Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 36467
Acord del Consell de Govern de 19 de gener de 2024 sobre l’autorització del projecte de construcció de la inversió declarada d’interès autonòmic per a l’ampliació del CEIP Sant Miquel, de Sant Llorenç des Cardassar

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Mitjançant un acord del Consell de Govern de 14 de març de 2022, publicat en el BOIB núm. 37 de 15 de març de 2022, es van declarar inversió d'interès autonòmic les obres d'ampliació del Centre d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Sant Miquel, de Sant Llorenç des Cardassar i es considera sistema general d'equipament públic docent en sòl urbà la parcel·la cadastral 7722106ED2872S0001DK, de propietat municipal, ubicada al terme municipal de Sant Llorenç des Cardassar, d'acord amb els articles 7 i 8 del Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l'ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, de recerca, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

El projecte corresponent a les obres de construcció signat pels tècnics competents («Proyecto básico y de ejecución de ampliación y reforma del CEIP Sant Miquel (Mallorca)», signat per l'equip redactor Arquitectura y Urbanismo Estudio Boix, S.L.P-Juan María Boix García), s'ha presentat a aquesta conselleria per part de l'IBISEC, ha estat degudament supervisat per aquesta entitat, i consta del contingut i el grau de detall previstos en l'article 152 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears.

El projecte respon a les necessitats funcionals i edificatòries de l'equipament proposat i dona compliment als requisits que han de reunir les instal·lacions docents segons l'establert al Reial decret 314/2006, de 17 de març, pel qual s'aprova el Codi Tècnic de l'Edificació, i compleix les normes tècniques relatives a seguretat estructural, seguretat d'utilització, salubritat, protecció front al renou, estalvi energètic i seguretat en cas d'incendi.

Es considera que la modificació de l'activitat existent del CEIP Sant Miquel de Son Carrió amb les obres d'ampliació previstes a la parcel·la cadastral 7722106ED2872S0001DK no hauria de tenir efectes adversos sobre el medi ambient, tal i com ja va determinar la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears en la Resolució publicada al BOIB núm. 131, de 15 d'octubre de 2016, quan va resoldre sobre l'aprovació inicial de la modificació puntual núm. 20 relativa al canvi de qualificació de dues parcel·les i part d'altra d'intensiva 2 a equipament docent a Son Carrió. S'hauran de complir les mesures correctores oportunes. Atès que la proposta actual manté l'ús previst en la modificació puntual, es considera que el projecte no està subjecte a avaluació d'impacte ambiental, d'acord amb el previst a l'article 13.2.d) del Decret legislatiu 1/2020.

Per donar compliment a l'article 8 del Decret Llei 1/2018 , al BOIB núm. 171, de 19 de desembre de 2023, es va publicar el tràmit d'informació pública del projecte d'execució de les obres d'ampliació del CEIP Sant Miquel. Transcorregut el termini, no s'hi varen presentar al·legacions.

Per altra banda, en relació a aquest mateix article, dia 18 de desembre de 2023 es va trametre el projecte executiu mitjançant registre digital a l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar perquè aquest organisme emetés l'informe corresponent. Transcorregut el termini, l'Ajuntament no ha emès l'informe corresponent, per la qual cosa s'entén favorable segons l'esmentat article 8.4.

Per tot això, d'acord amb el que disposa l'article 8.4 del Decret llei 1/2018, el Consell de Govern, a proposta del conseller d'Educació i Universitats, en la sessió de 19 de gener de 2024, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Autoritzar el projecte de construcció de la inversió declarada d'interès autonòmic per a l'ampliació del Centre d'Educació Infantil i Primària Sant Miquel, , situat en la parcel·la amb referència cadastral 7722106ED2872S0001DK, de Sant Llorenç des Cardassar.

Segon. Notificar aquest Acord a l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar

Tercer. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 19 de gener de 2024

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens