Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE FELANITX

Núm. 26453
Acord plenari per limitar parcialment l’aplicació de les disposicions introduïdes pel Decret llei 6/2023, de 2 d’octubre, de mesures urgents en matèria d’habitatge

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Expedient electrònic 3157/2023

En la sessió extraordinària i urgent celebrada el 10 de gener de 2024 el Ple de l'Ajuntament de Felanitx va adoptar, per majoria absoluta, l'acord següent:

«Primer. Limitar l'aplicació al terme municipal de Felanitx de les disposicions introduïdes pel Decret llei 6/2023, de 2 d'octubre, de mesures urgents en matèria d'habitatge, en els termes següents:

- Exceptuar l'aplicació de la disposició addicional dissetena de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears (norma temporal per facilitar la reconversió de locals existents en habitatges) en aquells locals de planta baixa que confrontin amb els vials delimitats als plànols adjunts com a Annex I, per preservar l'activitat comercial i garantir la coexistència d'aquest ús amb el residencial.

- Exceptuar l'aplicació de la disposició addicional divuitena de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears (norma temporal de modificació de densitat d'habitatges i per facilitar la divisió d'habitatges unifamiliars entre mitgeres) en aquelles parcel·les afectades pel Pla especial de protecció del conjunt històric de Felanitx, per conservar les característiques tradicionals dels habitatges i garantir-ne la salubritat.

- No aplicar la disposició addicional vintena de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears (norma temporal de canvi d'ús i d'aprofitament als terrenys qualificats com a equipaments públics i privats), per garantir un mínim d'estàndards urbanístics en relació amb els equipaments davant d'eventuals increments en la densitat de població.

- No aplicar la disposició addicional vint-i-unena de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears (actuacions per permetre el creixement en alçària), per evitar impactes negatius en el paisatge urbà tradicional i mantenir la proporció existent de les seccions dels vials.

Segon. Publicar aquest acord i la documentació gràfica adjunta al Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la pàgina web de l'Ajuntament, amb la indicació dels recursos corresponents.»

- Contra aquest acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant del Ple de l'Ajuntament de Felanitx en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant del Jutjat contenciós administratiu de Palma en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. Tot això sense perjudici que es pugui presentar qualsevol altre recurs.

La qual cosa es fa pública als efectes oportuns i a reserva de l'aprovació de l'acta.

 

Felanitx, document signat electrònicament (15 de gener de 2024)

La batlessa Catalina Soler Torres

Documents adjunts