Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'INNOVACIÓ EMPRESARIAL DE LES ILLES BALEARS

Núm. 803312
Resolució del president de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears per la qual es convoquen els Premis Iemprènjove als millors projectes empresarials entre els estudiants d’educació secundària, de cicles formatius i de formació professional bàsica corresponents al curs acadèmic 2023-2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), ens adscrit a la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia, és competent en matèria de foment de l'activitat industrial, suport al desenvolupament i millora de les petites i mitjanes empreses (PIME) de caràcter industrial, comercial i de serveis relacionades amb aquesta matèria.

Entre els objectius de l'IDI, segons l'apartat 2 de l'article 2 dels seus Estatuts, aprovats pel Decret 6/2021, de 22 de febrer, es troba dur a terme accions de formació professional orientades a l'ocupació i la formació continuada de treballadors i treballadores, i impulsar la creació d'empreses i cooperatives, especialment en sectors emergents, innovadors i vinculats amb les tecnologies, i també l'establiment de mesures de formació, assessorament i seguiment que permetin la consolidació dels projectes empresarials.

El Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2021-2023, aprovat per l'Acord del Consell de Govern de 20 de desembre de 2021 (BOIB núm. 175, de 23 de desembre de 2021), preveu en l'objectiu I, línia I.3.8, la convocatòria dels Premis Iemprènjove.

A aquest efecte, aquesta convocatòria es regeix per l'Ordre de la consellera de Comerç, Indústria i Energia per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de promoció industrial (BOIB núm. 52, de 17 d'abril de 2008). Els apartats b) i f) de l'article 2 estableixen que poden ser objecte de subvenció el foment del disseny i la creació d'empreses.

La Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia i la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca han impulsat el Programa Iemprènjove, el qual consisteix en un projecte educatiu que impulsa el foment del disseny, la creació d'empreses, les capacitats emprenedores i introdueix els estudiants en el concepte de responsabilitat social i els objectius de desenvolupament sostenible. El projecte s'integra per programes basats, entre altres característiques, en la connexió entre l'escola i l'entorn —amb desenvolupament d'una experiència real— i en una metodologia fonamentada en l'aprenentatge cooperatiu, en el treball per projectes, i en un aprenentatge transversal i significatiu.

Amb l'objectiu de difondre i promoure el disseny i la creació d'empreses entre l'alumnat dels centres educatius inscrits en programes d'educació secundària, de formació professional bàsica i cicles formatius, i en altres programes emmarcats en el Programa Iemprènjove, la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia convoca el Concurs de Premis Iemprènjove als millors projectes empresarials d'estudiants d'educació secundària, de cicles formatius i de formació professional bàsica.

Són aplicables a la convocatòria la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Així mateix, s'ha de tenir en compte que en l'exercici de 2024 hi ha disponibilitat pressupostària per atendre les despeses que deriven d'aquesta convocatòria.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Aprovar la convocatòria dels Premis Iemprènjove als millors projectes empresarials entre els estudiants d'educació secundària, de cicles formatius i de formació professional bàsica corresponents al curs acadèmic 2023-2024.

2. Aprovar les bases d'aquesta convocatòria pública i el model de sol·licitud, que s'adjunten, respectivament, com a annexos 1 i 2.

3. Designar la directora gerent de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears com a òrgan responsable de la tramitació de la convocatòria i del procediment administratiu corresponent.

4. Ordenar la comunicació d'aquesta resolució a la Base de dades nacional de subvencions i publicar-la en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, la qual comença a tenir efecte l'endemà d'haver-s'hi publicat.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el president de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en data de la firma electrònica (20 de desembre de 2023)

El president de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears Alejandro Sáenz de San Pedro García

 

ANNEX 1 Bases de la convocatòria

Primer Objecte i àmbit territorial de la convocatòria

L'objecte d'aquesta convocatòria és convocar els Premis Iemprènjove als millors projectes empresarials d'estudiants d'educació secundària, de cicles formatius i de formació professional bàsica en l'àmbit del foment del disseny i la creació d'empreses, dels centres docents sostinguts amb fons públics que imparteixen ensenyaments no universitaris en l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Segon Finalitat i objectius

El Concurs de Premis Iemprènjove als millors projectes empresarials d'estudiants d'educació secundària, de cicles formatius i de formació professional bàsica té la finalitat de difondre i promoure el disseny i la creació d'empreses entre l'alumnat de les Illes Balears que s'indica en aquesta convocatòria per impulsar la realització d'activitats de foment del disseny i la creació d'empreses i assolir els objectius següents:

a) Potenciar la capacitat emprenedora mitjançant la posada en pràctica de coneixements, habilitats i actituds.

b) Connectar l'aprenentatge educatiu amb l'entorn real mitjançant la creació de l'empresa.

c) Millorar les competències de lideratge, comunicació i motivació.

d) Impulsar la capacitat de fer feina en equip per mitjà del treball cooperatiu.

e) Visualitzar i conèixer els beneficis del disseny a les empreses.

Tercer Import de la convocatòria i partida pressupostària

1. El crèdit màxim disponible destinat als premis que s'han de concedir en aquesta convocatòria és de 15.000,00 euros, a càrrec dels pressuposts de l'IDI per a l'any 2024.

2. La concessió dels premis prevists en aquesta convocatòria està condicionada a les disponibilitats pressupostàries del punt anterior.

3. La convocatòria dels Premis Iemprènjove s'adequa a les bases reguladores aprovades per l'Ordre de la consellera de Comerç, Indústria i Energia per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de promoció industrial (BOIB núm. 52, de 17 d'abril de 2008).

Quart Àmbit temporal de la convocatòria

Les activitats objecte de subvenció s'han de dur a terme entre l'1 de setembre de 2023 i el 30 de juny de 2024, coincidint amb el curs escolar 2023-2024.

Cinquè Participants i requisits dels aspirants

1. Poden participar en el Concurs de Premis Iemprènjove als millors projectes empresarials entre els estudiants d'educació secundària, de cicles formatius i de formació professional bàsica els centres educatius que estiguin inscrits durant el curs 2023-2024 en algun dels programes Iemprènjove següents:

a) Joves Emprenedors de Secundària (JES).

b) Joves Emprenedors Associats (JEA).

c) Joves Emprenedors Professionals (JEP).

Els programes s'integren en el Projecte Iemprènjove.

2. No hi poden participar les entitats incloses en alguna de les prohibicions establertes en l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions esmentat.

Sisè Modalitats i premis

1. L'alumnat dels centres educatius participants pot presentar projectes d'empresa contextualitzats en els programes JES, JEA i JEP sobre qualsevol activitat econòmica lícita, sigui de caire social, cultural, tecnològic, comercial o de serveis, sota la modalitat de projectes empresarials i/o associatius.

2. Els projectes han de desenvolupar el procés complet de posada en marxa d'un projecte empresarial original i coherent.

3. En l'elaboració de cada projecte han de participar un mínim de tres alumnes i els ha de dirigir un professor/a o un director/a.

4. Els projectes presentats han d'estar pujats a la web del programa www.iemprenjove.es, dins el programa que pertoqui (JES, JEA o JEP).

5. Els premis als quals poden optar els projectes es divideixen en tres modalitats que sumen un import total de nou mil euros (9.000 €):

Modalitat 1: Premis Iemprènjove Joves Emprenedors de Secundària (JES)

— Un primer premi per un valor de 1.000 €.

— Dos segons premis per un valor de 500 € cada un.

— Quatre accèssits per un valor de 250 € cada un.

Modalitat 2: Premis Iemprènjove Joves Emprenedors Professionals (JEP)

— Un primer premi per un valor de 1.000 €.

— Dos segons premis per un valor de 500 € cada un.

— Quatre accèssits per un valor de 250 € cada un.

Modalitat 3: Premis Iemprènjove Joves Emprenedors Associats (JEA)

— Un primer premi per un valor de 1.000 €.

— Dos segons premis per un valor de 500 € cada un.

— Quatre accèssits per un valor de 250 € cada un.

6. Els beneficiaris dels premis són els centres educatius als quals pertanyin els alumnes que presentin els projectes empresarials guanyadors i han de repercutir directament en l'alumnat. Els beneficiaris han d'aplicar els fons percebuts en accions relacionades amb el programa educatiu Iemprènjove o en millores formatives dels alumnes.

7. Els centres educatius finalistes dels premis ubicats a Menorca, Eivissa i Formentera tindran subvencionat el desplaçament (bitllets d'avió, bitllets de vaixell...) fins la sala d'actes de la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia, ubicada al Polígon de Son Castelló de Palma, per poder assistir a l'acte de presentació i lliurament dels premis. Cada un d'aquests centres disposarà de 420,00 euros per programa i projecte finalista.

 

Setè Sol·licituds

Les persones o entitats sol·licitants han de presentar, necessàriament, la documentació següent, que no pot ser consultada per l'IDI:

a) La sol·licitud signada electrònicament, d'acord amb el model normalitzat disponible en la seu electrònica i que consta en l'annex 2 d'aquesta resolució.

b) Document o certificat acreditatiu de la representació, si escau i sempre que no estigui inscrit en el Registre Electrònic d'Apoderaments.

c) CIF de l'entitat.

d) El o els programes que es presentin al Concurs han d'incloure el projecte amb les indicacions previstes en l'apartat sisè d'aquesta convocatòria.

e) Certificat de l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) d'estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries.

En cas que algun dels documents requerits per tramitar la subvenció ja s'hagi aportat no és necessària aportar-lo de nou, sempre que es facin constar la data i l'òrgan o dependència en què es va presentar i que no hagi sofert modificacions.

2. La presentació de la sol·licitud implica autoritzar a l'IDI perquè pugui consultar en qualsevol moment, telemàticament o per altres mitjans, les comprovacions per mostreig o exhaustives necessàries per verificar la conformitat de les dades de les declaracions i el compliment dels requisits establerts en aquesta convocatòria. En cas de denegar-ho mitjançant el formulari de sol·licitud de l'annex 2 d'aquesta resolució, s'hauran de presentar els documents següents:

a) Certificat de l'Agència Tributària de les Illes Balears d'estar al corrent de les obligacions tributàries amb la comunitat autònoma de les Illes Balears.

b) Certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social d'estar al corrent de pagament de les seves obligacions.

c) Document o certificat acreditatiu de la representació.

3. Excepcionalment, si l'IDI no pot aconseguir aquesta documentació, pot sol·licitar a la persona interessada que l'aporti, tal com preveu l'article 28.3 de la Llei 39/2015.

En qualsevol cas, la persona sol·licitant ha de declarar les situacions noves que es puguin produir pel que fa al cas mitjançant un escrit presentat a l'IDI en el termini de quinze dies comptadors des de la data en què se li concedeixi la subvenció.

4. La presentació de la sol·licitud de la subvenció prevista en aquesta convocatòria ha de contenir les següents declaracions responsables:

a) Declaració del compromís incondicional de les persones beneficiàries que el premi que es concedeixi repercutirà directament en l'alumnat, en la forma establerta en l'apartat 6.6 d'aquesta resolució.

b) Declaració de no incórrer en cap de les prohibicions que estableix l'article 10 del Decret legislatiu 2/2005, que té per objecte determinar el règim jurídic de les subvencions l'establiment o la gestió de les quals corresponen a l'Administració de la Comunitat Autònoma o a les entitats públiques que en depenen.

c) Que accepta la cessió de tractament de les seves dades amb relació a l'execució d'aquesta convocatòria.

d) Declaració responsable que és certa i completa la informació continguda en la sol·licitud de subvencions.

e) Declaració de veracitat de dades bancàries, a l'efecte de l'ingrés derivat del procediment.

Vuitè Termini

1. El termini per presentar les sol·licituds és de dos mesos des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears

2. D'acord amb el que estableix l'article 68 de la Llei 39/2015, si la sol·licitud no reuneix els requisits exigits s'ha de requerir la persona interessada perquè, en el termini de deu dies hàbils, esmeni la falta o aporti els documents preceptius, amb la indicació que si no ho fa es considera que desisteix de la seva petició i s'arxivarà, prèvia resolució que s'ha de dictar en els termes que preveu l'article 21 de la Llei esmentada.

Novè Jurat

1. Els treballs presentats han de ser avaluats per un jurat integrat pels membres següents:

a) La directora gerent de l'IDI, com a presidenta, o la persona que delegui.

b) Vocals:

 

— El coordinador del Servei d'Informació i Talent Empresarial, que, a més, ha d'actuar com a secretari.

