Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TURISME, CULTURA I ESPORTS

Núm. 28942
Resolució del conseller de Turisme, Cultura i Esports per la qual es convoquen ajuts als clubs esportius de les Illes Balears de categoria nacional que participin en campionats d’Europa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. L'article 8.4.b de la Llei 7/2023, de 7 de febrer, de l'Activitat Física i l'esport de les Illes Balears, estableix que correspon a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en l'exercici de les seves competències, fomentar i finançar la participació d'esportistes i d'equips d'esportistes, que, com a representants de les Illes Balears, participin en competicions d'àmbit estatal.

2. L'article 2.1.b de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 12 de febrer de 2021 per la qual s'estableixen les bases reguladores de la concessió de subvencions en matèria d'esports (BOIB núm. 23, de 16 de febrer), estableix que és susceptible d'ajuts el suport als clubs esportius de les Illes Balears. L'article 2.1.f de l'esmentada Ordre, també estableix que són susceptibles d'ajuts pels desplaçaments per assistir a competicions oficials.

D'altra banda, l'article 5.1 de la mateixa Ordre estableix que les convocatòries que es dictin a l'empara d'aquestes bases s'han d'aprovar per resolució del conseller competent en esports i s'han de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Atesa la naturalesa dels ajuts per a desplaçaments, l'article 17, apartats 2 i 3, del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions, permet que la selecció dels beneficiaris es dugui a terme per procediments que no són de concurs quan no siguin necessàries la comparació i la prelació, en un únic procediment, de totes les sol·licituds entre si. Les sol·licituds de subvenció es poden resoldre individualment, encara que no hagi acabat el termini de presentació, a mesura que aquestes entrin en el Registre Electrònic Comú (REC) de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports.

4. Les ajudes susceptibles de ser atorgades en aquesta convocatòria no impliquen ajudes d'estat, d'acord amb la Comunicació de la Comissió relativa al concepte d'ajuda estatal conforme a allò que disposa l'article 107, apartat 1, del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, atès que els clubs esportius no participen en competicions esportives de caràcter professional i per la qual cosa no estan lligats a una activitat econòmica. Resten excloses d'aquesta convocatòria les categories esportives professionals.

Fonaments de dret

1. L'article 15 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions.

2. L'article 5.1 de la de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 12 de febrer de 2021, estableix que les convocatòries que es dictin a l'empara d'aquestes bases se tenen que aprovar per resolució del conseller competent en matèria d'esports i es tenen que publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. L'article 2.1.f de l'esmentada Ordre, preveu que son susceptibles de subvenció els desplaçaments per assistir a competicions oficials.

4. Acord de Consell de Govern de 20 de desembre de 2021 pel qual s'aprova el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2021-2023 (BOIB 175 de 23.12.2021).

IV.1.22

Direcció General d'Esports

Fonts de finançament: capítol IV

Descripció: ajuts per a desplaçaments dels esportistes i clubs de les Illes Balears per la seva participació als Campionats del Mon o d'Europa convocats per la corresponents federació esportiva internacional o europea

Objectius i efectes: facilitar la pràctica de l'esport mitjançant l'aportació del cost dels desplaçaments fora del territori d'Espanya dels esportistes i clubs esportius, amb motiu de la participació en campionats del Mon o Europa convocats per la corresponents federació esportiva internacional o europea.

Cost: 150.000,00€

Indicadors nombre de beneficiaris:

Incidència sobre el mercat: sense incidència sobre el mercat.

5. Informe favorable de data 28.12.2023 de fiscalització prèvia limitada de la Intervenció General de la comunitat autònoma.

Per tot això, i en ús de les facultats que m'atribueix la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la convocatòria d'ajuts als clubs esportius de les Illes Balears amb equips d'esports individuals i col·lectius que participin en campionats d'Europa.

Les subvencions atorgades per la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, resten regulades fonamentalment, segons la legislació bàsica establerta per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel què s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions, l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 12 de febrer de 2021 per la qual s'estableixen les bases reguladores per concedir subvencions en matèria d'esports (BOIB núm. 23 de 16.02.2021) i per la Instrucció 3/2007 de la Intervenció General de la CAIB, de justificació d'expedients de subvencions.

