Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 762411
Resolució del conseller d’Educació i Universitats d’1 de desembre de 2023 per la qual es modifica la Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 3 de març de 2023 per la qual es crea la Mesa de Participació del Sector del Primer Cicle d’Educació Infantil

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. l Text consolidat del Decret pel qual s'estableix i regula la xarxa d'escoles infantils públiques i els serveis per a l'educació de la primera infància de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i es crea l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància, aprovat pel Decret 30/2020, de 28 de setembre, estableix en el seu redactat com ha de ser la relació entre la Conselleria d'Educació i Universitats i altres administracions i entitats privades titulars de centres de primer cicle d'educació infantil.

2. El Decret 45/2022, de 28 de novembre, pel qual es regulen les meses de participació per sectors de la comunitat educativa de les Illes Balears en l'àmbit de l'educació no universitària, ordena la composició i les funcions de les meses específiques dels diferents sectors de la comunitat educativa de les Illes Balears en l'àmbit de l'educació no universitària, d'acord amb el que s'estableix en els articles 64.2 i 64.3 de la Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears. Així mateix, en la seva disposició addicional segona obre la possibilitat que la Conselleria d'Educació i Universitats, amb l'objectiu d'ampliar els espais de participació, informació i consulta de la comunitat educativa, pugui constituir altres meses de participació amb diferents agents, sectors o grups implicats en les qüestions que els puguin afectar.

3. En conseqüència, i amb la finalitat de facilitar que els agents implicats en l'educació dels primers anys de la infància disposin d'un espai de consulta, informació i participació en les decisions que afecten les polítiques públiques d'aquest àmbit, el 9 de març de 2023, es va publicar la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 3 de març de 2023 per la qual es crea la Mesa de Participació del Sector del Primer Cicle d'Educació Infantil (BOIB núm. 30, de 9 de març de 2023).

4. En l'apartat 2.b) d'aquesta Resolució, s'estableixen quins són els membres, per part de les entitats i associacions, que han de formar part de la Mesa.

5. El 24 de juliol de 2023 es crea l'Associació de Directores d'Escoles Infantils Públiques de les Illes Balears (ADEIPIB) que té com a finalitat, entre d'altres, la defensa i visibilitat de l'ensenyament públic en el primer cicle d'educació infantil, així com la representació dels directors i directores associats, tant davant l'Administració com davant les Associacions educatives i/o professionals i altres institucions.

6. El 12 d'agost de 2023, es va publicar la Resolució de la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, de 10 d'agost de 2023, per la qual s'estableix un termini extraordinari per sol·licitar l'adhesió a la xarxa complementària d'escoles infantils (BOIB núm. 112, de 12 d'agost de 2023). En conseqüència, 13 centres privats autoritzats de primer cicle d'educació infantil s'incorporaren a la xarxa complementària.

7. En data de 18 d'octubre de 2023, entra al Registre de la Direcció General de Primera Infància i Atenció a la Diversitat una sol·licitud, GOIBE654937/2023, adreçada al conseller i a la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat del Sindicat CCOO on demanen la seva inclusió com a representació a la Mesa Sectorial de 0/3 de conformitat amb la representativitat de CCOO al sector.

8. El 21 de novembre de 2023, es va publicar la Resolució de la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat de 17 de novembre de 2023 per la qual s'estableix un termini extraordinari per sol·licitar l'adhesió a la xarxa complementària d'escoles infantils (BOIB núm. 158, de 21 de novembre de 2023). Es preveu que s'incorporin una dotzena de centres.

9. En data de 28 de novembre de 2023, la Confederació Espanyola de Centres d'Ensenyament a les Illes Balears (CECEIB), sol·licita, a la Direcció General de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, formar part de la Mesa.

10. En data d'1 de desembre de 2023, la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat va emetre la proposta de modificació de la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 3 de març de 2023 per la qual es crea la Mesa de Participació del Sector del Primer Cicle d'Educació Infantil (BOIB núm. 30, de 9 de març de 2023).

11. Atès l'anterior, i per tal que les noves incorporacions disposin, també, d'un espai de consulta, informació i participació, és fa necessari modificar la composició dels membres que conformen la Mesa de Participació del Sector del Primer Cicle d'Educació Infantil per part de les entitats i associacions.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig de 2006).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (BOE núm. 106, de 4 de maig de 2006).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. El Decret 30/2020, de 28 de setembre, pel qual s'aprova el Text consolidat del Decret pel qual s'estableix i regula la xarxa d'escoles infantils públiques i els serveis per a l'educació de la primera infància de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i es crea l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància (BOIB núm. 167, de 29 de setembre de 2020).

5. El Decret 45/2022, de 28 de novembre, pel qual es regulen les meses de participació per sectors de la comunitat educativa de les Illes Balears en l'àmbit de l'educació no universitària (BOIB núm. 155, de 29 de novembre de 2022).

6. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 3 de març de 2023 per la qual es crea la Mesa de Participació del Sector del Primer Cicle d'Educació Infantil (BOIB núm. 30, de 9 de març de 2023).

7. La Resolució de la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat de 10 d'agost de 2023 per la qual s'estableix un termini extraordinari per sol·licitar l'adhesió a la xarxa complementària d'escoles infantils (BOIB núm. 112, de 12 d'agost de 2023).

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Modificar l'apartat 2.b) de la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 3 de març de 2023 per la qual es crea la Mesa de Participació del Sector del Primer Cicle d'Educació Infantil que queda redactat de la següent manera:

  • Un representat de cada consell insular

  • Un representant de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB)

  • Un representant de l'Ajuntament de Palma

  • Un representant de l'Associació Assemblea 0-3 de les Illes Balears

  • Un representant de l'Associació de Directores d'Escoles Infantils Públiques de les Illes Balears (ADEIPIB)

  • Un representant d'una organització d'infància que treballi pels drets dels infants del primer cicle d'educació infantil

  • Un membre de cadascuna de les confederacions de famílies existents a les Illes Balears que tenguin representació de famílies de primer cicle d'educació infantil

  • Dos representants designats per les associacions empresarials i les organitzacions de titulars més representatives de centres privats de la xarxa complementària a la xarxa d'escoletes infantils públiques de les Illes Balears (un per cadascuna)

  • Un membre de cadascuna de les organitzacions sindicals més representatives del personal educatiu dels centres de primer cicle d'educació infantil de la xarxa d'escoles infantils públiques i de la xarxa complementària d'escoles públiques

  • Dues persones de reconegut prestigi amb àmplia experiència en el camp del primer cicle de l'educació infantil, designades pel conseller d'Educació i Universitats a proposta dels membres de la Mesa.

  • Un funcionari de l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància, amb veu i sense vot, que ha d'actuar com a secretari

2. Disposar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en data de la signatura electrònica (1 de desembre de 2023)

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany