Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 7611
Acord del Consell de Govern de 5 de gener de 2024 pel qual es disposa el cessament del director de l’Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei 13/2017, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2018, modificada en aquest punt per la disposició final cinquena de la Llei 14/2018, de 28 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2019, creà l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL), amb la naturalesa jurídica d'organisme autònom dels que preveu la lletra a) de l'article 2.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Posteriorment, la Llei 7/2018, de 31 de juliol, de Promoció de la Seguretat i la Salut en el Treball a les Illes Balears, dugué a terme el desenvolupament normatiu i fixà el règim jurídic bàsic del referit Institut. Per la seva banda, mitjançant Decret 31/2019, de 3 de maig (BOIB núm. 61, de dia 4), s'aprovaren els Estatuts de l'IBASSAL.

De conformitat amb l'article 8.2 de la Llei 7/2018 la Presidència recau, amb caràcter nat, en la persona titular de la conselleria competent en matèria de treball. Per altra banda, l'art. 9 d'aquesta norma atorga a la persona que ocupi l'òrgan esmentat la funció de proposar al Consell de Govern el cessament del director o la directora de l'Institut, en les termes prevists en els Estatuts de l'organisme autònom esmentat.

S'ha informat a les persones que formen part del Consell Rector de Salut Laboral de l'organisme autònom esmentat la proposta de cessament indicada, d'acord amb el que preveu l'article 18 de la Llei 7/2018, de 31 de juliol.

Mitjançant el Decret 8/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 94, de 10 de juliol), es creà, entre d'altres, la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia.

En coherència amb la previsió esmentada, la disposició addicional primera del Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 94, de 10 de juliol), estableix que els ens del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears s'adscriuen a les conselleries de la manera que s'indica en l'annex 1 de la norma esmentada que, pel que ara ens interessa, adscriu l'IBASSAL a la Conselleria esmentada.

El Decret 9/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 94, de 10 de juliol), disposa el nomenament com a titular de la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia del senyor Alejandro Sáenz de San Pedro García, amb efectes des del moment de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, en la sessió de 5 de gener de 2024, adoptà entre d'altres l'Acord següent:

Primer. Disposar el cessament del senyor Magín Jaime Cabrer Martín com a director de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL), amb efectes des del dia 6 de gener de 2023, i agrair-li els serveis prestats.

Segon. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 5 de gener de 2024

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarelles Torrens