Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

AGÈNCIA DE LA QUALITAT UNIVERSITÀRIA DE LES ILLES BALEARS

Núm. 803027
Resolució del president de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears (AQUIB) de 20 de desembre de 2023 per la qual s'aprova la convocatòria, bases, exercicis, temari, i barem de mèrits; i es designa el Tribunal Qualificador per a les proves selectives del concurs oposició d’una plaça de personal laboral fix administratiu de l’AQUIB.

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. De conformitat amb els principis constitucionals rectors de l'accés a l'ocupació pública recollits en l'article 55 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la llei de l'Estatut Bàsic de l'empleat públic (TREBEP), es convoca la selecció d'una plaça de personal laboral fix administratiu.

2. De conformitat amb el que estableix l'article 9 dels Estatuts de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears, l'Agència, per a l'exercici de les funcions que li corresponen i el compliment dels objectius que té encomanats i com a suport administratiu, pot contractar el personal necessari, d'acord  amb els criteris que fixi el Consell de Direcció.

3. Mitjançant un acord del Consell de Direcció de l'Agència, de 22 de març de 2022, es va aprovar la sol·licitud d'autorització de contractació d'una persona amb perfil administratiu laboral fix. La sol·licitud va ser informada favorablement en data de 10 de maig de 2022.

RESOLUCIÓ

1. Aprovar la convocatòria de proves selectives per cobrir la plaça de personal laboral fix administratiu de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears, per concurs oposició.

2. Aprovar les bases específiques que han de regir aquesta convocatòria, que s'adjunten a la present resolució com a Annex 1.

3. Designar el Tribunal Qualificador d'aquest procés selectiu, el qual el constitueixen els membres que figuren en l'Annex 2 d'aquesta Resolució.

4. Aprovar els exercicis i el temari que s'exigiran a les proves selectives per a l'ingrés com a personal administratiu de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears, que consten en l'Annex 3.

5. Aprovar el barem de mèrits de la fase de concurs per a l'accés com a personal administratiu, que figura en l'Annex 4.

6. Fer públic el model de sol·licitud i declaració responsable per participar en aquest procés selectiu, i les recomanacions per tramitar-la, que figuren a l'Annex 5 i 6.

7. Fer públic el model de relació de mèrits al·legats per a la fase de concurs, que figura en l'Annex 7.

8. Fer públic el model de la documentació que han de presentar les persones que hagin superat el procés selectiu, que figura a l'Annex 8.

9. Fer pública la informació sobre protecció de dades personals que figura en l'Annex 9.

10. Publicar la present resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que esgota la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant del president de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord  amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 8.2 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, a la data de la signatura electrònica (21 de desembre de 2023)

El president de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears Antonio Luis Alcover Casasnovas

 

ANNEX 1 Bases específiques de la convocatòria

1. Normativa reguladora

La present convocatòria es regula per la normativa següent:

a. Text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, de 30 d'octubre, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre (d'ara endavant, TREBEP).

b. Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes.

c. Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

d. Llei 11/2016, del 28 de juliol, d'Igualtat de dones i homes.

e. Llei 11/1998, de 14 de desembre, sobre el Règim específic de taxes de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

f. Reglament d'ingrés del personal al servei de la comunitat autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 27/1994, d'11 de març.

g. Decret 11/2017, de 24 de març, d'exigència de coneixements de la llengua catalana en els procediments selectius d'accés a la funció pública i per ocupar llocs de treball de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

2. Places i procediment selectiu

a. L'objecte de la convocatòria és la provisió d'una plaça de personal laboral fix administratiu de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears.

b. S'estableix com a procediment selectiu el de concurs oposició.

3. Requisits i condicions generals de les persones interessades

Per a l'admissió a aquestes proves selectives, les persones interessades hauran de complir, en data de finalització del termini de presentació de sol·licituds i durant tot el procés selectiu, els requisits generals establerts en aquesta convocatòria, amb les especificacions següents:

a. Tenir la nacionalitat espanyola o alguna altra nacionalitat de les que, segons l'article 57 del text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 5/2015, permetin l'accés a l'ocupació pública com a personal laboral.

b. Tenir devuit anys complerts i no haver arribat a l'edat de jubilació forçosa.

c. Per a l'accés com a personal laboral fix administratiu de l'Agència s'exigeix ​​la titulació oficial de batxiller o tècnic de grau mitjà o equivalent.

d. En el cas de les titulacions expedides a l'estranger, cal aportar la credencial corresponent d'homologació o reconeixement del Ministeri d'Educació i Formació Professional.

e. El nivell de coneixement de llengua catalana exigible per a aquesta plaça és el corresponent al certificat de nivell C1 (nivell de domini funcional efectiu), de conformitat amb allò establert a l'article 3.a) del Decret 11/2017. Els certificats han d'haver estat expedits per l'Escola Balear d'Administració Pública o expedits o homologats per la conselleria competent en matèria de política lingüística, o reconeguts com a equivalents per l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013 per la qual es determinen els títols, diplomes i certificats de coneixements de llengua catalana de la Direcció General de Cultura i Joventut (BOIB núm. 34, de 12 de març de 2013).

f. Tenir les capacitats i les aptituds físiques i psíquiques que siguin necessàries per a l'exercici de les funcions corresponents.

g. No haver estat separat, mitjançant un expedient disciplinari, del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni haver estat inhabilitades de manera absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial.

En cas de ser nacional d'un altre estat, no ha d'estar inhabilitat ni en una situació equivalent, ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que li impedeixi, en el seu estat, l'accés a l'ocupació pública.

El fet de constar en la llista de persones admeses no implicarà que les persones interessades compleixin els requisits per participar en aquesta convocatòria.

4. Sol·licituds

4.1 Procediment

El procediment per a la presentació de sol·licituds i els documents que s'hi han d'adjuntar es detallen a l'Annex 5 i 6.

La presentació de la sol·licitud per participar en el procés selectiu suposa el coneixement i l'acceptació expressa de l'aspirant per al tractament de les dades de caràcter personal a càrrec de l'òrgan competent i únicament per a les finalitats establertes. El tractament de la informació facilitada en les sol·licituds tendrà en compte les previsions del Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, i de la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i Garantia dels Drets Digitals.

