Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 41828
Conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i l'Ajuntament d'Azuqueca de Henares per al suport en serveis de competència municipal

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic l'acord de la Junta de Govern del Consell Insular de Formentera, en sessió de data 5 de desembre de 2023, relatiu a l'aprovació del conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i l'Ajuntament d'Azuqueca de Henares.

I de conformitat amb allò previst als articles 48 de la Llei 40/2015 de règim jurídic del sector públic i 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions publiques, es fa públic el següent conveni:

CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE EL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA I L'AJUNTAMENT D'AZUQUECA DE HENARES PER AL SUPORT EN SERVEIS DE COMPETÈNCIA MUNICIPAL.

ES REUNEIXEN:

D'una part, el Sr. LORENZO CÓRDOBA MARÍ, president del Consell Insular de Formentera, que actua en nom d'aquesta corporació en virtut del seu nomenament, acordat pel Ple del Consell Insular de Formentera de 17 de juny de 2023, d'acord amb l'article 136 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera (ROC) i en virtut de la Llei 7/1985,  de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general i de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de Consells Insulars.

D'altra banda, el Sr. JOSÉ LUIS BLANCO MORENO, en nom i representació de l'Ajuntament d'Azuqueca de Henares, com a Alcalde.

Les parts reconeixen la capacitat jurídica necessària per subscriure el present Conveni i en virtut d'això

EXPOSEN

La competència per realitzar el present Conveni està prevista en la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, així com en la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

El Conveni ve previst en la tipologia de l'article 47.2 a) de la Llei 40/2015, que regula els Convenis interadministratius signats entre dues o més Administracions Públiques, i que podran incloure la utilització de mitjans, serveis i recursos d'una altra Administració Pública, organisme públic o entitat de dret públic vinculat o dependent, per a l'exercici de competències pròpies o delegades.

La necessitat i oportunitat de celebrar un Conveni, com un acord entre les parts per a consecució d'un fi comú d'interès general, que és la prestació de serveis públics, davant la insuficiència de mitjans personals propis al Consell de Formentera pel gran nombre de llocs de treball estructurals vacants i la impossibilitat de donar cobertura per altres mitjans com l'auxili d'altres administracions públiques.

La finalitat del present Conveni és la col·laboració administrativa per a la prestació dels serveis públics davant la insuficiència de mitjans personals del Consell de Formentera anteriorment assenyalada.

Així doncs, de conformitat amb l'anteriorment exposat, les parts acorden subscriure el present Conveni, el qual es regirà per les següents

CLÀUSULES

PRIMERA. - OBJECTE I ACTUACIONS.

Aquest Conveni té per objecte la utilització dels mitjans personals d'empleats públics de l'Ajuntament d'Azuqueca de Henares per a l'auxili en actuacions de competències municipals que no poden portar-se a efecte pel Consell de Formentera per insuficiència de personal específic.

Així mateix, la finalitat del present Conveni és progressivament dotar de major autonomia de gestió pròpia al Consell de Formentera pel coneixement de sistemes d'organització, així com de la contractació de personal propi, mitjançant els oportuns processos selectius previstos en l'ordenament jurídic, obtenint l'autonomia suficient per poder gestionar tot el seu àmbit competencial amb mitjans propis.

En cap cas, l'auxili que presti l'Ajuntament d'Azuqueca de Henares podrà generar un menyscabament en els seus interessos legítims, per la qual cosa l'auxili que es desenvolupi haurà de fer-se per empleats municipals del Consell de Formentera, voluntàriament i fora de la seva jornada de treball.

SEGONA.- OBLIGACIONS I COMPROMISOS ASSUMITS PER LES PARTS (art. 49 d) Llei 40/2015).

L'Ajuntament d'Azuqueca de Henares posa a disposició del Consell de Formentera els seus empleats municipals que voluntàriament vulguin participar, per dur a terme les funcions relacionades en competències municipals que no poden ser ateses per insuficiència de mitjans personals.

El Consell de Formentera realitzarà les mesures de política de personal necessàries per dotar-se d'autonomia suficient per dur a terme les funcions encomanades per normativa.

Els empleats municipals de l'Ajuntament d'Azuqueca de Henares que assisteixin les necessitats del Consell de Formentera, ho faran amb caràcter voluntari, fora de la jornada laboral d'Azuqueca de Henares i seran compensats econòmicament amb el règim econòmic previst a l'Ajuntament d'Azuqueca de Henares per a la retribució dels serveis, sent el Consell de Formentera, qui retribuirà directament als empleats municipals de l'Ajuntament d'Azuqueca de Henares, prèvia acreditació documental dels serveis desenvolupats amb petició i conformitat del Consell de Formentera, amb el desglossament següent:

FHN

  120,10 €

GRUP A1

  60,06 €

GRUP A2

  42,35 €

GRUP C1

  40,39 €

GRUP C2

  29,70 €

GRUP E

  26,15 €

TERCERA.- RELACIÓ D' ACTUACIONS DEL CONVENI.

