament, que té per objecte l'ordenació d'un sistema general d'infraestructures i equipaments per a la implantació d'una activitat de recollida municipal de residus a Cala d'Or (part de la parcel·la 954 del polígon 8) tramitada pel procediment urbanístic extraordinari previst a l'article 6 de la Llei 2/2020, de 15 d'octubre.

Segon. Publicar l'acord d'aprovació definitiva i les normes urbanístiques corresponents en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (article 65.1 de la Llei 12/2017, d'urbanisme de les Illes Balears) i a la seu electrònica de l'Ajuntament ( disposició transitòria novena de la Llei 12/2017, d'urbanisme de les Illes Balears).

Tercer. Trametre un exemplar diligenciat de la modificació puntual a l'Arxiu d'Urbanisme de les Illes Balears i al Consell Insular de Mallorca (article 54.2 de la Llei 12/2017 d'urbanisme de les Illes Balears).»

Així mateix es fan públiques les normes urbanístiques

3. Fitxa del sistema general

S'incorpora a les NNSS una nova fitxa de Sistema General d'Infraestructures Parc Verd.

SSGG-INF

Sistema general d'infraestructures en sòl rústic. Parc Verd

Situació

Part de la parcel·la cadastral 07057A00800954 de Santanyí

Titularitat

Propietat municipal

Superfície

3.000 m2

FITXA URBANÍSTICA

Classificació

Sòl rústic

Qualificació

SSGG - INF

Parcel·la mínima

L'existent

Edificabilitat màxima

0,1 m2/m2

Ocupació màxima

0,80 m2/m2

Separacions

Totes les edificacions i zones pavimentades s'han de recular 3 metres del perímetre de la parcel·la.

Alçada total

4,50 m (1 planta)

Mesures d'accessibilitat

L'accés al recinte es manté per l'avinguda des Sementer.

Mesures d'integració paisatgística

• Disseny i dimensionat adequat de les instal·lacions especialment pel que fa a la seva altura. Les noves construccions tindran les dimensions mínimes per a donar resposta a les seves necessitats funcionals i s'haurà de tenir en compte la seva altura.

• Creació d'una pantalla verda en tot el perímetre del recinte, a base d'espècies vegetals autòctones de baix requeriment hídric, preferentment existents en l'entorn proper i amb una frondositat suficient per tal de minimitzar la intervisibilitat i disminuir també l'impacte acústic.

• La il·luminació del recinte haurà d'estar dirigida directament cap a terra, utilitzant sempre lluminàries de baix consum.

• En la mesura del possible, s'haurà de minimitzar la superfície asfaltada.

• No estaran subjectes a les condicions de la norma 22 del PTIM els sistemes generals que el planejament urbanístic ubiqui en sòl rústic.

Mesures ambiental i eficiència energètica

• Es complirà amb els criteris d'eficiència energètica establerts en l'article 25 del PDSRNPM, mitjançant mesures ambientals i d'eco disseny adequades en els edificis i potenciant l'ús d'energies renovables.

• Per produir electricitat s'instal·laran panells fotovoltaics (situats a coberta o en una zona de poc impacte visual) i s'ha de preveure un aljub per a la recollida i reutilització de les aigües pluvials per al reg i tasques de neteja.

Projecte tècnic

El futur projecte de deixalleria haurà de complir les següents condicions:

a)Haurà de complir amb els criteris recollits a la «Guia tècnica per a la implantació i gestió de deixalleries», la qual es pot consultar a l'apartat de Gestors de Residus a residus.caib.es.

b)Haurà d'incloure la perspectiva climàtica, d'acord amb la Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica. S'ha de fer un estudi específic on es tengui en compte: eficiència energètica dels equipaments i avaluar la instal·lació d'energies renovables.

c)Sempre que sigui possible, s'ha de preveure la utilització de materials de construcció sostenibles, preferentment d'origen local.

d)Haurà de preveure que el sòl estigui totalment impermeabilitzat i amb un sistema de recollida de lixiviats que permeti assegurar que en cap cas les aigües pluvials puguin arrossegar part dels lixiviats fora de l'àmbit. Durant l'execució de les obres de la deixalleria s'han d'adoptar les màximes precaucions per evitar l'abocament de substàncies contaminants, incloses les derivades del manteniment de les maquinàries.

e)Haurà de concretar com es durà a terme el subministrament d'aigua potable.

f)Haurà de concretar com es durà a terme el sanejament i estudiar les alternatives de connectar-se a la xarxa de sanejament del municipi o implantar un sistema autònom de depuració que compleixi amb els requisits tècnics establerts a l'article 70 del PHIB de tercer cicle o normativa que el substitueixi.

g)Haurà d'incloure un estudi d'incidència paisatgística en el qual s'ha de valorar la potencial afecció visual del projecte sobre el territori a diferents zones amb un nombre significatiu d'observadors potencials i s'ha de tenir en compte l'efecte sobre el paisatge de la instal·lació d'energia fotovoltaica prevista. S'han de proposar les mesures d'integració paisatgística corresponents, les quals, entre d'altres coses, han de minimitzar l'impacte sobre l'ús esportiu confrontant.

h)Ha d'establir mesures per a la prevenció d'incendis. En aquest sentit, s'hauran de proposar mesures específiques per a la gestió de residus inflamables.

i)El reg de les zones enjardinades es durà a terme mitjançant la utilització d'aigües pluvials i aigües regenerades, excepte per raons de salut pública acreditades degudament.

Contra aquest acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent al de la publicació d'aquest acord al BOIB. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. No obstant això, es pot exercitar qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent.

 

Santanyí, a la data de la signatura electrònica (23 de gener de 2024)

La batlessa Maria C. Pons Monserrat