Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ENTITAT PÚBLICA EMPRESARIAL DE TELECOMUNICACIONS I INNOVACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 23350
Resolució de la secretària general de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació per la qual es nomenen els membres dels tribunals del procés d’estabilització per concurs oposició per cobrir les places de personal laboral de l’Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de les Illes Balears (IBETEC), convocat per la Resolució de 20 de desembre de 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Mitjançant l'Acord del Consell d'Administració de l'Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de les Illes Balears (IBETEC) de 23 de maig de 2022, es va aprovar l'oferta pública d'estabilització corresponent al personal laboral de l'IBETEC, en el marc de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública (BOIB núm. 68, de 26 de maig de 2022).

2. Mitjançant la Resolució del director gerent de l'IBETEC de 20 de desembre de 2022, s'aprovà la convocatòria del procés d'estabilització per concurs oposició per cobrir les places de personal laboral de l'IBETEC (BOIB núm. 168, de 27 de desembre de 2022).

3. Mitjançant la Resolució del director gerent de l'IBETEC de 30 d'octubre de 2023, es varen modificar els apartats 19.1.3 i 19.2 de l'annex 2 de les bases específiques que consten en la Resolució del director gerent de l'IBETEC de 20 de desembre de 2022 per la qual s'aprova la convocatòria del procés d'estabilització per concurs oposició per cobrir les places de personal laboral de l'IBETEC (BOIB núm. 150, de 4 de novembre de 2023).

D'acord amb l'apartat 19.2 de l'annex 2 d'aquesta convocatòria (segons la modificació feta per la Resolució esmentada de 30 d'octubre de 2023), els tribunals encarregats de la selecció han de ser nomenats per la secretària general de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació i tenen la consideració d'òrgans dependents de la seva autoritat.

A més, de conformitat amb l'apartat esmentat, el nomenament dels membres dels tribunals s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la pàgina web de l'IBETEC (www.ibetec.cat) un cop finalitzat el període de presentació d'instàncies.

D'acord amb l'apartat 19.1.2 sobre la composició dels òrgans de selecció, els tribunals han d'estar constituïts, com a mínim, per tres membres titulars, amb el mateix nombre de suplents. S'ha de constituir un tribunal per a cada grup dels prevists en l'article 15 del Conveni col·lectiu.

Tots els membres dels tribunals han de posseir una titulació acadèmica d'igual o de superior nivell que l'exigit als aspirants per a l'ingrés.

La meitat més un han de posseir una titulació acadèmica corresponent a la mateixa àrea de coneixements que l'exigida als aspirants, si aquesta és específica.

Així mateix, l'apartat 19.1.3 (segons la modificació feta per la Resolució esmentada de 30 d'octubre de 2023) estableix que la determinació de la composició dels tribunals s'ha de dur a terme d'acord amb les normes següents:

a) El president o presidenta serà designat lliurement per la secretària general de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació.

b) Els vocals han de ser nomenats per sorteig entre el personal laboral fix en situació de servei actiu a l'IBETEC que pertanyin al grup de què es tracti, si n'hi ha. En cas contrari, poden ser d'un altre grup, sempre respectant el que estableix la base 19.1.2.

El sorteig s'ha de fer amb la participació de la representació del personal.

c) En cas que l'IBETEC no disposi de personal suficient per nomenar els vocals, es designaran a proposta de la secretària general de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació entre el personal funcionari de carrera adscrit a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació.

d) La secretaria correspondrà a la persona designada per votació del tribunal entre les persones designades com a vocals.

Igualment, regula que la composició dels òrgans de selecció s'ha d'ajustar, llevat de raons fonamentades i objectives, degudament motivades, al criteri de paritat entre homes i dones amb capacitació, competència i preparació adequades. S'entén per representació equilibrada la presència de dones i homes de manera que cap sexe no superi el 60 % del conjunt de persones a què es refereix ni sigui inferior al 40 %.

D'acord amb l'apartat 12, la fase d'oposició consta d'un sol exercici amb caràcter eliminatori, amb una prova de tipus test d'un temari referit únicament a la part general, relacionat amb les funcions comunes pròpies de l'activitat administrativa, que és el mateix per a cada grup de classificació, distingint els exercicis quan es tracti de places d'administració general i de places d'administració especial.

L'annex 3 de la convocatòria fixa els exercicis i els temaris comuns per grups de titulació tant per a l'administració general com per a l'administració especial.

4. El 9 de febrer de 2023 va finalitzar el període de presentació de sol·licituds per participar en aquest procés.

5. L'IBETEC no disposa de personal suficient per nomenar els vocals dels tribunals qualificadors d'aquest procés, per la qual cosa correspon a la secretària general de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació nomenar-los, d'acord amb els apartats 19.1.3.c) i 19.2 de les bases específiques de la convocatòria.

Fonaments de dret

1. L'annex 1 del Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, segons el qual l'Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de les Illes Balears (IBETEC) està adscrita a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació.

2. Els apartats 19.1 i 19.2 de les bases específiques de la convocatòria del procés d'estabilització per concurs oposició per cobrir les places de personal laboral de l'Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de les Illes Balears (IBETEC), publicada en el BOIB núm. 168, de 27 de desembre de 2022, d'acord amb la modificació publicada en el BOIB núm. 150, de 4 de novembre de 2023.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Nomenar els membres de cada un dels tribunals qualificadors, per a cada un dels grups professionals, del procés d'estabilització per concurs oposició per cobrir les places de personal laboral de l'Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de les Illes Balears (IBETEC), convocat per la Resolució de 20 de desembre de 2022, en els termes establerts en l'annex d'aquesta Resolució.

2. Informar les persones nomenades de l'obligació d'abstenir-se d'intervenir en el procés selectiu si concorre alguna de les circumstàncies previstes en l'article 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i en l'apartat 19.1.4 de les bases específiques de la convocatòria.

3. Publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la pàgina web de l'IBETEC (www.ibetec.cat) aquesta Resolució, la qual desplegarà efectes des del 2 de gener de 2024.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, sens perjudici d'interposar-ne qualsevol altre que es consideri pertinent.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (27 de desembre de 2023)

La secretària general Catalina Mir Ferrer

 

 

ANNEX Membres dels tribunals qualificadors

Grup A, titulat/da superior—tècnic/a superior en dret— i enginyer/a superior—industrial— (torn lliure ordinari, Mallorca)

Membres

Titulars

Suplents

President

Antoni Ferran Vaquer Mestre

Josep Torres Pons

Vocal 1

M. del Carmen Gili Crespo

Luís Sardó Pascual

Vocal 2

Javier Rubio Balet

Mercedes Martínez Terreros

Grup B, enginyer/a tècnic/a —telecomunicacions— (torn lliure ordinari, Mallorca)

Membres

Titulars

Suplents

President

Antoni Ferran Vaquer Mestre

Josep Torres Pons

Vocal 1

M. del Carmen Gili Crespo

Mercedes Martínez Terreros

Vocal 2

Javier Rubio Balet

Bartolomé Morell Ramos

Grup C, administratiu/iva (torn lliure ordinari, Mallorca)

Membres

Titulars

Suplents

President

Javier Rubio Balet

Bartolomé Morell Ramos

Vocal 1

M. del Carmen Gili Crespo

Ana María López Jiménez

Vocal 2

Yolanda Oliver Piñana

Juana Benestar Sastre