Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE FERRERIES

Núm. 803305
Aprovació definitiva de l’Ordenança reguladora del preu públic per la prestació de serveis i realització d’activitats i instal·lacions esportives municipals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Ferreries, en sessió ordinària de 29/09/2022, va aprovar inicialment l'Ordenança reguladora del preu públic per la prestació de serveis i realització d'activitats i instal·lacions esportives municipals, que es va sotmetre a un termini d'informació pública, pel termini de 30 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la seva publicació al BOIB núm. 131 de dia 8/10/2022.

Atès que no s'han presentat al·legacions durant el termini d'exposició pública, es considera l'Ordenança reguladora del preu públic per la prestació de serveis i realització d'activitats i instal·lacions esportives municipals aprovada definitivament sense necessitat d'acord exprés pel Ple.

A continuació es transcriu literalment el text íntegre definitiu, que també es podrà consultar a la seu electrònica de l'Ajuntament de Ferreries a a la següent adreça: https://ajferreries.org/tauler/edictes.aspx?TIPO=01&HISTORIC=1

La qual cosa es fa pública per a general coneixement.

 

Ferreries, en la data de la signatura electrònica (22 de desembre de 2023)

El batle Pedro Pons Huguet

 

Ordenança fiscal reguladora del preu públic per la prestació de serveis i realització d'activitats en instal·lacions esportives municipals

Article 1 Naturalesa, objecte i fonament

De conformitat amb el que preveuen els articles 133.2 i 142 de la Constitució espanyola i l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, i d'acord també amb els articles de 15 a 27 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, l'Ajuntament de Ferreries acorda establir un preu públic per la prestació de serveis, realització d'activitats i utilització de les instal·lacions esportives municipals.

Article 2 Fet imposable

Constitueix el fet imposable del preu públic la percepció dels serveis i la utilització de les instal·lacions esportives municipals, que es refereixin, afecten o beneficien el subjecte passiu de forma particular.

Les instal·lacions esportives municipals que queden afectades per la present Ordenança fiscal són les següents:

- Zona esportiva, que inclou:

  • Poliesportiu municipal
  • Rocòdrom
  • Pista poliesportiva del CEIP de Santa Àgueda
  • Sala de psicomotricitat
  • Quatre (4) pistes de tennis
  • Tres (3) pistes de pàdel
  • Un (1) camp de futbol 11
  • Un (1) camp de futbol 7

Article 3 Subjecte passiu

Estan obligades a pagar el preu públic les persones que utilitzin els serveis i les instal·lacions esportives municipals esmentades a l'article anterior.

Article 4 Exempcions

Resten exempts de pagar els preus de les activitats lliures de les instal·lacions públiques i serveis:

  • Els grups formats per alumnat de les escoles del municipi que facin ús de les instal·lacions en horari lectiu.
  • Les persones que formen part d'entitats i clubs esportius del municipi.
  • Les activitats fetes amb finalitats culturals, educatives o socials, sempre amb justificació prèvia i a consideració de l'òrgan municipal competent.

Article 5 Quota tributària

S'estableixen les quotes següents per a les bases imposables indicades:

Ús d'instal·lacions esportives:

  • Hora/pista poliesportiu: 20,00 €
  • Hora/camp de futbol 11: 20,00 €
  • Hora/camp de futbol 7: 15,00 €
  • Hora/sala psicomotricitat: 6,00 €
  • Hora/pista de tennis: 7 €

Suplement servei amb llum artificial:

  • Hora/pista poliesportiu: 6,00 €
  • Hora/camp de futbol 11: 10,00 €
  • Hora/camp de futbol 7: 10,00 €
  • Hora/pista de tennis: 3 €

Activitats esportives gestionades per l'Ajuntament:

  • Entrenament físic de manteniment per a persones adultes (2 hores setmanals/mes): 22 €
  • Entrenament físic i activitat esportiva per a persones jubilades (curs/anual): 22 €

Les quotes per les activitats lliures a les instal·lacions esportives municipals inclouen l'ús dels vestidors.

Article 6 Liquidació i ingrés

L'Ajuntament podrà liquidar les quanties bé amb caràcter anticipat bé amb caràcter mensual, depenent de l'activitat i la durada.

Les altes i les baixes es podran comunicar en qualsevol moment. En tot cas, es liquidarà el mes natural en curs i l'efecte de la baixa serà a partir del mes següent.

Tal com estableix l'article 27 de la Llei 8/1989, de 13 d'abril, de taxes i preus públics, els deutes per preus públics es podran exigir mitjançant el procediment administratiu de constrenyiment i conforme a la normativa vigent.

Article 7 Meritació

Es merita el preu públic i neix l'obligació de contribuir des del moment que se sol·licita la prestació de qualsevol dels serveis que es regulen en aquesta Ordenança.

En el cas que es reservi una pista o qualsevol dels elements definits en el quadre de quotes tributàries, s'haurà d'ingressar el cost del preu públic en el moment de la reserva.

Article 8 Normes de gestió

L'ingrés de les quotes o abonaments mensuals es realitzarà en règim de liquidació o autoliquidació, en funció de l'activitat realitzada, en virtut de l'article 27.1 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovada pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març.

El pagament es podrà efectuar a l'oficina de recaptació de l'Ajuntament de Ferreries.

Quan per l'ús o l'aprofitament de les instal·lacions aquestes pateixin algun deteriorament o desperfecte, el subjecte passiu estarà obligat, sens perjudici de l'abonament del preu públic, a pagar les despeses de reparació.

Disposició final única

La present Ordenança fiscal, aprovada pel Ple d'aquest Ajuntament en sessió tinguda el dia 29 de setembre de 2022, entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació íntegra en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.