Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'INNOVACIÓ EMPRESARIAL DE LES ILLES BALEARS

Núm. 8013
Extracte de la Resolució de 28 de desembre de 2023 del president de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) per la qual s’aprova la convocatòria del Concurs dels Premis IemprènJove als millors projectes empresarials entre els estudiants d’educació secundària, de cicles formatius i de formació professional bàsica corresponents al curs acadèmic 2023-2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 736197

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b) i 20.8.a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la Base de dades nacional de subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

Primer Participants i requisits dels aspirants

1. Poden participar en el Concurs de Premis Iemprènjove als millors projectes empresarials entre els estudiants d'educació secundària, de cicles formatius i de formació professional bàsica els centres educatius que estiguin inscrits durant el curs 2023-2024 en algun dels programes Iemprènjove següents:

a) Joves Emprenedors de Secundària (JES).

b) Joves Emprenedors Associats (JEA).

c) Joves Emprenedors Professionals (JEP).

Els programes s'integren en el Projecte Iemprènjove.

2. No hi poden participar les entitats incloses en alguna de les prohibicions establertes en l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions esmentat.

Segon Finalitat i objectius

El Concurs de Premis Iemprènjove als millors projectes empresarials d'estudiants d'educació secundària, de cicles formatius i de formació professional bàsica té la finalitat de difondre i promoure el disseny i la creació d'empreses entre l'alumnat de les Illes Balears que s'indica en aquesta convocatòria per impulsar la realització d'activitats de foment del disseny i la creació d'empreses i assolir els objectius següents

a) Potenciar la capacitat emprenedora mitjançant la posada en pràctica de coneixements, habilitats i actituds.

b) Connectar l'aprenentatge educatiu amb l'entorn real mitjançant la creació de l'empresa.

c) Millorar les competències de lideratge, comunicació i motivació.

d) Impulsar la capacitat de fer feina en equip per mitjà del treball cooperatiu.

e) Visualitzar i conèixer els beneficis del disseny a les empreses.

Tercer Import de la convocatòria i partida pressupostària

1. El crèdit màxim disponible destinat als premis que s'han de concedir en aquesta convocatòria és de 15.000,00 euros, a càrrec dels pressuposts de l'IDI per a l'any 2024.

2. La concessió dels premis prevists en aquesta convocatòria està condicionada a les disponibilitats pressupostàries del punt anterior.

3. La convocatòria dels Premis Iemprènjove s'adequa a les bases reguladores aprovades per l'Ordre de la consellera de Comerç, Indústria i Energia per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de promoció industrial (BOIB núm. 52, de 17 d'abril de 2008).

Quart Modalitat i premis

1. L'alumnat dels centres educatius participants pot presentar projectes d'empresa contextualitzats en els programes JES, JEA i JEP sobre qualsevol activitat econòmica lícita, sigui de caire social, cultural, tecnològic, comercial o de serveis, sota la modalitat de projectes empresarials i/o associatius.

2.  Els projectes han de desenvolupar el procés complet de posada en marxa d'un projecte empresarial original i coherent.

3.  En l'elaboració de cada projecte han de participar un mínim de tres alumnes i els ha de dirigir un professor/a o un director/a.

4. Els projectes presentats han d'estar pujats a la web del programa www.iemprenjove.es, dins el programa que pertoqui (JES, JEA o JEP).

5. Els premis als quals poden optar els projectes es divideixen en tres modalitats que sumen un import total de nou mil euros (9.000 €):

Modalitat 1: Premis Iemprènjove Joves Emprenedors de Secundària (JES)

— Un primer premi per un valor de 1.000 €.

— Dos segons premis per un valor de 500 € cada un.

— Quatre accèssits per un valor de 250 € cada un.

Modalitat 2: Premis Iemprènjove Joves Emprenedors Professionals (JEP)

— Un primer premi per un valor de 1.000 €.

— Dos segons premis per un valor de 500 € cada un.

— Quatre accèssits per un valor de 250 € cada un.

Modalitat 3: Premis Iemprènjove Joves Emprenedors Associats (JEA)

— Un primer premi per un valor de 1.000 €.

— Dos segons premis per un valor de 500 € cada un.

— Quatre accèssits per un valor de 250 € cada un.

6. Els beneficiaris dels premis són els centres educatius als quals pertanyin els alumnes que presentin els projectes empresarials guanyadors i han de repercutir directament en l'alumnat. Els beneficiaris han d'aplicar els fons percebuts en accions relacionades amb el programa educatiu Iemprènjove o en millores formatives dels alumnes.

7. Els centres educatius finalistes dels premis ubicats a Menorca, Eivissa i Formentera tindran subvencionat el desplaçament (bitllets d'avió, bitllets de vaixell...) fins la sala d'actes de la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia, ubicada al Polígon de Son Castelló de Palma, per poder assistir a l'acte de presentació i lliurament dels premis. Cada un d'aquests centres disposarà de 420,00 euros per programa i projecte finalista.

Cinquè Termini

El termini per presentar les sol·licituds és de dos mesos des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, en data de la signatura electrònica (28 de desembre de 2023)

El president de l'IDI Alejandro Sáenz de San Pedro García