Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 800747
Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per la qual es modifica el procediment específic de selecció de personal temporal estatutari sanitari del subgrup A1 del Servei de Salut de les Illes Balears aprovat pel mateix òrgan el 4 de maig de 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Els articles 9, 9 bis, 9 ter, i 9 quater de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut, regulen les causes per efectuar nomenaments de personal estatutari temporal.

 2. L'article 33.1 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut, disposa que la selecció de personal estatutari temporal s'ha d'efectuar per mitjà dels procediments que permetin la màxima agilitat en la selecció, els quals s'han de basar en els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat, i s'han d'establir havent-los negociat prèviament en les meses corresponents.

3. L'article 26 del Consell de Govern de 20 de juny de 2022 pel qual es ratifica l'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 13 de maig de 2022 pel qual es regulen els procediments de selecció de personal estatutari temporal del Servei de Salut per mitjà de la creació de borses úniques de feina per a cada categoria i especialitat (d'ara endavant, Acord de Borsa) regula un procediment especial de selecció aplicable a determinades categories (entre les quals es troben incloses les categories de facultatius/facultatives especialistes d'àrea i la de metge/metgessa d'urgències hospitalàries).

4. L'article 27 de l'Acord de Borsa regula els nomenaments de caràcter urgent de determinades categories (entre les quals es troben incloses les de facultatius/facultatives especialistes d'àrea i la de metge/metgessa d'urgències hospitalàries).

 5. D'altra banda, la disposició transitòria sisena de l'Acord de Borsa fa referència als procediments especials de selecció i estableix que «les parts es comprometen a regular un procés de selecció temporal específic per al personal facultatiu que substitueixi les previsions contingudes en els punts 25, 26 i 27 d'aquest acord, que continuaran sent aplicables fins al moment en què s'aprovi aquest procediment específic».

6. El 4 d'abril de 2023 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears l'Acord del Consell de Govern de 3 d'abril de 2023 pel qual es ratificava l'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 27 de març de 2023 pel qual s'adoptaven mesures organitzatives en matèria de selecció de personal estatutari temporal del Servei de Salut de les Illes Balears.

Mitjançant aquell Acord, es va aprovar, de manera transitòria i excepcional, un procediment específic, de caràcter obert i permanent, de selecció de personal estatutari temporal sanitari del subgrup A1 del Servei de Salut de les Illes Balears per mitjà del qual es formalitzarien els nomenaments necessaris per cobrir les necessitats assistencials.

Aquest procediment específic de selecció únicament resulta d'aplicació per cobrir, de manera temporal, places corresponents a totes les categories de facultatiu/facultativa especialista d'àrea i de metge/metgessa d'urgències hospitalàries respecte de les quals no es disposi de borsa única quan concorrin raons de caràcter tecnicoassistencial que suposin la necessitat urgent de cobrir places de les categories indicades i no es pugui demorar el nomenament.

7. Per part de la Direcció General del Servei de Salut de les Illes Balears, es va detectar la situació de manca greu de facultatius/facultatives especialistes d'àrea (d'ara endavant, FEA).

8. Per tot això, el 4 de maig de 2023, el director general del Servei de Salut de les Illes Balears va dictar la Resolució per la qual es convocava un procediment específic de selecció de personal temporal estatutari sanitari del subgrup A1 del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm.59, de 9 de maig de 2023), en els termes següents:

1. Aprovar la convocatòria d'un procediment especific de caràcter obert i permanent de selecció de personal estatutari temporal del Servei de Salut de les Illes Balears para totes les categories de personal sanitari del subgrup A1 establertes en l'annex 2 d'aquesta resolució

2. Aprovar les bases que regeixen aquesta convocatòria, que s'adjunten com a annex 1 d'aquesta resolució.

3. Aprovar les categories sanitàries a les quals resulta d'aplicació el procediment específic de selecció de personal estatutari temporal objecte d'aquesta convocatòria,  les quals apareixen detallades en l'annex 2 d'aquesta resolució.

4. Aprovar el barem de mèrits aplicable al procediment selectiu objecte de la present convocatòria, que s'adjunta com a annex 3 d'aquesta resolució.  

5. Ordenar que aquesta resolució es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el portal web del Servei de Salut.

9. Per mitjà d'un informe de 4 de desembre de 2023 emès per la directora gerenta de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, es constata una manca de FEA en bioquímica clínica, que justifica la necessitat d'acudir a aquest procediment per poder subvenir les necessitats assistencials, la qual cosa justifica que, modificant la resolució anterior, s'afegeixi a l'annex 2 aquesta categoria professional.

10. La persona titular de la Direcció General del Servei de Salut té la competència tant per dictar com per modificar la resolució que aprova la convocatòria única d'aquest procediment específic de caràcter obert i permanent.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Modificar l'annex 2 de la Resolució de 4 de maig de 2023 del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per la qual es convocava un procediment específic de selecció de personal temporal estatutari sanitari del subgrup A1 del Servei de Salut de les Illes Balears per incloure-hi la categoria professional facultatiu/facultativa especialista d'àrea en bioquímica clínica.

2. Ordenar que aquesta resolució es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el portal web del Servei de Salut.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs de reposició davant l'òrgan que la dicta en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la data de la seva publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en relació amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta resolució, d'acord amb els articles 8.6 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici de qualsevol altre recurs que es consideri oportú interposar.

 

(Signat electrònicament: 20 de desembre de 2023)

El director general Per delegació de la consellera de Salut (BOIB núm. 12, de 12/08/2023) Javier Ureña Morales