Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 36449
Acord del Consell de Govern de 19 de gener de 2024 sobre l'autorització del projecte de construcció de la inversió declarada d'interès autonòmic per a les obres d'ampliació amb un gimnàs i adequació del pati del CEIP Pere Cerdà, terme municipal de Sóller

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Mitjançant Acord del Consell de Govern de 13 de febrer de 2023, publicat al BOIB núm. 21 de 16 de febrer de 2023, es declaren com a inversió d'interès autonòmic les obres d'ampliació amb un gimnàs i adequació del pati del CEIP Pere Cerdà, ubicat a la parcel·la cadastral 4256702DE7045N0001SW, d'equipament educatiu a sòl urbà, de propietat municipal, al terme municipal de Sóller, d'acord amb els articles 7 i 8 del Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l'ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, de recerca, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

El projecte corresponent a les obres de construcció signat pels tècnics competents («projecte bàsic i executiu d'ampliació amb un gimnàs del CEIP Pere Cerdà al Port de Sóller», signat per l'equip redactor de l'IBISEC), s'ha presentat a aquesta conselleria per part de l'IBISEC, ha estat degudament supervisat per aquesta entitat, i consta del contingut i el grau de detall previstos en l'article 152 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears.

El projecte respon a les necessitats funcionals i edificatòries de l'equipament proposat i dona compliment als requisits que han de reunir les instal·lacions docents segons l'establert al Reial Decret 314/2006, de 17 de març, pel qual s'aprova el Codi Tècnic de l'Edificació, i compleix les normes tècniques relatives a seguretat estructural, seguretat d'utilització, salubritat, protecció front al renou, estalvi energètic i seguretat en cas d'incendi.

Per altra banda, el projecte no s'ha de sotmetre a l'avaluació ambiental, de conformitat amb l'article 8, apartat 3 del Decret llei 1/2018, de 19 de gener, perquè està previst al planejament, atès el Decret legislatiu 1/2020, de 28 d'agost, que aprova el Text refós de la Llei d'avaluació ambiental de les Illes Balears.

Per donar compliment al que disposa l'article 8.4 del Decret Llei 1/2018, de 19 de gener, al núm. 173, de 23 de desembre de 2023, es va publicar el tràmit d'informació pública del projecte d'execució de les obres d'ampliació amb un gimnàs i adequació del pati del CEIP Pere Cerdà, terme municipal de Sóller. Transcorregut el termini, no s'hi varen presentar al·legacions.

Per altra banda, en relació a aquest mateix article, 21 de desembre de 2023 es va trametre el projecte executiu mitjançant registre digital a l'Ajuntament de Sóller perquè aquest organisme emetés l'informe corresponent. L'Ajuntament de Sóller no ha emès l'esmentat informe, per la qual cosa i segons el citat article 8.4, l'informe s'entén favorable.

Per tot això, d'acord amb el que disposa l'article 8.4 del Decret llei 1/2018, el Consell de Govern, a proposta del conseller d'Educació i Universitats, en la sessió de 19 de gener de 2024, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Autoritzar el projecte de construcció de la inversió declarada d'interès autonòmic per a les obres d'ampliació amb un gimnàs i adequació del pati del CEIP Pere Cerdà, terme municipal de Sóller, a la parcel·la cadastral 4256702DE7045N0001SW.

Segon. Notificar aquest Acord a l'Ajuntament de Sóller

Tercer. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 19 de gener de 2024

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens