Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 7606
Acord del Consell de Govern de 5 de gener de 2024 pel qual es crea l’escola infantil de primer cicle EI Escoleta Maria de la Salut com a centre singular de titularitat de l’Ajuntament de Maria de la Salut

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 4 d'octubre de 2021, l'Ajuntament de Maria de la Salut va signar el Conveni de col·laboració amb el Govern de les Illes Balears a través de la Conselleria d'Educació i Universitats per millorar l'oferta de places públiques de primer cicle d'educació infantil, la qualitat educativa i atendre les necessitats del municipi. Tot això de conformitat amb el que disposen l'article 25.2.n) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local (BOE núm. 80, de 3 d'abril), l'article 29.2.p) de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears (BOIB núm. 186, de 27 de desembre).

L'article 15.1 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (BOE núm. 340, de 30 de desembre), disposa que les administracions públiques han de promoure un increment progressiu de l'oferta de places públiques de primer cicle d'educació infantil i, amb aquesta finalitat, han de determinar les condicions en què poden establir-se convenis amb les corporacions locals, altres administracions i entitats privades sense finalitat de lucre.

L'article 7, al punts 4 i 5 de la Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, disposa que s'han de subscriure convenis de col·laboració amb els consells insulars i els ajuntaments per a la creació de noves places i per al seu manteniment, tenint en compte l'oferta existent en el municipi o zona escolar i que la xarxa d'escoles infantils públiques de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears ha de tenir per objecte, entre d'altres, la creació de noves places, el sosteniment dels centres, la prevenció de dificultats i la detecció, el diagnòstic i la inclusió dels infants amb necessitats específiques de suport educatiu.

En data 7 d'agost de 2020, l'Ajuntament de Maria de la Salut va sol·licitar la creació d'una escola infantil de primer cicle, amb 3 unitats de 0-3 anys, d'acord amb l'article 17 i la disposició addicional segona de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol), i amb el Decret 4/2023 de 13 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament orgànic de les escoles infantils públiques, els col·legis d'educació primària, els col·legis d'educació infantil i primària, els col·legis d'educació infantil i primària integrats amb ensenyaments elementals de música, els col·legis d'educació infantil i primària integrats amb educació secundària i els instituts d'educació secundària de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 16 de febrer).

L'Institut per a l'Educació de la Primera Infància, en data 29 d'octubre de 2020, va emetre un informe favorable per a la configuració sol·licitada en que s'indicava que analitzada la documentació presentada, el projecte complia amb els requisits mínims establerts per als centres d'educació infantil de primer cicle.

En data 16 de maig de 2022, el representant de l'ajuntament de Maria de la Salut presentà la modificació del projecte bàsic per a la construcció d'una escola d'educació infantil de primer cicle.

En data 30 de maig de 2022, l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància, informà favorablement del nou projecte presentat, i s'indicà que els canvis produïts afectaven a cobertes i façanes, que s'havien resolt amb una coberta inclinada. S'havia verificat que l'escola tenia la distribució d'espais adient per complir amb la finalitat que es descriu.

Seguidament en data 10 de novembre de 2023, el representant de l'Ajuntament de Maria de la Salut sol·licità la visita de final d'obres.

Realitzada la visita d'obres, en data 14 de desembre de 2023, es comprovà que s'havien executat tots els treballs pendents i que les instal·lacions complien amb els requisits mínims dels centres d'educació infantil de primer cicle establerts al Decret 23/2020.

En data 22 de desembre de 2023, la cap del departament de Planificació i Centres amb els vistiplau del director general de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives informà favorablement de la creació de l'escola infantil de primer cicle EI Escoleta Maria de la Salut com a centre singular.

Per tot això, de conformitat amb el que disposen els articles 17 i 18 de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació i l'article 19 del Reial decret 2274/1993, de 22 de desembre, de cooperació de les corporacions locals amb el Ministeri d'Educació i Ciència (BOE núm. 19, de 22 de gener de 1994), el Consell de Govern, a proposta del conseller d'Educació i Universitats, en la sessió de 5 de gener de 2024, adoptà entre d'altres l'Acord següent:

Primer. Crear l'escola infantil singular de primer cicle, EI Escoleta Maria de la Salut , de la qual n'és titular l'Ajuntament de Maria de la Salut, que queda configurada de la manera següent:

Codi de centre: 07016761

Denominació genèrica: escola infantil singular de primer cicle,

Denominació específica: Escoleta Maria de la Salut

Titular: Ajuntament de Maria de la Salut (NIF P07035001)

Domicili: c. Escola de Nines , núm. 3

Municipi: Maria de la Salut

CP: 07519

 

Ensenyaments autoritzats d'educació infantil de primer cicle:

 

1 unitat 0-1 any amb 7 places escolars

1 unitat d'1-2 anys amb 12 places escolars

1 unitat de 2-3 anys i 18 places escolars

Segon. Establir que l'escola, la creació de la qual s'autoritza mitjançant aquest Acord, compleix amb el Codi tècnic de l'edificació (CTE), aprovat pel Reial decret 314/2006, de 17 de març (BOE núm. 74, de 28 de març), amb la normativa d'higiene i d'habitabilitat (Decret 145/1997, de 21 de novembre, modificat pel Decret 20/2007) i amb les condicions arquitectòniques que possibiliten l'accés i la circulació de les persones amb problemes físics (Llei 8/2017, de 3 d'agost, d'accessibilitat universal de les Illes Balears, publicada en el BOIB núm. 96, de 5 d'agost).

La responsabilitat per l'incompliment de les condicions esmentades correspon al titular del centre.

Tercer. Facultar el conseller d'Educació i Universitats, a través de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives, perquè adopti les mesures necessàries per a l'execució d'aquest Acord.

Quart. Notificar aquest Acord a l'Ajuntament de Maria de la Salut i a l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància de la Direcció General de Primera Infància i Atenció a la Diversitat.

Cinquè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 5 de gener de 2024

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens