Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 773446
Resolució del conseller d’Educació i Universitats per la qual es modifica la Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 16 de març de 2023 per la qual s’autoritza l’extinció del Programa d’Ensenyaments Professionals de Música (PREP) impartit a l’Escola Municipal de Música de Capdepera i s’autoritza als Conservatoris Municipals a impartir aquest programa fins a la seva extinció a les Escoles de Música Reconegudes que tenen adscrites

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El  23 de març de 2023 es va publicar, al BOIB núm. 37, la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 16 de març de 2023 per la qual s'autoritza l'extinció del Programa d'Ensenyaments Professionals de Música (PREP) impartit a l'Escola Municipal de Música de Capdepera i s'autoritza als Conservatoris Municipals a impartir aquest programa fins a la seva extinció a les Escoles de Música Reconegudes que tenen adscrites.

El punt 2 d'aquesta Resolució va autoritzar els Conservatoris Municipals que tenien adscrites Escoles de Música Reconegudes per la Conselleria d'Educació i Formació Professional que imparteixen el programa PREP i que es relacionaven  a l'annex 1 d'aquesta Resolució, perquè requerissin els expedients PREP al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, per impartir el PREP a partir del curs 2022-2023, disposició que, de fet, només afectava al Conservatori Municipal d'Inca.

Així mateix, el punt 4 d'aquesta Resolució instava a dur a terme el compliment de l'adscripció de les Escoles de Música Reconegudes als diferents Conservatoris Municipals, tal i com s'indica en els acords del Consell de Govern pels quals es creen els Conservatoris Professionals Municipals de Felanitx, Manacor i Inca, per impartir el PREP, que recull l'annex 2 de la Resolució esmentada i dur a terme les prescripcions i obligacions entre ambdós centres pel que fa a l'àmbit d'aplicació del PREP que es recull en l'annex 3 de la mateixa Resolució.

2. D'acord amb la Resolució esmentada, l'alumnat PREP de les Escoles de Música Reconegudes d'Alcúdia, Muro, Pollença i Santa Margalida va ser avaluat en el Conservatori Municipal d'Inca; i l'alumnat PREP de l'Escola de Música Reconeguda de Santanyí va ser avaluat en el Conservatori Municipal de Felanitx.

3. Valorada la realització del PREP durant el curs 2022-2023 en les Escoles de Música d'Alcúdia, Muro, Pollença i Santa Margalida amb el Conservatori Municipal d'Inca, la Direcció General de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives, sota l'assessorament del Servei i a proposta de l'inspector competent, considera necessari que la realització del programa PREP, a partir del curs corrent, 2023-2024, es realitzi al  Conservatori Professional de Mallorca, fins a la seva extinció (curs 2026-2027).

Fonaments de dret

1. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

2. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació.

3. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre.

4. La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears regula en el capítol VII els ensenyaments de règim especial.

5. El Decret 37/1999, de 9 d'abril, pel qual es regulen les escoles de música i dansa de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

6. L'Acord del Consell de Govern de 4 d'octubre de 2013 pel qual es crea el Conservatori Municipal de Felanitx, de titularitat de l'Ajuntament de Felanitx. En l'annex s'enumeren les escoles de música i de música i dansa reconegudes que quedaven adscrites a aquest conservatori.

7. L'Acord del Consell de Govern de 14 de setembre de 2018 pel qual es crea el Conservatori Municipal d'Inca, del qual és titular l'Ajuntament. En l'annex d'aquest Acord s'enumeren les escoles de música i de música i dansa reconegudes i se n'actualitza l'adscripció al Conservatori Municipal de Felanitx, al Conservatori Municipal de Manacor, al Conservatori Municipal d'Inca i al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

8. La Resolució del director general de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos humans de 31 d'octubre de 2013, sobre l'autorització al Conservatori Municipal de Felanitx per impartir el Programa d'Ensenyaments Professionals.

9. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

10. El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en la redacció donada pels Decrets 16/2023 i 17/2023, de 20 de juliol i 23 d'agost de 2023,  respectivament, de la presidenta de les Illes Balears.

11. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 16 de març de 2023 per la qual s'autoritza l'extinció del Programa d'Ensenyaments Professionals de Música (PREP) impartit a l'Escola Municipal de Música de Capdepera i s'autoritza als Conservatoris Municipals a impartir aquest programa fins a la seva extinció a les Escoles de Música Reconegudes que tenen adscrites

12. La Resolució del conseller d'Educació i Universitats d'1 de setembre de 2023, per la qual s'aproven les instruccions per a l'organització i el funcionament dels centres que imparteixen ensenyaments d'idiomes, esportius o artístics no superiors de règim especial, de les Illes Balears per al curs 2023-2024. La regulació del PREP està establerta en el punt 5.3 de l'annex 6 d'aquesta resolució.

13. El 29 de novembre de 2023, el director general de Planificació, Ordenació i Centres ha dictat proposta de resolució per la qual es modifica la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 16 de març de 2023 per la qual s'autoritza l'extinció del Programa d'Ensenyaments Professionals de Música (PREP) impartit a l'Escola Municipal de Música de Capdepera i s'autoritza als Conservatoris Municipals a impartir aquest programa fins a la seva extinció a les Escoles de Música Reconegudes que tenen adscrites.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Modificar la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 16 de març de 2023 per la qual s'autoritza l'extinció del Programa d'Ensenyaments Professionals de Música (PREP) impartit a l'Escola Municipal de Música de Capdepera i s'autoritza als Conservatoris Municipals a impartir aquest programa fins a la seva extinció a les Escoles de Música Reconegudes que tenen adscrites, en el sentit següent:

a) Derogar el punt 2, el punt 4 i l'annex 2 de la Resolució esmentada.

b) Autoritzar la continuació de la realització del PREP que es duu a terme a les Escoles de Música Reconegudes de Muro, Santa Margalida, Pollença i Alcúdia, amb el Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, fins a la seva finalització i extinció el curs 2026-2027.

c) Autoritzar la continuació de la realització del PREP que es duu a terme a l'Escola de Música Reconeguda de Santanyí, amb el Conservatori Municipal de Felanitx, fins a la seva finalització i extinció el curs 2026-2027.

2. Les despeses derivades del compliment d'aquesta Resolució (coordinació docent i avaluacions) respecte dels alumnes PREP per a cada curs escolar, es realitzarà en els termes fixats en el corresponent conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Educació i l'Ajuntament de Felanitx, titular del Conservatori Municipal de Felanitx.

3. Publicar aquesta Resolució a la web de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Palma, en la data de la signatura electrònica (4 de desembre de 2023) El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany