Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TURISME, CULTURA I ESPORTS

Núm. 21412
Resolució del gerent de la Fundació per a l’Esport Balear per la qual s’aprova la llista definitiva amb ordre de classificació de les persones aspirants que han superat el procés selectiu de la convocatòria del procés d’estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral de la Fundació per a l’Esport Balear, s’adjudica la plaça de personal laboral fix de responsable de contractació de la Fundació per a l’Esport Balear i es crea la borsa preferent de personal laboral temporal

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 30 de maig de 2022, el Patronat de la Fundació per a l'Esport Balear aprova l'oferta pública d'estabilització corresponent al personal de la Fundació per a l'Esport Balear (BOIB núm. 71, de 31 de maig).

2. El 22 de desembre de 2022, la presidenta del Patronat de la Fundació per a l'Esport Balear dicta la Resolució per la qual s'aprova la convocatòria del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral de la Fundació per a l'Esport Balear (BOIB núm. 169, de 29 de desembre).

Segons les bases de la convocatòria publicades al BOIB i al web de la Fundació per a l'Esport Balear, es va atorgar un període de 30 dies hàbils a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria per a presentar sol·licituds.

3. El 18 de gener de 2023, la presidenta del Patronat de la Fundació per a l'Esport Balear dicta una resolució de correcció d'errors per la qual es modifica la Resolució esmentada en el punt anterior (BOIB núm. 10, de 21 de gener).

En aquesta Resolució s'atorga un nou termini de 30 dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la seva publicació per a la presentació de sol·licituds a la convocatòria.

4. Una vegada finalitzat el termini previst en la base octava de les bases de la convocatòria esmentada, d'acord amb la base novena, el 4 de maig de 2023 es va publicar en el web de la Fundació la llista provisional de persones admeses i excloses d'aquest procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per a cobrir una plaça de responsable de contractació, personal laboral fix de la Fundació per a l'Esport Balear, així com la Resolució del gerent de la Fundació per a l'Esport Balear per la qual es fa pública la designació de les presidències dels tribunals encarregats de dur a terme el procés selectiu de la convocatòria del procés d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral de la Fundació per a l'Esport Balear i es publica el resultat del sorteig de la resta de membres d'aquests tribunals (BOIB núm. 60, d'11 de maig).

5. Exhaurit el termini de 7 dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la llista provisional de persones admeses i excloses en aquest procediment, per esmenar els defectes o adjuntar el document que sigui preceptiu, mitjançant Resolució del gerent de la Fundació per a l'Esport Balear de 5 de juny de 2023, es van aprovar -a proposta del tribunal qualificador- les llistes definitives de persones aspirants admeses i excloses en el procés, amb indicació de les causes d'exclusió del procés esmentat. Aquesta Resolució es va publicar al web de la Fundació per a l'Esport Balear el 7 de juny de 2023. En aquesta mateixa data, el gerent també ordena -a proposta del tribunal qualificador- la publicació de la llista provisional de mèrits al·legats en el full d'autobaremació per les persones sol·licitants.

6. Un cop esgotat el termini de 7 dies hàbils previst a la bases 10.2 d'aquesta convocatòria, per tal que les persones aspirants esmenassin els defectes de la declaració responsable del full d'autobaremació, el 21 de juny de 2023, i sense que les persones aspirants haguessin presentat cap al·legació en el termini atorgat, el tribunal qualificador va acordar elevar al gerent de la Fundació per a l'Esport Balear, la llista de les persones aspirants amb la puntuació resultant definitiva de l'autobaremació, per tal que en dictàs resolució d'aprovació de la llista informativa de l'ordre d'aspirants d'acord amb la puntuació resultant dels mèrits al·legats en la declaració responsable d'autobaremació.

7. L'11 de juliol de 2023, el gerent de la Fundació per a l'Esport Balear, va dictar la Resolució per la qual s'aprova la llista informativa relativa a l'ordre de les persones aspirants d'acord amb les puntuacions resultants dels mèrits al·legats en les declaracions responsables d'autobaremació, requereix les persones aspirants perquè en el termini de 10 dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la Resolució al web de la Fundació per a l'Esport Balear acreditin els requisits i els mèrits al·legats en la declaració responsable i s'ordena la seva publicació en el web de la Fundació per a l'Esport Balear.

8. El 5 de setembre de 2023, el Tribunal es reuneix per tal de comprovar la documentació acreditativa del compliment dels requisits presentada pels aspirants, segons estableix el punt 12 de les bases de la convocatòria i acorda excloure del procés -per no haver presentat en tot o en part la documentació requerida- les persones aspirants següents:

Elisabet María Reynés Coronado, amb DNI núm. ***0830**

Juana María Adrover Moyano, amb DNI núm. ***4092**

María Dolores Romero Aguilar, amb DNI núm. ***7691**

9. Un cop publicat aquest extrem en el web de la Fundació, el 10 de novembre de 2023 -tal i com consta a l'acta de la sessió IV- el Tribunal va revisar la documentació acreditativa dels mèrits requerits a la resta de persones aspirants seguint el barem que figura a l'annex 3 de la convocatòria.

10. El 22 de novembre es publica en el web de la Fundació l'Acord del Tribunal Grup A de 21 de novembre de 2023, pel qual es convoca les persones aspirants a l'entrevista curricular prevista en concepte d'altres mèrits.

11. El 29 de novembre de 2023, segons el punt 4 de l'acta de la sessió IV del Tribunal i l'Acord de 21 de novembre de 2023, es va realitzar aquest tràmit, en els termes que es detallen en el punt 1 de l'acta de la sessió V.

12. El 30 de novembre es publica en el web de la Fundació l'Acord del Tribunal Grup A de 30 de novembre de 2023, pel qual s'aprova la llista provisional de valoració de mèrits amb les puntuacions que han obtingut les persones aspirants.

Així mateix -segons estableix el punt 14.4 de les bases de la convocatòria- es va atorgar a les persones aspirants un termini de 7 dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta llista, per al·legar les rectificacions que considerassin pertinents sobre la valoració provisional dels mèrits.

13. El termini per a la presentació d'al·legacions va finalitzar el 13 de desembre de 2023 i en aquesta mateixa data va tenir entrada en el Registre general de la Fundació per a l'Esport Balear una sol·licitud de la senyora María Dolores Romero Aguilar.

14. El Tribunal Grup A es va reunir el 19 de desembre de 2023 i, tal i com consta a l'acta en el seu punt 1 del desenvolupament de la sessió, va acordar -de manera motivada en els termes que s'hi detallen- l'admissió a tràmit de l'al·legació presentada per la senyora Romero.

Tot i que aquest òrgan acorda que cal procedir a la revisió dels requisits i mèrits aportats per la persona aspirant, finalment conclou que es desestima l'al·legació presentada i que, per tant, la persona aspirant resta exclosa del procés. Com a conseqüència d'aquest fet, la llista provisional de puntuacions passa a ser definitiva.

15. Així mateix, a la sessió de 19 de desembre de 2023, el Tribunal Grup A, tenint en compte la llista definitiva de valoració de mèrits indicada en el punt anterior i en virtut del punt 15.3 de les bases de la convocatòria, el Tribunal aprova elevar a la Gerència de la Fundació la proposta de les persones aspirants que han superat el procés selectiu del concurs.

El Tribunal també aprova elevar a la Gerència de la Fundació la relació complementària de les persones aspirants -per ordre de puntuació-, que estan situades a continuació de la persona proposada, als efectes de la seva possible contractació com a personal laboral fix en substitució d'aquella si hi renuncia.

D'acord amb el que estableix el punt 20 de les bases de la convocatòria, les persones que hagin participat en aquest procediment i no hagin superat el procés selectiu i no tinguin la possibilitat de participar en el procés d'estabilització pel sistema de concurs oposició, per no haver-hi places de la mateixa categoria i especialitat convocades per aquest sistema, s'han d'incloure en una borsa de personal laboral temporal de la corresponent categoria i especialitat en la qual hagin participat. Aquesta borsa ha de tenir caràcter preferent a qualsevol altra borsa ordinària i/o extraordinària que estigui vigent en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

És per tot això que, un cop finalitzat el procés selectiu i en tant en quant la relació complementària a dalt referida no es vegi afectada per la renúncia de la persona aspirant que ha superat el procés, que el Tribunal aprova elevar a la Gerència de la Fundació que aquesta llista també adquireixi el caràcter de borsa preferent de personal laboral temporal, tenint en compte l'exclusió de les persones aspirants que hagin obtingut una puntuació inferior a 10 punts, d'acord amb el que estableix el propi punt 20 de les bases de la convocatòria.