2. Tramitar aquesta convocatòria pel procediment de tramitació anticipada d'expedients de despesa, de conformitat amb l'article 43 i els següents del Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, amb la qual cosa queda sotmesa a la condició suspensiva d'existència de crèdit adequat i suficient en el pressupost de la CAIB per al 2024.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució –que exhaureix la via administrativa– es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Turisme, Cultura i Esports en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 de octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà que s'hagi publicat aquesta Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en data de la signatura electrònica (2 de gener de 2024)

El conseller de Turisme, Cultura i Esports Jaume Bauzà Mayol

 

ANNEX1 Convocatòria

1. Objecte

1.1 L'objecte de la convocatòria és donar suport als clubs esportius de les Illes Balears amb equips d'esports de categoria nacional que participin en campionats d'Europa - temporada 2023/2024.

1.2 Les competicions de categoria nacional han de complir les condicions següents:

  • Han de figurar en els calendaris de competicions oficials de les federacions europees corresponents.
  • Han d'implicar enfrontaments amb equips classificats pels campionats d'Europa per la temporada 2023/2024.
  • Han de ser competicions a les quals es participi per haver aconseguit un accés mitjançant proves classificatòries o la participació en altres competicions que regulin la classificació per els campionats d'Europa; per tant, queden excloses les competicions tipus “open”, obertes a qualsevol equip sense necessitat d'una classificació prèvia.
  • Participació a campionats d'Europa: només equips de màxima categoria absoluta, en les quals el dret de participació sigui conseqüència directa de la classificació obtinguda la temporada anterior a la lliga regular, play-off o copa nacional.
 

1.3 Les categories nacionals que els equips han d'haver competit durant la temporada 2022/2023:

Esport

1a categoria

Bàdminton

La Lliga Sports TOP8

Billar masculí

Divisió d'honor

Bitlles masculí

Divisió d'honor

Escacs

Divisió d'honor

Gimnàstica femenina

Primera divisió  (Liga Iberdrola)

Gimnàstica artística masculina

Categoria absoluta

Natació femení

Divisió d'honor

Natació masculí

Divisió d'honor

Pàdel

Primera categoria

Petanca femení

Divisió d'honor

Petanca masculí

Divisió d'honor

Tennis taula femení

Superdivisió femenina

Tennis taula masculí

Superdivisió masculina

Tir amb arc

Categoria absoluta

Futbol americà

Sèrie A

Futbol sala masculí

RFEF Futsal

Handbol femení

Divisió d'honor (Lliga Guerreras Iberdrola)

Handbol masculí

ASOBAL

Hoquei línia femení

Elit femení

Hoquei línia masculí

Elit masculí

Rugbi masculí

Divisió d'honor

Voleibol femení

Superlliga (Liga Iberdrola)

Voleibol masculí

Superlliga

Waterpolo femení

Divisió d'honor  (Lliga Premaat)

Waterpolo masculí

Divisió d'honor  (Lliga Premaat)

2. Beneficiaris

2.1 Poden ser beneficiaris els clubs esportius vàlidament constituïts , que disposin de l'organització, l'estructura tècnica i la capacitat suficient i necessàries per garantir el compliment de l'activitat de participar en campionats d'Europa

2.2 Només poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions els clubs esportius regulats pel títol V, capítol I, de la Llei 14/2006, de 17 d'octubre, de l'esport de les Illes Balears, i pel Decret 147/1997, de 21 de novembre, pel qual es regulen la constitució i el funcionament dels clubs esportius, modificat pel Decret 214/1999, d'1 d'octubre, inscrits en el Registre d'Entitats Esportives de les Illes Balears, que acreditin la participació d'algun dels seus equips a la competició federativa de categoria nacional previstes a la taula del punt anterior i hagin obtingut esportivament la seva participació al campionat d'Europa corresponent.

2.3 Tots aquest requisits s'han de acreditar el moment de sol·licitar la subvenció

3. Règim de compatibilitat amb altres ajuts

3.1 Com a regla general, els ajuts que es concedeixin són compatibles amb altres ajuts o subvencions, independentment de la seva naturalesa i de l'entitat que els concedeixi, sempre que, aïlladament o conjuntament, no superin el cost total de l'activitat objecte de subvenció.

4. Despeses subvencionables

4.1 Se subvencionen les despeses de trasllats del club esportiu per participar a les campionats d'Europa fora de l'illa d'origen: despeses de desplaçaments en avió o vaixell, allotjament i manutenció dels esportistes i de l'equip tècnic, derivades de la participació del club en les competicions esportives objecte de la subvenció en el termini compres entre l'1 d'agost de 2023 i el 15 de novembre de 2024.

4.2 No són objecte de subvenció:

a) Les despeses o taxes pagades a federacions esportives i/o lligues professional estrangeres, encara que es paguin a traves de les federacions esportives espanyoles.

b) Despeses de desplaçaments a terra dels membres de l'equip.

c) Despeses d'allotjament, dietes, trasllats dels arbitres o jutges esportius.

d) Avals o assegurances per la participació o inscripció de l'equip a la competició esportiva.

5. Import màxim i crèdit pressupostari

5.1 La Conselleria de Turisme, Cultura Socials i Esports destina a aquesta convocatòria 40.000,00 €, amb càrrec a la partida pressupostària 17601 461A01 48000 00 dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de l'any 2024.

5.2 En el cas que es vulgui augmentar la dotació de la partida pressupostària o modificar la partida a la qual s'imputa aquesta convocatòria, s'ha de fer mitjançant una resolució del conseller de Turisme, Cultura i Esports.

6. Sol·licitud i documentació

6.1 El beneficiari de l'ajut és l'encarregat de fer els tràmits necessaris per presentar la sol·licitud, juntament amb la documentació exigida, dins el termini establert.

6.2 Documentació general que s'ha d'aportar:

a) Imprès de sol·licitud emplenat i signat adequadament, en el qual constin les dades del beneficiari.

b) Declaració responsable de l'entitat que acrediti que no es troba inclosa en cap dels supòsits de prohibició o d'incompatibilitat per ser beneficiària de la subvenció de conformitat amb la normativa aplicable.

c) En cas que no siguin perceptors de la Comunitat Autònoma, una declaració responsable de veracitat de les dades bancàries aportades, com preveu el Decret 6/2013, de 17 de febrer, de mesures de simplificació documental dels procediments administratius; o un document bancari que acrediti la titularitat del compte. L'imprès normalitzat de declaració responsable es podrà obtenir a la seu o a la pàgina web de la Direcció General d'Esports.

d) Declaració responsable de totes les ajudes i subvencions sol·licitades o concedides per qualsevol institució, pública o privada, nacional o estrangera, relacionades amb la sol·licitud.

e) Certificats d'estar al corrent de les obligacions tributàries amb la Hisenda de l'Estat i amb la Seguretat Social.

f) Declaració responsable referent al compliment de les obligacions imposades a l'article 17 de l'Ordre de Bases i en el punt 13 d'aquesta convocatòria.

g) Declaració responsable de no haver estat sancionades o condemnades en els últims tres anys per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, sancionades per resolució administrativa ferma o condemnades per sentència judicial ferma.

6.3. En compliment de l'article 15.2 i) del Decret legislatiu 2/2002 la documentació que s'ha d'aportar pels ajuts relatius als trasllats per assistir a campionats d'Europa, allotjaments i manutenció dels esportistes i de l'equip tècnic i entrenaments. Aquesta documentació tindrà la consideració de documentació justificativa del compliment de la subvenció.

a) Informe de l‘actuació de l'equip, que ha d'incloure com a mínim:

  • Nom, llinatges, núm. de llicència federativa, categoria, edat i nacionalitat dels esportistes de l'equip.
  • Relació de partits o proves: data, lloc, equip contrari i resultat.
  • Per a cada desplaçament:
    • Aeroport/port de sortida i aeroport/port d'arribada.
    • Localitat destí.
    • Dates de la competició o competicions (més d'un partit) al destí.
    • Dia de sortida – Dia de tornada.

b) S'ha de adjuntar els següents documents acreditatius d'haver realitzat l'activitat esportiva:

a. Compte Justificatiu: Relació numerada, ordenada sistemàticament i detallada, de les factures acreditatives de les despeses subvencionables.

b. Còpia digitalitzada de les actes dels partits disputats del campionat d'Europa.

c. Còpia digitalitzada de les targetes d'embarcament o bitllets electrònics, amb la relació d'esportistes i tècnics desplaçats.

d. Còpia digitalitzada de les factures de l'hotel, amb indicació de la data d'entrada i sortida i el nombre de persones allotjades.

e. Còpia digitalitzada de les factures d'agència de viatges o companyia Aérea.

f. Documents acreditatius del pagament de les factures.

c) Només tindrà la consideració de despesa efectivament justificada els desplaçaments, allotjament i manutenció dels esportistes i tècnics que apareixen a l'acta del partit o prova esportiva, i com a màxim el nombre d'esportistes i tècnics previst a la Taula 1 – PAX Esport.

d) Certificat emes per la federació esportiva corresponent o lliga professional corresponent relatiu a les ajudes i subvencions sol·licitades o concedides per a despeses de desplaçaments i allotjament i manutenció per a equips esportius participin en competicions dels campionats d'Europa.

e) Còpia dels tres pressuposts que, si escau, i en aplicació de l'article 40.3 del Text Refós de la Llei de Subvencions, que l'entitat beneficiaria a d'haver sol·licitat amb caràcter previ a la contracció del compromís per a la prestació del servei o el lliurament del bé, llevat que per les característiques especials de les despeses subvencionables no hi hagi en el mercat un nombre suficient d'entitats que el subministrin o el prestin, o llevat que la despesa s'hagi efectuat abans de la sol·licitud de la subvenció.

6.4 En el model normalitzat de sol·licitud de subvenció que es posa a disposició dels interessats es preveu l'autorització a l'òrgan gestor dels ajuts perquè dugui a terme les actuacions necessàries per a la comprovació de les dades relatives al compliment de les obligacions tributàries amb l'Estat i amb la Seguretat Social.

En cas que l'entitat sol·licitant denegui de manera expressa aquesta autorització, ha de presentar, juntament amb la sol·licitud, una declaració responsable d'estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Estat i amb la Seguretat Social, o bé els corresponents certificats acreditatius d'aquestes circumstàncies.

En el cas que la Direcció General d'Esports, per causes alienes a la seva voluntat, no pugui aconseguir els documents esmentats, requerirà a la persona o l'entitat sol·licitant que els aporti en el termini de 10 dies hàbils, sempre amb anterioritat a la proposta de resolució.

6.5 La Direcció General d'Esports, en qualsevol moment, pot sol·licitar als interessats la documentació i la informació complementària que consideri necessària per resoldre l'expedient.

6.6 Si la documentació aportada no compleix els requisits exigits, s'ha de requerir l'entitat interessada que, en el termini de deu dies hàbils, esmeni la mancança o adjunti els documents preceptius, amb l'advertiment que, en el cas que no ho faci, es considerarà que desisteix de la sol·licitud i s'arxivarà l'expedient sense cap més tràmit, amb la corresponent resolució prèvia que s'ha de dictar en els termes prevists a l'article 21.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

6.7 L'incompliment dels requisits o del termini de presentació de sol·licituds establerts en aquesta convocatòria comporta la inadmissió de la sol·licitud.

6.8 La inexactitud, falsedat o omissió de caràcter essencial en qualsevol dada o document que acompanyi aquestes declaracions deixa sense efecte aquest tràmit, des del moment en què es coneguin i amb audiència prèvia a la persona interessada; en conseqüència, comporten la inadmissió de la sol·licitud de subvenció, sens perjudici que puguin ser causa de revocació de la subvenció, si es coneixen amb posterioritat a la concessió.

Amb la signatura de les declaracions responsables, la persona signant dona el seu consentiment per a la realització de les verificacions oportunes, des de la finalització del termini de presentació de les sol·licituds de subvenció i fins al compliment per part de la persona beneficiària de l'obligació de justificació de manera completa i correcta, i manifesta, sota la seva responsabilitat, que compleix els requisits establerts i que disposa de la documentació que ho acredita.

7. Termini per presentar les sol·licituds

7.1 Campionats, proves esportives o partits realitzat amb anterioritat a la publicació d'aquesta convocatòria: Dins el termini de 20 dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria al BOIB, les persones interessades han de presentar les sol·licituds de forma electrònica mitjançant el tràmit telemàtic que estarà disponible al procediment publicat a la Seu Electrònica d'aquesta Administració, al qual, de conformitat amb l'article 66.6 de la Llei 39/2015, s'hi haurà d'adjuntar la sol·licitud específica del procediment que estarà disponible a la Seu Electrònica d'aquesta Administració, signada electrònicament.

7.2 Campionats, proves esportives o partits realitzat amb posterioritat a la publicació d'aquesta convocatòria: Dins el termini de 20 dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la realització del campionat, prova esportiva o partit, les persones interessades han de presentar les sol·licituds de forma electrònica mitjançant el tràmit telemàtic que estarà disponible al procediment publicat a la Seu Electrònica d'aquesta Administració, al qual, de conformitat amb l'article 66.6 de la Llei 39/2015, s'hi haurà d'adjuntar la sol·licitud específica del procediment que estarà disponible a la Seu Electrònica d'aquesta Administració, signada electrònicament.