4.2 Termini

El termini de presentació de sol·licituds és de vint dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears, i es considerarà inhàbil el període lectiu de Nadal.

No s'admetrà cap sol·licitud rebuda amb posterioritat al termini de presentació de sol·licituds establert a la convocatòria.

4.3 Quantia

La taxa dels drets d'examen per a aquesta convocatòria és de 10,31 euros.

Queden exemptes del pagament de la taxa les persones següents:

a. Els membres de famílies nombroses tenen dret a la bonificació de les taxes, sempre que n'acreditin documentalment la situació en el moment de la sol·licitud.

  • Família nombrosa o monoparental de categoria general: bonificació del 50 % de les taxes.
  • Família nombrosa o monoparental de categoria especial: bonificació del 100 % de les taxes.

b. Les persones que hagin estat víctimes d'actes terroristes tenen dret a l'exempció total de taxes, sempre que n'acreditin documentalment la situació en el moment de la inscripció.

c. Les víctimes de violència de gènere tenen dret a l'exempció total de taxes, sempre que n'acreditin documentalment la situació en el moment de la inscripció. Aquesta condició s'acredita presentant qualsevol dels documents previstos a la normativa vigent.

d. Les persones amb una discapacitat igual o superior al 33 %, les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica especial i les persones subjectes a mesures privatives de llibertat, tenen dret a l'exempció total de taxes, sempre que n'acreditin documentalment la situació en el moment de la inscripció.

e. Les persones que estan en situació de desocupació tenen una exempció del 50 % de les taxes. Aquesta condició s'ha d'acreditar documentalment en el moment de presentar la sol·licitud.

​​​​​​​5.Tribunal qualificador. Adaptació de les proves

 5.1 Composició de l'òrgan de selecció

El Tribunal qualificador està constituït per les persones que figuren en l'Annex 2 de la Resolució.

El Tribunal actuarà d'acord amb els principis d'objectivitat, imparcialitat, agilitat i eficàcia. També haurà de vetllar pel compliment del principi d'igualtat d'oportunitats entre ambdós sexes.

La pertinença al Tribunal és a títol individual, motiu pel qual els membres són personalment responsables de complir estrictament les bases de la convocatòria i de regir-se pels terminis establerts per a la realització i valoració dels exercicis del procés selectiu, així com de complir el deure de sigil professional.

Els membres del Tribunal poden fer constar en acta el vot contrari sobre l'acord adoptat, l'abstenció o el sentit del vot favorable. L'abstenció únicament podrà ser exercida i posteriorment recollida a l'acta corresponent quan estigui degudament justificada. El Tribunal ha de considerar i tenir en compte aquests motius.

Correspon al Tribunal, en el desenvolupament del procés selectiu, aplicar, interpretar i integrar aquestes bases específiques, amb respecte al principi d'igualtat. També està habilitat per considerar i apreciar les qüestions d'ordre i les incidències que sorgeixin en el desenvolupament dels exercicis o altres qüestions, com ara horaris, calendari, procediment de notificació o desenvolupament dels exercicis. Així mateix, el Tribunal pot adoptar les decisions motivades que consideri pertinents.

Els actes que derivin de les actuacions dels òrgans de selecció podran ser impugnats per la persona interessada en els casos i amb les formes que preveu la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu comú de les Administracions Públiques.

Si en qualsevol moment el Tribunal té coneixement que un aspirant no compleix algun dels requisits exigits o si, en el moment de revisar la documentació, es detecten errors o falsedats en la sol·licitud que l'hi impossibilitin l'accés en els termes establerts en aquesta convocatòria, una vegada conclosa l'audiència prèvia a la persona interessada, se'n proposarà l'exclusió al president de l'Agència. A la proposta s'hi comunicaran les inexactituds o falsedats formulades per l'aspirant a la sol·licitud.

El Tribunal adoptarà les mesures oportunes que permetin als aspirants amb discapacitat, que així ho hagin indicat en la sol·licitud, poder participar en les proves selectives en igualtat de condicions que la resta de participants.

En el desenvolupament dels exercicis, si les circumstàncies ho requereixen pel nombre d'aspirants, l'extensió o el tipus de proves, els membres titulars i suplents del Tribunal podran actuar de forma conjunta.

El Tribunal podrà sol·licitar a l'Agència que nomeni el personal col·laborador o el personal assessor especialista que consideri necessari per al desenvolupament dels exercicis. A aquest efecte, són aplicables les mateixes prohibicions de participació i les causes d'abstenció i de recusació que tenen els membres dels òrgans de selecció.

En el desenvolupament de les proves selectives, el Tribunal haurà de resoldre tots els dubtes que puguin sorgir en l'aplicació de les bases de la convocatòria, així com la manera d'actuar en casos no previstos.

A efectes de comunicacions i de la resta d'incidències, el Tribunal té la seu a les oficines de l'AQUIB, ParcBit, C. Isaac Newton, edifici Naorte A, planta baixa, local 5, 07121 Palma.

 5.2 Adaptacions de les proves

El Tribunal qualificador establirà les adaptacions de temps i mitjans que les persones amb discapacitat sol·licitin i que consideri necessàries per fer els exercicis del procés selectiu, d'acord amb aquesta convocatòria. El Tribunal haurà de tenir en compte el certificat expedit per l'equip multiprofessional que correspongui de la Direcció General d'Atenció a la Dependència o l'organisme equivalent.

5.3 Declaració d'aspirants aprovats

El Tribunal Qualificador no podrà aprovar ni declarar que un nombre de persones superior al de places convocades ha superat l'oposició, d'acord amb l'article 52.3 de la Llei 3/2007, en concordança amb l'article 61.8 del TREBEP.

Això no obstant,  per assegurar que es cobreix la plaça convocada, si l'aspirant seleccionat renuncia abans del nomenament o presa de possessió, el Tribunal elevarà a l'òrgan convocant una relació complementària dels aspirants que estiguin situats a continuació de la persona proposada, per ordre de puntuació, per al seu possible nomenament com a personal laboral fix en substitució de la que renunciï.

6. Relacions amb els ciutadans

Al llarg del procés selectiu, es publicarà a la pàgina web de l'AQUIB (https://www.aquib.es) tota la informació relativa als diferents aspectes del desenvolupament d'aquest procés.