Aquesta Resolució s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la pàgina web de l'oferta pública d'ocupació de la Fundació per a l'Esport Balear.

16. El 20 de desembre de 2023 es publica en el web de la Fundació l'Acord del Tribunal Grup A de 20 de desembre de 2023 pel qual s'aprova la llista definitiva de valoració de mèrits amb les puntuacions que han obtingut les persones aspirants.

Fonaments de dret

- La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

- La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic.

- La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a l'ocupació pública.

- El Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

- Els Estatuts de la Fundació per a l'Esport Balear (BOIB núm. 173, de 22 de novembre de 2012).

- La Resolució de la presidenta del Patronat de la Fundació per a l'Esport Balear de 22 de desembre de 2022, per la qual s'aprova la convocatòria del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral de la Fundació per a l'Esport Balear (BOIB núm. 169, de 29 de desembre).

- La Resolució de correcció d'errors de la presidenta del Patronat de la Fundació per a l'Esport Balear de 18 de gener de 2023, per la qual es modifica la Resolució esmentada en el punt anterior.

- L'acta de la sessió VI del Tribunal Grup A de 19 de desembre de 2023.

- L'acord del Tribunal Grup A de 20 de desembre de 2023 pel qual s'aprova la llista definitiva de valoració de mèrits amb les puntuacions que han obtingut les persones aspirants, publicat en el web de la Fundació el 20 de desembre de 2023.

- El punt 16 de les bases de la convocatòria.

- El punt 20 de les bases de la convocatòria.

És per tot això i, en virtut de les facultats legalment atribuïdes, que dict la següent

Resolució

1. Aprovar la llista definitiva amb ordre de classificació de les persones aspirants que han superat el procés selectiu (Annex I).

2. Adjudicar la plaça de personal laboral fix de Responsable de contractació adscrita a la unitat de Contractació de la Fundació per a l'Esport Balear (illa de Mallorca) amb codi L02340001 Facultativa superior/Dret Grup A a la persona aspirant que ha obtingut la millor puntuació i compleix amb les requisits necessaris i els mèrits al·legats, senyora `Patricia Vela Pérez, amb DNI núm. ***6228**.

3. Requerir la Fundació per a l'Esport Balear i la senyora Patricia Vela Pérez perquè en el termini de 3 dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquest Resolució en el BOIB, formalitzin el contracte de treball.

4. Aprovar la relació complementària de persones aspirants situades a continuació de l'adjudicatari de la plaça, les quals conformen la borsa preferent de personal laboral temporal (Annex II), en tant en quant aquesta no es vegi afectada per la renúncia de la persona aspirant que ha superat el procés.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i al web de la Fundació per a l'Esport Balear.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el president de la Fundació per a l'Esport Balear en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà de la seva publicació, d'acord amb l'article 58.4 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears, i els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, sens perjudici d'interposar-ne qualsevol altre que es consideri pertinent en defensa dels seus interessos.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (10 de gener de 2024)

El gerent Eladio Huertas Pons

 

ANNEX I

LLISTA DEFINITIVA DE CLASSIFICACIÓ DE LES PERSONES ASPIRANTS QUE HAN SUPERAT EL PROCÉS SELECTIU-PLAÇA RESPONSABLE DE CONTRACTACIÓ DE LA FUNDACIÓ PER A L'ESPORT BALEAR

Procés

Categoria de la plaça

Persona aspirant que ha superat el procés

DNI

Puntuació

Concurs Mèrits

Facultatiu superior/Dret

Patricia Vela Pérez

***6228**

94,25

 

ANNEX II

BORSA PREFERENT DE PERSONAL LABORAL TEMPORAL-PLAÇA RESPONSABLE DE CONTRACTACIÓ DE LA FUNDACIÓ PER A L'ESPORT BALEAR

Procés

Categoria de la plaça

Ordre

Relació complementària/borsa preferent

DNI

Puntuació

Concurs Mèrits

Facultatiu superior/Dret

1

María de los Remedios Trujillo Cabrera

***8506**

69,6

Concurs Mèrits

Facultatiu superior/Dret

2

María Magdalena Cardona Vidal

***0386**

65,8

Concurs Mèrits

Facultatiu superior/Dret

3

María del Carmen Alejandro Marín

***1184**

38,4

Concurs Mèrits

Facultatiu superior/Dret

4

María Ángeles Mora Rotger

***5736**

38,2