Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 808267
Resolució del director general de Formació Professional i Formació Permanent del Professorat, per la qual es puntualitza el concepte d’entitats de reconegut prestigi de l'Ordre del conseller d'Educació i Formació Professional, de 14 d'abril de 2021, que modifica l'Ordre del conseller d'Educació i Universitat, de dia 24 d'abril de 2017, per la qual es regula l'homologació, el reconeixement, la certificació i el registre de la formació permanent del professorat no universitari de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, estableix a l'article 145, a l'apartat i) dels Principis de la Formació Permanent del Professorat, la col·laboració amb entitats i institucions de prestigi en matèria d'innovació, recerca i formació del professorat que potenciï la transferència del coneixement i l'especialització en matèria de formació professional.

2. El Decret 41/2016, de 15 de juliol, pel qual es regula la formació permanent del professorat de l'ensenyament no universitari de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix al seu article 18, apartat e) com a Entitats organitzadores, les universitats i entitats de prestigi en formació del professorat de l'àmbit de la Unió Europea.

3. L'Ordre del conseller d'Educació i Universitat, de dia 24 d'abril de 2017, que regula l'homologació, el reconeixement, la certificació i el registre de la formació permanent del professorat no universitari de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificada per l'Ordre del conseller d'Educació i Formació Professional, de 14 d'abril de 2021, en el seu article 16.1.c) estableix que poden ser reconegudes com a activitats de formació permanent del professorat (…):

1. Altres programes de formació convocats i realitzats per universitats o entitats de reconegut prestigi en la formació permanent del professorat de l'àmbit de la Unió Europea que estiguin en consonància amb una o diverses línies de formació establertes en el pla quadriennal de formació del professorat vigent, amb un reconeixement de fins a un màxim de 100 hores.

Fonaments de dret

1. La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears.

2. El Decret 41/2016, de 15 de juliol, pel qual es regula la formació permanent del professorat de l'ensenyament no universitari de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. L'Ordre del conseller d'Educació i Universitat, de dia 24 d'abril de 2017, per la qual es regula l'homologació, el reconeixement, la certificació i el registre de la formació permanent del professorat no universitari de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. L'Ordre del conseller d'Educació i Formació Professional, de 14 d'abril de 2021, de modificació de l'Ordre del conseller d'Educació i Universitat, de dia 24 d'abril de 2017, per la qual es regula l'homologació, el reconeixement, la certificació i el registre de la formació permanent del professorat no universitari de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. La Resolució de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, de 20 d'abril de 2021, per la qual s'aproven les instruccions per al reconeixement dels itineraris d'autoformació com a formació permanent del professorat.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Aclarir el concepte «entitats de reconegut prestigi», que apareix a l'article 16.1.c), de l'Ordre del conseller d'Educació i Universitat, de dia 24 d'abril de 2017, que regula l'homologació, el reconeixement, la certificació i el registre de la formació permanent del professorat no universitari de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificada per l'Ordre del conseller d'Educació i Formació Professional, de 14 d'abril de 2021 de manera que podran ser enteses com a «entitats de reconegut prestigi» aquelles entitats públiques i/o privades que, atesa la seva trajectòria formativa, duguin a terme activitats formatives que puguin ser transferides a la funció docent, d'acord amb la normativa vigent.

2. Publicar aquesta Resolució en el BOIB i a la plana web de la Direcció General de Formació Professional i Formació Permanent del Professorat així com a la plana web del Servei de Formació Homologada i Capacitació.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb el que estableixen els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

Palma, 20 de novembre de 2023

El director general de Formació Professional i Formació Permanent del Professorat Rafel Maura Reus