Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MANACOR

Núm. 802431
Regulació especial d'horaris comercials i ús d'artefacts pirotècnics i colcada durant les festes de Nadal 2023-2024 i Sant Antoni 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La batlia presidència a data 21/12/2023, inscripció 2023-4734, ha dictat la següent resolució:

«DECRET DE REGULACIÓ ESPECIAL D'HORARIS COMERCIALS I ÚS D'ARTEFACTES PIROTÈCNICS, I COLCADA DURANT FESTES DE NADAL 2023-2024 I SANT ANTONI 2024

Antecedents

Per tal d'assegurar el bon desenvolupament dels actes festius que es duen a terme durant les celebracions de Nadal i Sant Antoni durant els mesos de desembre 2023 i gener de 2024, és intenció d'aquesta batlia establir i donar seguretat jurídica en els següents aspectes:

- Horaris comercials d'establiments de restauració, bars i cafeteries. - L'ús d'artefactes pirotècnics. - La colcada de cavalls de Sant Antoni 2024

Fonaments de dret

  • Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu comú de les administracions públiques, títol IV de caràcter bàsic.
  • Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local (LRBRL), art. 20, 22, 25, 47, 49 i 70.
  • Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.
  • Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.
  • Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears.
  • Llei 9/1997, de 22 de desembre, de diverses mesures tributàries i administratives.
  • Real Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei Reguladora d'Hisendes Locals.
  • Real Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals (ROF).
  • Llei 11/2016, de 28 de juliol, de la Dona de les Illes Balears.
  • Real Decret Legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, que aprova el Text Refós de les disposicions legals vigents en matèria de Règim Local, art. 55 i 56.
  • Llei orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana.
  • Real Decret 2816/1982, de 27 d'agost, d'aprovació del Reglament general de policia, d'espectacles públics i activitats recreatives.
  • Ordenança reguladora dels horaris d'obertura i tancament d'establiments al terme municipal de Manacor, publicada al BOIB núm. 151 de 7 de novembre de 2023.

RESOLC:

1. D'acord amb l'article 7 del Text refós de l'ordenança reguladora dels horaris d'obertura i tancament d'establiments al terme municipal de Manacor, establir, per als establiments del grup 1, això és, establiments de restauració, bars i cafeteries, com a horari de tancament les 3 h de la matinada els dies 23, 24, 25 i 31 de desembre de 2023, i fins a les 4 h de la matinada dia 16 de gener de 2024.

2. Prohibir, durant les festes de Cap d'Any, Reis i Sant Antoni qualsevol ús d'artefactes pirotècnics (petards, coets, traques, etc), sense autorització municipal, que puguin pertorbar la convivència ciutadana, la utilització pacífica de les vies i espais públics i el desenvolupament normal dels foguerons, i la resta d'actes col·lectius de les festes.

3. Autoritzar als agents de la Policia Local per a què procedeixin, en cas que l'ús dels artefactes pirotècnics abans esmentats suposin un risc per a persones o béns, a la seva immediata retirada i custòdia.

4. Autoritzar la colcada amb cavalls durant la vigília de Sant Antoni 2024, és a dir, dia 16 de gener de 2024, entre les 16 a les 19 hores, de forma pacífica en les vies públiques, sense que s'alteri el desenvolupament normal dels foguerons i la resta d'actes col·lectius que es duguin a terme i sense pertorbar la convivència ciutadana. L'itinerari haurà d'estar acordat prèviament amb la Policia Local i acompanyat, el transcurs de tot el trajecte, per efectius de la Policia.

5. Prohibir la colcada amb cavalls fora de l'horari abans indicat, podent-se ser sancionats per la Policia Local aquells ciutadans que, de conformitat amb les ordenances municipals vigents i la resta de normativa aplicable, no compleixin amb aquestes ordres, i autoritzar als agents de la policia local perquè puguin intervenir amb les mesures pertinents quan l'activitat pugui suposar un risc per a persones o béns, a la seva immediata retirada i custòdia.

6. Retre compte d'aquesta resolució al Ple de l'Ajuntament en la propera sessió que dugui a terme.

7. Ordenar la seva oportuna difusió a la ciutadania i la publicació al BOIB per al seu general coneixement»

Contra aquesta resolució, de conformitat amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (LPAC), podreu interposar, alternativament, recurs de reposi­ció potestatiu davant el mateix òrgan que el/la dictà, en el termini d'un mes a comptar del dia següent al del rebut d'aquesta notificació, o recurs contenciós administratiu davant el Jutjat de lo Contenciós Administratiu de Palma de Mallorca en el termini de dos mesos a comptar del dia següent a aquesta notificació.

Si optau per interposar el recurs de reposició potes­tatiu, no podreu interposar recurs contenciós administratiu fins que aquell sia resolt expressament o s'hagi produït la seva desestimació per silenci. El termini per interposar, en el seu cas, recurs contenciós administratiu, si heu optat per interposar el recurs de reposició potestatiu, serà de dos mesos comptats del dia següent a la notificació de la resolu­ció expressa del recurs de reposició. Si no hagués resolució expressa el termini serà de sis mesos a comptar de la data en que s'entengui desestimat per silenci el recurs de reposició.

Tot això sense perjudici que pugueu exercitar qualsevol altre recurs que considereu oportú.

 

Manacor, signat electrònicament (22 de desembre de 2023)

El batle Miquel Oliver Gomila