— El Director General de Formació Professional i Formació Permanent del Professorat, o la persona en qui delegui.

— Un tècnic/a de l'IDI del Servei d'Informació i Talent Empresarial, o la persona en qui delegui.

— Per als premis JEP, el director/a del Centre de Formació, Innovació i Desenvolupaments de Formació Professional de les Illes Balears, o la persona en qui delegui.

— Per als premis JES i JEA, un/a tècnic/a de l'IDI de l'àrea de disseny gràfic, o la persona en qui delegui.

2. El jurat realitzarà una valoració prèvia segons el punt desè, apartat 1, de la convocatòria dels projectes presentats en format electrònic i ha de fixar les dates en què s'ha de reunir per tal que els grups de treball que hagin presentat els projectes en cada categoria els exposin, a fi de realitzar la darrera valoració, segons el punt desè, apartat 2.

3. En el cas que els membres del jurat considerin que cap de les candidatures presentades reuneix els mèrits suficients per a l'obtenció d'un premi, el jurat corresponent podrà proposar declarar desert el premi.

Desè Valoració de les sol·licituds

1. El Jurat ha d'emetre una primera proposta sobre els treballs presentats tenint en compte els criteris de valoració següents:

En les categories JES i JEA (modalitat projecte empresarial):

a) La idea de negoci i la seva proposta de valor i ajuda a la millora d'un dels tres reptes següents:

— Projectes de sensibilització envers el canvi climàtic o de consum sostenible.

— Projectes socials de posada en marxa d'una empresa que cerquin un canvi de la societat (de l'entorn del seu centre), ajudant i col·laborant tots junts.

— Projectes TIC que cerquin solucions tecnològiques a problemes detectats en l'entorn més proper o de la societat.

Aquest apartat tindrà una valoració de fins a deu punts.

b) El desenvolupament del model de negoci i els objectius aconseguits tindran una valoració de fins a deu punts.

c) La integració dels objectius de desenvolupament sostenible en el model de negoci tindrà una valoració de fins a deu punts.

d) La qualitat de la presentació, el contingut i els mitjans utilitzats a l'audiovisual tindran una valoració de fins a 1deu punts.

En la categoria JEP (modalitat projecte empresarial):

a) La idea de negoci i la seva proposta de valor tindran una valoració de fins a deu punts.

b) El desenvolupament del model de negoci i els objectius aconseguits tindran una valoració de fins a deu punts.

c) La integració dels objectius de desenvolupament sostenible en el model de negoci tindrà una valoració de fins a deu punts.

d) La qualitat de la presentació, el contingut i els mitjans utilitzats a l'audiovisual tindran una valoració de fins a deu punts.

2. El Jurat ha d'emetre la segona valoració, que es sumarà a la de l'apartat 1, sobre els treballs presentats a l'acte públic, tenint en compte el criteris de valoració següents:

— La qualitat de la presentació, el contingut i la capacitat de comunicació tindran una valoració d'un màxim de deu punts.

3. Si en l'elaboració de la prelació de projectes, que és la suma dels apartats 1 i 2, n'hi ha que obtenen la mateixa puntuació total tindran preferència els que hagin obtingut una millor puntuació d'acord amb el que estableixen la lletra a) del punt 1 d'aquest apartat; si encara persisteix la igualtat, es tindrà en compte la puntuació obtinguda d'acord amb el que disposen les lletres b) i c), successivament i per aquest ordre. Si encara persisteix la coincidència, es tindrà en compte la data de presentació de la sol·licitud, de manera que tindran preferència les sol·licituds presentades abans respecte de les posteriors.

Onzè Instrucció

1. El procediment de concessió dels premis serà el de concurrència competitiva.

2. L'inici i la resolució del procediment per concedir els Premis Iemprènjove regulats en aquesta convocatòria correspon al president de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears, o en qui delegui la representació.

3. L'òrgan instructor del procediment és la directora gerent de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears, que s'encarregarà de comprovar que les sol·licituds i la documentació presentada compleixen els requisits exigits en la convocatòria. En el supòsit que s'observi algun defecte o que la documentació sigui incompleta s'ha de requerir l'entitat interessada perquè ho corregeixi, tal com s'indica en l'apartat vuitè d'aquesta convocatòria.

4. Correspon a l'òrgan instructor dur a terme d'ofici les actuacions necessàries per a la determinació, el coneixement i la comprovació de les dades en virtut dels quals ha de formular la proposta de resolució.

5. L'òrgan instructor traslladarà els expedients al Jurat avaluador perquè els avaluï.

6. La directora gerent de l'IDI, vist l'expedient i la valoració feta pel Jurat avaluador, ha de formular la proposta de resolució provisional, degudament motivada que ha d'incloure, per ordre decreixent de puntuació, els projectes presentats per l'obtenció dels premis per cada una de les categories.

Es pot prescindir del tràmit d'audiència quan no figurin en el procediment ni siguin tinguts en compte altres fets, ni altres al·legacions i proves que les formulades pels interessats. En aquest cas, la proposta de resolució formulada té caràcter de definitiva.

7. Els interessats poden presentar-hi al·legacions en el termini de deu dies hàbils comptadors a partir del dia següent de la notificació, mitjançant el tràmit telemàtic establert a l'efecte.

8. El jurat avaluador ha de resoldre les reclamacions presentades en un termini de tres dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de l'acabament del termini de reclamació.

9. Examinades les al·legacions adduïdes, si s'escau, pels interessats, s'ha de formular la proposta de resolució definitiva, on ha de constar el sol·licitant o la relació de sol·licitants per als quals es proposa la concessió de la subvenció i la quantia, i també s'hi ha d'especificar l'avaluació i els criteris de valoració que s'han seguit per efectuar-la.

10. Les propostes de resolució provisional i definitiva no creen cap dret a favor del beneficiari proposat, davant l'Administració mentre no se li hagi notificat la resolució de concessió.

11. Una vegada notificada la proposta, les persones beneficiàries hauran de comunicar a l'òrgan instructor l'acceptació o la renúncia a la proposta de resolució. En qualsevol cas, si en el termini de vuit dies hàbils des de la notificació de la proposta de resolució el beneficiari no fa constar el contrari, s'entendrà que accepta la subvenció que se li ha adjudicat.

Dotzè Resolució i adjudicació dels premis

1. A partir de la proposta de resolució definitiva de la directora gerent de l'IDI, el president de l'IDI ha de dictar la resolució de concessió o denegació de la subvenció.

2. El termini màxim per resoldre i notificar la resolució de les sol·licituds és de sis mesos comptadors a partir de la data finalització del termini de presentació de les sol·licituds. La resolució s'ha de notificar als interessats, d'acord amb l'article 40 i següents de la Llei 39/2015.

3. La resolució de concessió o denegació posa fi a la via administrativa. Contra aquesta s'hi pot interposar un recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se notificat davant el mateix òrgan que va dictar la resolució impugnada, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o bé un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Jurat Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la data de notificació, d'acord amb el que preveu la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

4. Les resolucions de concessió de la subvenció s'han de comunicar a la Base de Dades Nacional de Subvencions.

Tretzè Pagament del premi

1. El pagament del premi establert a la resolució de concessió s'ha d'efectuar mitjançant transferència bancària.

2. Els interessats han d'estar al corrent de les seves obligacions amb les hisendes estatal i autonòmica i amb la Seguretat Social. S'entén que s'atorga el consentiment a l'òrgan gestor per obtenir les certificacions acreditatives de les situacions esmentades. En el cas d'oposar-s'hi, s'ha de fer constar en la sol·licitud i cal aportar, juntament amb la sol·licitud, les certificacions referides.

Catorzè Entrega del premis

L'entrega dels premis es realitzarà en acte públic. La data i el lloc es fixarà per l'IDI, es comunicarà per correu electrònic i la publicarà en la web https://iemprenjove.es/es/premios-iemprenjove/

Quinzè Obligacions dels beneficiaris

Són obligacions dels beneficiaris dels ajuts les que estableix l'article 11 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, així com les establertes en aquesta convocatòria. A més, els beneficiaris han de complir amb les obligacions següents:

a) Els beneficiaris han de destinar obligatòriament els fons percebuts en accions relacionades amb el programa educatiu Iemprènjove o en millores formatives dels alumnes en el termini de sis mesos comptadors des de la percepció de l'ajut.

b) Les entitats guanyadores dels premis n'han de fer la publicitat adient; en particular, hauran d'incloure durant el termini d'un any des de la data de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears de la resolució de concessió de la subvenció, la imatge institucional del Govern de les Illes Balears i de l'IDI en qualsevol material de difusió dels projectes premiats.

