Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE BINISSALEM

Núm. 19469
Anunci proposta acord ple suspensió temporal disposicions Decret llei 6/2023, de 2 d'octubre

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que el PLE d'aquest Ajuntament, en sessió ordinària de 09 d'octubre de 2023, prengué l'acord que diu:

Expedient: 1009/2023

Procediment: Normativa urbanística

Proposta d'acord per a la suspensió temporal d'aplicació del Decret llei 6/2023, de 2 d'octubre, de mesures urgents en matèria d'habitatge

Exposició de motius.

El passat 3 d'octubre de 2023 es va publicar el Decret llei 6/2023, de 2 d'octubre, de mesures urgents en matèria d'habitatge el qual esdevé d'aplicació l'endemà de la seva publicació.

La finalitat d'aquesta norma urbanística autonòmica és facilitar l'accés d'habitatge a les famílies nombroses, a les famílies monoparentals i als joves de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Avui dia la comunitat balear s'enfronta a una gran dificultat d'accés a habitatge i a més al seu elevat cost per accedir-hi. Binissalem no és un municipi aliè a aquesta circumstància,  de fet actualment hi ha censats 9027 habitants, si bé no tots disposen d'un habitatge propi ni tampoc hi poden accedir a conseqüència de l'escassetat d'habitatges en venda i destinats a lloguer, així com els seus preus.

El Decret llei 6/2023 és una mesura per afavorir la solució a aquesta situació, si bé davant la manca de territori del municipi i les seves condicions urbanístiques, paisatgístiques, el catàleg d'edificis i la cura que es fa en el municipi per a la protecció i conservació del patrimoni històric és aconsellable la suspensió temporal d'aplicació de les disposicions següents: Disposició Addicional Dissetena; Disposició Addicional Divuitena i Disposició Addicional Vint-i-unena.

Atès l'informe jurídic de la Tècnica d'Administració General, de 04-10-23, que conclou que es considera adient la suspensió temporal de l'aplicació de les esmentades disposicions addicionals del Decret llei 6/2023.

Es sotmet a consideració d'aquest Ple, la següent proposta d'acord:

Primer. Acordar la suspensió temporal de l'aplicació de les Disposició Addicional Dissetena; Disposició Addicional Divuitena i Disposició Addicional Vint-i-unena del Decret llei 6/2023, de 2 d'octubre, de mesures urgents en matèria d'habitatge.

Segon.- Comunicar el present acord a la Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, i, als tècnics d'urbanisme de l'Ajuntament de Binissalem.

Tercer.- Publicar el present acord al BOIB i a la web municipal.

 

Binissalem, a la data de la signatura electrònica (11 de gener de 2024

El batle Juan Víctor Martí Vallés)