Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EMPRESA, OCUPACIÓ I ENERGIA

Núm. 18226
Informació pública sobre Projecte d’actualització del Pla de restauració, Projecte d’explotació i Estudi d’impacte ambiental de la pedrera Ses Praderes (núm. 461), que forma part de la parcel·la 7 del polígon 51 de Llucmajor

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb la Llei 10/2014, d'1 d'octubre, d'ordenació minera de les Illes Balears; amb la Llei 9/2018, de 5 de desembre, per la qual es modifica la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, i el Decret legislatiu 1/2020, de 28 d'agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'avaluació ambiental de les Illes Balears, se sotmet a informació pública la sol·licitud de l'explotador amb NIF B07559453 d'autorització administrativa del projecte subjecte a avaluació d'impacte ambiental ordinària. Pot ser-hi aplicable el que es preveu en el capítol III del títol II en matèria de consultes transfrontereres. A continuació, se n'assenyalen les característiques principals.

Expedient: 2015/24872-C.

Tipus d'activitat: explotació minera de recursos de la secció A) calcarenites (marès).

Situació: forma part de la parcel·la 7 del polígon 51 de Llucmajor.

Illa: Mallorca.

Dades tècniques: la principal activitat és l'extracció del marès i el tallament d'aquest en diferents formats per a la posterior venda directa. L'explotació es classifica en explotació de gres ornamental, marès, en forma de blocs. La resta de la producció, els blocs que surten mal tallats o amb deficiències, així com el material extret en forma de masses tot un, es transporta a l'explotació Can Seu, ja que a Ses Praderes només es disposa de maquinària d'extracció i tallament. Totes dues pedreres es complementen en el procés extractiu i de tractament posterior, i formen una unitat d'explotació. Es farà una explotació de 8 fases amb una durada de 32 anys i una fase final de restauració de 8 anys, per completar el projecte d'explotació en un termini de 40 anys.

L'objecte d'aquest pla és el disseny, dimensionament i descripció d'un model de restauració d'aplicació viable a la pedrera Ses Praderes consistent en la remodelació del terreny amb l'aportació de terres per adequar la morfologia a l'entorn, l'aportació de terra vegetal per facilitar el creixement de vegetació i la revegetació amb espècies autòctones.

La documentació que correspon al Projecte i a l'Estudi d'impacte ambiental es pot examinar a la Direcció General d'Indústria i Polígons Industrials (plaça de Son Castelló, 1, polígon de Son Castelló, 07009 Palma) i també a la web de la Direcció General de Coordinació Transparència.

Se'n pot obtenir la informació pertinent en l'òrgan substantiu (Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia), com també formular davant aquest òrgan les al·legacions que es considerin pertinents dins el termini de trenta dies comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 8 de gener de 2024)

La directora general d'Indústria i Polígons Industrials Ingrid Liliana de la Fuente Loof Per delegació de competències Resolució de 20 de juliol de 2023 (BOIB núm. 103, de 22/07/2023)