Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE FERRERIES

Núm. 802899
Aprovació inicial de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic l'acord de  Ple, adoptat  en sessió ordinària de data 30/11/2023, que textualment diu:

PRIMER.- Aprovar inicialment la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre Bens Immobles (IBI) en el sentit d'incorporar el següent article al text original de l'Ordenança:

"Article 5. Bonificacions

5.1 Podran gaudir d'una bonificació del 50 % de la quota íntegra de l'impost sobre els béns immobles destinats a habitatge, nous i existents, en els quals s'hagin instal·lat sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol. En concent, es bonificarà l'IBI en els casos següents:

  1.  Quan la instal·lació d'un bloc edificatori plurifamiliar iguali o superi els 300 Wp de potència pic elèctrica per unitat funcional (són unitat funcional els habitatges).
  2. Pel cas d'habitatges unifamiliars, quan es tengui una potència pic mínima instal·lada d'1kWp.
  3. Les instal·lacions d'energia solar tèrmica.

La bonificació s'aplicarà, en tots els casos que hagin fet la instal·lació, durant els tres períodes impositius següents a la concessió d'aquesta.

A la bonificació abans esmentada s'estableixen els següents límits:

- La bonificació màxima serà de 300 euros anuals de la quota íntegra.

- En cap cas l'import bonificat podrà excedir el 60 per cent del cost total de la instal·lació.

- El valor d'inversió màxima admissible és de 2,00 €/Wp.

Aquesta bonificació s'aplicarà sobre la quota resultant de l'aplicació.

5.2 La bonificació haurà de ser sol·licitada per la persona interessada en el termini màxim de sis mesos posteriors a la instal·lació, acreditant la corresponent llicència d'obres o declaració responsable o comunicació prèvia, així com les corresponents factures o el certificat d'acabament de les obres de la instal·lació per a l'aprofitament d'energia solar tèrmica o fotovoltaica. Produirà efectes, si s'escau, des del període impositiu següent al de la resolució de la sol·licitud.

5.3 No obstant l'apartat anterior, podran sol·licitar aquesta bonificació totes les persones interessades que hagin instal·lat sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol a partir de l'1 de gener de 2023, sempre acreditant-ho amb la documentació requerida en l'apartat anterior.

5.4 No serà procedent la bonificació quan la instal·lació dels sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol siguin obligatòries d'acord amb la normativa específica en la matèria."

El text íntegre de l'Ordenança es pot consultar a l'enllaç següent:

https://www.ajferreries.org/tauler/edictes.aspx?TIPO=01&HISTORIC=1

SEGON.- Sotmetre el nou text de l'ordenança municipal a informació pública i audiència dels interessats, pel termini de 30 dies per tal de que puguin examinar el text i presentar les reclamacions o suggeriments que estimin oportuns.

TERCER.- Publicar el present acord d'aprovació inicial, juntament amb el text íntegre d'Ordenança, en el Butlletí Oficial dels Illes Balears i en el tauler d'anuncis de la Corporació.

QUART.- Considerar, en el cas que no es presentessin reclamacions a l'expedient, en el termini anteriorment indicat, que l'Acord s'entendrà definitivament aprovat sense necessitat de nou acord exprés, sobre la base de l'article 17.3 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat per Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març.

QUINT.- Remetre a l'Administració de l'Estat i al Departament corresponent de la Comunitat Autònoma, en el termini de quinze dies des de l'aprovació, còpia de l'Acord definitiu d'aprovació i còpia íntegra del text de l'Ordenança o, si escau, la certificació que acrediti l'elevació a definitiva de l'aprovació inicial, així com còpia íntegra autenticada d'aquests.

SISÈ.- Facultar al batle de l'Ajuntament de Ferreries per a subscriure tots els documents relacionats amb aquest assumpte.”

 

Ferreries (signat electrònicament: 20 de desembre de 2023)

 El batle Pedro Pons Huguet