Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE FAMÍLIES I AFERS SOCIALS

Núm. 778806
Proposta de resolució definitiva del director general d’Afers Socials d’exclusió i concessió de les sol·licituds presentades a la convocatòria d’ajuts per a entitats sense ànim de lucre que desenvolupen programes de garantia alimentària amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7 % de l’impost sobre la renda de les persones físiques i l’impost sobre societats, corresponent a l’any 2023, per a accions duites a terme durant el 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En data 28 de setembre de 2023 es publicà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears la Resolució de la consellera de Famílies i Afers Socials, de 25 de setembre de 2023, per la qual s'aprova la convocatòria d'ajuts per a entitats sense ànim de lucre que desenvolupen programes de garantia alimentària amb càrrec a l'assignació tributària del 0,7 % de l'impost sobre la renda de les persones físiques i l'impost sobre societats, corresponent a l'any 2023, per a accions duites a terme durant el 2023.

2. Dins el termini previst en el punt 7.1 de la convocatòria, les entitats que s'indiquen en l'annex d'aquesta proposta de resolució han presentat una sol·licitud de subvenció per finançar projectes i actuacions d'entitats sense ànim de lucre destinades a cobrir les necessitats bàsiques de persones i famílies en situació de precarietat econòmica a fi de reduir les situacions de vulnerabilitat o exclusió social.

3. El personal del Servei de Serveis Socials de la Direcció General d'Afers Socials ha revisat la documentació de les sol·licituds presentades i ha comprovat que s'adapten a l'objecte que disposa el punt 1 de la convocatòria i que les entitats compleixen els requisits que estableix el punt 3.

4. En data 20 de novembre de 2023 s'ha aprovat l'informe tècnic que fonamenta la proposta provisional d'exclusió i concessió de subvencions. Aquest informe inclou les sol·licituds excloses, amb el motiu d'exclusió, i les sol·licituds aprovades.

5. El punt 9.4 de la convocatòria estableix que l'import de la subvenció per concedir a cada entitat s'ha d'ajustar al que estableix l'article 7 de les bases reguladores i d'acord amb els límits següents:

 

- Modalitat 1. L'import màxim subvencionable per a cada entitat és de 80.000,00 €.

- Modalitat 2. L'import màxim subvencionable per a cada entitat és de 30.000,00 €.

- Modalitat 3. L'import màxim subvencionable per a cada entitat és de 30.000,00 €.

6. D'acord amb el punt 2.1 de la convocatòria, la distribució per modalitats és orientativa i, a l'efecte de la concessió de subvencions, les quanties de les tres modalitats estan vinculades. L'ordre de prelació en l'assignació del crèdit no exhaurit serà el de la modalitat 2, 1 i 3 successivament.

7. D'acord amb el punt 9.5 de la convocatòria, si la suma dels imports sol·licitats per totes les sol·licituds presentades a la convocatòria que compleixin els requisits establerts en el punt 3 no supera l'import màxim previst en el punt 2, s'ha d'atorgar a les entitats el 100 % de l'import sol·licitat sempre tenint en compte el pressupost disponible en cada una de les modalitats.

8. En data 23 de novembre de 2023 es publicà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el punt 10.3 de la convocatòria, la proposta de resolució provisional del director general d'Afers Socials, de 20 de novembre de 2023, d'exclusió i concessió de les sol·licituds presentades a la convocatòria d'ajuts per a entitats sense ànim de lucre que desenvolupen programes de garantia alimentària amb càrrec a l'assignació tributària del 0,7 % de l'impost sobre la renda de les persones físiques i l'impost sobre societats, corresponent a l'any 2023, per a accions duites a terme durant el 2023.

9. Ha transcorregut el termini de deu dies hàbils per presentar al·legacions a la proposta provisional sense que cap entitat les hagi presentat.

10. El punt 10.4 de la convocatòria estableix que, una vegada finalitzat el tràmit d'audiència i revisades les al·legacions presentades, l'òrgan instructor del procediment ha de formular una proposta de resolució definitiva perquè, en el termini de tres dies hàbils des de l'endemà de la publicació de la proposta de resolució definitiva en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, els interessats comuniquin l'acceptació o la renúncia a la proposta de resolució. En tot cas, es considera que l'entitat beneficiària accepta la proposta de resolució si no manifesta el contrari en el termini de tres dies hàbils comptadors des de l'endemà que s'hagi publicat.

11. S'ha comprovat, de conformitat amb el que disposa el punt 4.1 de la convocatòria de subvencions, en relació amb l'article 11.f del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i l'article 38 del Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears, que les entitats proposades per la concessió de la subvenció es troben al corrent del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

12. L'Acord del Consell de Govern de data 1 de setembre de 2023 estableix que, d'acord amb el punt 11 de la convocatòria, els pagaments que es deriven d'aquest expedient es faran de manera anticipada i seran del 100% de l'import de la subvenció, d'acord amb l'article 37.2 del TRLS. També eximeix les entitats de presentar aval bancari per la quantitat que se li anticipa, de conformitat amb el que preveu l'article 25 del Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Fonaments de dret

1. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú.

2. La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

3. El Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

4. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. La Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears, que en l'article 3 estableix que els objectius de les polítiques socials són, entre d'altres, prevenir i atendre les situacions de vulnerabilitat de les persones i dels grups en situació d'exclusió social. Així mateix, l'article 4 disposa, entre els principis rectors, el d'universalitat i igualtat, pel qual els serveis públics han de garantir a tothom el dret d'accés als serveis socials i l'ús efectiu en condicions d'igualtat, equitat i justícia distributiva.

6. El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Dins aquesta estructura, i sota la direcció del Govern, s'inclou la Conselleria de Famílies i Afers Socials, de la qual depèn la Direcció General d'Afers Socials i li atribueix les competències, entre d'altres, de gestió dels programes de serveis socials i de foment de programes d'inclusió social.

7. L'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 5 de març de 2021 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i de joventut (BOIB núm. 34, d'11 de març de 2021).

8. La Resolució de la consellera de Famílies i Afers Socials, de 25 de setembre de 2023, per la qual s'aprova la convocatòria d'ajuts per a entitats sense ànim de lucre que desenvolupen programes de garantia alimentària amb càrrec a l'assignació tributària del 0,7 % de l'impost sobre la renda de les persones físiques i l'impost sobre societats, corresponent a l'any 2023, per a accions duites a terme durant el 2023 (BOIB núm. 133, de 28 de setembre de 2023).

Proposta de resolució definitiva

Propòs a la consellera de Famílies i Afers Socials que dicti una resolució en els termes següents:

1. Inadmetre i excloure les sol·licituds corresponents als projectes que consten en l'annex 1 d'aquesta proposta de resolució amb especificació del motiu d'inadmissió.

2. Aprovar la concessió de les subvencions sol·licitades a favor de les entitats i pels imports que consten en l'annex 2 d'aquesta proposta de resolució. El període d'execució de les activitats està comprés entre dia 1 de gener i el dia 31 de desembre de 2023.

3. Autoritzar i disposar una despesa a favor de les entitats i pels imports que consten en l'annex 2, per executar projectes i actuacions destinades a cobrir les necessitats bàsiques de persones i famílies en situació de precarietat econòmica a fi de reduir les situacions de vulnerabilitat o exclusió social amb càrrec a la partida 17401.313E01.48000.00 FF 23073 dels pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l'exercici 2023.

4. L'Acord de Consell de Govern de data 1 de setembre de 2023 i l'apartat 11 de la convocatòria estableixen que els pagaments que es deriven d'aquest expedient es faran de manera anticipada, eximint les entitats de presentar aval bancari per la quantitat que se li anticipa.

5. Informar les entitats beneficiàries que:

- Estan obligades al compliment de les obligacions establertes en el punt 4 de la convocatòria.

- El pagament de la subvenció concedida s'efectuarà de conformitat amb el que disposa el punt 11 de la convocatòria.

- La justificació de la subvenció concedida s'efectuarà de conformitat amb el que disposen els punts 12 i 13 de la convocatòria.

6. Atorgar a les entitats interessades un termini de tres dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta proposta de resolució, per comunicar l'acceptació o la renúncia a la proposta de resolució. En tot cas, es considera que l'entitat beneficiària accepta la proposta de resolució si no manifesta el contrari en el termini de tres dies hàbils comptadors des de l'endemà que s'hagi publicat.

L'acceptació o la renúncia s'ha de presentar mitjançant el tràmit telemàtic d'acceptació o la renúncia disponible a la Seu electrònica: https://www.caib.es/seucaib/ca/200/personas/tramites/tramite/5822230/

7. Publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears aquesta proposta de resolució.

 

Palma, document signat electrònicament (12 de desembre de 2023)

El director general d'Afers Socials José Falcó Pérez

 

ANNEX 1 Projectes exclosos amb el motiu d'exclusió

Exp.

Entitat

NIF

Motiu d'exclusió

GAR_ALI/7/2023

Iglesia Evangélica de Palma de Mallorca

R0700051F

L'entitat no compleix el requisit del punt 3.3.c de la convocatòria.

 

ANNEX 2 Projectes aprovats i estimació definitiva d'adjudicació de subvenció

1. Modalitat 1

Exp.

Entitat

NIF

Projecte

Núm. CONCE

Cost projecte

Import sol·licitat i adjudicat

GAR_ALI/10/2023

Fundación Banco de Alimentos de Mallorca

G57152639

Programa garantia alimentària i econòmica 2023

2023/

23132

80.000,00

80.000,00

2. Modalitat 2

Exp.

Entitat

NIF

Projecte

Núm. CONCE

Cost projecte

Import sol·licitat i adjudicat

GAR_ALI/3/2023

Càritas Diocesana de Menorca

R0700070F

Ampliació Servei d'aliments de Càritas Menorca

2023/ 23121

90.000,00

30.000,00

GAR_ALI/4/2023

Fundación Hope Mallorca

G16753287

Proyecto HOPE y amor en cada una de nuestras cajas

2023/ 23122

15.000,00

15.000,00

GAR_ALI/5/2023

Asociación Mallorca Sense Fam

G57632234

Atención en alimentos y otros artículos a familias necesitadas

2023/ 23125

80.000,00

30.000,00

GAR_ALI/6/2023

Cruz Roja Española

Q2866001G

Cobertura d'aliments i altres necessitats bàsiques de la població en situació de precarietat econòmica i/o risc social

2023/ 23127

30.000,00

30.000,00

GAR_ALI/8/2023

Fundació d'ajuda integral a les persones Monti-sion Solidària

G57999963

Aliments bàsics per a tots

2023/ 23129

30.000,00

30.000,00

GAR_ALI/11/2023

Cáritas Diocesana de Ibiza

R0700071D

Reparto de alimentos

2023/ 23134

60.000,00

30.000,00

GAR_ALI/12/2023

AAVV Bons Aires Arxiduc

G57154965

Todos por igual

2023/ 23136

30.000,00

30.000,00

3. Modalitat 3

Exp.

Entitat

NIF

Projecte

Núm. CONCE

Cost projecte

Import sol·licitat i adjudicat

GAR_ALI/1/2023

Ebenezer Maranata

G57742165

Comedor social

2023/23118

5.500,00

5.500,00

GAR_ALI/2/2023

SOS Mamas Baleares

G57819179

Menjador Conhort

2023/23101

30.000,00

30.000,00

GAR_ALI/9/2023

Càritas Diocesana de Mallorca

R0700067B

Garantia alimentària 2023

2023/23130

19.800,00

19.800,00