En cas de presentar-la de manera presencial, l'Administració, conforme a allò que estableix l'article 68.4 de la Llei 39/2015, els requerirà perquè la realitzin en la forma indicada anteriorment. A aquests efectes, es considerarà com a data de presentació de la sol·licitud aquella en què s'hagi dut a terme l'esmena.

No es tindran per presentades en el registre les sol·licituds que es presentin per qualsevol altra via telemàtica diferent d'aquest tràmit telemàtic.

8. Competència i resolució

8.1 L'òrgan instructor és la Direcció General d'Esports de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports.

8.2 Per la naturalesa d'aquests ajuts, d'acord amb el que estableix l'article 17, apartats 2 i 3, del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i, atès que no és necessària la comparació i prelació, en un únic procediment, de totes les sol·licituds entre si, aquestes es resoldran individualment, a mesura que entrin en el Registre de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports i fins que s'exhaureixin els crèdits destinats a la convocatòria.

8.3 L'òrgan instructor pot demanar al sol·licitant la modificació o la millora voluntàries dels termes de la sol·licitud. En aquest cas se n'ha d'estendre una acta succinta, que s'ha d'incorporar al procediment.

8.4 En tot cas, l'òrgan instructor pot proposar la millora de la sol·licitud i, en particular, la modificació del pressupost presentat per la persona sol·licitant o les condicions i la forma de realització de l'activitat proposada per ell, sempre que això no perjudiqui terceres persones. En aquests casos, s'ha de demanar la conformitat de la persona sol·licitant, la qual s'ha d'entendre atorgada si la proposta formulada per l'òrgan instructor explicita clarament les modificacions corresponents i la persona sol·licitant no hi manifesta oposició, per escrit, en un termini de quinze dies. En qualsevol altre cas, la sol·licitud s'ha de mantenir en els termes expressats per la persona sol·licitant en el seu escrit inicial, sens perjudici de les correccions que, si escau, es desprenguin de l'escrit d'oposició que presenti.

8.5 Sens perjudici del que preveu l'apartat anterior, la persona sol·licitant també pot modificar per si mateixa la sol·licitud en els casos i sota les condicions que estableix l'article 16.3 del Text refós de la Llei de subvencions.

8.6 El director general d'Esports ha d'emetre les propostes de resolució de concessió o denegació dels ajuts, les quals han de contenir la relació dels beneficiaris proposats per atorgar la subvenció, així com les sol·licituds excloses amb el motiu de l'exclusió. La proposta de resolució del Director General d'Esports contindrà tots els aspectes prevists a l'article 16.4 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions i a l'article 14 de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 12 de febrer de 2021 per la qual s'estableixen les bases reguladores per concedir subvencions en matèria d'esports.

8.7 Una vegada notificades les propostes de resolució, les entitats beneficiàries han de comunicar a l'òrgan instructor l'acceptació o renúncia de la proposta en el termini de 5 dies hàbils. En tot cas, es considera que l'entitat beneficiària renuncia a la proposta de resolució si no manifesta el contrari en un termini de 5 dies hàbils comptadors des de l'endemà d'haver-se notificat .

8.8 La resolució expressa del conseller de Turisme, Cultura i Esports finalitza el procediment de concessió de la subvenció. Aquesta resolució contindrà els aspectes previst a l'article 14 de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 12 de febrer de 2021 per la qual s'estableixen les bases reguladores per concedir subvencions en matèria d'esports.

Les resolucions dictades en aquest procediment, que exhaureixin la via administrativa, s'han de notificar individualment a cada entitat interessada, d'acord amb l'article 42 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre; han de ser motivades i han de fixar, en el cas de la concessió, la quantia individual de la subvenció concedida.

8.9 El termini màxim per resoldre el procediment i notificar les resolucions és de 6 mesos des de l'acabament del període de presentació de les sol·licituds.

9. Criteris generals per avaluar les sol·licituds

9.1 En aplicació de l'article 11.1 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de homes i dones, els barems per avaluar les sol·licituds s'aplicaran de la mateixa forma i manera als equips masculins i femenins per tal de aconseguir una efectiva igualtat de gènere per part de les entitats sol·licitants.

9.2 Els ajuts per a les despeses de competició durant el termini compres entre l'1 d'agost de 2023 i el 15 de novembre de 2024 s'han de concedir amb subjecció als principis de publicitat, concurrència i objectivitat.

9.3 Per la naturalesa d'aquests ajuts, d'acord amb el que estableix l'article 17, apartats 2 i 3, del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions, i atès que no és necessària la comparació i la prelació, en un únic procediment, de totes les sol·licituds entre si, aquestes es resoldran individualment, a mesura que entrin en el Registre de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports i fins que s'exhaureixin els crèdits destinats a la convocatòria. Si s'exhaureixen els crèdits destinats a la convocatòria abans d'acabar els terminis de presentació, s'ha de suspendre la concessió de noves ajudes mitjançant una resolució publicada en el BOIB.

9.4 Les subvencions es concediran quan l'entitat beneficiària acrediti que compleix els requisits que estableix aquesta convocatòria.

9.5 Les despeses d'anul·lació del desplaçament o de la competició no són objecte d'aquesta convocatòria.

10. Càlcul de la subvenció de despeses de competició

10.1 El número màxim d'esportistes i tècnics objecte se subvenció es els que s'estableix a la següent taula:

TAULA 1. PAX ESPORT

Esport

Pax

Esports individuals

Bàdminton

8

Billar

4

Bitlles

8

Escacs

5

Gimnàstica Artística Femenina

10

Gimnàstica Artística Masculina

6

Natació

13

Pàdel

16

Petanca

8

Tennis taula

6

Tir amb arc

5

Esports en equip

Futbol sala

17

Futbol americà

31

Handbol

15

Hoquei línia

15

Rugbi

23

Voleibol

17

Waterpolo

14

10.2 Despeses d'allotjament i manutenció pels desplaçaments fora del territori de l'Estat espanyol amb pernoctació fora del terme municipal de residència:

a) L'import de l'ajut per l'allotjament i manutenció fora del territori de l'Estat espanyol s'ha de meritar des del dia en què es travessi la frontera o se surti del darrer port o aeroport nacional, durant tot el recorregut o estada a l'estranger, i es deixa de percebre el dia de l'arribada a la frontera o al primer port o aeroport nacional.

b) L'import de l'ajut per l'allotjament i manutenció és del 100% del cost de l'allotjament i manutenció fins a un màxim de 95,00 euros per esportista/tècnic i nit fora del territori de l'Estat Espanyol.

c)  Competició amb sistema de competició en concentració: es fitxa un màxim de cinc nits (5) fora del territori de l'Estat Espanyol.

d) Competició amb enfrontament amb un sol equip: es fitxa un màxim de dues nits (2) fora del territori de l'Estat Espanyol.

10.3 Desplaçaments d'esportistes i tècnics a països d'Europa: L'import per subvencionar per viatge d'anada i tornada s'ha de calcular amb els criteris següents:

a) Tots els desplaçaments s'han d'efectuar en línies regulars i en classe turista o anàloga.

b) Import de l'ajut: La quantia de l'ajut indemnització ha de coincidir amb l'import del bitllet o passatge corresponent, d'acord amb la justificació documental presentada a aquest efecte pel club esportiu.

c) L'import per subvencionar per viatge d'anada i tornada serà del 100 % del cost del desplaçament, fins a un màxim de 400,00 euros per esportista/tècnic.

11. Justificació d'activitats i pagament de l'ajut

11.1 El pagament de la subvenció únicament es pot fer efectiu una vegada presentada tota la documentació conforme i completa, i una vegada dictada la corresponent resolució d'atorgament.

11.2 S'ha d'entendre justificada del tot la subvenció amb els documents prevists al punt 6.3 d'aquesta convocatòria, que s'han de presentar juntament amb la sol·licitud. La documentació prevista al punt 6.3 d'aquesta convocatòria es tracta de la documentació del compliment de la finalitat de la subvenció i de l'aplicació dels fons percebuts d'acord amb el que estableix l'article 15.2.i) del Decret legislatiu 2/2005.

11.3 Les subvencions es justifiquen mitjançant la presentació del compte justificatiu simplificat, d'acord amb l'article 21 de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 12 de febrer de 2021 per la qual s'estableixen les bases reguladores de la concessió de subvencions en matèria d'esports (BOIB núm. 23, de 16 de febrer), en el moment de presentar la sol·licitud de la subvenció.

11.4 D'acord amb el que preveu l'article 15.2.i) del Decret legislatiu 2/2005, s'entendrà justificada la finalitat de la subvenció, amb la presentació de les actes dels partits disputats del campionat d'Europa, i l'aplicació dels fons amb la presentació de del compte justificatiu, de les factures i dels documents acreditatius del pagament d'aquestes.

11.5 La Direcció General d'Esports per comprovar els justificants que consideri desproporcionats en relació amb altres justificants pel mateix concepte d'altres clubs esportius de la mateixa categoria i esport, pot requerir a l'entitat beneficiaria la tramesa dels justificants seleccionats.

11.6 Si la documentació aportada per la justificació de la subvenció no compleix els requisits exigits, s'ha de requerir l'entitat interessada que, en el termini de quinze dies hàbils, esmeni la mancança o adjunti els documents preceptius.

11.7 Amb caràcter general, l'import de les subvencions s'ha d'abonar, una vegada justificat el compliment de la finalitat per a la qual es varen concedir, a partir del que resulti de la liquidació de la justificació de la subvenció. El termini màxim per abonar les subvencions serà de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de la data de notificació de la liquidació de la subvenció.

11.8 La liquidació de la subvenció s'ha de dictar i notificar en el termini de nou mesos a comptar des de la presentació de la justificació per la persona interessada o, si s'escau, des de l'endemà del termini màxim per presentar-la, sens perjudici que, prèviament, s'hagi de requerir a la persona interessada perquè la presenti en un termini addicional de quinze dies improrrogables.

11.9 Per al còmput del termini de nou mesos a què es refereix el paràgraf anterior no s'han de tenir en compte els períodes d'interrupció justificada de les actuacions ni les dilacions que es puguin produir per causes no imputables a l'administració concedent, sempre que es documentin de manera adequada fent constar les dades d'inici i acabament de cada període, per dies naturals, i el motiu de la interrupció o la dilació.

11.10 La liquidació de la subvenció s'ha de dictar en el marc de les actuacions de comprovació, i que constitueix un pressupost de l'obligació de pagament total que, si s'escau, correspongui a favor de la persona interessada i a càrrec de l'administració concedent, com també, si s'escau, de l'inici per l'òrgan competent i a instància de l'òrgan gestor del procediment de revocació o de reintegrament total o parcial de la subvenció concedida i no justificada totalment o parcialment.

11.11 En tot cas, la liquidació de la subvenció per l'òrgan gestor no impedeix ni afecta la realització d'altres actuacions ulteriors de control intern o extern previstes en aquesta llei i en la resta de la legislació aplicable per part dels òrgans competents en cada cas, amb l'abast i les conseqüències jurídiques corresponents.

11.12 El transcurs del termini màxim per dictar i notificar la liquidació no impedirà que l'òrgan gestor la dicti i la notifiqui, llevat, si escau, que abans de dictar-la s'hagin iniciat altres actuacions de control pels òrgans a què es refereix l'apartat anterior o s'hagi iniciat un procediment de revocació o de reintegrament de la subvenció.

11.13 En tot cas, no seran exigibles els interessos moratoris que, si s'escau, es meritin entre l'endemà del transcurs d'aquest termini màxim i l'inici d'un procediment de reintegrament.

11.14 Sens perjudici de la resta de supòsits a què fa referència l'article 39.2 de la Llei general de subvencions, quan la persona interessada presenti la justificació de la subvenció en el termini corresponent, el còmput del termini de prescripció del dret de l'administració concedent a liquidar l'eventual reintegrament que, si s'escau, pertoqui s'inicia l'endemà de la notificació de la liquidació de la subvenció o del transcurs del termini màxim per dictar-la i notificar-la.

11.15 Els beneficiaris estan dispensats de l'obligació de presentar llibres, registres i documents de transcendència comptable o mercantil, sens perjudici dels requeriments que puguin fer els òrgans administratius competents per comprovar i controlar l'aplicació de la subvenció.

11.16 En el cas de pagaments agrupats, és a dir un sol pagament o transferència, per liquidar diferents factures caldrà que el rebut bancari o l'ordre de transferència identifiqui el nom del destinatari i el número de cada factura.

11.17 Si la participació en el campionats d'Europa per els quals se sol·licitin els ajuts objecte d'aquesta convocatòria obtenen ajuts o subvencions d'altres entitats públiques o privades, el total dels ajuts en cap cas no pot superar el pressupost total de la participació en els campionats d'Europa.

12. Termini de justificar

Donat que l'aparat 11.2 preveu que s'enten justificada del tot la subvenció amb els documents que es s'han de presentar juntament amb la sol·licitud els terminis de justificar seran els mateixos dels de presentació de les sol·licituds, previst al punt setè d'aquestes bases.

