Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EMPRESA, OCUPACIÓ I ENERGIA

Núm. 767408
Resolució final del procediment de desqualificació com a centre especial d’ocupació de l’entitat Soporte Informático de Baleares S.L del Registre de Centres Especials d’Ocupació de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El dia 10 de juliol de 1991, el director general de l'Institut Nacional d'Ocupació va dictar acord pel qual es va qualificar l'entitat Soporte Informático de Baleares S.L, amb NIF B-07491160, com a centre especial d'ocupació i es va inscriure en el Registre de Centres Especials d'Ocupació de la CAIB, assignant-li el número 414.

2. El dia 29 de juny de 2023, l'entitat va rebre una notificació on se li requeria que aportés en deu dies hàbils la documentació necessària per acreditar que el centre de treball es mantenia actiu i que complia amb el percentatge mínim del 70 % de treballadors amb discapacitat. El dia 10 de juliol de 2023 la notificació va ser rebutjada per caducitat al no accedir al seu contingut.

3. El dia 4 de setembre de 2023, fonamentant-se en la mancança de requisits, la directora general de Treball i Salut Laboral va dictar Resolució on s'iniciava el procediment de desqualificació de l'entitat com a centre especial d'ocupació i se li donava un termini de quinze dies hàbils per al·legar o presentar la documentació necessària. L'esmentada Resolució s'intentà notificar dues vegades els dies 5 i 9 de septembre de 2023, ambdós intents rebutjats per caducitat els dies 19 i 30 de setembre de 2023 respectivament.

4. Sent les anteriors notificacions infructuoses, es va publicar l'esmentada Resolució al BOIB núm. 141 del 17/10/2023, amb al mateix termini de quinze dies hàbils, aquesta vegada comptadors des de l'endemà de la publicació en el BOIB.

5. Passat el termini sense resposta, es va dictar Resolució final del procediment de desqualificació el dia 9 de novembre del 2023. S'envià la notificació el mateix dia, però va ser rebutjada per caducitat el dia 20 de novembre de 2023. S'intentà un segon pic el mateix dia, però el dia 1 de desembre de 2023 donà els mateixos resultats.

6. D'acord amb el punt 4 d'aquest apartat, es considera procedent publicar la Resolució final en el BOIB a l'efecte de donar-la per notificada.

Fonaments de dret

1. La competència per conèixer aquest expedient i resoldre'l pertoca a la CAIB d'acord amb el que disposen el Reial decret 99/1996, de 26 de gener, pel qual es traspassen les funcions i serveis de l'Administració de l'Estat en matèria de programes de recolzament a l'ocupació, entre els quals consta la integració laboral de discapacitats en els centres especials d'ocupació i el Decret 32/1996, de 7 de març, d'assumpció i distribució de les competències transferides.

El Decret 16/2023, de 20 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la CAIB, disposa que el conseller d'Empresa, Ocupació i Energia és el competent per resoldre.

En la Resolució del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia de 20 de juliol de 2023 de delegació de competències i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria (BOIB núm. 103, de 22 de juliol), dispositiu 2. a), es deleguen les matèries de subvenció a les corresponents Direccions generals de la Conselleria.

2. L'article 43.1 del Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social defineix els centres especials d'ocupació com aquells que tenen com a objectiu principal:

(...) realizar una actividad productiva de bienes o de servicios, participando regularmente en las operaciones del mercado, y tienen como finalidad el asegurar un empleo remunerado para las personas con discapacidad; a la vez que son un medio de inclusión del mayor número de estas personas en el régimen de empleo ordinario. Igualmente, los centros especiales de empleo deberán prestar, a través de las unidades de apoyo, los servicios de ajuste personal y social que requieran las personas trabajadoras con discapacidad, según sus circunstancias y conforme a lo que se determine reglamentariamente.

L'article 43.2, determina que la plantilla dels centres especials d'ocupació ha d'estar constituïda:

(...) por el mayor número de personas trabajadoras con discapacidad que permita la naturaleza del proceso productivo y, en todo caso, por el 70 por 100 de aquélla.

3. Al no tenir els requisits acreditats establerts en l'article 43 del Reial decret legislatiu 1/2013 i en el Reial decret 2273/1985, de 4 de desembre pel qual s'aprova el Reglament dels centres especials d'ocupació, pertoca finalitzar l'expedient de desqualificació.

Per tot això, dict la següent

Proposta de Resolució

1. Desqualificar l'entitat Soporte Informático de Baleares S.L com a centre especial d'ocupació en les Illes Balears i donar de baixa la seva inscripció en el Registre de Centres Especials d'Ocupació de la CAIB.

2. Publicar aquesta Resolució al BOIB a efectes de donar-la per notificada.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Empresa, Ocupació i Energia en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-ne rebut la notificació d'aquesta Resolució d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la CAIB.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver rebut la notificació de la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. Tot això, sense perjudici d'interposar-ne qualsevol altre que es consideri pertinent en defensa del seu dret.

 

Palma, a data de la signatura electrònica (1 de desembre de 2023)

La directora general de Treball i Salut Laboral Catalina Teresa Cabrer González

Conforme amb la proposta, en dict Resolució.

La directora general de Treball i Salut Laboral Catalina Teresa Cabrer González Per delegació de signatura del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia (BOIB núm. 103, 22 de juliol de 2023)