En tot cas, només tenen efectes jurídics les comunicacions enviades pels mitjans de notificació i publicació que es preveuen en aquesta convocatòria.

7. Fase d'oposició

7.1. Fase d'oposició

La fase d'oposició, de caràcter obligatòria i eliminatòria, constitueix el 70 % de la puntuació màxima assolible del procés selectiu.

7.2. Exercicis

Els exercicis per a l'ingrés com a personal laboral fix administratiu de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears són els que sindiquen en l'Annex 3.

El desenvolupament dels exercicis d'aquest procés selectiu s'ajustarà a la normativa publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat, Butlletí Oficial de les Illes Balears o Diari Oficial de la Unió Europea, en data de finalització del període de presentació de sol·licituds, encara que la normativa esmentada estigui en període de vacatio legis en data de realització de les proves selectives.

7.3. Ordre d'actuació de les persones que participen a l'oposició

En cas que s'hagin d'organitzar torns per realitzar els exercicis, es farà un sorteig públic per determinar l'ordre d'actuació dels aspirants a les proves selectives.

7.4. Qualificació dels exercicis

La qualificació dels exercicis ¾exceptuant els qüestionaris amb respostes alternatives de tipus test, que es corregiran de forma mecanitzada¾ la durà a terme el Tribunal qualificador, d'acord  amb els criteris establerts en l'Annex 3.

8. Fase de concurs. Valoració de mèrits

La fase de concurs constituirà com a màxim un 30 % de la puntuació màxima assolible del procés selectiu.

El barem de mèrits de la fase de concurs és el que figura en l'Annex 4.

L'al·legació i l'acreditació dels mèrits es faran així com s'estableix l'Annex 4 punt 5 d'aquesta convocatòria.

Els mèrits s'acreditaran i valoraran amb referència en data de la finalització del termini de presentació de sol·licituds per participar en el procés selectiu.

9. Calendari i desenvolupament dels exercicis

El desenvolupament dels exercicis serà entre l'1 de febrer i el 30 de novembre del 2024.

10. Resultat del concurs oposició i ordre de prelació final de les persones aspirants

10.1. Resultat del concurs oposició

La relació d'aspirants que hagin superat el concurs oposició, que no podrà ser superior al nombre de places, es determinarà per la suma de la puntuació obtinguda en el conjunt dels exercicis obligatoris i eliminatoris de la fase d'oposició i de la valoració dels mèrits corresponents a la fase de concurs.

10.2. Ordre de prelació final

L'ordre de prelació final dels aspirants que siguin seleccionats en el concurs oposició es determinarà per la suma de la puntuació de la fase d'oposició i de la puntuació obtinguda a la fase de concurs.

11. Desempats

En cas d'empat, l'ordre de prelació s'establirà segons la puntuació més alta obtinguda en la fase d'oposició. Si l'empat no es desfà, es resoldrà amb els criteris següents:

  • 1r les persones víctimes de violència de gènere.
  • 2n la persona de més edat.
  • 3r  Si l'empat segueix, es farà un sorteig.

En relació amb el reconeixement de les situacions de violència de gènere, s'han d'acreditar tal com estableix l'article 23 de la Llei Orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere.

12. Publicació de la llista d'aspirants que hagin superat el procés selectiu i adjudicació del lloc de treball

12.1. Publicació de la llista d'aspirants seleccionats i presentació de documents

La resolució del president de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears que ordeni la publicació de la llista d'aspirants que hagin superat les proves selectives per a l'ingrés com a personal laboral fix administratiu.

En el termini de vint dies naturals, comptadors des de l'endemà de la publicació en la pàgina web de l'AQUIB de la resolució del president de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears per la qual es faci pública la relació d'aspirants que hagi superat la fase d'oposició, els aspirants hauran de presentar els documents indicats. en aquesta convocatòria en el Registre de l'AQUIB o en qualsevol altra de les formes que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

12.2. Incompliment dels requisits

Si no es presenta la documentació dins del termini fixat ¾exceptuant els casos de força major, que han de ser degudament acreditats i, si escau, valorats per l'Agència mitjançant una resolució motivada¾ o si, en el moment d'examinar la documentació, es detecta que manca algun dels requisits exigits, la persona interessada no podrà ser nomenada personal laboral fix i se n'anul·laran les actuacions, sense perjudici de la responsabilitat en què hagi incorregut per falsedat en la sol·licitud inicial.

13. Nomenament i presa de possessió

13.1. Nomenament

Una vegada revisada la documentació a què fa referència l'apartat anterior, la persona que hagi superat el procés del concurs oposició serà nomenada, per resolució del president de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears, personal laboral fix com a administratiu de l'Agència. Aquesta resolució es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

13.2. Signatura de contracte

La persona que hagi superat el procés selectiu formalitzarà el contracte com a personal laboral fix de l'AQUIB.

La signatura del contracte s'ha d'efectuar en el termini de set dies naturals, comptadors a partir de l'endemà que es publiqui al BOIB la resolució de nomenament.

Abans de la signatura del contracte, la persona interessada haurà de fer constar que no ocupa cap lloc de treball ni que duu a terme cap activitat al sector públic de les que es comprenen a l'article 1 de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques.

Si duu a terme alguna activitat privada, en què s'hi inclouen les de caràcter professional, ho haurà de declarar en el termini de deu dies hàbils comptadors des de l'endemà de la signatura del contracte, perquè l'òrgan competent acordi la declaració de compatibilitat o d'incompatibilitat.

14. Borses de personal laboral temporal

Es constituirà una borsa de personal laboral temporal administratiu de l'AQUIB. En aquesta borsa s'integraran les persones que hagin aprovat, com a mínim, el primer exercici obligatori de les proves selectives.

Als efectes anteriors, el tribunal requerirà a les persones que hagin superat el procés selectiu, però que no hagin obtingut la plaça que, en el termini de deu dies hàbils, acreditin els mèrits al·legats en la declaració responsable.

Aquesta borsa tendrà una vigència limitada fins a la creació de noves borses derivades del resultat de processos selectius futurs de la mateixa categoria i especialitat.

