Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 29670
Resolució de batlia d'ampliació de terminis de l'Ajuntament de Calvià

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En compliment del disposat a l'article 44.2 del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, es publica en el BOIB el següent Decret de data 15 de gener de 2024, firmat pel batle, Sr. Juan Antonio Amengual Guasp:

RESOLUCIÓ D'AMPLIACIÓ DE TERMINIS AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Sr. Juan Antonio Amengual Guasp, Alcalde de l'Ajuntament de Calvià, resol la suspensió i ampliació de terminis motivada per l'incident de seguretat que afecta una part del funcionament correcte dels sistemes d'informació municipals, d'acord amb els següents

Antecedents de fet

Primer.- Amb data 13 de gener de 2024, els sistemes d'informació de l'Ajuntament de Calvià han patit un atac informàtic mitjançant l'ús de ransomware, cosa que ha provocat que, com a mesura de contenció, s'hagin paralitzat els equips informàtics i una part de els sistemes, fonamentalment vinculats a la gestió municipal, cosa que està afectant el desenvolupament normal de l'activitat administrativa.

Segon.- Atès que l'aixecament dels equips i sistemes afectats serà gradual, es podran veure afectats els terminis de tramitació o resolució dels procediments administratius en curs, per la qual cosa, per evitar un perjudici en els drets de les persones interessades en aquests, cal ampliar els terminis administratius.

Atenent els següents

Fonaments Jurídics

Primer.- L'administració electrònica suposa l'impuls de la tramitació mitjançant l'ús de sistemes d'informació, com l'expedient electrònic, segons regula la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú i la Llei 40/2015 d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

Segon.- Atenent els nous riscos que poden provocar la tramitació en els sistemes d'informació i davant de l'alt nombre d'incidents de seguretat que afecten les administracions públiques es modifica l'article 32 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu possibilitant que en cas d'incidents que paralitzin els sistemes d'informació es puguin ampliar els terminis dels procediments, en concret, els apartats 4 i 5 de l'article esmentat:

“4. Quan una incidència tècnica hagi impossibilitat el funcionament ordinari del sistema o aplicació que correspongui, i fins que se solucioni el problema, l'Administració podrà determinar una ampliació dels terminis no vençuts, havent de publicar a la seu electrònica tant la incidència tècnica esdevinguda com l'ampliació concreta del termini no vençut.

5. Quan com a conseqüència d'un ciberincident s'hagin vist greument afectats els serveis i els sistemes utilitzats per a la tramitació dels procediments i l'exercici dels drets dels interessats que preveu la normativa vigent, l'Administració podrà acordar l'ampliació general de terminis dels procediments administratius”.

Davant del que s'ha exposat i d'acord amb les competències que li atorga de conformitat amb l'article 21 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local,

RESOL

Suspendre els termes i interrompre els terminis per a la tramitació dels procediments administratius actualment en tramitació a l'Ajuntament de Calvià des de les 00.00 hores del 13 de gener de 2024, data d'inici de l'incident.

El còmput dels terminis es reprendrà una vegada solucionats els problemes tècnics que han donat lloc a aquesta suspensió.

El còmput dels terminis administratius que hagin estat suspesos es reprendrà, o es reiniciarà l'1 de febrer de 2024 a les 00.00 hores. Si bé, si persisteixen els problemes tècnics en aquesta data, es resoldrà una nova suspensió i ampliació dels mateixos.

Publicar extracte de la present resolució amb l'ampliació i la suspensió de terminis al Butlletí Oficial de les Illes Balears, la pàgina web i seu electrònica, per informar les persones interessades en els procediments administratius afectats.

Firmat a Calvià, amb data 15 de gener de 2024 pel Batle, Sr. Juan Antonio Amengual Guasp.”

 

Calvià, 16 de gener de 2024

El batle Juan Antonio Amengual Guasp