13. Obligacions dels beneficiaris

Són obligacions de les entitats beneficiàries dels ajuts:

a) Comunicar en el termini de 15 dies hàbils a l'òrgan que concedeix la subvenció la modificació de qualsevol circumstància que afecti algun dels requisits exigits per concedir la subvenció.

b) Adoptar, si és procedent, d'acord amb el que s'estableixi en les convocatòries corresponents, les mesures de difusió consistents a fer constar en els informes anuals que es redactin, com també en els treballs, les activitats, les publicacions, els documents o els actes públics relacionats amb la finalitat de la subvenció, el finançament de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i, si escau, el cofinançament amb fons de la Unió Europea, i més concretament la imatge corporativa de la Direcció General d'Esports de la conselleria competent en matèria d'esports i, si pertoca, la imatge de la Unió Europea. Una còpia de les publicacions s'ha de trametre a la Direcció General d'Esports.

c) Sotmetre's a les actuacions de comprovació i control que corresponguin de les administracions autonòmica, estatal i comunitària, la Sindicatura de Comptes i altres òrgans de control extern, i també facilitar tota la informació que aquests els requereixin amb relació als ajuts concedits.

d) Comunicar a la Direcció General d'Esports la sol·licitud o l'obtenció de subvencions o ajuts per a la mateixa finalitat procedents de qualsevol administració o ens públic o privat, nacional o internacional. Aquesta comunicació s'ha de fer dins el termini de tres dies hàbils des de la sol·licitud o l'obtenció de la subvenció concurrent i, en tot cas, abans de la justificació de la subvenció concedida.

e) Estar al corrent de les obligacions tributàries o de qualsevol naturalesa, amb l'Estat, amb la Seguretat Social i amb la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

f) Conservar els justificants de les despeses corresponents a l'activitat subvencionada durant 5 anys i posar-los a disposició de la Conselleria quan aquesta els sol·liciti.

g) Durant la temporada 2023-2024, el club es compromet a oferir la col·laboració necessària perquè tots o alguns dels seus esportistes i tècnics, si les obligacions esportives i personals els ho permeten, participin en el projecte de comunicació del Govern de les Illes Balears, la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports i la Direcció General d'Esports a recepcions, festes, actes benèfics, promocions, etc.

14. Revocació

S'ha de revocar la concessió de la subvenció quan, posteriorment a la concessió vàlida i ajustada a dret, l'entitat beneficiària incompleix totalment o parcialment les obligacions o els compromisos contrets als quals està condicionada l'eficàcia de l'acte de concessió.

15. Reintegrament

15.1 Com a conseqüència de la revocació s'ha de reintegrar totalment o parcialment l'import de l'ajut obtingut i, si escau, l'exigència de l'interès de demora, en els casos següents:

a) L'incompliment de la finalitat per a la qual es va concedir l'ajut.

b) L'obtenció de l'ajut sense que es compleixin les condicions requerides per a això, o l'alteració de les condicions tingudes en compte per concedir-lo, sempre que sigui per causes imputables a l'entitat beneficiària.

c) L'incompliment greu de l'obligació de justificar la finalitat dels fons percebuts en la forma i els terminis establerts.

d) La concurrència de subvencions incompatibles per a la mateixa activitat.

e) La negativa a sotmetre's a les actuacions de comprovació i control previstes legalment o l'obstrucció injustificada d'aquestes actuacions.

f) Altres supòsits establerts en les bases reguladores.

15.2 Per al reintegrament, s'ha d'aplicar el procediment que determina a aquest efecte l'article 44 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions.

15.3 Les quantitats reintegrables tenen la consideració d'ingressos de dret públic i poden ser exigides per la via de constrenyiment.

16. Règim d'infraccions i sancions

L'incompliment dels requisits que determina aquesta Resolució dona lloc a aplicar el règim d'infraccions i sancions establertes legalment.

17. Inspecció

D'acord amb el que disposa aquesta convocatòria, els ajuts que concedeix la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports s'han de sotmetre a la inspecció corresponent segons la normativa legal vigent d'aplicació.

18. Protecció de dades

En el cas que l'objecte de la subvenció inclogui el tractament de dades de caràcter personal, els beneficiaris han de complir amb la normativa corresponent, tot adoptant i implementant les mesures de seguretat previstes per la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals