Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE POLLENÇA

Núm. 818
Bases per a la concessió de premis amb motiu de la participació de la població en el concurs de la Rua 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de la Corporació, en sessió de dia 27 de desembre de 2023, ha aprovat les bases reguladores per a la concessió de premis amb motiu de la participació de la població en el concurs de la Rúa 2024 que s'insereixen a continuació.  (BDNS núm. 737077)

Bases per a la concessió de premis amb motiu de la participació de la població en el concurs de la Rua 2024 

L'Ajuntament de Pollença en el marc de la celebració de la Rua de 2024, estableix les bases reguladores del present concurs, en règim de concurrència competitiva, d'acord amb l'establert a l'article 17 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, amb l'objecte de és fomentar la participació i la dinamització municipal com activitat i ocupació del temps lliure dins la festa de Carnaval, essent competència municipal segons l'article 25 de la llei 7/1985.

La regidoria de Festes, considera procedent efectuar la present convocatòria d'acord amb les següents:

Bases

1.- Objecte

Les presents bases tenen com a objecte establir les disposicions generals per a la concessió de premis amb motiu de la participació de la població en el concurs de la rua 2024.

Es considera comparsa un grup de fresses amb cinc o més participants; poden anar acompanyats de vehicles o carrossa. Tots els participants que no entrin dins aquesta modalitat es poden inscriure a la modalitat individual, parella, trio o quartet.

2.- Participants , documentació i termini per presentar sol·licitud

Les sol·licituds es presentaran de forma telemàtica a la seu electrònica de l'Ajuntament de Pollença

(https://ajpollenca.sedelectronica.es/info.0), en la qual hi ha disponible la informació de la convocatòria, el model de sol·licitud 

La presentació de la sol·licitud, també es pot fer en les formes previstes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

D'acord amb l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estan obligats a presentar la documentació a través de mitjans electrònics els subjectes següents:

a. Les persones jurídiques.

b. Les entitats sense personalitat jurídica.

c. Les persones que exerceixen una activitat professional per a la qual es requereix col·legiació obligatòria.

d. Qui representa una persona interessada que estigui obligada a relacionar-se electrònicament amb l'Administració.

- Annex 1 (Full d'inscripció carnaval).

El termini per presentar la sol·licitud es comptarà a partir de la publicació de la convocatòria al BOIB  fins dia 06 de febrer de 2024.

3.- Crèdit pressupostari i premis

Els premis es concediran, d'acord amb la normativa pressupostària, a l'exercici 2024. La previsió de l'aplicació pressupostària 338/48939 “Premis Foguerons Sant Antoni i Carnaval i import  és de 5.600 euros per a l'exercici 2024. 

Aquesta quantia total màxima té caràcter estimat, atès que està condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient a l'exercici 2024. En tot cas, l'execució de la despesa es realitzarà en la mateixa anualitat en què es produeixi l'atorgament del premi.

La distribució de premis i quantitats per categories seran les següents, els quals seran objecte de retenció segons la normativa:

PREMIS RUA PORT DE POLLENÇA (6 DE FEBRER DE 2024)

Comparsa:

  • 1r- 750 €
  • 2n- 600 €
  • 3r-  450 €
  • 4t-  300 € 
  • 5é-  200 €

Trio o quartet:

  • 1r- 150 €
  • 2n-  80 €
  • 3r-   60 €

Individual o parella:

  • 1r- 100 € 
  • 2n-  60 €
  • 3r-   50 €

PREMIS RUA POLLENÇA (10 DE FEBRER DE 2024)

Comparsa:

  • 1r- 750 €
  • 2n- 600 €
  • 3r-  450 €
  • 4t-  300 € 
  • 5é-  200 €

Trio o quartet:

  • 1r- 150 €
  • 2n-  80 €
  • 3r-   60 €

Individual o parella:

  • 1r- 100 € 
  • 2n-  60 €
  • 3r-   50 €

4.- Jurat 

1-  El jurat estarà format per  membres independents designats per l'Ajuntament     de Pollença, nomenat pel regidor delegat de Festes. No es podrà designar com a jurat a participants en la categoria o convocatòria objecte de valoració.

