Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 17037
Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per la qual es publica la llista de persones incloses en la segona crida de l’examen de la categoria d’Infermer/infermera i es fixa la data i la seu de l’examen

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 Antecedents

1. Per mitjà de l'Acord del Consell de Govern de 23 maig de 2022 (BOIB núm. 67, de 24 de maig de 2022) es va aprovar l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització corresponent al personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears, en el marc de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat (BOE núm. 312, de 29 de desembre de 2021), i corregida per mitjà de l'Acord del Consell de Govern de 31 d'octubre de 2022 (BOIB núm. 141, d'1 de novembre de 2022).

Oferta d'ocupació pública

Acord del Consell de Govern

Núm. BOIB

Núm. total places

Estabilitat

Rectificació d'errors

23 de maig de 2022

31 d'octubre de 2022

067

141

4.114

4.115

 

Modalitat

Núm. places

Concurs oposició

2.496

Concurs extraordinari

1.619

2. Per mitjà de les resolucions del director general del Servei de Salut de les Illes Balears d'1 de desembre de 2022 (BOIB núm. 157/2022, de 3 de desembre) que regulen la modalitat de concurs extraordinari i la modalitat de concurs oposició, es van aprovar les bases generals de tots els processos selectius derivats de l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització per a l'any 2022 en el Servei de Salut de les Illes Balears i que constitueixen el règim jurídic que en regeix de manera uniforme tot el desenvolupament.                    

3. Per mitjà de la Resolució del director general de Servei de Salut de les Illes Balears de 12 de desembre de 2022 (BOIB núm. 165, de 20 de desembre de 2022) es van aprovar i publicar les convocatòries específiques de processos selectius, pel sistema de concurs extraordinari i/o concurs oposició de la categoria d'infermer/infermera (subgrup A2) per accedir a un total de 1.182 places vacants de personal estatutari fix dependents del Servei de Salut de les Illes Balears.

Subgrup professional

Categoria professional

Nombre de places segons modalitat i torn

    Concurs extraordinari Concurs oposició

 

 

Torn lliure

Total places

Torn lliure

Torn discap.

A2

Infermer/infermera

375

807

750

57

Total places per modalitat i torn

375

807

750

57

Total places convocatòria

1.182

4. El dia 26 de novembre de 2023 es va fer a les seus previstes l'exercici de la fase de concurs oposició de la categoria d'infermer/infermera. Dues persones aspirants admeses van informar que es trobaven en una situació que les impedia acudir a la prova en la data indicada, sol·licitant que es realitzés una segona crida, atès que es trobaven en una causa justificada per això. A tal fi es va aportar al Servei de Selecció i Provisió de Personal Estatutari del Servei de Salut —que la va traslladar al Tribunal de selecció— la documentació exigida en les bases 14.3.g) de la Resolució d'aprovació de les bases generals. Una vegada confirmat que les persones candidates es trobaven en una situació de força major, degudament justificada, i que se'ls hi ha de concedir l'oportunitat d'examinar-se, el Servei de Salut de les Illes Balears ha establert l'organització d'una segona crida per dur a terme la prova de la fase d'oposició, la publicació de la llista de les persones afectades, així com la data de l'exercici i la seu on tindrà lloc.

Fonaments de dret

1. La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat (BOE núm. 312, de 29 de desembre de 2021), exigeix que les convocatòries dels processos selectius derivats de l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització s'han de publicar abans del 31 de desembre de 2022 i que tots els processos selectius s'han de resoldre abans del 31 de desembre de 2024.

2. La Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

3. El Text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.

4. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

5. El punt 14.3.g) de la resolució del director del Servei de Salut de les Illes Balears que aprova les bases generals i el barem de mèrits de les convocatòries de processos de selecció de la modalitat de concurs oposició de l'any 2022, que disposa: Es farà una convocatòria única per fer l'examen, de manera que els candidats que no s'hi presentin en seran exclosos, excepte en els casos de força major justificats degudament i apreciats positivament pel tribunal.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Disposar la publicació d'una segona crida per la realització de la prova de la fase d'oposició del procés selectiu corresponent a la categoria d'Infermer/infermera, de conformitat amb allò que disposa la base general 14.3.g) esmentada anteriorment.

2. Aprovar la publicació de la llista de las persones que han de participar en la segona crida de l'examen del concurs oposició de la categoria d'Infermer/infermera, que figura en l'annex d'aquesta resolució.

3. Establir i fer pública la data i el lloc on es durà a terme la segona crida de l'exercici de la fase d'oposició, que tindrà lloc el proper dia 17 de gener a les 10.00 hores, a la seu del Servei de Selecció i Provisió de Personal Estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears, situada en el C. Gremi de Sabaters, 21 baixos, 1a planta, Polígon Son Castelló. Palma 07009.

4. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en el portal web de Servei de Salut de les Illes Balears i en la Seu Electrònica del Govern de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs de reposició davant el director general del Servei de Salut de les Illes Balears en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la data de la publicació, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en relació amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta resolució, d'acord amb els articles 8.2 i 10 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici de qualsevol altre recurs que es consideri procedent interposar.

 

Firmat electrònicament: 10 de gener de 2024

El director general del Servei de Salut  Javier Ureña Morales Per delegació de la consellera de Salut (BOIB núm. 112, de 12/08/2023)

 

 

ANNEX

Llista de persones incloses en la segona crida de l'examen del concurs oposició de la categoria d'Infermer/infermera del Servei de Salut de les Illes Balears.

Torn lliure

DNI/NIE

PRIMER LLINATGE

SEGON LLINATGE

NOM

***7794**

MATEOS

ALMIRÓN

CARLOS

***1692**

NADAL

PERELLÓ

ESPERANZA