Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SES SALINES

Núm. 764643
Aprovació definitiva modificació d’ordenança fiscal per prestació de serveis a les escoles municipals d’educació infantil del Terme Municipal de Ses Salines

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

ELEVACIÓ AUTOMÁTICA A DEFINITIUS DE L'ACORD PROVISIONAL MODIFICACIÓ DE L'ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER PRESTACIÓ DE SERVEIS A LES ESCOLES MUNICIPALS D'EDUCACIÓ INFANTIL DEL TERME MUNICIPAL DE SES SALINES

El BOIB núm. 141, de 17 d'octubre de 2023, publicà el corresponent edicte d'exposició al públic de l'acord d'aprovació inicial del Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària de dia 10 d'octubre de 2023, de la modificació d'ordenança fiscal per prestació de serveis a les escoles municipals d'educació infantil del Terme Municipal de Ses Salines.

Havent finalitzat el termini per a la presentació de reclamacions contra l'acord adoptat per l'Ajuntament Ple, sense que s'hagi formulat cap reclamació, de conformitat amb allò que estableix l'article 17.3 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, queda definitivament aprovat. El que es fa públic als efectes previnguts a l'article 17.4 de l'esmentat Reial Decret Legislatiu, amb la publicació del text íntegre dels acords d'aprovació i dels articles modificats

Ordenança fiscal reguladora de la taxa per prestació de serveis a les escoles municipals d'educació infantil del Terme Municipal de Ses Salines

I. Fonament i naturalesa

Article 1

D'acord amb els articles 57 i 20 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei reguladora de les hisendes locals (en davant, TRLRHL), i de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 19 de dit text legal, aquest Ajuntament estableix la “taxa per prestació de serveis a les escoles municipals d'educació infantil del Terme Municipal de Ses Salines”, que es regirà per la present ordenança fiscal

II. Fet imposable

Article 2

Constitueix el fet imposable d'aquesta taxa, la prestació de serveis d'estància, atenció educativa, formativa i assistencial a la primera infància, dirigida als nins de cero  des de les 16  setmanes fins a tres anys d'edat, a les escoles municipals d'educació infantil del Terme Municipal de Ses Salines, que es descriuen al quadre de tarifes de l'article 6 d'aquesta ordenança i que es correspon amb allò descrit a l'article 20.4.ñ del TRLRHL.

III. Subjecte passiu

Article 3

Són subjectes passius de la taxa, en concepte de contribuents, les persones físiques o jurídiques, així com les Entitats a que es refereix l'article 35.4 de la Llei General Tributària que sol·licitin o resultin beneficiades o afectades pel servei que constitueix el fet imposable de la taxa.

IV. Responsables

Article 4

1.- Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu totes les persones causants o col·laboradores en la realització de la infracció tributària.

2.- Els coparticipants o cotitulars de les Entitats jurídiques o econòmiques a què es refereix l'article 35.4 de la Llei General Tributària respondran solidàriament en proporció a les seves respectives participacions de les obligacions tributàries de dites Entitats.

3.- Seran responsables subsidiaris els administradors de persones jurídiques, els síndics, interventors o liquidadors de fallides, concursos, societats i entitats en general, en els supòsits i abast que assenyala l'article 43 de la Llei General Tributària.

4.- La responsabilitat s'exigirà en tot cas en els terminis i d'acord amb el procediment previst a la Llei General Tributària.

V. Beneficis fiscals

Article 5

1.- Exempcions. Es reserven dues places anuals per a infants amb família en situació de risc i exclusió social, condicionat a l'informe favorable del departament de serveis socials de l'Ajuntament a on s'acreditin les circumstàncies socials corresponents.2.-Bonificacions. S'aplicaran les següents bonificacions:

a) Bonificació aplicable segons la situació familiar següent i aplicable de forma excloent:

- Per a les famílies nombroses de 3 fills: un 20%.

- Per a les famílies nombroses de 4 fills: un 25%.

- Per a les famílies nombroses de 5 fills o més: un 30%.

- Per a dos germans matriculats. un 20%. En cas de ser membres d'una família nombrosa només es farà un 10% de descompte per cada germà matriculat, més el descompte corresponent de família nombrosa.

- per minusvalidesa de l'infant (Mínim 33%): un 20%.

En cas d'optar a algun d'aquests descomptes, s'haurà d'acreditar prèviament mitjançant l'aportació del títol de família nombrosa o minusvalidesa, expedit per l'autoritat competent.

L'atorgament d'aquestes bonificacions requereix la presentació de la documentació acreditativa com a tal.

VI. Quota tributària

1- La quantia de la taxa es determinarà aplicant les tarifes per serveis segons les modalitats que s'estableixen a continuació: 

MATRÍCULA:

  • Matrícula anual (setembre -agost): 62,154€
  • Matrícula estiu dos mesos (juliol-agost): 25,90€
  • Matrícula estiu un mes: 15,54€

TARIFES:

  • Acollida (7:30 a 9:00): 15,54€
  • Jornada escolar general (9:00 a 13:00): 124,30€
  • Jornada escolar amb servei de menjador (*)(9:00 a 13:30): 155,38€
  • Jornada escolar amb servei de menjador i descans (*)(9:00 a 15:00): 165,73€
  • Recollida (15:00 a 16:00): 15,54€
  • Hora esporàdica: 2,08€
  • Espais familiars, massatge, tallers: 12,43€

(*) En relació al menjador, no s'hinclou el preu del menjar. S'entendrà que l'alumnat ho és durant tot el curs escolar (de l'1 de setembre al 31 d'agost de l'any vinent). Els usuaris que no estiguin empadronats al municipi de Ses Salines, tindran un augment del 20% damunt la quota que vulguin contractar.

VII. Normes de gestió

Article 7

1.- Els rebuts seran cobrats mitjançant domiciliació bancària, durant els 5 primers dies de cada mes. El cobrament s'efectuarà per mes vençut. No satisfer els rebuts dintre del període voluntari, suposarà un recàrrec sobre el deute. Si no s'està d'acord amb l'import cobrat, es comunicarà a l'Àrea d'Educació per aclarir possibles dubtes i evitar tràmits innecessaris.

2.- Un retard en el pagament de més de dues mensualitats sense motiu que ho justifiqui significarà la baixa de l'infant al centre. L'Ajuntament ha de comunicar amb 15 dies d'antelació la baixa per escrit.

VIII. Meritació i període impositiu

Article 8

1.- La taxa es meritarà el primer dia de cada període impositiu

2.- En els supòsits d'inici de la prestació, una vegada començat el curs escolar, la meritació tindrà lloc en el moment de la formalització de la corresponent matrícula, independentment del moment en què es produeixi l'assistència efectiva, conforme a la quantia i termini de pagament establerts als articles 6 i 7 de la present ordenança fiscal.

3.- En tot cas, el període impositiu comprendrà el mes natural.

IX. Declaració i ingrés

Article 9

1.- La taxa s'exigirà en règim d'autoliquidació

2.- Quan es sol·liciti la prestació del servei, es presentarà degudament complimentat l'imprès d'autoliquidació.

3.- El subjecte passiu podrà sol·licitar la domiciliació del pagament de la taxa

4.- En el cas de baixes definitives del Centre, a petició dels pares o tutors legals, al llarg del període impositiu, es procedirà a la devolució de les quanties següents:

  • .- Produïdes entre el dia 1 i 15 de cada mes: devolució de mitja quota

  • .- Produïda entre el dia 16 i darrer de cada mes: no procedirà devolució

X. Notificacions de les taxes

Article 10

La notificació del deute tributari, en els supòsits de serveis singulars, es realitzarà a l'interessat, en el moment en què es presenta l'autoliquidació, amb caràcter previ a la prestació del servei

No obstant, si una vegada verificada l'autoliquidació resulta aquesta incorrecta, es practicarà liquidació complementària.

XI. infraccions i sancions

Article 11

En tot allò relatiu a la qualificació d'infraccions tributàries, així com de les sancions a què es corresponen en cada cas, s'estarà a allò disposat als articles 178 i següents de la Llei General Tributària i la seva normativa de desenvolupament.

Disposició final

La present ordenança fiscal entrarà en vigor i serà d'aplicació a partir del dia següent a la seva publicació, continuant vigent en tant no s'acordi la seva modificació o derogació expressa”.

 

Ses Salines, a la data de la signatura electrònica (30 de novembre de 2023)

El batle Juan Rodríguez Ginard