Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 26226
Resolució del conseller d’Educació i Universitats de 10 de gener de 2024 de delegació de competències en diversos òrgans directius d’aquesta Conselleria

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 25.1 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que, mitjançant un acte motivat, els òrgans administratius poden delegar l'exercici de les seves competències, conservant-ne la titularitat, en altres òrgans de l'Administració autonòmica de rang igual o inferior, encara que no siguin jeràrquicament dependents.

L'article 7.2 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, disposa que el conseller competent en matèria de funció pública pot delegar, en els termes que estableix la normativa vigent, les competències que li atribueix aquesta Llei en els consellers i en els presidents de les entitats autònomes dependents de l'Administració autonòmica. Així mateix, aquest precepte disposa que els òrgans que exerceixen aquestes competències per delegació poden, al seu torn, delegar-les en òrgans que en depenen jeràrquicament i en òrgans de les entitats autònomes que també en depenen.

En aquest sentit, mitjançant una resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 2 d'agost de 2023 (BOIB núm.109, de 5 d'agost) es van delegar competències administratives en matèria de gestió de personal.

Darrerament s'han introduït canvis en l'estructura orgànica de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears mitjançant el Decret 1/2024, de 4 de gener, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2013, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, i pel Decret 17/2023, de 23 d'agost (BOIB núm.3, de 5 de gener). A causa d'aquests canvis es considera necessari redactar una nova resolució per adaptar les delegacions de competències a la nova estructura orgànica de la Conselleria d'Educació i Universitats.

Per tot això, i d'acord amb les atribucions que tenc conferides per l'article 11 de la Llei 3/2003, dict la següent

Resolució

1. Delegar en la secretària general de la Conselleria d'Educació i Universitats les competències que, d'acord amb la legislació aplicable, corresponen al conseller d'Educació i Universitats en les matèries pròpies de la Secretaria General i de les direccions generals de Planificació i Gestió Educatives, de Personal Docent i Centres Concertats, de Formació Professional i Ordenació Educativa, d'Universitats i Ensenyaments Artístics Superiors i de la Primera Infància, Atenció a la Diversitat i Millora Educativa següents:

1.1. En matèria de personal, les competències que s'enumeren a continuació:

a) Proposar, en els termes que determini la normativa vigent, la concessió de la retribució econòmica de les gratificacions per serveis extraordinaris al personal funcionari o de les hores extres al personal laboral, prestats fora de l'horari i la jornada habituals de feina, quan no s'hagin de compensar amb temps de descans.

b) Iniciar els procediments disciplinaris del personal funcionari i del personal laboral en qualsevol cas, i resoldre els procediments disciplinaris del personal laboral quan els fets puguin constituir faltes lleus.

c) Tramitar i resoldre els drets a què fa referència l'article 85.2 de la Llei 3/2007, pel que fa al personal funcionari declarat judicialment víctima de qualsevol tipus de violència.

d) Formalitzar les diligències de presa de possessió, d'incorporació i de cessament en el càrrec del personal de la Conselleria.

1.2. En matèria de contractació, l'exercici de totes les facultats i actuacions previstes en la legislació de contractes del sector públic per a tots els contractes el pressupost de licitació dels quals no superi els llindars que cada any estableixi la Llei de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'autorització prèvia al Consell de Govern pel que fa als expedients de despesa, així com les modificacions, les pròrrogues, les resolucions o rescissions d'aquests contractes que tampoc no superin els llindars establerts, sigui quin sigui el procediment d'adjudicació, i, en particular, les facultats i actuacions següents:

a) Dictar la resolució d'inici de l'expedient.

b) Aprovar l'expedient, els plecs de prescripcions tècniques i de clàusules administratives particulars.

c) Acordar l'obertura del procediment d'adjudicació.

d) Aprovar i disposar la despesa corresponent.

e) Designar els membres de les meses de contractació.

f) Adjudicar els contractes.

g) Formalitzar els contractes.

h) Aprovar la liquidació i la devolució de les garanties.

i) Signar els documents administratius necessaris per formalitzar els encàrrecs de gestió que s'hagin de subscriure amb les entitats que tenguin la consideració de mitjà propi d'acord amb la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic.

1.3. En matèria de subvencions, l'exercici de totes les facultats i actuacions previstes en la legislació reguladora de les subvencions autonòmiques, excepte les següents:

a) Aprovar les convocatòries.

b) Sol·licitar l'autorització per al pagament anticipat de subvencions a què es refereix l'article 37.2 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, quan la bestreta que s'hagi d'autoritzar superi els 500.000,00 euros.

c) Dictar les resolucions finals dels procediments de concessió de subvencions d'una quantia superior a 500.000,00 euros.

d) Dictar les resolucions finals de tots els procediments de revocació, de reintegrament i sancionadors.

1.4. En matèria de procediments de responsabilitat patrimonial derivats de reclamacions d'indemnització per danys i perjudicis formulades davant l'Administració educativa de la Comunitat Autònoma, excepte els corresponents a la Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats, l'exercici de totes les facultats i actuacions previstes en la legislació reguladora de la responsabilitat patrimonial de les administracions públiques, en particular les següents:

a) Dictar l'acord d'iniciació dels procediments i nomenar-ne la persona instructora.

b) Dictar la resolució d'inadmissió, de desistiment, de suspensió o d'arxivament en els supòsits prevists legalment.

c) Dictar la resolució d'estimació o desestimació de la reclamació d'indemnització en reclamacions de quanties de fins a 30.000,00 euros.

1.5. L'exercici de les funcions de protectorat que corresponen a la Conselleria d'Educació i Universitats respecte de determinades entitats inscrites en el Registre únic de fundacions de les Illes Balears.

1.6. En matèria d'accés a la informació pública: totes les resolucions que es dictin en aquesta matèria.

2. Delegar en la directora general de Planificació i Gestió Educatives de la Conselleria d'Educació i Universitats les competències que, d'acord amb la legislació aplicable, corresponen al conseller d'Educació i Universitats amb relació als procediments administratius relacionats amb l'Agència Nacional Espanyola encarregada de la implementació i gestió del programa de la Unió Europea per donar suport a l'educació i formació (programa Erasmus + de la Comissió Europea i successors) en relació amb aquells projectes dels quals sigui beneficiària la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en relació amb els ensenyaments no universitaris.

3. Delegar en el director general de Personal Docent i Centres Concertats de la Conselleria d'Educació i Universitats, en matèria de procediments de responsabilitat patrimonial derivats de reclamacions d'indemnització per danys i perjudicis formulades davant l'Administració educativa de la Comunitat Autònoma corresponents al seu àmbit competencial, l'exercici de totes les facultats i actuacions previstes a la legislació reguladora de la responsabilitat patrimonial de les administracions públiques, en particular les següents:

a) Dictar l'acord d'iniciació dels procediments i nomenar la persona instructora.

b) Dictar la resolució d'inadmissió, desistiment, suspensió o arxiu en els supòsits legalment previstos.

c) Dictar la resolució destimació o desestimació de la reclamació dindemnització en reclamacions de quanties de fins a 30.000,00 euros.

4. Delegar en els òrgans directius de la Conselleria d'Educació i Universitats, respecte del personal que en depèn, la proposta establerta en l'art. 92.2 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

5. Disposar que les delegacions a què fa referència aquesta Resolució s'han d'entendre sense perjudici de les potestats de revocació i avocació que corresponen al conseller d'Educació i Universitats.

6. Disposar que els actes administratius que s'adoptin per delegació han d'indicar expressament aquesta circumstància, juntament amb l'especificació de l'òrgan que delega.

7. Deixar sense efectes la Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 7 d'agost de 2023 de delegació de competències en diversos òrgans directius d'aquesta Conselleria (BOIB núm. 111, de 10 d'agost).

8. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

9. Disposar que aquesta Resolució es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i que tengui efectes a partir del mateix dia de la publicació.

 

Palma, 10 de gener de 2024

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany