Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EMPRESA, OCUPACIÓ I ENERGIA

Núm. 779328
Resolució del conseller d’Empresa, Ocupació i Energia per la qual es revoca parcialment la Resolució del conseller d’Empresa, Ocupació i Energia d’1 de setembre de 2023 per la qual es revoquen les subvencions en el marc de la convocatòria pública de subvencions per a actuacions de suport a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència europeu finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU en la part que afecta a l’expedient MOVESIII-1852/2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En data 3 de juliol de 2023 es va publicar al BOIB la convocatòria pública de subvencions per a actuacions de suport a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III) mitjançant la Resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 28 de juny de 2021.

2. En data 3 de juny de 2022 la senyora Margalida Vidal Barceló, a través del seu representant el senyor Juan Nadal, presentà documentació per acollir-se a la convocatòria per adquisició d'un vehicle elèctric (expedient MOVES III 1852/2021).

3. Mitjançant la Resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 12 de novembre de 2022 es va concedir a la senyora Vidal una subvenció per import de 4.500,00 euros.

4. El dia 7 de juny de 2023 la beneficiària presentà la documentació relativa a la justificació de la subvenció.

5. En data 17 d'agost de 2023 es va publicar al BOIB núm. 114 la Proposta de resolució del director general d'Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic per la qual es revoquen les subvencions en el marc de la convocatòria pública de subvencions per a actuacions de suport a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència europeu; en la què es proposava revocar la subvenció concedida a la senyora Vidal pel següent motiu: Pagament d'una part de la factura en efectiu. Import superior a 1000 euros, màxim establert pera pagaments en efectiu. Incompliment de l'article 7 de limitació de pagaments en efectiu de la llei 7/2012.

6. El dia 9 de setembre de 2023 es va publicar al BOIB núm. 125 la Resolució del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia per la qual es revoquen les subvencions en el marc de la convocatòria pública de subvencions per a actuacions de suport a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència europeu, en els mateixos termes que la proposta.

7. En data 20 de setembre de 2023 el senyor Juan Nadal Quetglas, en nom i representació de la senyora Margalida Vidal Barceló, va interposar recurs potestatiu de reposició contra la resolució esmentada en el punt anterior (GOIBE594582/2023).

8. En data 20 d'octubre de 2023 es va dictar un informe del servei competent relatiu al recurs de reposició interposat pel senyor Juan Nadal Quetglas, en nom i representació de la senyora Margalida Vidal Barceló contra la Resolució del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia per la qual es revoquen les subvencions en el marc de la convocatòria pública de subvencions per a actuacions de suport a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència europeu, en els mateixos termes que la proposta.

9. En data 31 d'octubre el departament jurídic de la conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia va emetre informe jurídic favorable a l'estimació del recurs.

Fonaments de dret

1. El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia és l'òrgan competent per a resoldre el procediment atès el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears), competència delegada en el director general d'Economia Circular, Transició energètica i Canvi Climàtic per la Resolució del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia de 20 de juliol de 2023 de delegació de competències i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria (BOIB núm. 103, de 22 de juliol de 2023).

2. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre de 2005).

3. La Resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 28 de juny de 2021 per la qual s'aprova la convocatòria pública de subvencions per a actuacions de suport a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència europeu (BOIB núm. 88, de 3 de juliol de 2021).

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Revocar parcialment la Resolució del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia d'1 de setembre de 2023 per la qual es revoquen les subvencions en el marc de la convocatòria pública de subvencions per a actuacions de suport a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència europeu  finançat per la Unió Europea NextGenerationEU en la part que afecta a Margalida Vidal Barceló, expedient MOVESIII-1852/2021.

2. Retrotreure les actuacions al moment anterior en què es va dictar la Resolució de revocació i continuar la tramitació de l'expedient MOVESIII-1852/2021.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Empresa, Ocupació i Energia en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació de la resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 4 de desembre de 2023

El director general d'Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic Diego Viu Domínguez Per delegació del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia (BOIB núm.103, de 22/07/2023)