Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT BALEAR DE LA NATURA (IBANAT)

Núm. 28053
Acord del Consell d’Administració de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT) de delegació de determinades funcions en el president i en el director gerent

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. En la sessió del Consell d'Administració de 31 d'octubre de 2023 es van acordar una sèrie de delegacions de funcions de l'òrgan de contractació per tal de fer més àgil la tramitació dels contractes, d'acord amb el que preveu l'article 14 dels Estatuts de l'Ibanat.

2. L'article 38 dels estatuts de l'Ibanat determina que l'òrgan de contractació és el Consell d'Administració. Així mateix preveu que les funcions de l'òrgan de contractació es poden descentralitzar o delegar en el president o en el director gerent.

3. Per aquests motius es va proposar l'adopció d'un nou acord de delegació de funcions en matèria de contractació, deixant sense efectes el que es va adoptar dia 20 de setembre de 2019, actualitzant algunes quanties i afegint la possibilitat d'adjudicació de contractes basats en determinades quanties.

4. El Consell d'Administració de l'Institut Balear de la Natura (IBANAT), en reunió celebrada en data 31 d'octubre de 2023, vist l'informe del director gerent, va adoptar entre altres, el següents acords:

Primer. D'acord amb el que preveu l'article 38.2 del Decret 24/2013, de 24 de maig, d'aprovació dels Estatuts de l'Institut Balear de la Natura, es deleguen les següents funcions corresponent a l'òrgan de contractació:

a. El gerent podrà autoritzar, aprovar, adjudicar i formalitzar els contractes menors, dels quals n'haurà de donar compte a cada sessió del Consell d'Administració. L'aprovació dels projectes d'obres corresponents a contractes menors es delega en el director gerent.

b. Els procediments negociats i oberts, així com els contractes derivats d'un Acord marc es presentaran al Consell d'Administració per a la seva autorització prèvia.

c. Es deleguen en el director gerent les funcions d'inici, aprovació i tramitació dels expedients negociats, oberts i derivats.

d. Es delega en el director gerent l'aprovació dels projectes d'obres (inclosos els plans de seguretat i salut, si s'escau, dels procediments negociats, oberts i derivats d'un acord marc autoritzats prèviament pel Consell d'Administració.

e. Es delega en el director gerent la facultat d'adjudicació dels procediments oberts, negociats i derivats d'un Acord Marc, quan l'import de licitació sigui igual o inferior a 100.000,00 € (cent mil euros), exclòs l'IVA. Quan l'import de licitació sigui superior a 100.000,00 € (cent mil euros), exclòs l'IVA, l'adjudicació es delega en el president. La formalització dels contractes correspondrà al director gerent.

f. Una vegada adjudicats els procediments negociats, oberts i derivats d'un acord marc, se n'haurà de donar compte al Consell d'Administració.

g. Es deleguen en el director gerent les funcions de recepció i liquidació dels contractes, inclosa la cancel·lació i devolució de la garantia definitiva.

h. Es delega en el director gerent la facultat de modificació dels contractes, quan l'import del contracte inicial sigui igual o inferior a 100.000,00 € (cent mil euros), exclòs l'IVA. Quan l'import del contracte inicial sigui superior a 100.000,00 € (cent mil euros), exclòs l'IVA, la modificació es delega en el president.

i. Es deleguen en el director gerent les facultats inherents als actes de tràmit i de finalització dels expedients de contractació.

Segon.- DELEGAR les funcions d'arrendament de béns immobles en el director gerent, fins a una quantia de 20.000 euros ( exclòs IVA), havent de donar compte al Consell d'Administració.

Tercer.- DELEGAR les funcions d'alienació de béns mobles i semovents en el director gerent fins a una quantia de 20.000 euros (exclòs IVA), havent de donar compte al Consell d'Administració.

Quart.- DELEGAR les funcions per acordar encomanes de gestió als ens que tenguin la consideració de mitjà propi i servei tècnic de l'IBANAT en el director gerent, fins un valor de 20.000 euros (exclòs IVA) per expedients de serveis i subministraments i fins un valor de 60.000 euros ( exclòs IVA) per expedients d'obres, havent de donar compte al Consell d'Administració.

Cinquè.- DEIXAR SENSE EFECTES l'Acord del Consell d'Administració, de 19 d'octubre de 2019 de delegació de funcions.

 

Sisè.- PUBLICAR el present acord en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, entrant en vigor el dia de la seva publicació.

 

Palma, (signat electrònicament: 15 de gener de 2024)

El secretari del Consell d'Administració d'IBANAT Mateu Coll Mir