En cas d'incompliment de les obligacions es podrà iniciar expedient de revocació o de reintegrament del premi amb exigència dels interessos de demora en els termes de l'article 43 i següents del Text Refós de la Llei de subvencions.

Setzè Seguiment i control

1. L'IDI pot realitzar les activitats de comprovació i control de la destinació dels premis atorgats. Les entitats beneficiàries han de facilitar, en qualsevol moment i dins el termini que es disposi, la documentació que els sigui requerida.

2. En cas que es detectin irregularitats, s'hauran de reintegrar les quanties indegudament percebudes que hagin estat detectades com a conseqüència dels controls.

Dissetè Condicions generals de participació

1. L'atorgament dels premis establerts en aquesta convocatòria implica, sense necessitat de cap declaració per part dels autors, el reconeixement del dret a favor de l'IDI a reproduir, traduir i difondre els treballs premiats en les condicions, els mitjans i a través dels subjectes, les entitats o les institucions que consideri oportuns, durant tot el temps que consideri necessari i sense obligació de cap compensació. 

2. L'IDI es reserva el dret a difondre els centres guanyadors, pels mitjans i formes de comunicació que consideri convenients i sense obligació de cap compensació. Es considera que les persones i entitats participants en els premis han donat el seu consentiment en presentar els treballs.

3. Les persones i entitats concursants exoneren de tota responsabilitat a l'IDI en cas que els treballs resultin danyats o destruïts en cas fortuït o de força major, mentre estiguin en el seu poder.

4. La participació en aquesta convocatòria implica l'acceptació de les bases, els efectes de la qual es regeixen pels seus apartats i, en el seu defecte, per la normativa general aplicable.

Divuitè Concurrència i compatibilitat de subvencions

La percepció dels premis que estableix aquesta convocatòria és compatible amb altres ajuts o subvencions que rebi el beneficiari de la mateixa Administració o d'un altra entitat pública o privada que, aïlladament o en concurrència, estiguin destinats a les mateixes accions que són objecte d'aquesta convocatòria.

Dinovè Protecció de dades

En compliment del que estableix la legislació vigent en matèria de protecció de dades, el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril de 2016 (RGPD), les dades personals facilitades pel participant seran responsabilitat de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) amb la finalitat de gestionar la convocatòria, el desenvolupament i la celebració del concurs, de conformitat amb el que estableixen les seves bases.

El tractament de dades és necessari i les persones interessades presten el seu consentiment exprés en condició de participant, o en el seu cas, com a tutor/representant legal del menor d'edat participant.

La base jurídica que legitima aquest tractament serà el consentiment atorgat en participar de forma voluntària i acceptant expressament tot allò que disposa aquesta convocatòria.

Amb la finalitat descrita, les dades seran conservades durant el temps necessari per complir amb la finalitat per a la qual es recaven i per determinar les possibles responsabilitats que es poguessin derivar de la finalitat, a més dels períodes establerts a la normativa d'arxius i documentació.

L'IDI informa que no se cediran les seves dades a tercers, excepte obligació legal. Així mateix, informam que en la celebració de l'esdeveniment es poden captar imatges dels finalistes/premiats, que podran ser publicades amb finalitats corporatives. Per aquest fet, de conformitat amb el que estableix la Llei Orgànica 1/1982, de 5 de maig, de protecció civil del dret a l'honor, a la intimitat personal i pamiliar i a la pròpia imatge, la persona interessada, o en el seu cas, el seu tutor legal, consent expressament el tractament de les seves dades personals i de la seva imatge amb aquestes finalitats a la pàgina web de www.idi.es i/o en les xarxes socials a Internet (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, etc.). L'IDI informa que aquestes imatges no seran utilitzades per a finalitats diferents a les indicades.