 

ANNEX 2 Tribunal Qualificador de les proves selectives

El president de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears designa els membres del Tribunal qualificador:

Presidenta titular: Olga Uría Guerrero

President suplent: José Francisco Gutiérrez Vargas

Secretària titular: Paula Ramis d'Ayreflor García-Gutiérrez

Secretària suplent: Lara García Gimeno

Vocal titular: Miquel Horrach Munar

Vocal suplent: Irene Vich Picornell

 

 

​​​​​​​ANNEX 3 Exercicis i temari

1. Exercicis

1.1 Primer exercici

És de caràcter obligatori i eliminatori i consistirà en respondre per escrit un qüestionari de 75 preguntes de tipus test amb quatre respostes alternatives. D'aquestes, només n'hi haurà una de correcta. Les 70 primeres seran ordinàries i avaluables i les 5 darreres seran de reserva. Totes les preguntes correspondran al contingut del temari establert en l'Annex 3, punt 2 de l'oposició.

L'exercici es qualificarà de 0 a 35 punts. Cada pregunta que es respongui correctament es valorarà amb 0,50 punts. Les respostes incorrectes i les que contenguin més d'una alternativa es penalitzaran amb un terç del valor assignat a la resposta correcta. Les preguntes que es deixin sense respondre no es valoraran ni es penalitzaran. El test que respondran els aspirants s'escollirà d'entre, com a mínim, dues alternatives, per sorteig públic. Aquest es farà davant dels aspirants immediatament abans de començar les proves. Per superar el test caldrà obtenir una puntuació mínima de 17,5 punts.

El temps per desenvolupar aquest exercici serà de 90 minuts.

La qualificació de l'exercici es realitzarà de manera mecanitzada i es garantirà l'anonimat dels aspirants.

En cas que s'acordi anul·lar alguna pregunta ja sigui perquè el plantejament o les respostes és incorrecte, perquè hi ha més d'una resposta correcta o perquè la formulació de les preguntes del test en les traduccions en les llengües oficials de la Comunitat Autònoma no coincideixen substancialment, el Tribunal establirà en el mateix acord la substitució, a efectes del càlcul de la qualificació resultant, de les anul·lades per un nombre equivalent de les  preguntes de reserva, i així successivament, d'acord amb l'ordre en què figuren al qüestionari.

El Tribunal podrà acordar l'anul·lació d'alguna o algunes de les preguntes durant la realització de l'exercici o bé com a resultat de les al·legacions presentades a la llista provisional d'aprovats. També podrà anul·lar preguntes si detecta d'ofici un error material, de fet o aritmètic en qualsevol moment anterior a la publicació de la llista definitiva d'aprovats de l'exercici.

Si, en concloure l'operació anterior, el Tribunal acorda anul·lar alguna pregunta més, el valor de cada pregunta s'ajustarà perquè la puntuació màxima sigui de 35 punts.

1.2 Segon exercici

El segon exercici, de caràcter obligatori i eliminatori, consistirà en resoldre amb ordinador una prova usant l'eina d'ofimàtica Excel, amb la versió que el Microsoft 365 inclou. La prova s'escollirà d'entre diverses alternatives ¾totes relatives al temari d'informàtica que s'especifica en el punt 3 de l'Annex 3 i a les funcions de la plaça de la convocatòria¾ per sorteig públic, el qual es farà davant els aspirants immediatament abans de començar la prova.

La qualificació de l'exercici serà d'entre 0 fins a 35 punts. Per superar-lo, caldrà obtenir una puntuació mínima de 17,5 punts.

El temps per resoldre aquest exercici serà de 150 minuts.

Si el nombre d'aspirants presentats i els mitjans tècnics ho permeten, el Tribunal posarà a la seva disposició les normes legals en format electrònic, per garantir, en tot moment, la seva autenticitat, integritat i conservació. Això es comunicarà a través de la pàgina web de l'AQUIB (https://www.aquib.es).

Es valorarà la capacitat d'anàlisi i de raciocini, la sistematització i la claredat de les idees, la interpretació correcta de la normativa aplicable als casos plantejats i els aspectes relacionats amb el temari comú de matèries d'ofimàtica.

En cas que el Tribunal acordi altres criteris que desenvolupin els criteris de valoració anteriors, els haurà de publicar abans de realitzar l'exercici.

2. Temari general

a. Procediment administratiu i administració electrònica

Tema 1. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Els interessats. L'activitat de les administracions públiques. Termes i terminis.

Tema 2. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Les fases del procediment administratiu.

Tema 3. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Els recursos administratius: objecte i classes.

Tema 4. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Els òrgans de les administracions públiques. Els òrgans administratius de les administracions públiques.

Tema 5. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. La responsabilitat patrimonial de les administracions públiques: consideracions generals, pressuposts, requisits temporals.

Tema 6. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Funcionament electrònic del sector públic: la Seu electrònica. El portal d'Internet. Els sistemes d'identificació de les administracions públiques. La signatura electrònica.

Tema 7. Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Disposicions generals. Principis de protecció de dades. Drets de les persones a l'accés, rectificació, supressió i oposició de les vostres dades.

Tema 8. Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dons i homes: objecte i àmbit d'aplicació. El principi d'igualtat i la tutela contra la discriminació. Les polítiques públiques per a la igualtat.

Tema 9. Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. La transparència de l'activitat pública. El dret d'accés a la informació pública.

Tema 10. Reial decret 203/2021, de 30 de març, pel qual s'aprova el Reglament d'actuació i funcionament del sector públic per mitjans electrònics.

b. Gestió de recursos humans

Tema 11. Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, i Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears. Objecte i àmbit d'aplicació. Classes de personal. Drets i deures dels empleats públics. Codi de conducta.

Tema 12. Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, i Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears. Adquisició i pèrdua de la relació de servei. La relació de llocs de treball. Contingut, procediment i classificació dels llocs de treball. Instruments d'ordenació i planificació.

Tema 13. Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, i Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears. Les situacions administratives.

Tema 14. Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears. L'avaluació de l'acompliment.

c. Gestió econòmica i de recerca. Contractació

Tema 15. Llei 9/2017, del 8 de novembre, de contractes del sector públic. Objecte i àmbit d'aplicació de la llei. Negocis i contractes exclusius. Els contractes del sector públic: tipus contractuals, contractes subjectes a regulació harmonitzada, contractes administratius i contractes privats.

d) Temari específic

Tema 16. Llei Orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari.

Tema 17. Llei 2/2003, de 20 de març, d'organització institucional del sistema universitari de les Illes Balears. Títol II.

Tema 18. Reial decret 822/2021, de 28 de setembre, pel qual s'estableix l'organització de les ensenyances universitàries i del procediment d'assegurament de la seva qualitat Disposicions generals. Organització dels estudis de les ensenyances universitàries de grau, màster i doctorat.

Tema 19. Reial decret 640/2021, de 27 de juliol, de creació, reconeixement i autorització d'universitats i centres universitaris, i acreditació institucional de centres universitaris. Capítol III. Acreditació institucional de centres universitaris.

Tema 20. El Reial decret 99/2011, de 28 de gener, pel qual es regulen els ensenyaments universitaris de doctorat, modificat pel Reial decret 43/2015, de 2 de febrer.

Tema 21. Reial Decret 1125/2003, de 5 de setembre, pel qual s'estableix el sistema europeu de crèdits i el sistema de qualificacions a les titulacions universitàries de caràcter oficial i validesa a tot el territori nacional. Objecte i àmbit d'aplicació del sistema europeu de crèdits. Concepte de crèdit. Assignació de crèdits. Sistema de qualificacions. Adaptació al sistema.

3. Temari informàtica

Tema 1. Conceptes generals i característiques fonamentals de l'aplicació de full de càlcul.

  • Instal·lació i inici de l'aplicació
  • Configuració de l'aplicació
  • Entrada i sortida del programa
  • Descripció de la pantalla de l'aplicació de full de càlcul
  • Ajuda de l'aplicació de full de càlcul
  • Opcions de visualització (zoom, vistes, immobilització de zones del full de càlcul, etc.)

Tema 2. Desplaçament pel full de càlcul

  • Mitjançant teclat
  • Mitjançant ratolí
  • Grans desplaçaments
  • Barres de desplaçament

Tema 3. Introducció de dades al full de càlcul

  • Tipus de dades

Tema 4. Edició i modificació del full de càlcul

  • Selecció del full de càlcul
  • Modificació de dades
  • Inserció i eliminació
  • Copiat o reubicació

Tema 5. Emmagatzematge i recuperació d'un llibre

  • Creació d'un llibre nou
  • Obrir un llibre ja existent
  • Guardat dels canvis realitzats en un llibre
  • Creació d'una duplica d'un llibre
  • Tancament d'un llibre

Tema 6. Operacions amb rangs

  • Emplenament ràpid d'un rang
  • Selecció de diversos rangs (rang múltiple, rang tridimensional)
  • Noms de rangs

Tema 7. Modificació de l'aparença d'un full de càlcul

  • Format de cel·la
  • Amplada i alçada de les columnes i files
  • Ocultar i mostrar columnes, files o fulls de càlcul
  • Format del full de càlcul
  • Canvi de nom d'un full de càlcul
  • Formats condicionals
  • Autoformats o estils predefinits

Tema 8. Fórmules

  • Operadors i prioritat
  • Escriptura de fórmules
  • Còpia de fórmules
  • Referències relatives, absolutes i mixtes
  • Referències externes i vincles
  • Resolució d'errors de les fórmules

Tema 9. Funcions

  • Funcions matemàtiques predefinides a l'aplicació de full de càlcul
  • Regles per utilitzar les funcions predefinides
  • Utilització de les funcions més usuals
  • Ús de l'assistent per a funcions

Tema 10. Inserció de gràfics per representar la informació que contenen els fulls de càlcul

  • Elements d'un gràfic
  • Creació d'un gràfic
  • Modificació d'un gràfic
  • Eliminació d'un gràfic

Tema 11. Inserció d'altres elements dins un full de càlcul

  • Imatges
  • Autoformes
  • Textos artístics
  • Altres elements

Tema 12. Impressió

  • Zones d'impressió
  • Especificacions d'impressió
  • Configuració de pàgina
  • Vista preliminar

Tema 13. Treball amb dades

  • Validacions de dades
  • Esquemes
  • Creació de taules o llistes de dades
  • Ordenació de llista de dades, amb un o diversos camps
  • Ús de filtres
  • Subtotals

Tema 14. Ús de les eines de revisió i treball amb llibres compartits

  • Inserció de comentaris
  • Control de canvis del full de càlcul
  • Protecció d'un full de càlcul
  • Protecció d'un llibre
  • Llibres compartits

Tema 15. Importació des d'altres aplicacions del paquet ofimàtic

  • Amb bases de dades
  • Amb presentacions
  • Amb documents de text

Tema 16. Plantilles i macros

  • Creació i ús de plantilles
  • Gravadora de macros
  • Ús de macros

 

ANNEX 4 Barem de mèrits de la fase de concurs

La puntuació màxima de la valoració dels mèrits és de 30 punts.

1. Mèrits professionals: serveis prestats. Puntuació màxima: 17,5 punts

a. Per cada mes de serveis prestats i reconeguts al cos, escala o especialitat a què s'opta, o a l'equivalent d'altres administracions públiques: 0,18 punts per mes.

A aquest efecte, es computarà l'experiència professional, en qualsevol administració pública, en una categoria laboral equivalent, segons el nivell de titulació i les funcions.

b. Per cada mes de serveis prestats i reconeguts en altres cossos, escales o especialitats de qualsevol administració pública: 0,14 punts.

c. A aquest efecte, es computarà l'experiència professional, en qualsevol administració pública, en altres categories laborals no equivalents al cos, escala o especialitat a què es presenta, segons el nivell de titulació i les funcions.

d. Per cada mes de serveis prestats i reconeguts al sector privat en funcions equivalents a la plaça: 0,12 punts per mes.

2. Coneixements de llengua catalana. Puntuació màxima: 2,5 punts

a. Certificat de nivell C2 de coneixements de llengua catalana o equivalent: 1,5 punts.

b. Certificat de coneixements específics de llenguatge administratiu: 1 punt.

Només es valora el certificat del nivell més alt que s'acredita, a més del certificat de coneixements de llenguatge administratiu, la puntuació del qual s'ha d'acumular a la de l'altre certificat que s'acrediti. En tots els casos només es valoren els certificats de nivell superior a l'exigit com a requisit d'accés.

