Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

PORTS DE LES ILLES BALEARS

Núm. 1741
Acord adoptat pel Consell d’Administració de Ports de les Illes Balears pel qual s’inicia el procediment d’adjudicació d’amarratges de base de la llista 7a en el port de Sant Antoni de Portmany (Eivissa)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell d'Administració de Ports de les Illes Balears, reunit en la sessió del dia 5 de desembre de 2023, va acordar el següent:

Antecedents

1. Dia 21 de juny de 2011 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB núm. 92) la Resolució de la conseller d'Habitatge i Obres Públiques de 7 de juny de 2011, per la qual s'aprovava la composició de la llista d'espera definitiva de les sol·licituds d'autorització de lloc d'amarrament en base per embarcacions d'esplai no professionals, al port de Sant Antoni de Portmany, Eivissa. S'adjunta com a annex 1 a aquest Acord aquesta  llista d'espera actualitzada, on figuren tant els sol·licitants per a un amarratge de determinades dimensions com les sol·licituds genèriques.

2. D'altra banda, actualment estan disponibles per oferir als sol·licitants els amarratges, per mides de mànega i eslora, que figuren  a la  llista que s'adjunta a aquest Acord com a annex 2.

Consideracions jurídiques

1. La competència sobre el domini públic portuari en els ports de les Illes Balears no declarats d'interès general correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, d'acord amb el que disposa l'article 30.5 de la Llei orgànica 2/1983, de 25 de febrer, de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, d'acord amb la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, i segons el Reial decret 450/1985, de 20 de febrer, sobre traspàs de funcions i serveis de l'Administració de l'Estat en la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en matèria de ports.

2. L'exercici de la competència executiva de l'Administració autonòmica en matèria de ports i d'instal·lacions portuàries i marítimes correspon a Ports de les Illes Balears d'acord amb el que disposa l'article 26.2 de la Llei 10/2005, de 21 de juny, de ports de les Illes Balears (d'ara endavant LPIB).

En aquest sentit l'article 56 de la LPIB disposa que el domini públic portuari es gestiona per qualsevol de les formes previstes en l'ordenament jurídic, d'acord amb criteris d'eficàcia i eficiència i consonància amb els objectius econòmics, socials mediambientals de la política portuària, i que la gestió del domini públic portuari comprèn l'execució de les obres, l'atorgament de les autoritzacions i concessions, la prestació dels serveis, l'adopció de les mesures de preservació i defensa demanial i qualsevol altre funció o actuació regulada a la Llei de Ports.

3. L'article 68 de la LPIB disposa que correspon a Ports de les Illes Balears atorgar les autoritzacions temporals d'ús d'amarratges en base per a embarcacions d'esbarjo no professionals als ports i instal·lacions portuàries dependents de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. Per la seva banda, l'article 65 del Decret 11/2011, de 18 de febrer, d'aprovació del Reglament de desplegament i execució de determinats aspectes de la Llei 10/2005, de 21 de juny, de ports de les Illes Balears, determina que el procediment d'autorització de llocs d'amarratge de base s'ha d'iniciar mitjançant la sol·licitud de la persona interessada, emplenada degudament de conformitat amb el model normalitzat.

5. Així mateix, amb relació a la sol·licitud, la disposició transitòria primera del Decret 11/2011, de 18 de febrer, en l'apartat segon estableix que la persona titular d'una sol·licitud d'un lloc d'amarratge que no s'hagi pogut atendre, i que passi a formar part de la llista d'espera pot, en qualsevol moment anterior a la iniciació dels tràmits per cobrir el lloc vacant, modificar les característiques de la sol·licitud i substituir la sol·licitud antiga per la nova, respectant-se la data de la primera, la qual cosa suposa que a partir d'aquest acord no es podran modificar aquestes sol·licituds.

6. Correspon al Consell d'Administració de Ports de les Illes Balears, entre d'altres funcions, atorgar títols jurídics, concessions, llicències i autoritzacions per ocupar el domini públic portuari i per prestar els serveis en els ports d'acord amb el que disposen els articles 33.1.d) de la Llei 10/2005, de ports de les Illes Balears, i l'article 11.1.f) dels Estatuts de Ports de les Illes Balears, aprovats pel Decret 134/2005, de 28 de desembre.

Per tot l'anterior, propòs al Consell d'Administració que adopti el següent

Acord

Primer.- Iniciar el procediment d'adjudicació d'amarratges de base de la llista 7a disponibles en el port de Sant Antoni de Portmany que figuren en l'annex 2, a favor de les persones que figuren a la llista d'espera actualitzada de l'annex 1, segons el seu torn, tenint en compte que les sol·licituds no es poden modificar a partir de la publicació d'aquest Acord i que als interessats que hagin presentats sol·licituds genèriques se'ls oferiran tots els amarratges disponibles al seu torn.

Segon.- Facultar el vicepresident de Ports de les Illes Balears per continuar amb la tramitació d'aquest procediment i fer les adjudicacions individuals dels amarratges.

Tercer.- Ordenar la publicació d'aquest Acord a la pàgina web de Ports de les Illes Balears i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Interposició de recursos

Contra aquest Acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el Consell d'Administració en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (2 de gener de 2024)

El vicepresident executiu Antonio Mercant Morato

Documents adjunts