Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 805746
Resolució del director gerent de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials de dia 21 de desembre de 2023, per a la concessió dels reconeixements i mencions dels Premis Consell de Mallorca a la Innovació Social 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 26 de maig de 2023 la Presidència de l'IMAS va convocar els Premis del Consell de Mallorca a la Innovació Social 2023 (BOIB núm. 70, de 27 de maig de 2023).

En la convocatòria s'establien set premis amb contingut econòmic a valorar per part d'un Jurat, dividits per les categories següents:

- Cinc premis a la Innovació Social amb un import per cada premi de 6.300 euros.

- Un premi Pere Mascaró als estudis i investigacions o publicacions realitzades durant l'any 2022, amb un import per premi de 10.200 euros

- Un premi a la millor campanya de sensibilització, amb un import per premi de 6.300 euros.

Així mateix, la convocatòria preveu l'atorgament de dos reconeixements, i si és el cas, de mencions, tots ells sense contingut econòmic i a proposar i valorar per part del Consell Assessor.

2. Dins el termini concedit per a la presentació de sol·licituds, es varen presentar les següents candidatures als reconeixements a la trajectòria.

  • ASOCIACIÓN PASTORAL PENITENCIARIA
  • FUNDACIÓN BANCO DE ALIMENTOS DE MALLORCA
  • ASOCIACIÓN REHABILITACIÓN DE ACCIDENTADOS CEREBRALES
  • DEIXALLES INSERCIÓ I TRIATGE
  • JOANA MARIA MESTRE MIQUEL
  • ASSOCIACIÓ TARDOR

3. Atesa la previsió continguda al punt 13 de les Bases aprovades, en data de 4 d'octubre de 2023 la Presidència de l'IMAS va dictar Resolució complementària a la Resolució de la Presidència de l'IMAS d'aprovació de la convocatòria dels Premis del Consell de Mallorca a la Innovació Social 2023, per la qual va delegar expressament en el director gerent la competència per resoldre la concessió (BOIB 138, de 10 d'octubre de 2023)

4. Posteriorment, el president de l'IMAS, mitjançant Resolució de 9 de novembre de 2023 (BOIB núm. 158, de 21 de novembre de 2023) va ampliar el termini per resoldre i notificar el procediment de la convocatòria dels Premis del Consell de Mallorca a la Innovació Social 2023, fins a 31 de desembre de 2023.

5. En data de 12 de desembre de 2023, el Consell Assessor de Serveis Socials de l'IMAS es va constituir i en virtut de la possibilitat establerta a l'article 8,1 de les Bases varen incloure les candidatures als Reconeixements següents:

  • ASOCIACIÓN SOCIO- CULTURAL DE PENSIONISTAS Y JUBILADOS LA VILETA- SON SERRA- PALMA DE MALLORCA.
  • SEBASTIÀ CERDÀ CAMPOMAR
  • MONTSERRAT FUSTER CABRER

i la Menció a

  • GRUP GÜELL

6. En la mateixa sessió, segons consta a la Diligència d'aprovació al Consell Assessor, emesa dia 14 de desembre de 2023, es varen realitzar les següents propostes de concessió.

  • Reconeixement a la trajectòria d'una entitat : PASTORAL PENITENCIARIA.
  • Reconeixement a la trajectòria d'una persona: Sra. Montserrat Fuster Cabrer.
  • Menció especial: GRUP GÜELL.

7. De conformitat a l'establert al punt 11 de les Bases de la convocatòria el Jurat es va reunir el 14 de desembre de 2023 i per unanimitat dels presents, va validar les propostes fetes pel Consell Assessor.

8. En data de 15 de desembre de 2023, atesa la delegació de la competència per resoldre, el director gerent de l'IMAS va dictar la Resolució de concessió parcial dels Premis del Consell de Mallorca a la Innovació Social 2023, per la qual va concedir els Premis a la Innovació Social, Pere Mascaró als estudis i investigacions o publicacions realitzades durant l'any 2022 i el de la millor campanya de sensibilització.

9. Des de la Direcció Insular de Persones amb Discapacitat, instructora del procediment, en data de 21 de desembre de 2023 es va emetre informe proposta per el que es proposen les següents concessions:

  • Reconeixement a la trajectòria d'una entitat : PASTORAL PENITENCIARIA.
  • Reconeixement a la trajectòria d'una persona: Sra. Montserrat Fuster Cabrer.
  • Menció especial: GRUP GÜELL.

I desestimació de la resta de candidatures.

Fonaments de Dret

1.- El Ple del Consell de Mallorca, per acord de dia 11 d'abril de 2019, va aprovar els Estatuts de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (BOIB núm. 67 de 18 de maig de 2019). L'article 2.1 dels Estatuts disposa que l'IMAS, té per objecte fonamental l'exercici, en forma directa i descentralitzada, de les competències atribuïdes per qualsevol títol al Consell de Mallorca en matèria de serveis socials i protecció de menors.

2.- L'òrgan competent per resoldre la concessió, atesa la Resolució de la Presidència de l'IMAS de 4 d'octubre de 2023, complementària a la Resolució de la Presidència de l'IMAS d'aprovació de la convocatòria dels Premis del Consell de Mallorca a la Innovació Social 2023(BOIB 138, de 10 d'octubre de 2023), es del director gerent de l'IMAS.

3.- El Consell Executiu del Consell de Mallorca el 2/03/2023, va aprovar el Pla estratègic de subvencions de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials per a l'any 2023 incloent en la línia de subvencions corresponent a l'Àrea de Persones amb Discapacitat els «Premis Consell de Mallorca a la Innovació Social».

4.- Llei 38/2003, de 17 de novembre,general de subvencions («BOE» núm. 276, de 18 de novembre) indica a la Disposició addicional desena que la regulació dels Premis es desenvolupa reglamentàriament.

5.- La Disposició Addicional Primera de l'Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca, regula el procediment a seguir per a convocar i concedir Premis per part dels subjectes inclosos dins l'àmbit d'aplicació d'aquesta Ordenança, que són tant el Consell Insular de Mallorca com els organismes autònoms que en depenen.

6.- Resolució de la Presidència de dia 26 de maig de 2023 d'aprovació de la convocatòria dels Premis del Consell de Mallorca a la Innovació Social 2023 (BOIB núm.70, de 27 de maig de 2023), per la qual s'aproven les Bases que fixen el procediment per a la concessió.

En virtut de la competència atribuïda legalment;

Resolc

Primer DECLARAR els guanyadors dels Reconeixements i Mencions dels Premis Consell de Mallorca a la Innovació Social 2023 següents:

  • Reconeixement a la trajectòria d'una entitat : PASTORAL PENITENCIARIA.
  • Reconeixement a la trajectòria d'una persona: Sra. Montserrat Fuster Cabrer.
  • Menció especial: GRUP GÜELL.

Segon. DESESTIMAR la resta de candidatures.

Tercer. PUBLICAR aquesta Resolució al Bolletí Oficial de les Illes Balears, a la Seu Electrònica del Consell de Mallorca i al Tauler d'Anuncis de l'IMAS.

Aquesta resolució no posa fi a la via administrativa i contra ella es pot interposar, d'acord amb l'article 28.1 dels Estatuts de l'IMAS aprovats per Acord del Ple del Consell de Mallorca d'11 d'abril de 2019 (BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019), recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, dins el termini d'un mes, comptador a partir del dia següent al de la notificació de la present resolució.

Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent al de la notificació de la desestimació de l'esmentat recurs.

Contra la desestimació per silenci del recurs d'alçada podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en qualsevol moment a partir del dia següent a la desestimació presumpta (tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució).

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

(Signat electrònicament: 22 de desembre de 2023

 

El conseller executiu de Benster Social i president de l'IMAS
Guillermo Sánchez Cifre)