Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció tercera. Anuncis particulars

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EMPRESA, OCUPACIÓ I ENERGIA

Núm. 5699
Informació pública sobre l’Estudi d’impacte ambiental, sol·licitud d’ampliació de les activitats extractives i planta de benefici de la pedrera Can Banyeta, amb núm. de registre miner de les Illes Balears 430, polígon 14, parcel·la 70, del TM de Campos

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb la Llei 10/2014, d'1 d'octubre, d'ordenació minera de les Illes Balears; amb la Llei 9/2018, de 5 de desembre, per la qual es modifica la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, i el Decret legislatiu 1/2020, de 28 d'agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'avaluació ambiental de les Illes Balears, se sotmet a informació pública la sol·licitud de l'explotador amb NIF B57535478 d'autorització administrativa del projecte subjecte a avaluació d'impacte ambiental ordinària. Pot resultar d'aplicació el que es preveu en el capítol III del títol II en matèria de consultes transfrontereres. Les característiques principals s'assenyalen a continuació.

Expedient: 2023/32453.

Tipus d'activitat: explotació minera de recursos de la secció A) calcària (marès).

Situació: polígon 14, parcel·la 70, del TM de Campos.

Illa: Mallorca.

Dades tècniques: l'objecte del projecte és explotar la resta de fases del projecte d'ampliació autoritzat al juny de 2000, respectant el perímetre autoritzat, les fases d'explotació-restauració i el calendari d'execució d'aquestes fases. Es pretén ampliar l'establiment de benefici de l'explotació, la composició inicial de la qual era d'una línia de producció, a la planta de tractament actual, on es fan les tasques de molta i classificació de producte, i que passarà a tenir una línia auxiliar de trituració primària. L'extracció en l'explotació continuarà amb el mateix mètode d'explotació utilitzat fins a la data, fent ús de mitjans mecànics per a l'extracció de picadís en talús forçat, amb escalonament en feixes descendent del front.

La documentació que correspon al Projecte i a l'Estudi d'impacte ambiental es pot examinar a la Direcció General d'Indústria i Polígons Industrials (plaça de Son Castelló, 1, polígon de Son Castelló, 07009 Palma), com també a la web de la Direcció General de Coordinació i Transparència.

Se'n pot obtenir la informació pertinent en l'òrgan substantiu (Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia), com també formular davant aquest òrgan les al·legacions que es considerin pertinents dins el termini de trenta dies comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, en data de la signatura electrònica (22 de desembre de 2023)

La directora general d'Indústria i Polígons Industrials Ingrid Liliana de la Fuente Loof Per delegació de competències Resolució de 20 de juliol de 2023 (BOIB núm. 103, de 22/07/2023)