5.- Criteris de valoració

La puntuació serà de l'1 al 10 i es distribuirà de la manera següent:

- El material emprat és reciclat: de 0 a 2 punts.

- La feina feta per elaborar la disfressa és manual: de 0 a 2 punts.

- Originalitat de la idea: de 0 a 2 punts.

- Criteri de cada membre del jurat: de 0 a 2 punts.

- Animació feta durant el recorregut de la rua: de 0 a 2 punts.

6.- Deliberació del jurat

La rua del Port de Pollença se celebrarà dijous 8 de febrer a les 17.00 h, i la concentració serà a les 16.45 h a la plaça de Miquel Capllonch. La rua de Pollença serà dissabte 10 de febrer a les 17.00 h, concentració a les 16.45 h als jardins de Via Pollentia.

En haver finalitzat la rua, el jurat es reunirà per consensuar el veredicte i posteriorment es donaran a conèixer els premis a la plaça de Miquel Capllonch del Port de Pollença i a la plaça Major de Pollença.

El jurat es reserva l'opció de declarar desert qualcú dels premis o del concurs en la seva totalitat si els participants que es presenten no s'ajusten a les bases o no arriben a un mínim de qualitat. La deliberació del jurat serà inapel·lable.

7.- Òrgan competent

La convocatòria i resolució del present concurs correspon a la Junta de Govern Local.

8.- Termini de resolució i notificació

Les decisions del jurat seran en tot cas inapel·lables. Amb la deliberació del jurat, la Junta de Govern Local prèvia proposta del regidor delegat de Festes acordarà definitivament els premis. Amb caràcter previ a l'adopció de l'acord, els candidats proposats hauran d'acreditar estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i front la seguretat Social.

Dit acord posarà fi a la via administrativa, i podrà interposar contra el mateix, amb caràcter previ i potestatiu, recurs de reposició, davant el propi òrgan que el va dicar, en el termini d'un mes comptat a partir del dia següent al de la seva publicació o alternativament en el termini de dos mesos, davant la jurisdicció contenciosa administrativa, en la forma establerta als articles 123 i 124 de la llei 39/2015, de 01 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

De conformitat amb l'establert a l'article 45.1 b) de la Llei 39/2015, de 01 d'octubre, es procedirà a la notificació o publicació de la concessió del premi mitjançant la publicació del mateix a la pàgina web de l'Ajuntament de Pollença.

9.- Publicitat

La corresponent convocatòria derivada de les presents bases es publicarà en la Base de Dades Nacional de Subvencions i un extracte de les mateixes en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Els successius anuncis relatius al concurs es publicaran en la pàgina web i si escau al taulell d'anuncis de l'Ajuntament de Pollença.

10.- Norma final

La sol·licitud de participació en aquesta convocatòria implica el ple coneixement i acceptació en la seva totalitat de les presents bases, el compliment dels requisits de participació exigits, a assumir la deliberació del jurat, i en el seu cas, a la interpretació pel jurat de les presents Bases. En cas de dubte sobre els contingut d'aquesta convocatòria, l'Ajuntament de Pollença es reserva el dret d'interpretació.

 

Pollença, (signat electrònicament: 2 de gener de 2023)

El batle Martí X. March Cerdà

 

 

ANNEX 1 FULL D'INSCRIPCIÓ CARNAVAL 

Núm. Concurs 

POLLENÇA    PORT DE POLLENÇA
   

Nom ...........................................................................................................

D.N.I............................................................................................................

Adreça.............................................................................Núm....................

Població.................................................C.P...............................................

Tel. De contacte..........................................................................................

COMPARSA                                           

   

TRIOS I QUARTETS                                               INDIVIDUALS, PARELLES

   

Títol .............................................................................................................

Nº DE PARTICIPANTS................................................................................

He rebut i acepto les bases dels concurs de la Rua 2024

Signatura