Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE MARIA DE LA SALUT

Núm. 28505
Aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la Taxa per a la recollida, tractament i eliminació de residus sòlids urbans

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Expedient núm.: 931/2023

Procediment: disposicions normatives (aprovació, modificació o derogació)

Assumpte: modificació de l'Ordenança Fiscal reguladora de la Taxa per a la recollida, tractament i eliminació de residus sòlids urbans

Document signat per: el Sr. Batle

APROVACIÓ DEFINITIVA DE LA MODIFICACIÓ DE L'ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER A LA RECOLLIDA, TRACTAMENT I ELIMINACIÓ DE RESIDUS SÒLIDS URBANS

El Sr. Jaime Ferriol Martí, en la seva condició de Batle President de l'Ajuntament de Maria de la Salut, província Illes Balears,

FA SABER

Que el Ple de la Corporació Local, en la Sessió ordinària celebrada en data 13 de novembre de 2023, primera convocatòria, va acordar l'aprovació provisional de la modificació de l'Ordenança Fiscal reguladora de la Taxa per a la recollida, tractament i eliminació de residus sòlids urbans.

Que, en compliment del que es disposa en l'article 17 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, es va establir un període d'exposició pública de trenta dies, dins dels quals les persones interessades van poder examinar el present expedient i presentar les reclamacions que estimessin oportunes, publicant-se Anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 156, de 16 de novembre de 2023.

Que, finalitzat el període d'exposició pública, sense presentar-se reclamacions, s'eleva a definitiu l'acord provisional del Ple de data 13 de novembre de 2023.

El text íntegre de la qual es publica en compliment del que es disposa en l'article 17.4 del Reial decret legislatiu 2/2204, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, per a general coneixement i els efectes que calguin.

«APROVACIÓ DEFINITIVA DE LA MODIFICACIÓ DE L'ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER A LA RECOLLIDA, TRACTAMENT I ELIMINACIÓ DE RESIDUS SÒLIDS URBANS

Article 5. Quota tributària

La quota tributària consistirà en una part fixa i una part variable.

La part fixa consistirà en una quota anual que serà distinta segons l'ús o consideració d'ús de l'immoble. La part variable de la quota dependrà del nombre de borses de fems emprades per al rebuig. Les úniques borses de fems que podran lliurar-se per a la recollida d'aquesta fracció seran estandarditzades per a la Corporació municipal per a ús específic. Aquesta part de la taxa es pagarà en adquirir les borses. La quota de la taxa serà el preu de les borses estandarditzades.

En el cas de negocis grans productors de rebuig existirà la possibilitat de dipositar el rebuig directament en contenidors sense borsa estandarditzada si la Corporació municipal així ho aprova. En aquest cas, en lloc de pagar la part variable de la quota amb el preu de les borses, es pagaria en el rebut anual, juntament amb la part fixa de la quota, la quantitat de 590 € per contenidor i recollida setmanal.

PART FIXA DE LA QUOTA

La part fixa anual de la quota a aplicar és la següent:

Epígraf primer: habitatges i despatxos professionals

  1.  Habitatges en sòl urbà: 152,25 €
  2.  Habitatges en sòl no urbanitzable: 126,00 €
  3.  Habitatges bonificats: 126,00 € Es consideren habitatges bonificats els que tenen l'activitat professional en el mateix domicili i, a part de la taxa corresponent a l'ús d'habitatge, paguen la taxa corresponent a l'ús de l'activitat professional.
  4.  Despatxos professionals: 173,50 €

Epígraf segon: allotjaments

  1.  Hotels, motels, hotels-apartaments, pensions: 75,00 € per plaça

Epígraf tercer: establiments d'alimentació

  1.  Supermercats: 945,00 €
  2.  Botigues de queviures, carnisseries, peixateries i establiments de venda de pa, així com altres locals semblants: 420,00 €

Epígraf quart: establiments de restauració

  1.  Restaurants: 945,00 €
  2.  Bars i cafeteries: 787,50 €
  3.  Whisqueries, pubs i similars: 892,50 €

Epígraf cinquè: altres locals industrials o mercantils

  1.  Oficines bancàries: 1.260,00 €
  2.  Farmàcies, llibreries, sastreries i altres similars: 367,50 €
  3.  Perruqueries: 315,00 €
  4.  Ferreries, tallers mecànics, electricitat i fontaneria: 630,00 €
  5.  Altres locals no tarifats: 420,00 €

Epígraf sisè: habitatges dedicats a lloguer vacacional

  1.  Habitatges autoritzats per la Conselleria de Turisme per a la comercialització turística de l'habitatge, modalitat «ETH 360»: 50,00 € per plaça autoritzada.
  2.  Habitatges dedicats parcialment a lloguer vacacional, amb la modalitat «ETH 60», de manera que durant uns mesos de cada any natural es destinin a tal comercialització turística, i els altres a habitatge destinat a domicili de caràcter familiar: 50,00 € per plaça, sense aplicar-se la quota tributària establerta en el primer epígraf del present article.

Les quotes assenyalades a la taxa tenen caràcter irreductible i corresponen a un any natural i, en el cas dels establiments inclosos en els epígrafs tercer, quart i cinquè, en el cas de produir un volum de rebuig que no precisi la utilització de contenidors de rebuig, podran gaudir d'una bonificació del 40 % de la taxa de recollida, prèvia sol·licitud i comprovació per part dels tècnics de residus competents.

PART VARIABLE DE LA QUOTA

Preu de la borsa estandarditzada per al rebuig:

  • Borsa grossa (35 litres): 5,00 € la unitat
  • Borsa petita (7 litres): 1,00 € la unitat

En el cas de negocis grans productors les persones interessades podran sol·licitar la tributació per contenidor d'ús exclusiu i es realitzarà en els casos en què sigui possible el servei, una vegada que ho aprovi la Corporació municipal.

En aquests casos es permetrà dipositar el rebuig directament dins del contenidor sense borsa estandarditzada. A canvi, la seva quota anual s'incrementarà en 590,00 € per contenidor que es reculli a la setmana».

 

(Signat electrònicament: 16 de gener de 2024

El batle Jaime Ferriol Marti)