L'IDI informa als usuaris que poden exercir els drets d'accés, rectificació, limitació, supressió, portabilitat i oposició al tractament de les seves dades de caràcter personal davant el Responsable del tractament, així com la retirada del consentiment prestat. El responsable li facilitarà un formulari adequat per presentar en l'adreça següent: Plaça de Son Castelló 1, baixos, 07009 Polígon de Son Castelló (Palma), o bé mitjançant l'adreça de correu electrònic dpd@idi.es.

L'IDI informa que teniu dret a presentar una reclamació davant l'AEPD si considerau que no s'ha atès convenientment l'exercici dels seus drets (www.aepd.es).

 

ANNEX 2 Sol·licitud per participar en el concurs de premis iemprènjove als millors projectes empresarials entre els estudiants de secundària, de cicles formatius i de formació professional bàsica

SOL·LICITUD

DESTINACIÓ

INSTITUT D'INNOVACIÓ EMPRESARIAL DE LES ILLES BALEARS

CODI DIR3

 

SOL·LICITANT

Nom del Centre

Codi centre

Adreça:

Codi postal

Localitat

Municipi

Nom i llinatges del representant :

 

DNI/NIE:

 

Telèfon de contacte

 

Adreça electrònica per comunicacions

 

DADES DELS PROGRAMES PEL QUAL ES PRESENTA LA SOL·LICITUD

□ JES

□ JEA

□ JEP

EXPÓS

1. Que el centre sol·licitant participa al programa iemprènjove aquest curs 2023-24

2. Que les dades consignades en aquesta sol·licitud són certes i em compromet a demostrar-documentalment quan se'm requereixi fer-ho

3. Que els projectes s'han pujat a la web del Programa iemprènjove

SOL·LICIT:

Participar en la convocatòria del Concurs de Premis iemprènjove als millors projectes empresarials desenvolupats per estudiants d'Educació Secundària, de cicles formatius i de formació professional bàsica.

DOCUMENTACIÓ

Documentació que s'adjunta (marcau-la amb una x)

 

CIF de l'entitat.

 

Certificat de l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) d'estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries.

 

Declaració responsable de veracitat de dades bancàries

 

Document o certificat acreditatiu de la representació, sempre que no estigui inscrit en el Registre Electrònic d'Apoderaments.

 

Documentació que es pot obtenir per mitjans telemàtics

D'acord amb l'article 28.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, s'entén atorgat el consentiment per obtenir dades de documents elaborats per altres administracions que es puguin consultar mitjançant xarxes corporatives o sistemes electrònics habilitats a aquest efecte, i que siguin necessàries per tramitar aquesta sol·licitud. En cas de no donar el consentiment per fer la consulta, marcau-ho:

No don el meu consentiment / M'opòs a / No concedesc / Deneg la meva autorització perquè es consultin les dades i documents necessaris per la tramitació d'aquesta sol·licitud. Per això, present els documents que consten a continuació:

 

Certificat de l'Agència Tributària de les Illes Balears d'estar al corrent de les obligacions tributàries amb la comunitat autònoma de les Illes Balears.

 

Certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social d'estar al corrent de pagament de les seves obligacions.

 

Document o certificat acreditatiu de la representació

 Documentació de què ja disposa alguna administració pública8

 Document 1

 Document 2

 Identificació del document:

 Identificació del document:

 Expedient o núm. de registre d'entrada:

 Expedient o núm. de registre d'entrada:

 Òrgan:

 Òrgan:

 Administració (i conselleria, si escau):

 Administració (i conselleria, si escau):

 Codi segur de verificació, si escau:

 Codi segur de verificació, si escau:

 Document 3

 Document 4

 Identificació del document:

 Identificació del document:

 Expedient o núm. de registre d'entrada:

 Expedient o núm. de registre d'entrada:

 Òrgan:

 Òrgan:

 Administració (i conselleria, si escau):

 Administració (i conselleria, si escau):

 Codi segur de verificació, si escau:

 Codi segur de verificació, si escau:

Declaracions responsables (marcar amb una x)

 

Declar de forma responsable: Que l'entitat que represent no està sotmesa a cap de les prohibicions establertes en els apartats 1 i 2 de l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre (BOIB núm. 196, de 31 de desembre), per ser beneficiària del premi IEMPRÈNJOVE als millors projectes empresarials en efectuats per estudiants de cicles formatius i de formació professional bàsica.