3. Estudis acadèmics. Puntuació màxima: 4 punts

a. Per cada títol de tècnic superior o equivalent a efectes acadèmics: 2,5 punts.

b. No es valoraran com a mèrit els estudis que siguin requisit previ i necessari per cursar els estudis que es valorin. A aquest efecte, es considera com a requisit previ i necessari la titulació conduent a una altra titulació o que quedi absorbida per una altra titulació valorada com a mèrit.

c. Pel títol de grau, diplomatura, enginyeria tècnica, arquitectura tècnica, llicenciatura, enginyeria, arquitectura o equivalent: 4 punts.

4. Formació. Puntuació màxima: 6 punts

Es valoraran tots els cursos de formació certificats amb aprofitament, impartits o promoguts per qualsevol administració pública de base territorial, universitats i escoles d'administració pública.

També es valoraran en aquest apartat els cursos de formació homologats per les escoles d'administració pública, els cursos impartits per les organitzacions sindicals en el marc dels acords de formació contínua amb l'Administració, així com els títols propis de postgrau de les universitats espanyoles a la regulació d'ensenyaments propis.

Els cursos es valoraran a raó de 0,005 punts per hora.

No es valoraran en aquest apartat els certificats que no indiquin les hores de durada o crèdits de l'acció formativa, els que corresponguin a una carrera universitària, els de doctorat, la superació d'assignatures d'un estudi acadèmic, ni els derivats de processos selectius.

Si el certificat acreditatiu del curs indica crèdits, es valorarà a raó de 25 hores per cada crèdit ECTS.

Si no s'indica el tipus de crèdit, s'entendrà que són crèdits de l'ordenació universitària anterior (CFC o LRU) i, per tant, es valoraran a raó de 10 hores per crèdit.

Quan hi hagi discrepància entre les hores i els crèdits als certificats d'una acció formativa, prevaldran les hores.

En tots els casos, es valoraran una sola vegada les accions formatives relatives a una mateixa qüestió o a un mateix programa, encara que se n'hagi repetit la participació.

Només es valorarà el certificat de nivell superior o el certificat que acrediti un nombre superior d'hores d'entre els referits a una mateixa aplicació d'ofimàtica a nivell d'usuari.

5. Acreditació dels mèrits

Els mèrits al·legats pels aspirants es poden acreditar mitjançant la documentació següent:

a. Serveis prestats: certificat expedit per les administracions públiques corresponents o certificat d'empresa o vida laboral.

b. Estudis acadèmics oficials: còpia autèntica del títol o del resguard acreditatiu (anvers i revers). En cas de presentació de títols d'estudis fets a l'estranger, s'ha d'acreditar l'homologació concedida pel Ministeri competent en matèria d'educació.

c. Coneixement de llengua catalana: certificats expedits per l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP), o bé expedits o homologats per la conselleria competent en matèria de política lingüística o reconeguts com a equivalents d'acord  amb la normativa autonòmica vigent.

d. Cursos de formació: certificats d'aprofitament.

 

ANNEX 5 Instruccions per tramitar les sol·licituds

1. Formalització de la sol·licitud

Els aspirants al procés selectiu podran presentar la sol·licitud per participar a les proves selectives sempre que compleixin els requisits per participar establerts a l'Annex 1, punt 3 d'aquesta convocatòria.

Amb la sol·licitud de participació no caldrà aportar la titulació exigida. Haureu d'aportar una còpia autèntica una vegada superades les proves selectives.

Els aspirants quedaran vinculats a les dades que facin constar a la seva sol·licitud. El domicili que figuri es considerarà vàlid a efectes de notificacions, i seran responsabilitat exclusiva dels candidats tant els errors descriptius com la no comunicació durant el procés de selecció de qualsevol canvi a les dades de la sol·licitud.

La sol·licitud estarà signada. Quedaran exclosos del procediment els aspirants que no signin les seves sol·licituds o que no esmenin la manca de signatura en el termini concedit a la publicació de les llistes provisionals de persones admeses.

2. Documentació a presentar

Juntament amb la sol·licitud, les persones interessades aportaran els documents següents:

  • Una fotocòpia del document nacional d'identitat en vigor o, en cas de no posseir la nacionalitat espanyola, del document oficial acreditatiu de la identitat; o bé, en cas de caducitat, el resguard corresponent de la sol·licitud de renovació.
  • El resguard acreditatiu de l'abonament de la taxa de drets d'examen. La manca de justificació del pagament de la taxa indicada determinarà l'exclusió de l'aspirant del procés selectiu. Aquest pagament no substituirà en cap cas el tràmit de presentació de la sol·licitud de participació en les proves selectives en el termini i en la forma que preveu aquesta Resolució.
  • En cas de reducció o exempció de la taxa, la documentació justificativa d'aquesta circumstància.
  • Una còpia autèntica del certificat de coneixements de llengua catalana.

Tota la documentació acreditativa del compliment dels requisits exigits a la convocatòria serà presentada mitjançant original o còpia autèntica.

3. Declaració responsable

El model oficial de sol·licitud incorpora la declaració responsable del compliment dels requisits per participar a la prova selectiva convocada. No cal aportar cap document addicional per acreditar els aspectes declarats. En particular, l'aspirant declararà, sota la seva responsabilitat, que compleix els requisits establerts:·

  • No haver estat separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de cap administració pública, dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se inhabilitat de manera absoluta o especial per a feines o càrrecs públics per resolució judicial. En el cas de nacionals d'un altre estat, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a una sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu estat i en els mateixos termes, l'accés a una ocupació pública.
  • Tenir les capacitats i les aptituds físiques i psíquiques necessàries per a l'exercici de les funcions del cos, l'escala o l'especialitat en què s'inclouen les places que s'hi ofereixen.
  • Estar en possessió del títol acadèmic exigit o del nivell de titulació exigit a la convocatòria, o estar en condicions d'obtenir-lo en la data en què acabi el termini de presentació de les sol·licituds.

En el cas de titulacions expedides a l'estranger, cal aportar, juntament amb la sol·licitud de participació, l'homologació o el reconeixement corresponent del Ministeri d'Educació i Formació Professional.

No obstant, tot l'anterior, l'AQUIB podrà requerir l'aspirant en qualsevol moment del procés selectiu que acrediti el compliment dels requisits anteriors.

La inexactitud, falsedat o omissió, de caràcter essencial, de qualsevol dada o informació que s'incorporés o la no presentació davant l'AQUIB de la documentació que, si escau, es requerirà per a l'acreditació del compliment del que declara, determinarà la impossibilitat de continuar el procediment des del moment en què es tingui constància d'aquests fets, sense perjudici de les responsabilitats penals, civils o administratives que corresponguin.

4. Formulari de sol·licitud

L'imprès de la sol·licitud per participar a la prova selectiva estarà a disposició de les persones interessades a la seu i a la pàgina web d'AQUIB (https://www.aquib.es).

5. Presentació de la sol·licitud

La sol·licitud per participar a la prova selectiva s'ha de presentar al Registre General de l'AQUIB o en qualsevol altra de les formes establertes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Aquestes sol·licituds s'han d'ajustar al model oficial establert a l'Annex 6. S'ha de presentar la sol·licitud de la manera següent. L'imprès de sol·licitud per participar a la convocatòria estarà a la vostra disposició a l'AQUIB i a la seva pàgina web (https://www.aquib.es).

La persona interessada emplenarà el formulari amb les dades corresponents a cada apartat i, a continuació, el signarà i el presentarà, juntament amb la documentació requerida (vegeu l'apartat 2 d'aquest Annex) al Registre de l'AQUIB, o d'acord amb alguna una altra forma establerta a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

La no-presentació de la sol·licitud dins el termini establert i en alguna de les modalitats esmentades comportarà l'exclusió de l'aspirant. Igualment, la manca de justificació de l'abonament dels drets d'examen també en determinarà l'exclusió.

6. Pagament de la taxa

La taxa per a la inscripció a la prova selectiva d'accés a la plaça convocada que cal abonar és de 10,31 euros, que s'han d'ingressar al compte de l'AQUIB: ES33 2100 7359 7613 0001 2346, oberta a l'entitat CaixaBank.

D'acord  amb la normativa vigent quedaran exemptes del pagament de la taxa les persones establertes a l'Annex 1, punt 4.3.

 

ANNEX 6 Model de sol·licitud

Sol·licitud d'admissió a la prova selectiva del lloc administratiu de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears (AQUIB)

DADES PERSONALS

Primer cognom:     

Segon cognom:     

Nom:     

NIF o equivalent:     

Nacionalitat:     

Data de naixement:     

Telèfon mòbil:     

Telèfon fix:     

Correu electrònic:     

Adreça:     

Codi postal:     

Municipi:     

Província:     

País:     

 

 

REQUISITS DE PARTICIPACIÓ AL·LEGATS SOTA DECLARACIÓ RESPONSABLE

Titulació acadèmica per accedir:     

Nivell de coneixements de llengua catalana de què disposa:     . Indiqueu el tipus de certificat:

( ) Certificat de coneixements de llengua catalana expedit per l'EBAP.

( ) Certificat de coneixements de llengua catalana expedit per l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears.

( ) Certificat de coneixements de llengua catalana homologat per l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears.

( ) Certificat de coneixements de llengua catalana equivalent segons l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013, inscrit en el Registre de Personal de la DG de Funció Pública.

( ) Certificat de coneixements de llengua catalana equivalent segons l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013, NO inscrit en el Registre de Personal de la DG de Funció Pública.

 

PRESENTACIÓ DE DOCUMENTACIÓ OBLIGADA

( ) Acreditació d'haver abonat la taxa per drets d'examen (excepte les persones amb discapacitat).

( ) Còpia autèntica del DNI o del document oficial acreditatiu de la identitat o resguard de la sol·licitud de renovació.

( ) Certificat de coneixements de llengua catalana acreditatiu del nivell exigit a la convocatòria.

DECLARACIÓ RESPONSABLE

DECLAR que compleixo els requisits que exigeix ​​la convocatòria, referits sempre a la data d'expiració del termini assenyalat per presentar les sol·licituds i durant tot el procés selectiu, i que són certes les dades que es consignen en aquesta sol·licitud. Em comprometo a aportar la documentació per acreditar-ho en cas de ser requerit per l'AQUIB.

Manifesto que no he estat separat del servei de l'Administració local, autonòmica o estatal, ni estic inhabilitat per a l'exercici de la funció pública.

Em comprometo a comunicar a l'autoritat convocant qualsevol canvi que es produeixi en aquest sentit a la meva situació personal.

DECLAR que complesc el requisit de tenir les capacitats i les aptituds físiques i psíquiques que són necessàries per a l'exercici de les funcions del lloc a què correspon el procés selectiu.

Informació bàsica sobre protecció de dades

Responsable

Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears

Finalitat

Gestió del procés selectiu

Legitimació

En compliment de l'interès públic i obligacions legals

Destinataris

Se cediran dades personals a tercers (veure l'apartat de informació addicional)

Drets

Drets d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació i d'oposició al tractament tal com s'explica a la informació addicional

Informació addicional

Vegeu l'Annex «Protecció de dades» de la convocatòria

SOL·LICITUD

SOL·LICIT: ser admès/admesa a les proves selectives a què fa referència aquesta sol·licitud.

AUTORITZ a l'Administració a tractar les meves dades personals als efectes que es derivin d'aquesta convocatòria.

     ,     de     de     

[rúbrica]

 

 

AGÈNCIA DE QUALITAT UNIVERTÀRIA DE LES ILLES BALEARS

 

ANNEX 7 Presentació de mèrits del lloc administratiu de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears (AQUIB)

DADES PERSONALS

Primer cognom:     

Segon cognom:     

Nom:     

NIF o equivalent:     

PRESENT els originals o les còpies autèntiques que es consignen a continuació perquè puguin ser valorats a la fase de concurs.

1. Valoració dels serveis prestats

Administració

Anys

Mesos

a) Per cada mes de serveis prestats i reconeguts al mateix cos, escala o especialitat a què s'opta, en qualsevol administració pública.

 

 

b) Per cada mes de serveis prestats i reconeguts en altres cossos, escales o especialitats, a qualsevol administració pública.

 

 

c) Per cada mes de serveis prestats i reconeguts al sector privat en funcions equivalents a la plaça.