Es portarà un seguiment de les actuacions encarregades a l'Ajuntament d'Azuqueca de Henares en auxili de la insuficiència de mitjans personals del Consell de Formentera, incardinat en el context objectiu dels serveis públics i les competències municipals a desenvolupar.

Els empleats municipals de l'Ajuntament d'Azuqueca de Henares, encara que els seguirà sent d'aplicació el règim jurídic de l'Ajuntament d'Azuqueca de Henares, quan estiguin prestant serveis, dependran a efectes funcionals i organitzatius del Consell de Formentera, estant obligat aquest Consell Insular a satisfer les retribucions o compensacions corresponents, que seran les regulades en l'acord econòmic i social de l'Ajuntament d'Azuqueca de Henares vigent en funció de la categoria professional.

QUARTA.- PRESSUPOST DE DESPESES I INGRESSOS DEL CONVENI. RÈGIM ECONÒMIC.

Les actuacions per desenvolupar se circumscriuen a l'àmbit objectiu de les competències del Consell de Formentera que serà qui defineixi els encàrrecs de treballs a ser desenvolupats degudament motivats.

Amb la periodicitat que estimin els representants del Consell de Formentera, es realitzarà el desglossament dels treballs desenvolupats i la seva aprovació pel Consell de Formentera i abonament directament als empleats municipals de l'Ajuntament d'Azuqueca de Henares, tot això degudament documentat.

Tal com preveu l'article 48.5 de la Llei 40/2015, el Consell de Formentera és financerament sostenible per dur a terme el present Conveni.

En tot cas aquest impacte econòmic no superarà el llindar previst a l'article 53 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre.

CINQUENA.- RÈGIM DE MODIFICACIÓ DEL CONVENI (art. 49.g) de la Llei 40/2015)

Qualsevol de les parts està facultada per proposar a l'altra la modificació de les clàusules d'aquest Conveni de col·laboració.

L'aprovació de qualsevol modificació d'aquest Conveni de col·laboració requerirà la manifestació conforme i expressa d'ambdues parts.

SISENA.- TERMINI DE VIGÈNCIA DEL CONVENI (art. 49.h) de la Llei 40/2015)

El present Conveni entrarà en vigor i començarà a produir efectes a partir del dia en què quedi signat electrònicament per ambdues parts. (En el supòsit que no coincidissin les signatures en el mateix dia, l'entrada en vigor es produirà el dia de l'última signatura electrònica realitzada per les parts).

El present Conveni de col·laboració té una vigència d'un any, des del moment de la seva entrada en vigor, prorrogable tàcitament, any a any, mentre cap de les parts expressi per escrit la seva voluntat d'extinció del mateix, amb una antelació mínima de tres mesos anteriors al venciment.

SETENA.- EXTINCIÓ DEL CONVENI (art.51 de la Llei 40/2015).

El present Conveni s' extingirà pel compliment de les actuacions que constitueixen el seu objecte o per incórrer en causa de resolució. Seran causes de resolució:

  • El transcurs del termini de vigència de quatre anys com a màxim.
  • L' acord unànime de totes les parts.
  • L' incompliment de les obligacions i compromisos assumits per alguna de les parts.

VUITENA.-  PROTECCIÓ DE DADES DE CARÀCTER PERSONAL.

Les parts signants es comprometen a complir amb el que disposa la Llei 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de caràcter personal i el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament de la llei anteriorment citada.

NOVENA.- RÈGIM JURÍDIC.

El present Conveni de naturalesa administrativa. Per a tot el no previst en el present Conveni serà d'aplicació la Llei 40/2015 de Règim Jurídic del Sector Públic.

Les qüestions litigioses que sorgeixin entre les parts durant el desenvolupament i execució del Conveni se sotmetran a la jurisdicció contenciosa administrativa, conforme al que disposa la Llei 29/1998, de 13 de juliol, Reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa.

En prova de conformitat, es formalitza i signa el present Conveni digitalment.

Sign.

Pel Consell Insular de Formentera            Per l'Ajuntament d'Azuqueca de Henares

Lorenzo Córdoba Marí                          José Luís Blanco Moreno

El qual es fa públic per a general conseixement.

 

Formentera, a la data de la firma electrònica (18 de gener de 2024)

(El president) Lorenzo Córdoba Marí