Així mateix, em compromet a comunicar per escrit a l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears qualsevol variació en aquesta declaració en un termini inferior a quinze dies a partir de la data en què es doni alguna de les circumstàncies previstes en l'article 10.1 i 2 del Text refós esmentat com a causa de prohibició per ser-ne beneficiari.

 

Declar de forma responsable: Que l'entitat que represent expressa el compromís incondicional que el premi que es concedeixi repercutirà directament en l'alumnat.

 

Declar de forma responsable: Que és certa i completa la informació continguda en la sol·licitud de subvencions.

 

Declar de forma responsable: Que accept la cessió de tractament de les meves dades amb relació a l'execució d'aquesta convocatòria.

 

Declar de forma responsable: Que són certes les dades consignades a la declaració de veracitat de dades bancàries, a l'efecte de l'ingrés derivat del procediment.

 

​​​​​​​Informació sobre protecció de dades personals

PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS:

RESPONSABLE: INSTITUT D´INNOVACIÓ EMPRESARIAL DE LES ILLES BALEARS

ADREÇA: Plaça Son Castelló 1, baixos, 07009 Polígon Són Castelló, Palma.

CONTACTE: info@idi.es

WEB: www.idi.es

GESTIÓ DEL CONCURS DELS PREMIS IEMPRÈNJOVE

  • FINALITAT: Gestionar la convocatòria del Concurs dels Premis Iemprènjove als millors projectes empresarials entre els estudiants d'educació secundària, de cicles formatius i de formació professional bàsic.
  • BASE LEGÍTIMA: Consentiment del participant.
  • TERMINIS DE CONSERVACIÓ: Les dades personals proporcionades es conservaran durant el temps necessari per complir amb la finalitat per a la qual es recaven i per determinar les possibles responsabilitats que es poguessin derivar de la finalitat, a més dels períodes establerts a la normativa d'arxius i documentació.
  • DESTINATARIS: INSTITUT D´INNOVACIÓ EMPRESARIAL DE LES ILLES BALEARS
  • TIPOLOGIA DE DADES: Dades merament identificatives, Imatge personal.
  • CESIONS: No se cediran les seves dades a tercers, excepte obligació legal.
  • TRANSFERÈNCIES INTERNACIONALS: No se'n preveuen.
  • ELABORACIONS DE PERFILS: No se'n preveuen.

Al seu torn, li informem que pot contactar amb el Delegat de Protecció de Dades, dirigint-se per escrit a l'adreça de correu dpd@idi.es o al telèfon (+34) 971 17 61 61.

EXERCICI DE DRETS

INSTITUT D'INNOVACIÓ EMPRESARIAL DE LES ILLES BALEARS informa als usuaris que poden exercir els drets d'accés, rectificació, limitació, supressió, portabilitat i oposició al tractament de les seves dades de caràcter personal davant el Responsable del tractament, així com la retirada del consentiment prestat. El Responsable li facilitarà un formulari adequat, a presentar en l'adreça a dalt indicada o bé mitjançant l'adreça de correu electrònic dpd@idi.es .

INSTITUT D'INNOVACIÓ EMPRESARIAL DE LES ILLES BALEARS l'informa que té dret a presentar una reclamació davant l'AEPD si considera que no s'ha atès convenientment l'exercici dels seus drets (www.ae pd.es).

□ Autoritzo de forma expressa a INSTITUT D'INNOVACIÓ EMPRESARIAL DE LES ILLES BALEARS (IDI) perquè tracti les meves imatges, o les imatges del menor al qual represento, captades durant la celebració del concurs IEMPRÈNJOVE i per a la seva posterior publicació a la seva pàgina web (www.idi.es) i/o en les xarxes socials de l'entitat; de conformitat amb el que estableix la Llei Orgànica 1/1982 de 5 de maig, de Protecció Civil del Dret a l'Honor, a la Intimitat Personal i Familiar i a la Pròpia Imatge.

 

…………………………………………….., ………. d ……………………………………. de ………….  [rúbrica]