Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 36460
Decret 4/2024, de 19 de gener, pel qual es nomena la directora de l’Oficina Balear de la Infància i Adolescència de la Conselleria de Famílies i Afers Socials de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, a l'article 17.m, preveu que correspon al Consell de Govern, nomenar i separar per decret als càrrecs públics de l'Administració de la Comunitat Autònoma quan se li atribueixi la legislació vigent. A l'article 41.e, es preveu que correspon als consellers, com a membres del Govern, proposar al Consell de Govern el nomenament i el cessament dels alts càrrecs públics dependents de la seva conselleria.

El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, Decret 17/2023, de 20 d'agost, i Decret 1/2024, de 4 de gener, de la presidenta, a l'article 2.8, preveu que així mateix, s'integra en la Conselleria de Famílies i Afers Socials l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència (OBIA), que exerceix les competències de defensa i promoció dels drets dels menors, i queixes sobre situacions d'amenaça i de vulneració de drets. Al capdavant de l'OBIA hi ha un director o directora assimilat en rang a director general.

La Llei 9/2019, de 19 de febrer, de l'atenció i els drets de la infància i l'adolescència de les Illes Balears, a l'article 227.2, quant a l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència, preveu que les competències, l'estructura i el règim de funcionament s'estableixen en el Decret 16/1997, de 30 de gener, pel qual es crea l'Oficina de Defensa dels Drets del Menor a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 83/1998, d'11 de setembre, i pel Decret 25/2000, de 25 de febrer.

El Decret 16/1997, de 30 de gener, a l'article 5, preveu el càrrec de director com a assimilat a la condició d'alt càrrec de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i que el seu nomenament correspondrà al Consell de Govern.

Sobre la base de les anteriors consideracions, a proposta de la consellera de Famílies i Afers Socials i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de 19 de gener de 2024,

Decret

Primer. Disposar el nomenament de la senyora María del Mar Pulido Sancho, com a directora de l'Oficina Balear de la Infància i Adolescència de la Conselleria de Famílies i Afers Socials.

Segon. Establir que aquest Decret té efectes a partir del dia 22 de gener de 2024.

Tercer. Publicar aquest Decret en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 19 de gener de 2024

 

La presidenta

La consellera de Famílies i Afers Socials

Margarita Prohens Rigo

Catalina Cirer Adrover