 

 

2. Coneixements de llengua catalana

( )

Nivell C1

( )

Nivell C2

( )

Llenguatge administratiu

3. Estudis acadèmics

 

Punts

a) Estudis inclosos a la lletra a) del punt 3 («Estudis acadèmics») de l'Annex 4 de la convocatòria

 

b) Estudis inclosos a la lletra b) del punt 3 (Estudis acadèmics) de l'Annex 4 de la convocatòria

 

4. Formació

 

Aprofitament

a) Cursos realitzats o promoguts per qualsevol administració pública de base territorial, universitat o escola d'administració pública i altres centres oficials.

 

b) Cursos homologats per escoles d'administració pública o impartits per organitzacions sindicals de formació contínua.

 

 

Informació bàsica sobre protecció de dades

Responsable

Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears

Finalitat

Gestió del procés selectiu

Legitimació

En compliment de l'interès públic i obligacions legals

Destinataris

Se cediran dades personals a tercers (veure l'apartat de informació addicional)

Drets

Drets d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació i d'oposició al tractament tal com s'explica a la informació addicional

Informació addicional

Vegeu l'Annex «Protecció de dades» de la convocatòria

     ,     de     de     

[rúbrica]

 

 

AGÈNCIA DE QUALITAT UNIVERTÀRIA DE LES ILLES BALEARS

 

ANNEX 8 Presentació de documentació del lloc administratiu de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears (AQUIB)

DADES PERSONALS

Primer cognom:     

Segon cognom:     

Nom:     

NIF o equivalent:     

PRESENT els originals o les còpies autèntiques que es consignen a continuació per acreditar el compliment dels requisits que exigeix ​​la convocatòria:

( )

Titulació acadèmica exigida.

( )

Declaració de no haver estat separat mitjançant un expedient disciplinari de cap administració pública ni estar inhabilitat.

( )

Certificat mèdic en model oficial o expedit pel Servei de Prevenció de Riscos Laborals que acredita que tinc les capacitats i aptituds necessàries per a l'exercici de les funcions del cos, l'escala i l'especialitat.

( )

Certificat acreditatiu del reconeixement de la condició legal de persona amb discapacitat en un nivell igual o superior al 33%.

 

Informació bàsica sobre protecció de dades

Responsable

Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears

Finalitat

Gestió del procés selectiu

Legitimació

En compliment de l'interès públic i obligacions legals

Destinataris

Se cediran dades personals a tercers (veure l'apartat d'informació addicional)

Drets

Drets d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació i d'oposició al tractament tal com s'explica a la informació addicional

Informació addicional

Vegeu l'Annex «Protecció de dades» de la convocatòria

     ,     de     de     

[rúbrica]

 

 

AGÈNCIA DE QUALITAT UNIVERTÀRIA DE LES ILLES BALEARS

 

ANNEX 9 Informació addicional sobre protecció de dades personals

Responsable del tractament de dades

Identitat: Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears

Adreça postal: ParcBit, c/ Isaac Newton, edifici Naorte A, planta baixa, local 5, 07121 Palma.

Adreça de correu electrònic: info@aquib.es

Contacte amb el responsable de protecció de dades

Adreça postal: ParcBit, c/ Isaac Newton, edifici Naorte A, planta baixa, local 5, 07121 Palma.

Adreça de correu electrònic: lopd@aquib.es

Finalitat

Les dades seran tractades amb la finalitat de realitzar el procés selectiu per a l'accés a la plaça oferta en aquesta convocatòria de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears, i la posterior adjudicació a les persones seleccionades.

Legitimació

El tractament de les dades és necessari per complir una obligació legal i per aconseguir l'interès públic, com és la selecció del personal al servei de les administracions públiques d'acord  amb els principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat.

La legislació aplicable és la següent:

— El Text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 5/2015, del 30 d'octubre.

— La Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

— Les lletres c) i e) de l'article 6.1 del Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals ja la lliure circulació d'aquestes dades.

Categories de dades personals

Dades de caràcter identificatiu

Nom, DNI, domicili, data de naixement, telèfon i adreça de correu electrònic

Dades acadèmiques i professionals

Mèrits, notes en oposicions, formació i experiència professional

Dades relatives a la salut

Percentatge i tipus de discapacitat

Consentiment pel tractament de dades relatives a la salut

La presentació de la sol·licitud per al procés selectiu suposa el coneixement i l'acceptació inequívocs de l'aspirant del tractament de les dades de caràcter personal que farà l'òrgan competent i únicament per als fins establerts.

Destinataris

— Tribunal qualificador del procés: per al desenvolupament i la valoració de les diverses proves i fases del procés selectiu previstes a la convocatòria.

— AQUIB: per al nomenament del personal laboral fix.

— Butlletí Oficial de les Illes Balears: en aplicació de les obligacions previstes a la normativa per seleccionar empleats públics amb les previsions que estableix la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals.

- Administració de justícia: en cas que algun jutjat o tribunal requereixi l'expedient del procediment, l'AQUIB ha de trametre les dades personals que constin a l'Administració de justícia.

 

Criteris de conservació de dades

Els terminis de conservació de les dades seran els necessaris per complir la finalitat del procediment i les previstes per la legislació d'arxius per a les administracions públiques, d'acord  amb l'article 26 de la Llei Orgànica 3/2018.

Drets

Els aspirants tenen dret a sol·licitar a l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears la confirmació que les seves dades són objecte de tractament, l'accés a les seves dades personals, la seva rectificació o supressió, o la limitació del seu tractament, o a oposar-se al tractament . També tenen dret a la portabilitat de les dades en els termes que l'exercici d'aquests drets pugui afectar el procés selectiu.

Els aspirants tenen dret a retirar el consentiment del tractament de les dades. No obstant això, serà lícit tot el tractament de les vostres dades personals anterior a la retirada del consentiment. L'exercici d'aquests drets es pot sol· licitar davant l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears.

Reclamació davant de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades

Les persones que considerin que el tractament de les dades personals no s'ajusta al que preveu la normativa aplicable o que les seves peticions a l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears i a la Delegació de Protecció de Dades no han estat degudament ateses en el termini d'un mes, podeu presentar la «Reclamació de tutela de drets» davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (https://www.aepd.es/).

Conseqüències de no facilitar les dades personals

No presentar les dades necessàries implicarà que la persona interessada no pugui formar part del procediment selectiu.

Decisions automatitzades

No es produiran decisions automatitzades, inclosa l'elaboració de perfils, amb les dades personals dels aspirants.