Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HABITATGE, TERRITORI I MOBILITAT

Núm. 7020
Resolució de la presidència de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears de la modificació no substancial de l’Autorització Ambiental Integrada de la CT Maó, promoguda per Gas y Electricidad Generación SAU, consistent en la substitució d’un tanc de combustible per un tanc d’aigua (IPPC M12/2023)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En data 26 de març de 2008 el conseller de Medi Ambient dictà resolució per la qual s'atorgà l'autorització ambiental integrada a la CT de Maó, promoguda per GAS Y ELECTRICIDAD GENERACIÓN SAU, (BOIB núm. 70 de 22/05/2008).

2. En data 27 de juliol de 2023 (RE SAA núm. 576 de 27/07/2023) GAS Y ELECTRICIDAD GENERACIÓN SAU, sol·licita la modificació no substancial de l'AAI de la CT de Maó, consistent en la substitució d'un tanc de combustible per un tanc d'aigua.

Descripció del projecte

El titular sol·licita la desinstal·lació del tanc de fuel nº1, combustible que ja no es fa servir a la central, i en el seu emplaçament instal·lar un nou tanc que s'emprarà per emmagatzemar aigua desmineralitzada la qual s'utilitzarà per reduir les emissions de les turbines de gas de la central.

Consideracions tècniques

1. En compliment de l'art. 10 del Reial decret legislatiu 1/2016, de 16 de desembre, el titular d'una instal·lació que pretengui dur a terme una modificació de la mateixa haurà de comunicar-ho a l'òrgan competent per atorgar l'AAI, indicant raonadament en atenció als criteris descrits a l'esmentat article, si es considera que es tracta d'una modificació substancial.

2. Analitzant els criteris de l'article 14 del Reial decret 815/2013 per establir el caràcter de la modificació:

a) Qualsevol ampliació o modificació que assoleixi, per si sola, els llindars de capacitat establerts, quan n'hi hagi, a l'annex 1, o si ha de ser sotmesa al procediment d'avaluació d'impacte ambiental ordinària d'acord amb la normativa sobre aquesta matèria.

La modificació no assoleix els llindars de capacitat establerts a l'annex 1 del Reial decret 815/2013.

b) Un increment de més del 50% de la capacitat de producció de la instal·lació en unitats de producte.

Aquesta modificació no augmenta la producció de la instal·lació.

c) Un increment superior al 50% de les quantitats autoritzades en el consum d'aigua, matèries primeres o energia.

La modificació plantejada no suposa un increment en el consum d'aigua, matèries primeres o energia que superi el llindar establert en aquest punt.

d) Un increment superior al 25% de l'emissió màssica de qualsevol dels contaminants atmosfèrics que figurin en l'autorització ambiental integrada o del total de les emissions atmosfèriques produïdes a cadascun dels focus emissors, així com la introducció de nous contaminants en quantitats significatives.

La modificació proposada no implica la superació del llindar indicat a aquest punt.

e) Un increment de l'emissió màssica o de la concentració d'abocaments, al domini públic hidràulic, de qualsevol dels contaminants o del cabal d'abocament que figuri en l'autorització ambiental integrada, així com la introducció de nous contaminants en quantitats significatives.

La modificació proposada no implica cap abocament al domini públic hidràulic.

f) Un increment de l'emissió màssica superior al 25% o del 25% de la concentració d'abocaments de qualsevol de les substàncies prioritàries d'acord amb la normativa d'aigües o del 25% del cabal d'abocament que figuri en l'autorització ambiental integrada, així com la introducció de noves substàncies prioritàries d'acord amb la normativa d'aigües, quan el seu destí no és el domini públic hidràulic.

La modificació proposada no implica la superació dels llindars establerts en aquest punt.

g) La incorporació al procés de substàncies o preparats perillosos no prevists en l'autorització original, o l'increment d'aquests, que obliguin a elaborar l'informe de seguretat o els plans d'emergència regulats en el Reial decret 1254/1999, de 16 de juliol, pel qual s'aproven mesures de control dels riscos inherents als accidents greus en els quals intervinguin substàncies perilloses, així com l'increment d'aquells en qualsevol quantitat per al seu ús habitual i continuat en el procés productiu, quan estiguin subjectes a convenis o acords internacionals per a la seva disminució o eliminació.

Amb la modificació sol·licitada no s'incorpora cap substància o preparat perillós al procés productiu.

h) Un increment en la generació de residus perillosos de més de 10 tones l'any sempre que es produeixi una modificació estructural del procés i un increment de més del 25% del total de residus perillosos generats calculats sobre la quantitat màxima de producció de residus perillosos autoritzada.

La modificació projectada no implica canvis en la producció de residus perillosos

i) Un increment en la generació de residus no perillosos de més de 50 tones l'any sempre que representi més del 50% de residus no perillosos, inclosos els residus inerts, calculats sobre la quantitat màxima de producció de residus autoritzada.

Amb la modificació sol·licitada, la quantitat de residus no perillosos produïts pel normal funcionament de la central no es veu afectada.

j) El canvi en el funcionament d'una instal·lació d'incineració o coincineració de residus dedicada únicament al tractament de residus no perillosos, que la transformi en una instal·lació que comporti la incineració o coincineració de residus perillosos i que estigui inclosa a l'annex 1, epígraf 5.2.

La modificació projectada no afecta cap instal·lació d'incineració o coincineració de residus. Per tant, no aplica.

k) Una modificació en el punt d'abocament que impliqui un canvi en la massa d'aigua superficial o subterrània a què va ser autoritzat.

La modificació projectada no implica canvis en els punts d'abocaments i, per tant, a cap massa d'aigua ni superficial ni subterrània.

1. Canvis a l'AAI a causa de la modificació sol·licitada:

Arran de la modificació sol·licitada no es modifiquen els condicionants establerts a l'Autorització Ambiental Integrada.

Vist l'informe tècnic amb proposta de resolució de dia 21 de setembre de 2023, i d'acord amb l'article 8.1.b) ii del Decret 3/2022, de 28 de febrer, dict la següent:

Resolució

Primer.- Atorgar la modificació no substancial de l'Autorització Ambiental Integrada de la CT Maó, GAS Y ELECTRICIDAD GENERACIÓN SAU, consistent en la substitució d'un tanc de combustible per un tanc d'aigua amb les condicions d'explotació, capacitat i processos indicats a la memòria tècnica lliurada pel promotor i al projecte «Sol·licitud canvi D'ús D'un Tanc De Combustible A Tanc D'emmagatzematge D'aigua Desmineralitzada» signat a Palma el 25 de juliol de 2023 per l'enginyera de Camins, Canals i Ports, Gemma Llamazares Juárez.

Segon.- En compliment de l'article 16 de la Llei 9/2022, de 23 de novembre, de règim jurídic i de procediment de les activitats subjectes a autorització ambiental integrada, una vegada executades les actuacions objecte de la modificació no substancial, el titular haurà de presentar una comunicació d'inici i exercici de l'activitat davant la conselleria competent en matèria de territori, acreditativa de les obres realment executades i, si cal, les variacions entre el projecte presentat en la sol·licitud i allò realment executat.

Tercer.- La present autorització s'atorga sense perjudici de la resta d'autoritzacions i llicències que resultin exigibles.

Quart.- Publicar el contingut d'aquesta resolució al BOIB, notificar als interessats i donar compte al Comitè Tècnic i al Ple de la CMAIB.

 

(Signat electrònicament: 22 de desembre de 2023)

La directora general de Coordinació i Harmonització Urbanística Per suplència de la presidència de la CMAIB Maria Paz Andrade Barberá (BOIB núm. 106, de 29/07/2023)